قلاع گردنه نام محلي اين قلعه است که در ارتفاعات جنوب خاوري روستاي مهن واقع شده است. در فاصله 550 متري روستا و 16 كيلومتري فيروزكوه، تپهاي باستاني قراردارد كه به قلعه مهن معروف مي باشد در حال حاضر از حد فاصل ميان اين نقطه تاريخي و ارتفاعات جنوب خاوري آن جاده خاكي مهن به ارتفاعات جنوبي آن عبور مي نمايد .
قلعه مهن كه امروزه از بقاياي معماري آن به علت تخريب بيش از حد چيزي باقينمانده و تنها به صورت تپه باستاني قابل مطالعه است، در جهت جنوب خاور و شمال باختركشيده شده و شامل سه قسمت عمده مي باشد قسمت اول بخش خاوري كه بالاترين ارتفاع تپهرا به خود اختصاص داده و بقايايي از صخرههاي سنگي در آن ديده مي شود و به نظر ميرسد قبلا ارگ قلعه بوده است قسمت دوم بخش شمال باختري كه داراي ارتفاع كم تر بودهو نسبت به بخش اول مسطح تر مي باشد قسمت سوم دامنههاي شمالي و باختري تپه كه بهنظر مي رسد قبلا توسط ديوار از يكديگر تفكيک شده و به عنوان بخش عامه نشين كاربردداشته است. اين قسمت با فاصله صد متر از دامنههاي تپه، بخشي از زمين هاي پيرامونرا نيز در بر مي گرفته است. طول تپه در جهت جنوب باختر به شمال باختر حدود 85 مترو عرض آن در قسمت خاوري 30 متر و در بخش باختري حدود 23 متر مي باشد. سطح تپهپوشيده از شن، خاک، قلوه سنگ، به همراه انبوهي از سفال هاي قرمز رنگ و سفال هاي نقشزير لعاب، نقش افزوده و نقوش كنده مي باشد كه عمدتا متعلق به دوران سلجوقيان ميباشد.
علاوه بر اين ها موارد اندكي از سفال هاي خاكستري و سفال هاي دست سازكه داراي پخت خوبي نمي باشد در سطح تپه وجود دارد كه حاصل آن ها سفال هايي شبيهخمرهاي بزرگي هستند كه شكسته شده و در اطراف پراكنده مي باشند. اهالي حاصل اينحفاري ها را گنجهاي فراواني مي دانند كه توسط افراد يافته و برده شده است. در عمقمحل هايي كه حفاري صورت گرفته بقاياي ديوارهايي با مصالح سنگ و ملات ساروج ديده ميشود كه حكايت از معماري گسترده در عمق تپه مي نمايد. به احتمال فراوان، مكان يادشده محل استقرار ساكنين اوليه اين نواحي بوده كه بر بالاي تپه مجاور زمين هاي خودسكونت اختيار كرده و بعدها مكان استقرار را به محل جديد ده مهن تغيير دادهاند.