پلو زرشک و کوفته ریزه ، غذای سریع و آسان
يك غذاي فوري و سه سوته براي شما عزيزان كه از سر كار خسته ميرسيد و همسر گرامي هم هوس يه غذاي خوشمزه وسريع را ميكنه. شما ميتونيد با گوشت چرخ كرده كه معمولا همه در فريزر آماده داريم درست كنيد وخستگي هردو با خوردن اين غذا كه مزه كباب هم ميده بدر بشه. و یا اگر خونه دار هستید و بعد از یک روز پر کار خیلی حال و حوصله آشپزی نداشتید میتونید از این غذای سریع برای نهارتون استفاده کنید که خیلی هم خوشمزه اس و به اندازه دم کشیدن یک برنج وقت میبره.
طرز تهیه پلو زرشک و کوفته ریزه
مواد لازم برای تهیه پلو زرشک و کوفته ریزه
- گوشت چرخ كرده ٣٠٠ گرم
- پياز يك عدد بزرگ نه آنقدر بزرگ كه گوشتتون شل بشه
- نمك به مقدار لازم
- برنج ٣ پيمانه پلوپزي
- زرشك يك كاسه كوچك
- زعفران وكره براي تفت زرشك به مقدار لازم
طرز تهيه پلو زرشک و کوفته ریزه
برنج را سريع پاك كرده كه معمولا خانمهاي با سليقه قبلا برنج ها را پاك ميكنند و در ظرف برنج نگه داري ميكنند
٣ پيمانه برنج بشوييد وبه اندازه ٥ پیمانه آب داخل برنج خيس نكرده بريزيد. مقداري نمك كه من يك ق غ خوري سر صاف ميريزم و دو قاشق غذا خوري روغن اضافه کنید. درش را نيمه بگذاريد تا براي خودش بپزد يكي دوبار هم بزنيد. زياد نه كه پلو وا بره.
سرخ کردن گوشت های قل قلی
بعد گوشت چرخ كرده را با ماكرو ويو يخش را باز كنيد و يك عدد پياز را رنده كرده وبه مقدار لازم نمك اضافه كنيد خوب ورز دهيد سپس به اندازه يك آلو كوچك برداريد. كف دست را خيس كنيد و آنها را قل قلي كنيد. سپس در روغن سرخ كنيد. مقداري آب مياندازد. وقتي كمي سرخ شد وسط پلو كه داره دم مي كشه را باز ميكنيد و کوفته قل قليهاي خوشمزه را وسط پلو قرار ميدهيد وپلو را دم ميكنيد.
زرشك را ٥ دقيقه خيس كنيد بعد در سبد كوچك ريخته خوب بشوييد. بعد همانطور كه خيس هست در يك ظرف كوچك ريخته و با يك كره ٥٠ گرمي يا كمتر تفت ميدهيد زرشك را نبايد زياد سرخ كرد، همينكه مقدار آب زرشك كشيده شد كافي است. بعد زعفران آب زده را داخل زرشك ريخته واز روي گاز برداشته وبا مقداري از پلو مخلوط ميكنيم وكنار ميگذاريم. اينجا من بخاطر اينكه زياد تزئين نكردم كنار پلو ريختم.
نکات مربوط به پلو زرشک و کوفته ریزه
- بعضي ها زرشك را كمي شكر اضافه ميكنند كه من اينجا نزدم بخاطر اينكه خانواده دوست ندارند.
- من بيشتر اين غذا را با برنج آبكش شده درست ميكنم. اگر وقت باشد برنج را خيس ميكنم با نمك. سپس آبكش ميكنم ودم ميزارم و بعد كه قل قلي ها را تفت داديم با زرشك تفت داده مخلوط ميكنيم با زعفران وقتي پلو را توي ديس كشيديم مواد گوشت و زرشك و زعفران را وسط و روي پلو مي كشيم.
- برنجي كه ميخواهيد كته كنيد اگر خيس كرده باشه آب را به مقدار يك پيمونه اضافه تر از برنج بريزيد. اما اگه برنج را همان موقع ميخواهيد بپزيد دو پيمانه بيشتراز مقدار برنج بريزيد. مثلا اگه برنج را ٣ پيمانه برداشتيد ٥ پيمانه آب داخل برنج ريخته شود البته اين مقدار را من براي برنجهاي ايراني نوشتم.
- باز اينم يك نكته خيليها فلفل زردچوبه به گوشتشون اضافه ميكنند كه اين طعم گوشت را عوض ميكنه وپلو و گوشت قل قلي مزه اصلي كباب را نميده زعفران ففط براي روي پلو با زرشك است
اصفهان نگین فیروزه ای جهان
یک شنبه 10 اردیبهشت 1396 10:45 AM
تشکرات از این پست
fatemeh_75
nargesza