پانزدهمين دوره جام ملتهاي آسيا در حالي از 17 ديماه به ميزباني قطر آغاز ميشود كه با نگاهي گذرا به تركيب گروه تيم ملي ايران در اين رقابتها با حريفان نام آشنايي روبرو ميشويم كه شايد عراق، رقيب سنتي كشورمان در سالهاي اخير با توجه به قدرتي كه از خود نشان داده از بقيه قدرتر به نظر برسد.
تيم ملي فوتبال عراق يكي از سخت كوشترين تيمهاي آسياست و بزرگترين افتخار آنها راهيابي به جام جهاني 1986 مكزيك است. البته اين تيم هر 3 مسابقه خود را در اين رقابتها باخت اما در پانزدهمين دوره بايد ديد آيا شيرهاي بينالنهرين با عطشي كه دارند موفق به كسب دومين جام قهرماني خود در تاريخ 60 ساله فوتبالشان ميشوند يا خير.
* المپيك آتن و مدالي كه از دست عراقيها پريد
اوج درخشش فوتبال عراق رسيدن به مقام چهارم المپيك آتن در سال 2004 ميلادي بود. عراقيها در آن سال با رهبري عدنان حمد معروف و با پيروزي بر پرتغال، كاستاريكا و همچنين استراليا به اين موفقيت دست يافتند.
آنها در ديدار نيمه نهايي با نتيجه 3 بر يك مقابل پاراگوئه تن به شكست دادند تا از حضور در نخستين فينال جهاني كشورشان محروم شوند.
تيم المپيك عراق در ديدار ردهبندي نيز با حساب يك بر صفر و با گل جيلاردينيو بازي را به ايتاليا واگذار كرد. البته آنها بدشانس بودند و گرنه ميتوانستند تك مدال خود را از آتن و يكي از سكوهاي سه گانه المپيك در رشته فوتبال را فتح كنند.
* حضور 4 بازيكن ليگ ايران در تيم ملي عراق و شباهت فوتبال دو كشور
در تركيب فعلي تيم ملي عراق تعدادي از بازيكنان سرشناس حضور دارند كه سابقه بازي در ليگ باشگاهي ايران را در كارنامه خود دارند. از آن جمله ميتوان به هوار ملا محمد (پرسپوليس، عقد قرارداد با استقلال)، علا عبدالزهرا (مس كرمان)، عماد محمدرضا (سپاهان و شاهين بوشهر) و جاسم كرار (تراكتورسازي) اشاره كرد.
از طرفي علاقمندي بازيكنان عراقي براي حضور در ليگ ايران بيانگر شباهتهاي فوتبال دو كشور است. فوتبالي كه بيشتر متكي بر خلاقيتهاي فردي بازيكنان است و كار هجومي نيز در دستور هر دو تيم قرار دارد.
عراق از مهاجمان آمادهاي سود ميبرد كه در ديدارهاي اخير اين تيم گلهاي فراواني را وارد دروازه حريفان كردهاند. هوار محمد، عماد رضا و علا عبدالزهرا مهاجماني هستند كه سابقه بازي در ليگ ايران را دارند و فوتبالدوستان كشورمان به خوبي با آنها آشنا هستند.
يونس محمود، كاپيتان تيم ملي فوتبال عراق كه در تيم باشگاهي الغرافه بازي ميكند در اين روزها بسيار آماده است و در ديدار تيم ملي عراق برابر عربستان تك گل پيروزي بخش اين تيم را به ثمر رساند. وي سابقه گلزني به استقلال ايران در فصل گذشته ليگ قهرمانان آسيا را نيز دارد.
* كارنامه درخشان ايران در ديدار مقابل عراق
عراق اولين تيم عربي است كه تيم ملي با آن بازي كرده است. ايران و عراق تاكنون 21 بار باهم روبرو شدهاند كه 13 برد براي ايران و 4 پيروزي براي عراق ثبت شده و 4 بازي نيز به تساوي انجاميده است. ايران 30 گل و عراق 13 گل به ثمر رساندهاند.
البته ايران و عراق در مسابقات فوتبال 2007 غرب آسيا نيز 2 بار باهم روبرو شدند كه بازي اول در مرحله گروهي به تساوي بدون گل و بازي دوم كه فينال مسابقات بود، با برد 2 بر يك و قهرماني ايران همراه بود، اما با توجه به اينكه تيم ملي "ب " ايران در اين بازيها حضور داشت، اين رقابتها ملي محسوب نشده است.
تيمهاي ملي ايران و عراق در حالي 21 دي ماه در مرحله گروهي جام ملتهاي آسيا به ديدار هم ميروند كه اين دو تيم كمتر از يك ماه قبل در نيمه نهايي رقابتهاي فوتبال غرب آسيا با هم روبرو شدند كه در آن مسابقه جنجالي كه با شعارهاي تماشاگران عراقي عليه تيم ايران همراه بود، در نهايت تيم كشورمان با گلهاي سيدجلال حسيني و محمدرضا خلعتبري در مقابل تك گل مصطفي كريم موفق به شكست عراق شد.
* تاريخچه ديدارتيمهاي ملي فوتبال ايران و عراق:
11 خرداد 1341: اولين رويارويي دو تيم يك بازي دوستانه در ورزشگاه شهيد شيرودي تهران بود كه به تساوي يك بر يك انجاميد. جميل عباس براي عراق و پرويز كوزه كناني براي ايران گلزني كردند.
13 خرداد 1341: دو تيم بار ديگر در ديداري دوستانه مقابل هم قرار گرفتند و اين بار ياران "عمو بابا " سرمربي وقت تيم ملي عراق، 2 بر يك تيم ملي كشورمان را در شيرودي شكست دادند.
22 آذر 1342: در مرحله مقدماتي المپيك 1964توكيو، تيم ملي به رهبري حسين فكري در تهران 4 بر صفر عراق را برد. حميد شيرزادگان با زدن 3 گل ستاره اين بازي بود.
13 دي 1342: بازي برگشت مقدماتي المپيك در بغداد انجام شد و به تساوي بدون گل انجاميد. ايران پس از عبور از سد عراق آماده جدال با هند شد.
16 اسفند 1348: پنجمين مصاف دو تيم در جام دوستي تهران شكل گرفت كه ايران با گلهاي قليچ خاني و افتخاري 2 بر يك پيروز شد.
19 ارديبهشت 1351: در جام ملتهاي 1972 آسيا در بانكوك، ايران با هتتريك حسين كلاني 3 بر صفر عراق را پشت سر گذاشت.
17 خرداد 1351: ايران بار ديگر و در ديدار برگشت جام ملتهاي 1972 آسيا با نتيجه 2 بر صفر مقابل عراق به برتري رسيد.
22 شهريور 1353: روند پيروزيهاي تيم ملي مقابل عراق ادامه يافت و اين بار در نيمه نهايي بازيهاي آسيايي 1974 تهران با گل حسن روشن به سختي عراق را برديم.
7 شهريور 1354: در مرحله مقدماتي المپيك 1976 در آزادي تهران يك بر صفر و با گل عليرضا خورشيدي، ايران بار ديگر عراق را شكست داد.
14 خرداد 1355:در اولين بازي رسمي تيم ملي به رهبري مهاجراني، ايران با نتيجه 2 بر صفر عراق را در جام ملتهاي 1976 تهران برد. نورايي و روشن گلزنان ايران در اين ديدار بودند.
14 آبان 1368: پس از 13 سال و در اولين بازي دو تيم پس از پايان جنگ تحميلي، تيم ملي در جام صلح و دوستي كويت با عراق به تساوي بدون گل رسيد.
30 مهر 1372: در مسابقات مقدماتي جام جهاني 1994 در دوحه، ايران 2 بر يك به عراق باخت. اين اولين شكست تيم ملي مقابل عراق پس از 31 سال بود.
15 آذر 1375: در اولين بازي جام ملتهاي 1996 در دبي با نتيجه 2 بر يك باز هم به عراق باختيم. علي دايي تك گل ايران را از روي نقطه پنالتي در دقايق پاياني بازي به ثمر رساند.
27 مهر 1379: در جام ملتهاي 2000 لبنان، ايران با تك گل علي دايي عراق را شكست داد. اين بازي در شهر صيدا برگزار شد.
16 شهريور 1380: در مقدماتي جام جهاني 2002، ايران با بلاژويچ در بغداد تيم قدرتمند عراق را با نتيجه 2 بر يك برد.
20 مهر 1380: ايران بازي برگشت مقدماتي جام جهاني را با نتيجه مشابه بازي رفت برد؛ 2 بر يك با گلهاي مهدوي كيا و باقري.
27 مهر 1381: در نيمه نهايي دومين دوره جام غرب آسيا در دمشق پس از تساوي بدون گل در ضربات پنالتي با نتيجه 6 بر 5 به عراق باختيم.
22 مرداد 1382: در مسابقات چهارجانبه جام ال جي تهران تيم ملي با مربيگري همايون شاهرخي يك بر صفر به عراق باخت و چهارمين باخت خود را مقابل اين تيم تجربه كرد.
3 تير 1383: در ديدار نيمه نهايي سومين دوره مسابقات جام غرب آسيا در تهران، با گلهاي نكونام و برهاني عراق را با نتيجه 2 بر يك شكست داديم و به فينال رسيديم.
12 مهر 1385: در مسابقات 3 جانبه امان، تيم ملي با قلعهنويي 2 بر صفر عراق را شكست داد. رجبزاده و شيث رضايي براي تيم ملي گلزني كردند.
26 خرداد 1386: تيم ملي "ب " ايران با هدايت مظلومي در مرحله گروهي مسابقات فوتبال غرب آسيا با نتيجه صفر بر صفر با عراق مساوي كرد.
3 تير 1386: بار ديگر دو تيم در فينال چهارمين دوره مسابقات فوتبال غرب آسيا با يكديگر روبرو شدند كه تيم ملي "ب " ايران با نتيجه 2 بر يك با هدايت پرويز مظلومي عراق را شكست داد و قهرمان شد. در جام ملتهاي همين سال بود كه عراق عنوان قهرماني جام ملتهاي آسيا را به خود اختصاص داد.
23 مهر 1389: در نيمه نهايي رقابتهاي فوتبال غرب آسيا با نتيجه 2 بر يك و با هدايت افشين قطبي مقابل عراق به برتري رسيديم. سيدجلال حسيني و محمدرضا خلعتبري براي ايران در اين ديدار گلزني كردند.
چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا 2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا 3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا 4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا
پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com
تالارهای تحت مدیریت :
مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه