زیان های قهوه برای مادران باردار
این روز ها مطالعات زیادی در مورد فواید و زیان های احتمالی قهوه و نوشیدنی های کافئین دار انجام می شود که به نظر میرسد با توجه به شیوع اخیر مصرف این نوع نوشیدنی ها ، لازم است مردم کشور ما هم به نتايج آنها توجه داشته باشند . يکي از تازه ترین اين مطالعات در مورد نقش کافئين در بالا بردن احتمال سقط جنين است .
طي مطالعهاي که در مرکز مطالعات کايسر در آمريکا انجام شده ، مشخص شده مصرف بيش از 200 ميلي گرم کافئین در روز ، در ماه هاي اول بارداري ، مي تواند احتمال سقط جنين را افزايش دهد .
اين مطالعه تنها به نقش قهوه اشاره ندارد ، بلکه ميزان کافئين مصرفي روزانه را مورد بررسي قرار داده است . کافئين مي تواند در نوشيدني هاي مختلف وجود داشته باشد ، از جمله در چاي ، نوشابه هاي کولادار ، نوشابه هاي موسوم به نوشابه هاي انرژي زا و همچنين شکلات .
بنابراين نتايج اين بررسي، بايد در مورد همه اين نوشيدني ها و خوراکي ها ، تعميم داده شود . هم اکنون مراکز ارائه استانداردهاي غذايي ، مانند اداره استاندارد تغذيهاي انگلستان ، ميزان کافئين مجاز مصرفي براي زنان باردار را ، 300 ميلي گرم اعلام کرده اند و تصريح شده که مقادير کمتر از اين براي زنان باردار هيچگونه خطري ندارد . اين ميزان کافئين تقريباً معادل 4 فنجان متوسط قهوه معمولي است .
از آنجا که احتمال سقط جنين ، به خصوص در ماه هاي اول ، بسيار زياد است ، به همه زنان باردار توصيه مي شود در اين دوره تا آنجا که ممکن است از مصرف نوشيدني هاي کافئين دار اجتناب کنند .
در مطالعه جديد مقادير کمتر هم خطرناک توصيف شده ، چنان که مجريان آن مي گويند مطالعاتشان نشان داده احتمال سقط جنين در بين زناني که تا هفته بيستم بارداري ، 200 ميلي گرم کافئين دريافت مي کردند ، 15 درصد بود ، در حالي که اين رقم در بين سايرين ، 12 درصد بود و با افزايش ميزان کافئين دريافتي ، احتمال سقط جنين نيز تا 25 درصد بيشتر مي شد .
بر اساس مطالعات گوناگوني که پيش از اين انجام شده بود ، مشخص شده که کافئين از جفت عبور مي کند و به جنين مي رسد . با اين حال اثر آن در کاهش رشد جنين هنوز اثبات نشده و حتي در برخي مطالعات رد شده بود ، به عنوان مثال ، مطالعه اي که سال 2003 در مؤسسه تحقيقاتي کارولينسکاي سوئد و با همکاري دانشگاه اوپسالا انجام شده بود ، تأثير کافئين و قهوه را بر کاهش رشد جنين رد کرده بود .
با وجود دقت و جامعيت اين مطالعه خاص ، باز هم اداره استانداردهاي تغذيه اي انگلستان اعلام کرده که قصد ندارد در محدوده مجاز مصرف کافئين براي زنان باردار تجديد نظر کند . به گفته کارشناسان اين اداره ، براي تعيين استانداردهاي تغذيه اي ، بايد مطالعات متعدد صورت بگيرد تا فايده محدوديتهاي بيشتر ، روشنتر شود .
اما همانطور که اشاره شد ، اين مطالعه جديد ، که در آخرين شماره نشريه بيماريهاي زنان و زايمان آمريکا منتشر شده ، هشدار هاي جدي مي دهد .
به گفته اين محققان ، از آنجا که احتمال سقط جنين ، به خصوص در ماه هاي اول ، بسيار زياد است ، به همه زنان باردار توصيه مي شود در اين دوره تا آنجا که ممکن است از مصرف نوشيدني هاي کافئين دار اجتناب کنند .
منبع : کتاب 9 ماه انتظار شیرین
اصفهان نگین فیروزه ای جهان
چهارشنبه 7 تیر 1396 11:29 AM
تشکرات از این پست