خورش کنگر
مواد مورد نیاز:
- گوشت خرد کرده
- پیاز ساطوری
- کنگر (گیاه)، تیغ گرفته و خرد شده
- نعنا و جعفری ساطوری
- آبغوره
- نمک و فلفل و روغن
طرز پخت خورش کنگر
پیاز را با کمی روغن در دیگ تفت میدهند تا کمی رنگ بگیرد. گوشت را اضافه میکنند و ۵-۶ دقیقه تفت میدهند. سپس ۳ پیمانه آب میریزند تا بحوشد و در دیگ را میگذارند تا گوشت ۳ ساعت بپزد. کنگر خرد شده را ۵-۶ دقیقه روی آتش ملایم تفت میدهند. سپس نعنا و جعفری را اضافه میکنند و ۱۰ دقیقه دیگر تفت میدهند و کنار میگذارند. پس از اینکه گوشت ۲ ساعت پخت کنگر و سبزی سرخ کرده را همراه با آبغوره و نمک و فلفل اضافه میکنند. در ۱۵ دقیقۀ آخر اگر لازم باشد آتش را زیاد میکنند تا خورش به روغن بنشیند.
این خورش با لپه و لیمو عمانی نیز درست میشود. پس از اینکه گوشت و پیاز را تفت میدهند به آن لپه اضافه میکنند و کمی رب گوجهفرنگی به آن میزنند. و برای ترشی لیموعمانی اضافه میکنند.
این گیاه معمولا برای کاهش بی اشتهایی، تهوع، نفخ و سایر مشکلات معده و همچنین حفاظت از کبد استفاده می شود و البته موارد مصرف زیاد دیگری نیز دارد.
موارد منع مصرف:
بهتر است زنان باردار، کودکان، بیماران مبتلا به بیماری شدید کبدی یا کلیوی از مصرف برگ کنگر پرهیز کنند. - از آنجایی که برگ های کنگر محرک انقباض کیسه ی صفراست، افرادی که سنگ کیسه ی صفرا دارند نباید آن را مصرف کنند، چرا که افزایش انقباض کیسه ی صفرا منجر به انسداد مجاری و حتی پارگی کیسه صفرا می شود. - هم چنین اشخاصی که نسبت به کنگر و یا خواص سینارین حساسیت دارند، باید از مصرف این گیاه پرهیز کنند.
برگرفته از سایت تندرستان