مجله سرآشپز - سمیه دیندار: گوجه فرنگی در همه فصل های سال کشت میشود پس این پیش غذا را در هر فصلی میتوان درست کرد و از آن لذت برد.
مواد مورد نیاز:
- آرد (الک شده): یک و یک چهارم پیمانه
- کره سرد (مکعبی خردشده): 6 ق س
- شکر: 2.5 ق چ
- سرکه سفید: یک دوم ق چ
- نمک: یک دوم ق چ
- آب یخ: 2 ق س
مواد مورد نیاز درونی:
- گوجه فرنگی: 14 عدد
- پنیر چدار (رنده شده): یک سوم پیمانه
- پنیر موتزارلا (رنده شده): یک سوم پیمانه
- پیاز (نازک خردشده): 1 عدد
- پودر آویشن: 1 ق چ
- فلفل سیاه: یک چهارم ق چ
- ریحان تازه: یک سوم پیمانه
- سس مایونز: یک دوم پیمانه
- نمک: 2 ق چ
- شکر: 1 ق چ
- کره: 1 ق س
- روغن زیتون: 2 ق س
روش پخت:
1. آرد، شکر و نمک را داخل کاسه ای بزرگ الک کرده و با هم مخلوط کنید. سپس کره را به آن افزوده و با نوک انگشت و خیلی سریع آن را له کنید و با آرد مخلوط کرده تا شن مانند شود.
2. آب یخ و سرکه سفید را به مواد بیفزایید و با همزن دستی هم بزنید تا یکدست شود (دقت کنید که نباید زیاد زده شود).
3. خمیر را با استفاده از وردنه ای به شکل دایره ای به قطر 15 سانتی متر باز کرده، بعد آن را در نایلونی پیچیده و به مدت 12 ساعت در یخچال نگهداری کنید.
4. خمیر را از یخچال خارج کرده و بیرون بگذارید تا به دمای محیط برسد.
5. یک قالب پای یا تارت را با مقداری کره چرب کنید.
6. خمیر را روی سطح صاف و آرد پاشی شده بگذارید. بعد با استفاده از وردنه ای مقداری بزرگ تر از قالب پای پهن کنید.
7. خمیر را به آرامی روی قالب قرار داده و گوشه های آن را به آرامی فشار دهید تا شکل قالب را به خود بگیرد. بعد آن را به مدت 15 دقیقه داخل فریزر قرار دهید.
8. روی خمیر را با ورق آلومینیومی بپوشانید و با حبوبات (یا برنج) بپوشانید تا از پف آن جلوگیری شود. بعد قالب را در طبقه وسط فر از قبل با دمای 200 درجه سانتی گراد گرم شده، به مدت 30 دقیقه بپزید. سپس ورق آلومینیوم و حبوبات روی آن را برداشته و 5 دقیقه دیگر نیز به پخت ادامه دهید. بعد آن را از فر خارج کرده، کنار بگذارید تا خنک شود.
9. برای تهیه مواد درونی؛ 6 عدد گوجه فرنگی (خرد شده) را با یک دوم قاشق چایخوری نمک و یک دوم شکر مخلوط کنید. بعد آن را روی صافی قرار دهید تا آب گوجه فرنگی گرفته شود. تاب های را روی حرارت قرار دهید. بعد کره را داخل آن گرم کرده و پیاز را به آن بیفزایید. سپس یک دوم قاشق چایخوری نمک به آن افزوده روی حرارت متوسط بگذارید تا طلایی شود. 4 عدد گوجه فرنگی (خرد شده) و بقیه نمک، پودر آویشن و روغن زیتون را
درون کاسه ای ریخته و با هم مخلوط کنید. بعد آن را روی یک سینی پهن کرده، سپس آن را در طبقه وسط فر با دمای 180 درجه سانتی گراد، حدود 35 دقیقه بپزید (با این کار گوجه فرنگی خشک شده و کمی قهوه ای رنگی می شود). پیاز کاراملی، گوجه فرنگی قهوه ای و 2 عدد گوجه فرنگی (خرد شده) را با هم مخلوط کنید و بقیه شکر را همراه با فلفل سیاه و ریحان به آن اضافه کنید.
10. مخلوط مواد را روی پای بریزید. بعد پنیر چدار و پنیر موتزارلا و سس مایونز را درون کاسه ای ریخته و با هم مخلوط کنید. بعد آن را روی مواد پای پهن کنید و 2 عدد گوجه فرنگی (ورقه ای شده) را روی آن بچینید. سپس پای را داخل طبقه وسط فر از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم شده، به مدت 30 دقیقه بپزید.