ماهنامه سفره ایرانی - بیتا منوچهری: در این مطلب طرز تهیه کوفته گوشت و برنج را به شما آموزش داده ایم. این غذا را درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
• مدت زمان آماده سازی: 15 دقیقه
• مدت زمان پخت: 45 دقیقه
مواد لازم:
- گوشت گوساله (چرخ کرده): 700 گرم
- روغن مایع: یک پیمانه (برای سرخ کردن)
- تخم مرغ (درشت): یک عدد
- پیاز متوسط (خرد شده): یک عدد
- برنج: یک دوم پیمانه
- نمک: یک ق چ
- زیره (پودر شده): یک ق چ
- فلفل سیاه (پودر شده): یک دوم ق چ
مواد لازم برای سس:
- روغن زیتون: یک چهارم پیمانه
- پیاز درشت (خرد شده): یک عدد
- گوجه فرنگی (نگینی خرد شده): 4 پیمانه
- ریحان تازه (خرد شده): یک ق س
- سیر (ریز خرد شده): 4 حبه
- نمک: یک ق چ
- آب: 4 پیمانه
روش تهیه:
1. ابتدا برای تهیه سس، روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید، پیاز را در آن تفت دهید. سیر ریز خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید.
2. گوجه فرنگی نگینی خرد شده را اضافه کرده و مخلوط کنید و با قاشق آنها را فشار داده تا له شوند.
3. برگ ریحان ها را ریز خرد کرده و به مواد اضافه کنید. نمک افزوده و اجازه دهید سس روی حرارت ملایم پخته شده و غلظت پیدا کند.
4. برای تهیه کوفته ها، گوشت چرخ کرده را در ظرف مناسبی قرار دهید. پیاز خرد شده را اضافه و مخلوط کنید.
5. برنج را شسته و به گوشت اضافه کنید. نمک، زیره و فلفل سیاه پودر شده بیافزایید.
6. تخم مرغ را اضافه کرده و مواد را به خوبی با دست مخلوط کنید.
7. گلوله هایی به اندازه گردو از مواد جدا کنید. روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت زیاد گرم کنید. گلوله های گوشت را در روغن سرخ کنید تا برشته شوند.
8. کوفته های برشته شده را به مخلوط سس انتقال دهید. آب اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید. هنگامی که سس شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کرده و اجازه دهید مواد حدود 30 دقیقه بپزند تا برنج نرم شود. در صورت نیاز آب بیشتری اضافه کنید تا برنج کاملا پخته و نرم شود.
نکته: این کوفته های خوشمزه را به همراه پاستا، سالاد یا سیب زمینی سرخ شده سرو نمایید.