0

عملياتهاي دفاع مقدس > 61/04/23- رمضان

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

عملياتهاي دفاع مقدس > 61/04/23- رمضان


اوضاع سیاسی ـ نظامی جنگ تا قبل از عملیات رمضان ونتایج این عملیات


پس از فتح خرمشهر و برتری سیاسی ـ نظامی ایران، كه یكی از اهداف آن، خاتمه جنگ بود، پیش بینی می‌شد كه زمینه اتمام جنگ فراهم گردد و نظام بین الملل به طور جدی و با در نظر گرفتن عدالت و تنبیه متجاوز پایان جنگ را پی گیری كند، همان گونه كه درباره بسیاری از جنگ‌های بین المللی چنین شد. اما برعكس، امریكا و غرب در جهت حفظ حكومت عراق و فشار بر جمهوری اسلامی تلاش‌های خود را آغاز كردند. امریكا بدون توجه به حقوق قانونی جمهوری اسلامی، در پی تحمیل مذاكره بدون شرط به ایران بود و در مجموع قدرت‌های بزرگ در تلاش بودند كه مذاكرات صلح در شرایطی انجام شود كه جمهوری اسلامی در موضع برتر نباشد.
از سوی دیگر به دلیل سابقه تاریخی و شخصیت صدام حسین، ایران صلح بدون تضمین لازم را نمی پذیرفت زیرا هیچ اعتمادی به دولت عراق و تعهدات آن نداشت. رژیم عراق به دلیل قرار گرفتن در موضع ضعف، مساله صلح را مطرح می‌كرد در حالی كه هیچ تغییری در ماهیت رفتار سران این رژیم مشاهده نمی شد. پافشاری عراق بر ادعاهای قبلی، عدم پذیرش قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر، حضور در بخشی از خاك ایران و ادامه حملات (به جز در زمین) تایید این مدعا بود. بنابراین تلاش عراق و مجامع بین المللی و كشورهای منطقه برای طرح صلح نه از روی اعتقاد بلكه به دلیل شرایط حادی بود كه آن‌ها را در موضع ضعف قرار داد و منافعشان را تهدید می‌كرد. لذا درباره صلح جدی نبودند و هدف اصلی آن‌ها گرفتن زمان از جمهوری اسلامی و چیرگی بر اوضاع دگرگون شده بود. شورای امنیت سازمان ملل نیز هیچ گونه توجهی به حقوق و نظریات ایران نمی كرد و در این وضعیت نیز به شكل دیگری در صدد نجات عراق از مهلكه بود.

همچنین تصمیم گیرندگان سیاسی و فرماندهان نظامی ایران با توجه به برتری مطلق جمهوری اسلامی در این زمان حاضر نبودند بدون دست یابی به حداقل امتیاز، كه تنبیه متجاوز و گرفتن غرامت بود، قرارداد پایان جنگ را امضا كنند زیرا افكار عمومی و آیندگان این تصمیم را اقدامی غیرعقلانی و ناشایست تفسیر می‌كردند. از این رو هدف اصلی ایران از ورود به خاك عراق و ادامه جنگ پس از فتح خرمشهر، وادار كردن جامعه بین المللی به تنبیه متجاوز بود، تا از این رهگذر به ماهیت انقلاب اسلامی خدشه وارد نیاید.
در توضیح دلایل و عوامل و چگونگی تصمیم گیری برای تعقیب متجاوز، می‌توان به محورهای زیر اشاره كرد:


۱ ـ بی اعتنایی به شرایط و حقوق جمهوری اسلامی
شناسایی و تنبیه متجاوز، پرداخت غرامت و عقب نشینی از مناطق اشغالی اصلی ترین شرایط اعلام شده ایران برای پایان جنگ بود.


۲ ـ صلح نه، آتش بس!
نكته بسیار مهم در طول جنگ ایران و عراق این است كه مجامع رسمی بین المللی و منطقه ای و دیگران (نظیر اتحادیه عرب، سازمان كنفرانس اسلامی و...) در پیشنهادهایی كه برای صلح مطرح می‌كردند نحوه آتش بس و حقوق دو طرف تعیین نمی شد بلكه تاكید آن‌ها تنها بر پذیرش آتش بس بود! برخی از این پیشنهادهای آتش بس در زمانی ارایه می‌شد كه عراق قسمت‌های عمده ای از خاك ایران را در اشغال داشت.
پس از پیروزی ایران در عملیات بیت المقدس نیز هیچ گاه پیشنهاد صلحی كه دارای شرایط و مراحل اجرایی و تضمین بین المللی باشد ارایه نشد بلكه توصیه هایی برای آتش بس بود كه ایران نمی پذیرفت زیرا چشم انداز بعد از پذیرش آتش بس نامعلوم بود و بستگی داشت به عواملی از قبیل خواست میانجی گران، اوضاع بین المللی، اقدامات كشورهای حامی عراق در مجامع مختلف و... بنابراین نقش ایران در احقاق حقوق خود به عنوان طرف مذاكره و كشور مورد تجاوز قرار گرفته، در هرگونه مذاكرات صلح به حداقل می‌رسید.

۳ ـ عملكرد شورای امنیت

با این كه تجاوز عراق به ایران كاملاً محرز بود اما شورای امنیت سازمان ملل در اولین واكنش خود در اول مهر، ۱۳۵۹ یعنی یك روز پس از آغاز جنگ، در بیانیه ای از "احراز تجاوز" عراق به ایران خودداری كرد و از آن با عنوان "وضعیت" یاد كرد! این شورا در ۶ مهر ۱۳۵۹ نخستین قطع نامه خود (قطع نامه ۴۷۹) را صادر كرد.
در این قطع نامه هیچ اشاره ای به تجاوز عراق و یا نقض تمامیت ارضی ایران نشده، پیشنهاد آتش بس به صراحت مطرح نیست و از نیروهای متجاوز عراق خواسته نشده است كه سرزمین‌های اشغالی را ترك كنند. در این قطع نامه تنها از ایران و عراق خواسته شد كه از استفاده بیشتر از زورخودداری كنند.

پس از آن، شورای امنیت به مدت ۲۲ ماه سكوت اختیار كرد تا این كه در پی اجرای عملیات بیت المقدس و آزادسازی خرمشهر سكوت خود را شكست و به درخواست اردن و با حمایت امریكا تشكیل جلسه داد و قطع نامه ۵۱۴ را در ۲۱ تیر ۱۳۶۱ به تصویب رساند. شورای امنیت اگر چه در قطع نامه ۵۱۴ برای اولین بار از برقراری آتش بس و عقب نشینی و استقرار نیروهای حافظ صلح در مرز ایران و عراق سخن به میان آورد، اما این قطع نامه زمانی تصویب شد كه برتری عراق در جبهه‌های جنگ از بین رفته بود و نیروهای ایران بخش عمده مناطق اشغالی از جمله خرمشهر را باز پس گرفته و در بسیاری مناطق به مرزهای بین المللی رسیده بودند. بنابراین هدف اصلی شورای امنیت از تصویب قطع نامه،۵۱۴ جلوگیری از ورود نیروهای ایران به خاك عراق تحت عنوان "به خطر افتادن صلح و امنیت بین المللی" بود. شورای امنیت در این قطع نامه با اشاره به ماده ۲۴منشور ملل متحد درباره مسوولیت اولیه خود در حفظ صلح و امنیت بین المللی نیز دقیقاً این هدف را دنبال می‌كرد كه به جمهوری اسلامی ایران تفهیم كند اگر وارد خاك عراق شود بر اساس فصل هفتم منشور ملل متحد مجازات هایی بر ضدش وضع خواهد كرد.
آیا ایران می‌توانست با اعتماد به چنین عملكردی میدان نبرد را ترك كند و تصمیم گیری این گونه سازمان‌ها را درباره سرنوشت یك ملت ستم دیده بپذیرد؟!

۴-ایران پیش گام در صلح
با وجود مسایل یاد شده، امام خمینی در ۳۰ خرداد ۱۳۶۱ قبل از شروع عملیات رمضان در یك سخنرانی درباره اعزام هیات صلح به ایران و عراق ـ كه مورد قبول دو طرف باشد ـ گفتند:"اشخاصی بیایند كه طرفین قبول دارند و ببینند و بنشینند كه ما به عراق حمله كردیم یا عراق به ما. خرابی هایی را كه آن‌ها وارد كردند ببینند و بروند شهرهای آن‌ها را هم ببینند." این سخنان به خوبی نشان دهنده روحیه مسالمت جویی ایران و پذیرش یك هیات مرضی الطرفین است.

۵ ـ عقب نشینی تاكتیكی عراق
هرچند كه عراق ادعا می‌كرد از تمامی اراضی اشغال شده ایران عقب نشینی كرده، ولی واقعیت چنین نبود. ارتش عراق در جبهه‌های جنوب تقریباً از تمام مناطق اشغالی به مرزهای رسمی میان دو كشور عقب رانده شده بود ولی در سایر مناطق هرجا كه وضعیت زمین برای نیروهایش مساعد بود، به اشغالگری و تجاوز خود ادامه می‌داد.

۶ ـ دلایل عقب نشینی عراق
دو انگیزه و عامل برای عقب نشینی عراق می‌توان ذكر كرد:
الف) ناتوانی در حفظ برتری نظامی
ب) تلاش برای تحمیل شرایط جدید سیاسی به ایران
۷ ـ امكان تهاجم مجدد عراق
۸ ـ استقرار در موقعیت برتر نظامی


عملیات رمضان، انتخاب منطقه عملیاتی و موقعیت آن
عملیات رمضان بر این اساس طراحی شد كه با حضور قوای نظامی ایران در پشت رودخانه دجله و اروندرود و تسلط بر معابر وصولی بصره، در ادامه عملیات فتح المبین و عملیات بیت المقدس، عملاً از نظر سیاسی ـ نظامی موقعیت مناسبی برای جمهوری اسلامی فراهم آید كه یا غرب تن به تغییرات سیاسی در عراق بدهد یا در غیر این صورت امكان ادامه جنگ در آینده از موضع قوی تری برای ایران فراهم شود.

منطقه عملیاتی رمضان محصور است بین یك زمین تقریباً مثلث شكل به وسعت ۱۶۰۰كیلومتر مربع كه از شمال به كوشك و طلاییه (پاسگاه‌های مرزی ایران در جنوب هویزه) و حاشیه جنوبی هورالهویزه به طول ۵۰ كیلومتر و از غرب به رودخانه اروند (كه از نقطه تلاقی رودخانه دجله و فرات به نام القرنه شروع می‌شود تا شلمچه در غرب خرمشهر) به طول ۸۰ كیلومتر و از شرق به خط مرزی شمالی ـ جنوبی از كوشك تا شلمچه به طول ۶۰ كیلومتر محدود می‌شود. در این منطقه روی رودخانه اروند چهار پل (دو پل در منطقه نشوه و دو پل در منطقه تنومه) احداث شده است و در جنوب غربی این رودخانه شهر صنعتی و بندری بصره قرار دارد.
رژیم عراق تا قبل از عملیات بیت المقدس چون خرمشهر را كلید بصره می‌دانست و از دست دادن این شهر را امكان ناپذیر می‌پنداشت در شرق بصره مواضع مستحكمی ایجاد نكرد لیكن در فرصتی كه در پی حضور بخشی از نیروهای خودی در لبنان و تاخیر دراجرای عملیات رمضان به دست آورد تغییرات مهمی در زمین منطقه ایجاد كرد كه قسمت اعظم آن حاصل تجارب عملیات‌های گذشته بود.

دشمن با احداث مواضع مثلثی شكل، خطوط پدافندی مناسبی ایجاد كرد كه طراحان و مبتكران اصلی آن در گذشته اسراییلی‌ها بودند. علاوه بر این ارتش عراق كانالی به طول ۳۰ كیلومتر را كه به عنوان كانال پرورش ماهی ایجاد شده بود با پمپاژ آب در آن و احداث موانع و كمین‌ها و سنگرهای تیربار بسیار در اطراف آن به مانع مهم بازدارنده در مقابل تعرض نیروهای خودی به سمت بصره تبدیل كرد. همچنین در قسمت جنوبی منطقه در مقابل شلمچه آب رها كرد تا مانع از عبور نیروهای جمهوری اسلامی شود.

در جنوب غرب اروندرود شهر صنعتی ـ استراتژیك بصره واقع شده است كه نزدیك به یك میلیون نفر جمعیت دارد و دارای پالایشگاه، كارخانه بزرگ پتروشیمی، واحد تصفیه گاز طبیعی و كارخانه‌های صنعتی دیگر می‌باشد. بخش تنومه نیز در شرق اروند بر سر راه بصره و در نزدیكی آن قرار دارد. همچنین صحرایی كه در غرب بصره واقع شده است نیز سرزمین باتلاقی شمال آن، عظیم ترین منابع نفتی عراق را در خود نهفته دارد.

ضمناً جاده مواصلاتی بغداد به كویت به نام صفوان كه دارای اهمیت استراتژیكی است و تداركات اصلی و تهیه تسلیحات و مهمات نظامی ارتش عراق از طریق آن انجام می‌گیرد، از جنوب بصره عبور می‌كند و پس از گذشتن از شهر مرزی صفوان در كویت امتداد می‌یابد.

استعداد دشمن
سپاه سوم ارتش عراق با لشكرهای تحت امر و تابعه خود مسوولیت پدافند این منطقه مهم عملیاتی را به عهده داشت.
در مجموع استعداد نیروهای درگیر دشمن در این عملیات ۷۴ گردان پیاده، ۲۰ گردان زرهی، ۱۱ گردان مكانیزه و ۱۰ گردان توپخانه را شامل می‌شد.

طراحی عملیات
الف) اهداف و ماموریت
هدف كلی طرح، پیشروی در خاك عراق، پدافند در كنار اروند از شمال تا جنوب یعنی از نشوه تا خرمشهر و نزدیك شدن به بصره بود. با موفقیت در این طرح، نیروهای سپاه سوم عراق از جمله لشكرهای ۵ و ۶ به طور كامل محاصره می‌شدند و علاوه بر تصرف بخش وسیعی از حساس ترین زمین منطقه، شمار بسیاری از نیروهای دشمن اسیر می‌شدند.

ب) سازمان رزم
قرارگاه مركزی كربلا با چهارقرارگاه فرعی هدایت عملیات را بر عهده داشت:
۱ ـ قرارگاه قدس شامل لشكر ۱۶ زرهی و تیپ مستقل ۴۰ پیاده از ارتش و لشكر ۱ سپاه پاسداران شامل تیپ‌های مستقل ۳۷ نور با (۵ گردان) و ۴۱ ثارالله (۷ گردان)

۲ ـ قرارگاه فتح شامل لشكر ۹۲ زرهی از ارتش و لشكر ۳ سپاه پاسداران شامل تیپ‌های مستقل ۱۴ امام حسین (ع) (۱۸گردان)، ۲۵ كربلا (۱۷ گردان) و ۱۷ علی بن ابیطالب (ع) (۱۳ گردان)
۳ ـ قرارگاه نصر شامل لشكر ۲۱ پیاده از ارتش و تیپ‌های مستقل ۷ ولی عصر (عج)، ۸ نجف اشرف۲۱، امام رضا (ع) و ۳۱ عاشورا از سپاه پاسداران.
۴ ـ قرارگاه فجر شامل لشكر ۷۷پیاده از ارتش و لشكر ۷ سپاه پاسداران شامل تیپ‌های ۳۳ المهدی (عج)، ۳۵ امام سجاد (ع) و ۱۸ جوادالائمه (ع)، همچنین لشكر ۳۰ زرهی سپاه و ۹ گردان توپخانه از ارتش.

ج) طرح مانور
خط حد و محدوده منطقه عملیاتی رمضان از كوشك در شمال آغاز می‌شد و تا رودخانه اروند در جنوب امتداد داشت. در این محدوده عملیات رمضان از چهار محور با چهار قرارگاه عملیاتی ـ محورهای شمالی، میانی(شمال و جنوب پاسگاه زید) و جنوبی ـ به منظور انهدام نیروهای سپاه سوم دشمن و تامین خط اروندرود طراحی شد.
قسمتی از مساله عمده در مانور عملیات، ضرورت هماهنگی در پیشروی قرارگاه‌ها از محورهای مختلف و حفظ جناحین بود كه اساساً تحقق آن با اتكا به تلاش‌های مهندسی امكان پذیر بود.
از آنجا كه در منطقه شرق اروند عقبه دشمن فقط متكی به چهارپل در نشوه و تنومه بود پیش بینی می‌شد كه در صورت سرعت عمل و رعایت غافلگیری توام با پیشروی مناسب، نیروهای زیادی از دشمن به اسارت درآیند و در عمل چیزی نظیر واقعه شكستن حصر آبادان (عملیات ثامن الائمه) تكرار شود.

یادآوری می‌شود این عملیات همچون عملیات گذشته با تركیب نیروهای سپاه پاسداران و ارتش انجام می‌شد. این ادغام با این كه نكات مثبتی داشت اما در بعضی از یگان‌ها باعث كندی كار می‌شد. لزوم هماهنگی‌های قبل از عملیات بین واحدهایی از قبیل زرهی سپاه و ارتش، مهندسی سپاه، جهاد و ارتش، مخابرات سپاه و ارتش، توپخانه و یگان‌های پشتیبانی سپاه و ارتش و فرماندهی سپاه و ارتش سبب می‌شد كه كارها به نحو مطلوب پیش نرود.

شرح عملیات
مرحله اول عملیات:

عملیات در ساعت ۲:۳۰ تاریخ 22 تیر 1361 با رمز یا مهدی ادركنی (عج) با نیرویی متشكل از پنج تیپ از قرارگاه فتح، دو تیپ از قرارگاه فجر و یك تیپ از قرارگاه قدس آغاز شد. در ساعت اولیه، قرارگاه فتح موفق شد به هدف‌های از پیش تعیین شده (بالای كانال پرورش ماهی) دست باید، اما صبح روز بعد به دلیل متوقف شدن قرارگاه‌های فجر و قدس در خطوط اولیه و نیز پاتك دشمن ـ كه بیشتر از جناح راست قرارگاه فتح بود و به دور خوردن تعدادی از یگان‌های خودی انجامید ـ فرماندهی قرارگاه مركزی كربلا در حالی كه نیروی قابل توجهی از دشمن منهدم شده بود، دستور عقب نشینی داد.
مرحله دوم عملیات:
این مرحله در ساعت ۲۱:۳۰ تاریخ 26 تیر 1361 آغاز شد. در این مرحله دو تیپ از قرارگاه فتح و دو تیپ از قرارگاه نصر در عملیات شركت داشتند. قرارگاه فتح كه در محور پایین عمل می‌كرد موفق شد به منطقه حاشیه كانال (پل‌های احداثی روی كانال پرورش ماهی) برسد. در این میان، قرارگاه نصر اگرچه در انجام موفق مأموریت خود ناكام ماند، ولی توانست بخش معتنابهی از قوای دشمن را منهدم كند. به این ترتیب، قرارگاه كربلا برای حفظ و صیانت از نیروهای خودی مجدداً فرمان عقب نشینی داد.

مرحله سوم عملیات:

این مرحله كه به منظور انهدام نیروی دشمن طراحی شده بود و در صورت موفقیت ممكن بود بنا به دستور عملیات ادامه یابد، با پنج تیپ از قرارگاه فتح در ساعت ۲۱ تاریخ ۳۰/۴/۱۳۶۱ آغاز شد و نیروهای خودی در حالی كه موفق شده بودند بخش قابل توجهی از قوای دشمن را منهدم كنند، اما به دلیل نداشتن تضمین جان پناه (آماده نشدن خاكریز شرقی و غربی) مجبور شدند بنا به دستور در ساعت ۰۳:۳۰ بامداد عقب نشینی كنند.

مرحله چهارم عملیات:
این مرحله در ساعت ۲۲ روز ۲/۵/۱۳۶۱ با استعداد ۲ تیپ از قرارگاه نصر باهدف باز كردن یك معبر برای كار جدید جهت رسیدن به بصره آغاز شد كه به دلایلی همچون ضعف نفوذ از محور شلمچه، هوشیاری دشمن و نیز موانع و استحكامات قابل توجهی كه وجود داشت عملاً امكان عبور از خط اول دشمن فراهم نیامد.

مرحله پنجم عملیات:
تلاش اصلی در مرحله پنجم عملیات، كه در تاریخ ۶/۵/۱۳۶۱ انجام گرفت، معطوف به محور شمالی پاسگاه زید در حد فاصل دژ مرزی عراق و خاكریزهای مثلثی دشمن شد. طی این مرحله، هفت تیپ تقویت شده از سپاه و دو تیپ از ارتش شركت داشتند.

در آغاز درگیری، همه چیز طبق روال پیش می‌رفت. در نتیجه نیروهای خودی توانستند گذشته از پاكسازی و الحاق، خاكریزی مناسب و دو جداره در جناح شمالی احداث نمایند، ولی از آن جایی كه دقت كافی در احداث خاكریز نشده بود دشمن توانست پنج كیلومتر در آن رخنه كند. در این فاصله نیروها نزدیك به ۴۸ ساعت در مواضع به دست آمده مستقر شدند و عقبه امكانات پشتیبانی رزمی و خدماتی به جلو منتقل گردید، دشمن نیز كه در مرحله گذشته ضرباتی اساسی متحمل شده بود، عملاً تحركی از خود نشان نداد، لیكن بنا به دلایلی، به رغم این كه عملیات تا آستانه تثبیت پیش رفته بود، طی بررسی كه به عمل آمد، ادامه حضور نیروها مصلحت دیده نشد.

نتایج و ارزیابی عملیات
اگرچه جمهوری اسلامی در عملیات رمضان به اهداف از پیش تعیین شده خود دست نیافت، ولی با اجرای این عملیات و ورود به خاك دشمن نشان داد كه در دستیابی به حقوق خود مصمم است. علاوه بر این، در پی این عملیات مسوولان جمهوری اسلامی متوجه شدند كه برخلاف گذشته با شرایط كاملاً جدیدی در جنگ مواجه شده اند. برهمین اساس، می‌بایست استراتژی جدیدی تدوین می‌شد، لیكن در این خصوص دو دیدگاه متفاوت بروز كرد؛ عده ای كسب یك پیروزی بزرگ را برای پایان دادن به جنگ كافی می‌دانستند و عده ای دیگر به تلاش همه جانبه برای نیل به پیروزی نهایی معتقد بودند.
در عملیات رمضان ۴ لشكر و ۳ تیپ زرهی دشمن بین ۲۰درصد تا ۶۰درصد منهدم شد و ۹تیپ پیاده دشمن بین ۲۰درصد تا ۱۰۰ درصد خسارت و تلفات را متحمل گردیدند. در مجموع بیش از ۱۰۰۰ تانك و نفربر دشمن و نیزتجهیزات و سلاح‌های بسیاری دیگر از دشمن منهدم گردید، حدود ۷۰۰۰ تن از نیروهای دشمن كشته و ۱۳۱۵ تن اسیر شدند.


رمز عملیات: یا صاحب الزمان (عج) ادرکنی
هدف عملیات: دور کردن آتش دشمن از شهرهای جنوبی کشور و انهدام نیروهای رژیم عراق
منطقه عملیاتی: شرق بصره
تاریخ شروع: ساعت 30/21 دقیقه 23/4/61
مدت عملیات: 15 روز
وسعت منطقه عملیاتی: 1600 کیلومتر مربع
نتایج عملیات
مناطق آزاد  شده:
ـ پاسگاه زید عراق و محورهای شمالی و شمال غربی این پاسگاه
تجهیزات منهدم شده دشمن:
ـ 1097 دستگاه انواع تانک و نفربر
ـ 5 فروند هواپیما
ـ چند صد دستگاه انواع خودروهای نظامی و مهندسی
ـ مقدار بسیار زیادی سلاح سبک و نیمه سنگین
یگان های منهدم شده دشمن:
ـ تیپ های 6 و 12 زرهی، تیپ 8 مکانیزه از لشکر 3، تیپ 42 زرهی از لشکر 10، تیپ 419 پیاده، تیپ های 16 و 30 زرهی از لشکر 6، تیپ 94 پیاده، تیپ 55 زرهی از لشکر 5، تیپ 14 مکانیزه، تیپ های 43 و 35 زرهی از لشکر 9
تعداد کشته  و زخمی های دشمن: بیش از 7400 نفر
تعداد اسراء: 1315 نفر
غنائم:
ـ دهها دستگاه خودرو
ـ 100 دستگاه تانک و نفربر
ـ مقدار زیادی از انواع سلاح سبک و نیمه سنگین
نیروی عمل کننده: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی ایران

 
 
دوشنبه 20 دی 1389  9:43 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:عملياتهاي دفاع مقدس > 61/04/23- رمضان

آغاز عمليات رمضان به عنوان مرحله جديد و سرآغاز تحول جديدي در جنگ ايران و عراق، بازتاب گسترده اي در مجامع سياسي بين المللي داشت. ريگان رئيس جمهور آمريكا، پس از اطلاع از خبر حمله ي ايران، در ديدار بارهبران كنگره ي آمريكا گفت:
«تهاجم نيروهاي ايران به عرا ق مي تواند تمام منطقه را به خطر بيندازد.»
در پي اين ديدار، كاخ سفيد با انتشار بيانيه اي ضمن ابراز نگراني از حمله ايران به عراق، به كشورهاي عربي حوزه خليج فارس پيشنهاد كرد كه براي حفظ امنيت در منطقه، با آمريكا به مشورت بپردازند. كاخ سفيد دراين بيانيه اعلام كرد:

 


«حمايت آمريكا از كشورهاي منطقه كه احساس مي شود با اين جنگ مورد تهديد قرار گرفته اند، به خو بي مشهود است و آمريكا براي مذاكره با اين كشورها جهت حمايت  از امنيت آنها آماده است.»
منشي مطبوعاتي كاخ سفيد دراين باره گفت كه مذاكرات با كشورهاي منطقه جهت ارزيابي اثرهاي كوتاه مدت يا دراز مدت حمله ايران، ادامه دارد. روزنامه واشنگتن پست نيز به نقل از مقامات آمريكايي نوشت:
«خبر اين عمليات (رمضان) زنگ  خطر را براي واشنگتن به صدا درآورده است و پيروزي ايران دراين عمليات، اوضاع را به طو ر جدي پيچيده خواهد كرد.»
اين  روزنامه احتمال قرار گرفتن آمريكا در كنا ر عراق را جدي تر از گذشته مطرح كرد. روزنامه واشنگتن پست در شماره ي ديگر به نقل از مقام هاي برجسته آمريكايي نوشت:

«دولت ريگان نسبت به مشكلاتي كه پيروزي نهايي ايراني مي تواند به بار آورد به شدت احساس نگراني مي كند. به گفته ي آنان چنين رويدادي ممكن است بنياد گرايي اسلامي منطقه را تقويت كند و ديگر كشورهاي خليج فارس را در معرض خطر قرار دهد و موجبات سقوط صدام حسين را نيز فراهم آورد.»  خبرگزاري فرانسه نيز گزارش داد:

«عمليات اخير نيروهاي ايران در خاك عراق كه به روشني بيانگر تغيير وضعيت نظامي جنگ به نفع ايران پس از 22 ماه نبرد است. آنان با نگراني تمام از به مخاطره افتادن منافع خود در اين منطقه، تحولات اخير در جنگ ايران و عراق را به دقت تحت نظر دارند.» رسانه هاي آلمان نيز به تفضيل اخبار عمليات رمضان را منعكس كردند. راديو آلمان گفت كه هدف بعدي عمليات ايران، تصرف بصره و پيشروي به سوي بغداد خواهد بود. شبكه اول تلويزيون آلمان با پخش خبر عمليات رمضان گفت:

«اشتباه صدام در حمله به ايران نه تنها امروز وي را شديداً نگران كرده است، بلكه قدرت ايران همسايگان را نيز در خليج فارس به لرزه انداخته است.»  همچنين روزنامه" زوددويچه سايتونگ" با اعلام خبراز آغاز عمليات جديد ايران نوشت:«نه تنها در خواست غرامت، از هدفهاي صلح ايران است، بلكه بازگشت رانده شدگان عراقي و اسراي عراقي به وطنشان از اهدارف ديگر به شمار مي رود.» اين روزنامه به نقل از ديپلماتهاي خاورميانه اي مقيم قاهره، افزود: «حمله ي ايران بايد جدي تلقي شود زيرا زمان صدور انقلاب اسلامي از طريق نظامي براي تهران مناسب است.»  مطبوعات هند نيز به تفصيل در باره ي عمليات رمضان نوشتند. روزنامه "هندوستان تايمز" سر مقاله ي خود را به ورود نيروهاي ايران به خاك عراق اختصاص داد و تأثير آن را بر كنفرانس جنبش غير متعهدها بررسي كرد: «حمله غير منتظره ايران- كه از  دو روز پيش انتظار مي رفت به احتمال قوي برنامه برگزاري كنفرانس سران جنبش غير مترعهدها را به خطر  انداخته است.» هندوستان تايمز سپس درباره پيامدهاي اين حمله در منطقه خليج فارس، آورده است:

«آنچه اينك مي توان با قاطعيت از آن سخن گفت، تقسيم قدرت در منطقه است كه ايران نقش بزرگي را د ر تحولات منطقه خواهد داشت.» اين رونامه در مقاله ديگري با تأكيد بر اين مطلب كه "اين عراق است كه بايد براي شروع جنگ تنبيه شود" افزوده است:

«صدام گمان مي كرد با حمله به ايران مي تواند انقلاب ايران را از بين ببردولي در تجزيه و تحليل هايش دچار اشتباه شده بود.» در باره حمله ايران به عنوان اولين يورش زميني براي ورود به خاك عراق، كه در رسانه هاي خبري بازتاب گسترده اي داشته است خبرگزاري فرانسه از تهران گزارش داد كه حمله جديد ايران، پس از شروع جنگ ايران و عراق اولين درگيري است كه به داخل خاك عراق كشيده شده است. روزنامه هاي فرانسوي لوموند و لوماتن در دو مقاله جداگانه وضعيت جمهوري اسلامي را با توجه به اوضاع كنوني جنگ بررسي كردند لوموند در اين باره نوشت: «سقوط صدام آغاز شده است و اين واقعيتي است كه آمريكا را به وحشت انداخته است. اين حوادث نشان از ثبات انقلاب اسلامي و جمهوري اسلامي ايران دارد.» روزنامه لوماتن نيز نوشت «خون عليه فساد پيروز شده است. رژيمي كه درمقابل اين همه كوشش اجنبيان براي بي تبات كردن آن مقاومت كرده، رژيمي كه مهاجمان عراقي را سركوب و آنها را به عقب نشيني وادا ر نموده، رژيم ايران است كه با قاطعيت  هر چه تمام تر بيش از پيش اظهار وجود كرده و نظرش را درباره مسائل مشتركي مانند نفت و غيره به كشورهاي منطقه و به ويژه عربستان سعودي تحميل مي كند و اكنون سنگيني وزنه جمهوري اسلامي ايران در منطقه خليج فارس محسوس است.»

نشريه  وال "استريت ژورنال" در مقاله اي به مواضع دو ابرقدرت در قبال پيروزي ايران و تشريح  روابط ايران و شوروي و اقدامات عملي ايران براي مقابله  با نفوذ شوروي در داخل كشور پرداخته است: «ظاهراً هر دو ابر قدرت مخالف حمله هفته گذشت ايران به عراق هستند، گرچه هر كدام دلايل جداگانه اي براي اين كار دارند، و هر دوي آنها از احتمال پيروزي يك ايران انقلابي اسلامي بر صدام حسين سوسيال بعثي و سرنگوني وي وحشت دارند.» روزنامه نيويورك تايمز در مقاله اي به قلم" باري روبين" نوشت: «پيرو زي ايران بر عراق چهار خطر براي عربستان سعودي و سايركشورهاي كوچك تر محافظه كار منطقه را در بر دارد؛ اولين خطر احتمال حمله مستقيم ايران به اين كشورها خصوصاً كويت كه در نزديكي جبهه قرار دارد، مي باشد مگر اينكه اين دولت ها خصوصاً كويت در آينده ارسال ملزومات جنگي را به عراق متوقف سازند. يكي ديگر از اين خطرات، افزايش تبليغات براندازي و آموزش وكمك به انقلابيون كشورهاي حاشيه خليج فارس از انقلاب اسلامي ايران است، و سرانجام اينكه انتظار مي رود ايران به عنوان قوي ترين كشور منطقه بتواند سياست ضد آمريكايي خود را به همسايگانش ديكته كند.» دراين مقاله سپس آمده است «ايران شديداً نگران اين است كه پيروزي كنوني اش در صورت گسترش جنگ، با مداخله احتمالي آمريكا بر باد رود. علاوه بر آن هر قدر كه كشورهاي خليج فارس از ايران هراس  بيشتري داشته باشند، ضرورت حمايت از جانب آمريكا را بيشتر درك مي كنند»

 
 
دوشنبه 20 دی 1389  9:45 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

تأثير عمليات رمضان بر بازار نفت



حمله ايران در شرق بصره، بازار جهاني نفت را تحت الشعاع خود قرار داد و موجب نگراني شركتهاي نفتي گرديد. خبرگزاري روينتر به نقل از كارشناسان اين شركت ها اعلام كرد:«به نظر آنان پيش بيني تهيه نفت از اين نطقه در آينده، بسيار مشكل است . آنان معتقدند بازار در حال حاضر تحت تأثير حمله ايران به عرا ق قرار دارد... هرچه دول غربي معتقدند كه هيچ دليلي براي ورود عربستان يا كويت به جنگ برعليه ايران و به حمايت از عراق و يا حمله ايران به تأسيسات نفتي كويت و عربستان به جرم حمايت از عراق در جنگ وجود ندارد، ولي در صورت وقوع چنين حوادثي، بازار نفت حالت جديد و وخيمي پيدا خواهد كرد.»

 


خبرگزاري كويت نيز به نقل از منابع خطوط كشتي راني در لندن گزار ش داده است كه اوضاع  در بندر نفتي خارك بر اثر حملات روزهاي اخير جنگنده هاي عراقي به اين بندر مغشوش است. اين خبرگزاري افزوده است: «اگر چه حملات هوايي عراق ظاهراً اين ترمينال را كاملاً خرازب نكرده است. ليكن استنباط اينكه عراق در تلاش براي قطع صدور نفت ايران در صدد حمله ي هوايي جديد به اين ترمينال نفتي برخواهد آمد، نگراني هايي را موجب گرديده است.» خبرگزاري فرانسه نيز در گزارشي از وضعيت بازار نفت آورده است:

«كشورهاي صنعتي علي رغم اطمينان از تأمين نفت خود در كوتاه مدت، از افزايش احتمالي قيمت نفت به علت تشديد جنگ ايران و عراق نگرانند... هر چند دو كشور درگير در جنگ تنها 10 درصد واردات نفتي جهان غرب را تأمين مي كنند، ليكن خطر گسترش جنگ در منطقه كه در حدود پنجاه درصد واردات نفتي غرب از آنجا تأمين مي شود، نگرراني هايي را دررهبران جهان غرب سبب كرده است.» از سوي ديگر، ريگان رئيس جمهور آمريكا، در سفر خود به بحرين گرفت كه در ديدار با شيخ خليفه، جنگ ايران و عراق و  اوضاع لبنان نيز بررسي خواهد شد. ريگان افزود: «آمريكا براي دفاع از منابع امنيت ملي خود در خاورميانه آماده است.» وي اعلام كرد كه آمريكا و متحدانش به نفت اين منطقه و كشورهاي اطراف آن وابسته اند.

 

ريگان سپس گفت: «آمريكا اين راز را پنهان نمي كند كه منافع حياتي در خاورميانه دارد.» مطبوعات انگليس نيز عمليات رمضان را آغاز دوره جديدي در جنگ 22 ماهه ايران و عراق- كه در آناب تكار عمل به دست ايران خواهد بود- خواندند. روزنامه فايننشال تايمز چاپ لندن نوشت: «درشش ماه گذشته موقعيت نظامي به تدريج عليه رژيم بغداد تغيير كرد... اين عمليات زنگ خطر را عليه دولت ها ي محافظه كار و توليد كننده نفت به صدا در آورده است.» اين روزنامه افزود كه حملات ايران وحشت عجيبي را بر صنعت نفت حاكم كرده است.

 
 
دوشنبه 20 دی 1389  9:46 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

تغيير محل اجلاس سران جنبش عدم تعهد از عراق به هند


عراق بعد از عمليات بيت المقدس استراتژي نظامي خود را تغيير داد و از برخي مناطق اشغالي عقب نشست تا در عرصه سياست جهاني خود را صلح طلب معرفي كند و امكان ميزباني هفتمين كنفرانس سران كشورهاي غير متعهد را- كه از قبل از جنگ قرار شده بود در شهريور1361 در بغداد برگزار شود- فراهم سازد و علاوه بر كسب وجهه سياسي در عرصه بين المللي، با استفاده از امتياز ميزباني و پشتيباني كشو رهاي دوست، شرايط خود را بر ايران تحميل كند .

 

 

 

در اجراي اين سياست، اغلب كشورهاي عرب، يوگسلاوي، پاكستان، بنگلادش و... نيزبه ياري صدام برخاستند. يوگسلاوي كه ازعضاي اصلي جنبش غير متعهدها به شمار مي رفت- اولين كشوري بود كه در دوم تير و در زماني كه عراق هنوز عقب نشينيهاي خود را به طور كامل به پايان نرسانده بود با اعلام حمايت از عراق، بر برگزاري كنفرانس غير متعهدها در بغداد و شركت در كنفرانس غير متعهدها موافقت كرد.

با آغاز عمليات رمضان، ترديد در ميزباني عراق شروع شد و خبرگزاري رويتر به نقل از برخي از وزيران كشورهاي عضو غير متعهدها اعلام كرد كه حمله ايران برگزاري كنفرانس را به مخاطره انداخته است. در دوم مرداد نيز روزنامه هندي" استيس طمن" اعلام كرد كه شك و ترديد در بين اعضاي جنبش عدم تعهد در خصوص ميزباني عراق بالاگرفته است و كشورهاي غير متعهد به اين نكته  پي برده اند كه برگزاري كنفرانس در بغداد به صلاح جنبش نيست.

بنگلادش نيز كه از جمله كشورهاي طرف دار عراق  بود، اولين كشور ي بود كه به طور  رسمي اعلام كرد كه تشكيل كنفرانس بايد از بغداد به كشوري دير منتقل شود. به رغم رشد اين  باور در ميان اعضاي جنبش حبيب شطي دبير كل كنفرانس اسلامي، در نهم مرداد ماه قاطعانه اعلام كرد كه تا دو هفته ديگر كنفرانس در بغداد برگزار خواهد شد، ولي انفجار يك بمب قوي در  بغداد، ترديدهاي موجود درنا امن بودن بغداد را تقويت كرد و سفيران كره شمالي، اندونزي و چكسلواكي نيز بغداد را براي برگزاري كنفرانس ناامن اعلام كردند. اين در حالي بود كه عمليات رمضان با دستاوردهاي نه چندان مطلوب نظامي، پايان يافته بود و ايران ديپلماسي فعالي را براي بازداشتن كشورهاي غيرمتعهد از تشكيل اجلاس در بغداد دنبال مي كرد.

سفر يك هيئت از وزارت خارجه كوبا به يوگسلاوي براي رايزني جهت تشكيل جلسه ي اضطراري براي تصميم گيري  درباره ي محل تشكيل هفتمين كنفرانس سران غير متعهدها، بر همه تهديدها مهر پايان زد. در پي اين سفر بود كه عراق به ناچار تسليم شد و سعدون حمادي وزير خارجه اين كشور اعلام كرد كه عراق اصراري به برگزاري هفتميين كنفرانس غير متعهدها ندارد. صدام حسين نيز چهار روز پس از آن  در يك اقدام منفعلانه به هند پيشنهاد كرد كه برگزاري سران غير متعهدها را بپذيرد.

ولي اين پايان كار نبود زيرا دولت عراق در پي آن بود تا اجلاس وزيران خارجه  كشورهاي عضو غير متعهدها را كه مأموريت اصلي آن تنظيم موضوعات اصلي نشست سران بود برگزار كند. خبرگزاري فرانسه درباره اين تصميم عراق بر اين اعتقاد بود كه عراق مي خواهد ثابت كند كه بغداد جاي امني براي برگزاري كنفرانس سران عدم تعهد است. ولي تلاش هاي پي گير ديپلاماتيك ايران و حمله هواپيماهاي ارتش جمهوري اسلامي به بغداد و انفجار يك بمب ديگر در اين شهر همه  كشورهاي غير متعهد را به اين نتيجه رساند كه بر خلاف اظهارات صدام حسين، هيچ تضميني براي امنيت اجلاس وزيران خارجه كشورهاي غير متعهد در شهريور در نيويورك برگزار شد و آنان دراين اجلاس به برگزاري هفتمين  اجلاس سران جنبش عدم تعهد در دهلي نو، رأي دادند كه اين پيروزي بزرگ سياسي براي ايران در عرصه بين المللي بود.

این عملیات یکی از دلایل انتقال محل اجلاس از بغداد به دهلی نو بود،اما علت دیگر این تغییر عملیات استشهادی خلبان شهیدعباس دوران در بغداد بود.او با انجام این عملیات خارق العاده وانفجار هتل محل اجلاس شاه کار بزرگی انجام داد که تا همیشه تاریخ در حافظه ادوستداران اسلام ناب محمدی(ص)خواهد ماند.

 
 
دوشنبه 20 دی 1389  9:48 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

بازتاب > تلاش ها و مواضع سازمان ملل ومنطقه



پس از عمليات بيت المقدس و آزادي خرمشهر و به خصوص با شروع عمليات رمضان، دولت ها،سازمان ها و مجامع بين المللي تلاش هاي جديدي را براي توقف جنگ و برقراري آتش بس آغاز كردند. راديو قطر به نقل از"حبيب شطي" دبير كل سازمان كنفرانس اسلامي، گزارش داد كه كميسيون حسن نيت كنفرانس اسلامي در تلاش تازه در صدد يافتن راه حل مناسب براي پايان دادن به جنگ ايران و عراق ظرف دو ماه آينده است. شطي گفت: «اين كميسيون پس از پايان اجلاس وزيران خارجه كشورهاي اسلامي كه قرار است .

 

 

شنبه آينده تشكيل شود، تماس هاي خود را با ايران و عراق از سر خواهد گرفت. پاسخ دولت عراق به دعوت كميسيون مزبور و خارج كردن نيروهاي آن كشور از خاك ايران، بزرگترين مشكلاتي را كه بر سر راه گفت و گوهاي صلح قرارگرفته بود از ميان برداشته است.» راديو ابوظبي چندي بعد گزارش داد: «حبيب شطي پس از ملاقات با امير كويت و ولي عهد، نخست وزير، معاون نخست وزير، و زيرخارجه و وزير اطلاعات اين كشور، در ديدار با خبرنگاران گفت در مذاكراتش با مقامات كويتي دراين باره تبادل نظر نموده و افكار معيني را براي پايان دادن به جنگ ايران و عراق با مقامات كويتي در ميان گذاشته است.

وي افزوده است كه اين افكار و نظريات را با تعدادي از رهبران عرب در روزهاي آينده مورد بحث قرار خواهد داد.» راديو ابوظبي همچنين گزارش داد كه شطي با ملك فهد ملاقات و در مورد جنگ ايران و عراق با وي گفت و گو كرده است. در اين حال، مطبوعات كويت گزارش دادند: «يك هيئت بلند پايه ايراني به زودي از كويت ديدن خواهد كرد. از زمان آغاز جنگ، اين اولين باري است كه يك هيئت ايراني به كويت سفر مي كند.» در تلاشي ديگر"ضياءالحق" رئيس جمهوري پاكستان در كاخ درخواست خود با سفير جمهوري اسلامي ايران در پاكستان دركاخ رياست جمهوري آن كشور ملاقات كرد. در اين ديدار ژنرال ضياءالحق خواستار خاتمه جنگ شد.

امير كويت نيز در پيامي كه در آن به مسائل منطقه اي و بين المللي پرداخته، به مسئله جنگ بين ايران و عراق نيز اشاره كرده واز ايران و عراق خواسته تا با پي گيري راه هاي صلح آميز، از ريخته شدن بيشتر خون مسلمانان دو كشور جلوگيري كنند. وي ياد آور شده است كه فقط اسرائيل از ادامه اين جنگ نفع مي برد.

 مهمترين وظيفه سازمان ملل متحد، حفظ صلح و امنيت بين المللي است و براي تحقق اين هدف، مي بايست مطابق منشور ملل متحد، عليه متجاوز اقدام كند. اما زماني كه عراق به خاك ايران تجاوز كرد بخش بزرگي از مناطق جنوب و غرب كشور را به اشغال خود در آورد، اين سازمان، نه تنها عليه متجاوز اقدام نكرد، بلكه مواضع و تصميمات آن، در جهت تثبيت و حمايت از متجاوز بود. شوراي امنيت سازمان ملل متحد مدت22 ماه در برابر تجاوز عراق سكوت كرد.

در اين مدت نيروهاي عراقي به پيش روي خود در خاك ايران ادامه دادند و به تحكيم مواضع پرداختند. در حالي كه جمهوري اسلامي نيز درگير شديدترين بحران سياسي نظامي داخلي بود. ظاهراً اعضاي شوراي امنيت به پيروزي گروه ها ي مخالف نظام ايران اميدوار  بودند تا در موقعيت جديد  به اتخاذ موضع بپردازند. سرانجام با اجراي عمليات بيت المقدس و آزادي خرمشهر، شوراي امنيت سازمان ملل سكوت طولاني خود را شكست و به درخواست اردن و با حمايت آمريكا، تشكيل جلسه داد و قطعنامه 514 رادر12 ژوئيه 1982(21 تير1361)  به تصويب رساند. در مقدمه اين قطع نامه از" طولاني شدن برخورد دو كشور كه به خسارت سنگين انساني و زيان مادي بسيار منجر شده و صلح و امنيت  بين المللي را به خطر انداخته است،" اظهار نگراني عميق شده است. در بندهاي اجرايي اين قطع نامه چنين  آمده است:

1-  شوراخواستار آتش بس و خاتمه فور ي همه عمليات نظامي مي شود.

2- خواستار عقب نشيني به مرزهاي شناخته شده بين المللي مي شود.

3- تصميم ميگيرد گروهي از ناظران ملل متحد را به منظور بررسي، تأييد و نظارت زير آتش بس و عقب كشيدن نيروها اعزام كند. و از دبيركل درخواست مي كند گزارشي در رمورد ترتيبات لازم براي اين منظور را به شوراي امنيت تسليم كند.

4- مصر انه مي خواهد كه كوشش هاي ميانجي گرانه  به نحوي هماهنگ، ازطريق دبير كل جهت دستيابي به راه حلي جامع، عادلانه و شرافتمندانه كه قابل قبول هر دو طرف باشد در مورد همه مسائل مهم، بر اساس اصول منشور ملل متحد از جمله احترام به حاكميت، استقلال و تماميت ارضي و عدم مداخله در امور داخلي دولت ها ادامه يابد.

5- از همه دولت هاي ديگر درخواست  مي كند، از تمامي اقداماتي كه مي تواند به ادامه اختلاف كمك كند، خودداري ورزند و اجراي  قطع نامه حاضر را تسهيل كنند.6

- از دبير كل درخواست مي كندكه ظرف سه ماه در مورد اجراي قطع نامه حاضر به شورا گزارش دهد.» اگرچه شوراي امنيت در قطع نامه514 براي نخستين بار از برقراري آتش بس، عقب نشيني و استقرار نيروهاي حافظ صلح در مرز ايران و عراق سخن به ميان آورد، اما اين قطع نامه زماني تصويب شد كه برتري عراق در جبهه هاي جنگ از بين رفته و نيروهاي ايران بسياري از مناطق اشغا لي از جمله خرمشهر را باز پس گرفته و در بسياري نقاط، به مرزرهاي  بين المللي رسيده  بودند.

ايران اين قطع نامه را نيز به دليل "ناديده گرفتن وا قعيت هاي جنگ نپذيرفت و به منظور"احقاق حقوق" خود، در 23 تير1361(دو روز پس ز تصويب قطع نامه 514) با اجراي عمليات رمضان، وارد خاك عراق شد. با ورود نيروهاي جمهوري اسلامي به داخل عراق، شوراي امنيت بلافاصله تشكيل جلسه داد و بيانيه 15 ژوئيه 1982(23 تير 1361) را در مورد اجراي قطع نامه 514 تصويب و از"تشديد درگيريها" ابراز نگراني كرد، كاري كه مي بايست دو سال پيش از آن انجام مي گرفت.

 
 
دوشنبه 20 دی 1389  9:49 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

تلاش هاي آمريكا؛ غرب و كشورهاي منطقه براي حکومت صدام



واكنش هاي متعددي كه با اجراي عمليات رمضان برانگيخته شد نشان دهنده اهميت آثار آن بر توازن سياسي و نظامي منطقه بود"باري گلدواتر" سناتور جمهوري خواه آمريكا گفت:«جنگ ايران و عراق خطر بزرگي را به ما گوش زد مي كند، چنانچه ايران در اين نبرد پيروز شود تمام خاورميانه درگير يك جنگ تمام عيار خواهد شد كه ممكن است به يك جنگ جهاني نيز تبديل شود...

 

آمريكا بايد از هر جهت- به استثناي اعزام پرسنل به كشورهاي عرب دوست كمك نمايد زيرا پيروزي ايران بر عراق حكومت اين كشور را در منطقه به عنوان يك كشور قدرتمند باقي خواهد گذاشت... خطري كه اينك متوجه عراق است، درآينده، ديگر كشورهاي عربي منطقه  را دربر خواهد گرفت. آمريكا متعهد است در مقابل هرگونه تهديد ايران، از دوستان خود در منطقه و به ويژه اسرائيل حمايت كند.» راديو فرانسه نيز در گزارشي از وضعيت جنگ ايران وعراق اعلام كرد: «مقامات آمريكايي در صدند در آينده ي نزديك زمينه ي دفاعي كشورهاي خليج فارس و در وهله ي اول عربسان سعودي را بيش از پيش تقويت كنند.»  

 

روزنامه نيويورك تايمز ضمن بررسي وضعيت جنگ ايران و عراق اعلام كرد كه مقام هاي آمريكايي از پيروزي احتمال ايران در جنگ  نگران هستند و به كشورهاي عرب خليج فارس برگزار كنند. اين روزنامه به نقل از مقام هاي برجسته دولت ريگان نوشت: «آمريكاييان به شدت نگران خطراتي هستند كه منافع آمريكا در منطقه را تهديد مي كند. دولت آمريكا به همين علت به عربستان سعودي و ديگر كشورهاي خليج فارس كه ممكن است جنگ را عمل تهديد كننده اي براي خود بدانند پيشنهاد كرده است كه با دولت آمريكا به مانورهاي مشترك نظامي دست بزنند.» 

نيويورك  تايمز سپس به نقل از همين مقام هاي  دولتي آمريكا افزود:  «هيچ يك از كشورهاي خليج فارس از آمريكا نخواسته اند كه نيروهاي خود را در منطقه مستقر كند. به گفته مقامات وزارت امور خارجه آمريكا آنچه بر نگراني آمريكاييان افزوده اين است كه پيروزي نظامي ايران ممكن است كه دولت صدام را سرگون سازد و راه را براي گسترش بنياد گرايي اسلامي درعراق و سر انجام در ديگر كشورهاي خليج زفارس هموار كند.»

اين روزنامه با اشاره به پيام اخير امام امت كه  به مناسبت روز جهاني قدس منتظر شد نوشته است: «آيت الله خميني در پيام اخير تهديدهاي خود مبني بر حركت به  سوي اسرائيل پس از شكست عراق را تكرار كرد. مقامات وزارت امور خارجه آمريكا هر چند چنين تهديدهايي را رد مي كنند ولي ازآن نگرانند كه گسترش بنياد گرايي اسلامي در عراق، سرانجام به ايجاد يك همكاري نظامي مشترك بين ايران، عراق و سوريه عليه اسرائيل منجر شود.» فرانسه در پي اجراي عمليات رمضان، حمايت خود را از دولت عراق در جنگ عليه ايران، اعلام كرد."كلودشسون" وزير خارجه فرانسه در ديدار با وزير امور خارجه عراق گرفت: «فرانسه حمايت خود را در جنگ از عراق نشان داده است. به نظر فرانسه هرگونه تهديد عليه وحدت ملي عراق، تهديدي بي چون و چرا عليه ثبات خاورميانه است.»

از سوي ديگر،" هنري جكسون" سناتور آمريكايي، در مصاحبه اي درباره ي اوضاع جنگ  درهفته هاي خير و مواضع آمريكا در برابر ايران، گفت:«خطر واقعي وضعيت فعلي نبرد، حمله ايران به كويت و حركت نيروهاي آن به سمت خليج فارس و قطع نمودن جريان نفت است.» وي سپس پيشنهاد مانور مشترك آمريكا با كشورهاي حوزه خليج فارس براي مقابله  با تهديدات احتمالي ايران را نابخردانه توصيف كرد و افزود:   «بايد به هر ترتيب ممكن از افتادن ايران به دامن اتحاد شوروي جلوگيري به عمل آيد»  جكسون ضمناً تأكيد كرد: «ايالات متحده همواره بايد آمادگي وارد شدن به صحنه عمل و مقابله با هرگونه تهديد در مورد صدور نفت از خليج فارس را داشته باشد.»

از سوي ديگر، حسني مبارك رئيس جمهور مصر نيز پيشنهاد كرده است كه كنفرانسي از سران عرب تشكيل گردد و موضوع جنگ ايران و عراق و تحولات اخير آن و همچنين بحران لبنان را بررسي كند. ملك شاه اردن نيز در واكنش به عمليات جديد ايران در داخل خاك عراق، گفت:«به منظو ر رسيدگي به اين بحران بايد كنفرانس سران عرب تشكيل جلسه دهد. اين كنفرانس بايد در عالي ترين سطح نمايندگان عرب تشكيل شود و اهميت يك پيمان دفاعي مشترك اعراب براساس منشور اتحاديه عرب را مجدداً مورد  بررسي قرار دهد.»  در اين حال ايران و سه كشور عربي يمن جنوبي، ليبي و سوريه در نامه اي خطاب به رئيس شوراي امنيت سازمان ملل متحد، به مانورهاي نظامي نيروهاي واكنش سريع آمريكا كه قرار است ماه آينده درخاورميانه وآفريقا برگزار شود، به شدت اعتراض كردند.

چهار دولت در اين نامه كه متن آن در سازمان ملل متحد انتشار  يافت، تأكيد كرده اند كه اين اقدام يك ابرقدرت، تهديد بزرگي براي امنيت و استقلال ملت ها و كشورهاي منطقه است و مداخله مستقيم در امور داخلي آنها به شمار مي آيد. ايران و سه كشور عربي همچنين تشكيل نيروي واكنش سريع آمريكا را كه اقدامي خصمانه در برابر ملت ها وكشورهاي منطقه و تهديدي مستقيم براي حاكميت آنها است، محكوم كرده و افزوده اند: «پافشاري آمريكا براي برگزاري اين مانورها جز افزايش بيشتر بحران و آشفتگي در منطقه و بر هم زدن صلح آرامش بين المللي نتيجه ديگري نخواهد داشت.» در پي اجرايي عمليات رمضان و با آغاز دور جديدي از جنگ، دولت هاي منطقه اي وبين المللي كمكهاي نظامي،اطلاعاتي، اقتصادي، مالي ونيز حمايتهاي سياسي از اين كشور را با گستردگي فراتر از قبل ادامه دادند.

در عين حال شماربسياري از نظاميان مصري و سوداني براي شركت در جنگ عليه ايران، وارد بغداد شدند اين عده از طريق ايجاد يك پل هوايي بين قاهره- خارطوم و بغداد، به عراق اعزام شده اند. بر اثر كثرت تعداد هواپيماهاي حامل نيروهاي سوداني در فرودگاه حتي بر روي پروازهاي خارجي مسدود اعلام شد. همچنين در ادامه كمك هاي نظامي كشورهاي عربي و غربي به دولت عراق براي تداوم جنگ با ايران، اخيراً مقدار معتنابهي تسليحات و تجهيزات نظامي از كشورهاي كويت، عربستان و اردن وارد عراق گرديد.

 

 
 
دوشنبه 20 دی 1389  9:50 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

تلاش هاي آمريكا؛ غرب و كشورهاي منطقه براي حکومت عراق

واكنش هاي متعددي كه با اجراي عمليات رمضان برانگيخته شد نشان دهنده اهميت آثار آن بر توازن سياسي و نظامي منطقه بود"باري گلدواتر" سناتور جمهوري خواه آمريكا گفت:
«جنگ ايران و عراق خطر بزرگي را به ما گوش زد مي كند، چنانچه ايران در اين نبرد پيروز شود تمام خاورميانه درگير يك جنگ تمام عيار خواهد شد كه ممكن است به يك جنگ جهاني نيز تبديل شود... آمريكا بايد از هر جهت- به استثناي اعزام پرسنل به كشورهاي عرب دوست كمك نمايد زيرا پيروزي ايران بر عراق حكومت اين كشور را در منطقه به عنوان يك كشور قدرتمند باقي خواهد گذاشت... خطري كه اينك متوجه عراق است، درآينده، ديگر كشورهاي عربي منطقه  را دربر خواهد گرفت.

 

 

آمريكا متعهد است در مقابل هرگونه تهديد ايران، از دوستان خود در منطقه و به ويژه اسرائيل حمايت كند.» راديو فرانسه نيز در گزارشي از وضعيت جنگ ايران وعراق اعلام كرد: «مقامات آمريكايي در صدند در آينده ي نزديك زمينه ي دفاعي كشورهاي خليج فارس و در وهله ي اول عربسان سعودي را بيش از پيش تقويت كنند.»   روزنامه نيويورك تايمز ضمن بررسي وضعيت جنگ ايران و عراق اعلام كرد كه مقام هاي آمريكايي از پيروزي احتمال ايران در جنگ  نگران هستند و به كشورهاي عرب خليج فارس برگزار كنند. اين روزنامه به نقل از مقام هاي برجسته دولت ريگان نوشت: «آمريكاييان به شدت نگران خطراتي هستند كه منافع آمريكا در منطقه را تهديد مي كند. دولت آمريكا به همين علت به عربستان سعودي و ديگر كشورهاي خليج فارس كه ممكن است جنگ را عمل تهديد كننده اي براي خود بدانند پيشنهاد كرده است كه با دولت آمريكا به مانورهاي مشترك نظامي دست بزنند.» 

نيويورك  تايمز سپس به نقل از همين مقام هاي  دولتي آمريكا افزود:  «هيچ يك از كشورهاي خليج فارس از آمريكا نخواسته اند كه نيروهاي خود را در منطقه مستقر كند. به گفته مقامات وزارت امور خارجه آمريكا آنچه بر نگراني آمريكاييان افزوده اين است كه پيروزي نظامي ايران ممكن است كه دولت صدام را سرگون سازد و راه را براي گسترش بنياد گرايي اسلامي درعراق و سر انجام در ديگر كشورهاي خليج زفارس هموار كند.» اين روزنامه با اشاره به پيام اخير امام امت كه  به مناسبت روز جهاني قدس منتظر شد نوشته است: «آيت الله خميني در پيام اخير تهديدهاي خود مبني بر حركت به  سوي اسرائيل پس از شكست عراق را تكرار كرد. مقامات وزارت امور خارجه آمريكا هر چند چنين تهديدهايي را رد مي كنند ولي ازآن نگرانند كه گسترش بنياد گرايي اسلامي در عراق، سرانجام به ايجاد يك همكاري نظامي مشترك بين ايران، عراق و سوريه عليه اسرائيل منجر شود.» فرانسه در پي اجراي عمليات رمضان، حمايت خود را از دولت عراق در جنگ عليه ايران، اعلام كرد."كلودشسون" وزير خارجه فرانسه در ديدار با وزير امور خارجه عراق گرفت: «فرانسه حمايت خود را در جنگ از عراق نشان داده است. به نظر فرانسه هرگونه تهديد عليه وحدت ملي عراق، تهديدي بي چون و چرا عليه ثبات خاورميانه است.»

از سوي ديگر،" هنري جكسون" سناتور آمريكايي، در مصاحبه اي درباره ي اوضاع جنگ  درهفته هاي خير و مواضع آمريكا در برابر ايران، گفت:«خطر واقعي وضعيت فعلي نبرد، حمله ايران به كويت و حركت نيروهاي آن به سمت خليج فارس و قطع نمودن جريان نفت است.» وي سپس پيشنهاد مانور مشترك آمريكا با كشورهاي حوزه خليج فارس براي مقابله  با تهديدات احتمالي ايران را نابخردانه توصيف كرد و افزود:   «بايد به هر ترتيب ممكن از افتادن ايران به دامن اتحاد شوروي جلوگيري به عمل آيد»  جكسون ضمناً تأكيد كرد: «ايالات متحده همواره بايد آمادگي وارد شدن به صحنه عمل و مقابله با هرگونه تهديد در مورد صدور نفت از خليج فارس را داشته باشد.»

از سوي ديگر، حسني مبارك رئيس جمهور مصر نيز پيشنهاد كرده است كه كنفرانسي از سران عرب تشكيل گردد و موضوع جنگ ايران و عراق و تحولات اخير آن و همچنين بحران لبنان را بررسي كند. ملك شاه اردن نيز در واكنش به عمليات جديد ايران در داخل خاك عراق، گفت:«به منظو ر رسيدگي به اين بحران بايد كنفرانس سران عرب تشكيل جلسه دهد. اين كنفرانس بايد در عالي ترين سطح نمايندگان عرب تشكيل شود و اهميت يك پيمان دفاعي مشترك اعراب براساس منشور اتحاديه عرب را مجدداً مورد  بررسي قرار دهد.»  در اين حال ايران و سه كشور عربي يمن جنوبي، ليبي و سوريه در نامه اي خطاب به رئيس شوراي امنيت سازمان ملل متحد، به مانورهاي نظامي نيروهاي واكنش سريع آمريكا كه قرار است ماه آينده درخاورميانه وآفريقا برگزار شود، به شدت اعتراض كردند.

چهار دولت در اين نامه كه متن آن در سازمان ملل متحد انتشار  يافت، تأكيد كرده اند كه اين اقدام يك ابرقدرت، تهديد بزرگي براي امنيت و استقلال ملت ها و كشورهاي منطقه است و مداخله مستقيم در امور داخلي آنها به شمار مي آيد. ايران و سه كشور عربي همچنين تشكيل نيروي واكنش سريع آمريكا را كه اقدامي خصمانه در برابر ملت ها وكشورهاي منطقه و تهديدي مستقيم براي حاكميت آنها است، محكوم كرده و افزوده اند: «پافشاري آمريكا براي برگزاري اين مانورها جز افزايش بيشتر بحران و آشفتگي در منطقه و بر هم زدن صلح آرامش بين المللي نتيجه ديگري نخواهد داشت.» در پي اجرايي عمليات رمضان و با آغاز دور جديدي از جنگ، دولت هاي منطقه اي وبين المللي كمكهاي نظامي،اطلاعاتي، اقتصادي، مالي ونيز حمايتهاي سياسي از اين كشور را با گستردگي فراتر از قبل ادامه دادند.
در عين حال شماربسياري از نظاميان مصري و سوداني براي شركت در جنگ عليه ايران، وارد بغداد شدند اين عده از طريق ايجاد يك پل هوايي بين قاهره- خارطوم و بغداد، به عراق اعزام شده اند. بر اثر كثرت تعداد هواپيماهاي حامل نيروهاي سوداني در فرودگاه حتي بر روي پروازهاي خارجي مسدود اعلام شد. همچنين در ادامه كمك هاي نظامي كشورهاي عربي و غربي به دولت عراق براي تداوم جنگ با ايران، اخيراً مقدار معتنابهي تسليحات و تجهيزات نظامي از كشورهاي كويت، عربستان و اردن وارد عراق گرديد.
 

 
 
دوشنبه 20 دی 1389  9:52 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

بازتاب > تلاش هاي منطقه اي وبین المللی براي صلح



پس از عمليات بيت المقدس و آزادي خرمشهر و به خصوص با شروع عمليات رمضان، دولت ها،سازمان ها و مجامع بين المللي تلاش هاي جديدي را براي توقف جنگ و برقراري آتش بس آغاز كردند. راديو قطر به نقل از"حبيب شطي" دبير كل سازمان كنفرانس اسلامي، گزارش داد كه كميسيون حسن نيت كنفرانس اسلامي در تلاش تازه در صدد يافتن راه حل مناسب براي پايان دادن به جنگ ايران و عراق ظرف دو ماه آينده است.

 

 

شطي گفت: «اين كميسيون پس از پايان اجلاس وزيران خارجه كشورهاي اسلامي كه قرار است شنبه آينده تشكيل شود، تماس هاي خود را با ايران و عراق از سر خواهد گرفت. پاسخ دولت عراق به دعوت كميسيون مزبور و خارج كردن نيروهاي آن كشور از خاك ايران، بزرگترين مشكلاتي را كه بر سر راه گفت و گوهاي صلح قرارگرفته بود از ميان برداشته است.»

راديو ابوظبي چندي بعد گزارش داد: «حبيب شطي پس از ملاقات با امير كويت و ولي عهد، نخست وزير، معاون نخست وزير، و زيرخارجه و وزير اطلاعات اين كشور، در ديدار با خبرنگاران گفت در مذاكراتش با مقامات كويتي دراين باره تبادل نظر نموده و افكار معيني را براي پايان دادن به جنگ ايران و عراق با مقامات كويتي در ميان گذاشته است. وي افزوده است كه اين افكار و نظريات را با تعدادي از رهبران عرب در روزهاي آينده مورد بحث قرار خواهد داد.»

راديو ابوظبي همچنين گزارش داد كه شطي با ملك فهد ملاقات و در مورد جنگ ايران و عراق با وي گفت و گو كرده است. در اين حال، مطبوعات كويت گزارش دادند: «يك هيئت بلند پايه ايراني به زودي از كويت ديدن خواهد كرد. از زمان آغاز جنگ، اين اولين باري است كه يك هيئت ايراني به كويت سفر مي كند.» در تلاشي ديگر"ضياءالحق" رئيس جمهوري پاكستان در كاخ درخواست خود با سفير جمهوري اسلامي ايران در پاكستان دركاخ رياست جمهوري آن كشور ملاقات كرد.

در اين ديدار ژنرال ضياءالحق خواستار خاتمه جنگ شد. امير كويت نيز در پيامي كه در آن به مسائل منطقه اي و بين المللي پرداخته، به مسئله جنگ بين ايران و عراق نيز اشاره كرده واز ايران و عراق خواسته تا با پي گيري راه هاي صلح آميز، از ريخته شدن بيشتر خون مسلمانان دو كشور جلوگيري كنند. وي ياد آور شده است كه فقط اسرائيل از ادامه اين جنگ نفع مي برد.

 
تلاش ها و مواضع سازمان ملل

مهمترين وظيفه سازمان ملل متحد، حفظ صلح و امنيت بين المللي است و براي تحقق اين هدف، مي بايست مطابق منشور ملل متحد، عليه متجاوز اقدام كند. اما زماني كه عراق به خاك ايران تجاوز كرد بخش بزرگي از مناطق جنوب و غرب كشور را به اشغال خود در آورد، اين سازمان، نه تنها عليه متجاوز اقدام نكرد، بلكه مواضع و تصميمات آن، در جهت تثبيت و حمايت از متجاوز بود. شوراي امنيت سازمان ملل متحد مدت22 ماه در برابر تجاوز عراق سكوت كرد. در اين مدت نيروهاي عراقي به پيش روي خود در خاك ايران ادامه دادند و به تحكيم مواضع پرداختند. در حالي كه جمهوري اسلامي نيز درگير شديدترين بحران سياسي نظامي داخلي بود. ظاهراً اعضاي شوراي امنيت به پيروزي گروه ها ي مخالف نظام ايران اميدوار  بودند تا در موقعيت جديد  به اتخاذ موضع بپردازند.

سرانجام با اجراي عمليات بيت المقدس و آزادي خرمشهر، شوراي امنيت سازمان ملل سكوت طولاني خود را شكست و به درخواست اردن و با حمايت آمريكا، تشكيل جلسه داد و قطعنامه 514 رادر12 ژوئيه 1982(21 تير1361)  به تصويب رساند. در مقدمه اين قطع نامه از" طولاني شدن برخورد دو كشور كه به خسارت سنگين انساني و زيان مادي بسيار منجر شده و صلح و امنيت  بين المللي را به خطر انداخته است،" اظهار نگراني عميق شده است. در بندهاي اجرايي اين قطع نامه چنين  آمده است:
1-  شوراخواستار آتش بس و خاتمه فور ي همه عمليات نظامي مي شود.
2- خواستار عقب نشيني به مرزهاي شناخته شده بين المللي مي شود.
3- تصميم ميگيرد گروهي از ناظران ملل متحد را به منظور بررسي، تأييد و نظارت زير آتش بس و عقب كشيدن نيروها اعزام كند. و از دبيركل درخواست مي كند گزارشي در رمورد ترتيبات لازم براي اين منظور را به شوراي امنيت تسليم كند.
4- مصر انه مي خواهد كه كوشش هاي ميانجي گرانه  به نحوي هماهنگ، ازطريق دبير كل جهت دستيابي به راه حلي جامع، عادلانه و شرافتمندانه كه قابل قبول هر دو طرف باشد در مورد همه مسائل مهم، بر اساس اصول منشور ملل متحد از جمله احترام به حاكميت، استقلال و تماميت ارضي و عدم مداخله در امور داخلي دولت ها ادامه يابد.
5- از همه دولت هاي ديگر درخواست  مي كند، از تمامي اقداماتي كه مي تواند به ادامه اختلاف كمك كند، خودداري ورزند و اجراي  قطع نامه حاضر را تسهيل كنند.
6- از دبير كل درخواست مي كندكه ظرف سه ماه در مورد اجراي قطع نامه حاضر به شورا گزارش دهد.» اگرچه شوراي امنيت در قطع نامه514 براي نخستين بار از برقراري آتش بس، عقب نشيني و استقرار نيروهاي حافظ صلح در مرز ايران و عراق سخن به ميان آورد، اما اين قطع نامه زماني تصويب شد كه برتري عراق در جبهه هاي جنگ از بين رفته و نيروهاي ايران بسياري از مناطق اشغا لي از جمله خرمشهر را باز پس گرفته و در بسياري نقاط، به مرزرهاي  بين المللي رسيده  بودند. ايران اين قطع نامه را نيز به دليل "ناديده گرفتن وا قعيت هاي جنگ نپذيرفت و به منظور"احقاق حقوق" خود، در 23 تير1361(دو روز پس ز تصويب قطع نامه 514) با اجراي عمليات رمضان، وارد خاك عراق شد. با ورود نيروهاي جمهوري اسلامي به داخل عراق، شوراي امنيت بلافاصله تشكيل جلسه داد و بيانيه 15 ژوئيه 1982(23 تير 1361) را در مورد اجراي قطع نامه 514 تصويب و از"تشديد درگيريها" ابراز نگراني كرد، كاري كه مي بايست دو سال پيش از آن انجام مي گرفت.

 
 
دوشنبه 20 دی 1389  9:53 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

دستاوردهای عملیات رمضان


در عمليات رمضان دستاوردهای ذیل حاصل می‌شود:
1-  برای اولین بار جنگ به داخل خاک عراق کشیده می‌شود و انقلاب اسلامی حضور خود را به نمایش می‌گذارد.

 


2- قدرت نفوذ رزمندگان اسلا‏م به سخت‌ترین مواضح پدافندی دشمن آشکار می‌شود ‏و با انهدام 1097 دستگاه تانك و نفربر و...، درخشانترین کارنامه جنگ ضدزرهي را نصیب ‏سربازان اسلامی می‌سازد.
3- ضربه‌پذیری بعثیان را حتی در داخل خاك عراق نشان مي‌دهد و اثبات می‌کند که ایجاد انگیزه کاذب ناسیونالیستی نمی‌تواند دیواری جدي مقابل رزمندگان ظلم‌ستیز اسلام باشد.
4- به شورای امنیت ثابت مي‌شود که با تصویب قطعنامه‌های دفاع از متجاوز، نخواهد توانست مانع حرکات آزادیبخش رزمندگان اسلام باشد.
‏5- توطثه صهیونیسم جهانی و ارتجاع عرب، مبني برکشتار مسلمانان لبنان و... براي منع ورود ایران به خاک عراق نقش بر آب می‌شود.

 
 
دوشنبه 20 دی 1389  9:53 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

مواضع جمهوري اسلامي ایران و دستاوردهای عملیات



در پي اجراي عمليات رمضان، جمهوري اسلامي ايران بر حقانيت عملكرد دفاعي خود تأكيد كرد. در اين باره آقاي هاشمي رفسنجاني در سخناني مواضع جمهوري اسلامي درخصوص جنگ، دلايل ورود به خاك عراق، اهداف عمليات ايران، موضع جانبدارانه كشورهاي عربي حوزه خليج فارس از عراق و تفسيرهاي اشتباه غربي ها از صدور انقلاب اسلامي را تشريح كرد و به مقايسه ي عملكرد ايران  و عراق در رعايت قوانين انساني در جنگ پرداخت. و

 

ي درباره عمليات رمضان گفت:  «شروع اين عمليات نقطه اي حساس در تاريخ حركت انقلاب اسلامي ايران است.» وي با اشاره به اخبار رسانه هاي غرب در باره  تحولات اخير جنگ گفت: «اين خط خبري دو مسير را تعقيب مي كند، اول اينكه جمهوري اسلامي را به عنوان يك قدرت نظامي و پديده جديد در منطقه معر في مي كند  كه يك قسمت از اين مسئله واقعيت است و آن اعتراف به قدرت نظامي ايران توسط آنان است كه تا كنون از اظهار آن خودداري مي كردند؛ و قسمت دوم شيطنتي است كه از اين طريق سعي دارند كه اعمال كنند و ايران را كشوري خطرناك جلوه دهند.»

 

رئيس مجلس شوراي اسلامي در خصوص اهداف عمليات رمضان با اشاره به اظهارات امام خميني گفت:  «اولاً هدف اصلي اين عمليات ادامه حركت دفاعي گذشته ايران است و براي دفاع از شهرهاي مهم اقتصادي و بندري آبادان و خرمشهر انجام عمليات براي خارج كردن اين شهرها از زيرآتش  دشمن كاملاً ضرورت داشت و ما ضرورت اين كار را رسماً از زبان مسئولان اعلام كرديم و به دولت عراق دو ماه مهلت داديم تا حقوق حقه ايران را بپردازند كه مهلت كافي نيز  بود ولي با امتناع  دو لت عراق و مظلوم نمايي آنان، انجام عمليات اجتناب ناپذير بود. ثانياً ما حقوق خود را مي خواهيم و چون از دادن آن امتناع ورزيدند ما نيز اعلام كرديم كه پشت مرزها نمي نشينيم و دست روي دست نخواهيم گذاشت بلكه اقدامات جدي انجام خواهيم داد كه عمليات رمضان از جمله اين اقدامات است.» 

نماينده امام در شوراي عالي دفاع،"تنبيه متجاوز" را هدف سوم عمليات رمضان و حق ملت مسلمان ايران كه مورد تهاجم قرار گرفته، اعلام كرد. وي يكپارچه كردن جبهه شرقي جنگ با اسرائيل براي آزادي قدس را هدف چهارم عمليات رمضان بر شمرد. هاشمي رفسنجاني سپس با اشاره به پيام امام امت به مردم عراق مبني بر قيام عليه حكومت اين كشور، زمان كنوني را بهترين فرصت براي چنين اقدامي دانست.

رئيس مجلس شوراي اسلامي همچنين با اشاره به تبليغات دولت ها و رسانه هاي غربي كه ايران را توسعه طلب و تهديدي براي كشورهاي عرب حوزه خليج فارس معرفي مي كنند. تأكيد كرد:  «همچنان  كه بارها اعلام كرده ايم جمهوري اسلامي چشم طمع به اراضي عراق و يا هيچ كدام از كشورهاي عرب خليج فارس ندارد. ايران قدرتمند و مسلمان، حامي كشورهاي منطقه است و هيچ دليلي براي ترس آنان از ايران وجود ندارد.نان» البته وي به برخي دولت هاي عربي هشدارداد: «اگر دولتهاي منطقه شيطنت كنند البته كه بايد ازعواقب آن بترسند چنانچه حركت كاروانهاي حامل اسلحه به عراق ادامه داشته باشد و اين سلاح و مهمات بر عليه نيروهاي ما به كار گرفته شود، ما حق دفاع را براي خود محفوظ خواهيم داشت و خوب است كه دو لت هاي حامي عراق با تأمل در كار خود دست خودشان را به چنين اعمالي آلوده نكنند و تلاش كنند در كنار ايران در آرامش زندگي كنند.»

حجت الاسلام هاشمي رفسنجاني سپس خودداري از بمباران و گلوله باران شهرهاي عراق را به دليل مقاصد انسان دوستانه ورأفت اسلامي ايران در برابر حملات ضد انساني نيروهاي دولت عراق به مناطق مسكوني شهرها ذكر كرد. نماينده امام در شوراي عالي دفاع در پايان سخنان خود، درباره تفسير غلط رسانه هاي غربي از صدور انقلاب اسلامي گفت:  «معني صدور انقلاب از ديدگاه ايران، صدور فرهنگ انقلاب است و الحمداالله علي رغم تمام شيطنت ها، اين اقدام صورت گرفته است.» وي با اشاره به برگزاري مراسم با شكوه روز قدس در چندين شهر دنيا از جمله واشنگتن، پاريس و لندن، از اين راهپيماييها به عنوان مصاديق بارز صدور فرهنگ انقلاب اسلامي به جهان و پيروي تبعيت كامل مسلمانان جهان از دستورهاي امام خميني ياد  كرد.

رئيس جمهوري اسلامي ايران حضرت آيت الله خامنه اي نيز در خطبه هاي نماز عيد فطر به توضيح مواضع ايران پرداخت گزيده اي از اين مطالب به قرار زير است:  «آن روزي كه هزاران كيلومتر از خاك ما در زير پاي متجاوزان بعثي قرار داشت، كسي باور نمي كرد كه ما بتوانيم متجاوز  را سر جايش بنشانيم، ولي امروز دنيا اين را باور كرده است كه ما پس از 23 ماه در زير فشار دشمن قرار داشتن نمي توانيم شاهد شهادت كودكان و زنان و خرمشهري و آباداني و ويران شدن منازل مسكوني بر اثرگلوله باران دوربرد عراق باشيم و اين در حالي است كه ما حاضر نيستيم مقابله به مثل كنيم و بصره و ديگر شهرهاي عراق را بمباران كنيم، پس تنها راه چاره اين است كه برويم و آتش توپخانه دوربرد دشمن را يا خاموش كنيم يا آنقدر آن را به عقب بزنيم كه قادر به گلوله باران شهرها و روستاهاي ما نباشد...»

ريس شوراي عالي دفاع دربا ره كمكهاي برخي دولتهاي جهان به عراق جهت تقويت اين كشور  درجنگ با ايران، اظهار كرد: «همه ابرقدرتهاي جهان از جمله آمريكا و شوروي و اقمار اين دو ابرقدرت به طرق مختلف سلاح و تجهيزات جنگي و كمك مالي در اختيار رژيم عراق براي جنگ با ايران قرار مي دهند كه هدف از اين كمك ها، مقابله با شيوع تفكر انقلاب اسلامي در منطقه است و جنگ تحميلي عراق عليه ايران نيز با اين انگيزه آغاز شده است كه جلو گسترش انقلاب اسلامي و گرايش روز افزون ملل منطقه به آن را سد كنند.» رئيس جمهور در پاسخ به ادعاي عراق مبني بر توسعه طلبي ايران، گفت:  «ما قصد كشور گشايي و توسعه ارضي نداريم، كشور عراق متعلق به ملت عراق است و خود آنان بايد  كشورشان را اداره كنند و ما نيز قصد  تصرف عراق و كشور گشايي را نداريم.»

 علي اكبرولايتي وزير امور خارجه نيز در يك كنفرانس خبري در قبرس درباره هدف ايران از عمليات رمضان گفت:  «هدف جمهوري اسلامي از عمليات اخير، مقابله با آتش توپخانه عراق و جلوگيري از بمباران شهرهاي جنوبي ايران است.... ما در نهايت حقوق خودمان را مي خواهيم.» وي در پاسخ به پرسش خبرنگاري درباره اين كه يكي از شرايط ايران براي پايان دادن به جنگ، سقوط صدام است، گفت: «الزاماً سقوط صدام جزو شرايط ما نبوده  و نيست. اين تنها توصيه اي است به مردم عراق كه آزادي و نجات آنها و سربلندي شان در گرو سرنگوني رژيم كنوني عراق مي باشد.» ولايتي در پاسخ به پرسش يك خبرنگار انگليسي درباره گرفتن غرامت از عراق، گفت: «ما براي پرداخت خسارات وارده به ملت خود از سوي عراق، همچنان اصرار داريم.»

 

در عمليات رمضان دستاوردهای ذیل حاصل می‌شود:
1-  برای اولین بار جنگ به داخل خاک عراق کشیده می‌شود و انقلاب اسلامی حضور خود را به نمایش می‌گذارد.
2- قدرت نفوذ رزمندگان اسلا‏م به سخت‌ترین مواضح پدافندی دشمن آشکار می‌شود ‏و با انهدام 1097 دستگاه تانك و نفربر و...، درخشانترین کارنامه جنگ ضدزرهي را نصیب ‏سربازان اسلامی می‌سازد.
3- ضربه‌پذیری بعثیان را حتی در داخل خاك عراق نشان مي‌دهد و اثبات می‌کند که ایجاد انگیزه کاذب ناسیونالیستی نمی‌تواند دیواری جدي مقابل رزمندگان ظلم‌ستیز اسلام باشد.
4- به شورای امنیت ثابت مي‌شود که با تصویب قطعنامه‌های دفاع از متجاوز، نخواهد توانست مانع حرکات آزادیبخش رزمندگان اسلام باشد.
‏5- توطثه صهیونیسم جهانی و ارتجاع عرب، مبني برکشتار مسلمانان لبنان و... براي منع ورود ایران به خاک عراق نقش بر آب می‌شود.

 
 
دوشنبه 20 دی 1389  9:55 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

مواضع مقامات رسمي جمهوري اسلامي


در پي اجراي عمليات رمضان، جمهوري اسلامي ايران بر حقانيت عملكرد دفاعي خود تأكيد كرد. در اين باره آقاي هاشمي رفسنجاني در سخناني مواضع جمهوري اسلامي درخصوص جنگ، دلايل ورود به خاك عراق، اهداف عمليات ايران، موضع جانبدارانه كشورهاي عربي حوزه خليج فارس از عراق و تفسيرهاي اشتباه غربي ها از صدور انقلاب اسلامي را تشريح كرد و به مقايسه ي عملكرد ايران  و عراق در رعايت قوانين انساني در جنگ پرداخت. وي درباره عمليات رمضان گفت:  «شروع اين عمليات نقطه اي حساس در تاريخ حركت انقلاب اسلامي ايران است.»

 

وي با اشاره به اخبار رسانه هاي غرب در باره  تحولات اخير جنگ گفت: «اين خط خبري دو مسير را تعقيب مي كند، اول اينكه جمهوري اسلامي را به عنوان يك قدرت نظامي و پديده جديد در منطقه معر في مي كند  كه يك قسمت از اين مسئله واقعيت است و آن اعتراف به قدرت نظامي ايران توسط آنان است كه تا كنون از اظهار آن خودداري مي كردند؛ و قسمت دوم شيطنتي است كه از اين طريق سعي دارند كه اعمال كنند و ايران را كشوري خطرناك جلوه دهند.» رئيس مجلس شوراي اسلامي در خصوص اهداف عمليات رمضان با اشاره به اظهارات امام خميني گفت:  «اولاً هدف اصلي اين عمليات ادامه حركت دفاعي گذشته ايران است و براي دفاع از شهرهاي مهم اقتصادي و بندري آبادان و خرمشهر انجام عمليات براي خارج كردن اين شهرها از زيرآتش  دشمن كاملاً ضرورت داشت و ما ضرورت اين كار را رسماً از زبان مسئولان اعلام كرديم و به دولت عراق دو ماه مهلت داديم تا حقوق حقه ايران را بپردازند كه مهلت كافي نيز  بود ولي با امتناع  دو لت عراق و مظلوم نمايي آنان، انجام عمليات اجتناب ناپذير بود.

ثانياً ما حقوق خود را مي خواهيم و چون از دادن آن امتناع ورزيدند ما نيز اعلام كرديم كه پشت مرزها نمي نشينيم و دست روي دست نخواهيم گذاشت بلكه اقدامات جدي انجام خواهيم داد كه عمليات رمضان از جمله اين اقدامات است.»  نماينده امام در شوراي عالي دفاع،"تنبيه متجاوز" را هدف سوم عمليات رمضان و حق ملت مسلمان ايران كه مورد تهاجم قرار گرفته، اعلام كرد. وي يكپارچه كردن جبهه شرقي جنگ با اسرائيل براي آزادي قدس را هدف چهارم عمليات رمضان بر شمرد. هاشمي رفسنجاني سپس با اشاره به پيام امام امت به مردم عراق مبني بر قيام عليه حكومت اين كشور، زمان كنوني را بهترين فرصت براي چنين اقدامي دانست. رئيس مجلس شوراي اسلامي همچنين با اشاره به تبليغات دولت ها و رسانه هاي غربي كه ايران را توسعه طلب و تهديدي براي كشورهاي عرب حوزه خليج فارس معرفي مي كنند. تأكيد كرد:  «همچنان  كه بارها اعلام كرده ايم جمهوري اسلامي چشم طمع به اراضي عراق و يا هيچ كدام از كشورهاي عرب خليج فارس ندارد. ايران قدرتمند و مسلمان، حامي كشورهاي منطقه است و هيچ دليلي براي ترس آنان از ايران وجود ندارد.نان» البته وي به برخي دولت هاي عربي هشدارداد: «اگر دولتهاي منطقه شيطنت كنند البته كه بايد ازعواقب آن بترسند چنانچه حركت كاروانهاي حامل اسلحه به عراق ادامه داشته باشد و اين سلاح و مهمات بر عليه نيروهاي ما به كار گرفته شود، ما حق دفاع را براي خود محفوظ خواهيم داشت و خوب است كه دو لت هاي حامي عراق با تأمل در كار خود دست خودشان را به چنين اعمالي آلوده نكنند و تلاش كنند در كنار ايران در آرامش زندگي كنند.»

حجت الاسلام هاشمي رفسنجاني سپس خودداري از بمباران و گلوله باران شهرهاي عراق را به دليل مقاصد انسان دوستانه ورأفت اسلامي ايران در برابر حملات ضد انساني نيروهاي دولت عراق به مناطق مسكوني شهرها ذكر كرد. نماينده امام در شوراي عالي دفاع در پايان سخنان خود، درباره تفسير غلط رسانه هاي غربي از صدور انقلاب اسلامي گفت:  «معني صدور انقلاب از ديدگاه ايران، صدور فرهنگ انقلاب است و الحمداالله علي رغم تمام شيطنت ها، اين اقدام صورت گرفته است.» وي با اشاره به برگزاري مراسم با شكوه روز قدس در چندين شهر دنيا از جمله واشنگتن، پاريس و لندن، از اين راهپيماييها به عنوان مصاديق بارز صدور فرهنگ انقلاب اسلامي به جهان و پيروي تبعيت كامل مسلمانان جهان از دستورهاي امام خميني ياد  كرد. رئيس جمهوري اسلامي ايران حضرت آيت الله خامنه اي نيز در خطبه هاي نماز عيد فطر به توضيح مواضع ايران پرداخت گزيده اي از اين مطالب به قرار زير است:  «آن روزي كه هزاران كيلومتر از خاك ما در زير پاي متجاوزان بعثي قرار داشت، كسي باور نمي كرد كه ما بتوانيم متجاوز  را سر جايش بنشانيم، ولي امروز دنيا اين را باور كرده است كه ما پس از 23 ماه در زير فشار دشمن قرار داشتن نمي توانيم شاهد شهادت كودكان و زنان و خرمشهري و آباداني و ويران شدن منازل مسكوني بر اثرگلوله باران دوربرد عراق باشيم و اين در حالي است كه ما حاضر نيستيم مقابله به مثل كنيم و بصره و ديگر شهرهاي عراق را بمباران كنيم، پس تنها راه چاره اين است كه برويم و آتش توپخانه دوربرد دشمن را يا خاموش كنيم يا آنقدر آن را به عقب بزنيم كه قادر به گلوله باران شهرها و روستاهاي ما نباشد...» ريس شوراي عالي دفاع دربا ره كمكهاي برخي دولتهاي جهان به عراق جهت تقويت اين كشور  درجنگ با ايران، اظهار كرد: «همه ابرقدرتهاي جهان از جمله آمريكا و شوروي و اقمار اين دو ابرقدرت به طرق مختلف سلاح و تجهيزات جنگي و كمك مالي در اختيار رژيم عراق براي جنگ با ايران قرار مي دهند كه هدف از اين كمك ها، مقابله با شيوع تفكر انقلاب اسلامي در منطقه است و جنگ تحميلي عراق عليه ايران نيز با اين انگيزه آغاز شده است كه جلو گسترش انقلاب اسلامي و گرايش روز افزون ملل منطقه به آن را سد كنند.»

رئيس جمهور در پاسخ به ادعاي عراق مبني بر توسعه طلبي ايران، گفت:  «ما قصد كشور گشايي و توسعه ارضي نداريم، كشور عراق متعلق به ملت عراق است و خود آنان بايد  كشورشان را اداره كنند و ما نيز قصد  تصرف عراق و كشور گشايي را نداريم.» ازطرف د يگر در پي تصويب قطع نامه514 شوراي امنيت سازمان ملل ميرحسين موسوي، نخست وزير ايران، به تشريح مواضع جمهوري اسلامي ايران درباره اين قطع نامه پرداخت و گفت: «اگر شوراي امنيت ده قطع  نامه ديگر هم صادر كند. ما نميوانيم از حقوق خود دست برداريم. رأي شوراي امنيت به قطع نامه 514 در حقيقت رأي اعتماد و شوروي به صدام است.» وي درباره تأكيد قطع نامه بر آتش بس، گفت:  «شوراي امنيت رأي داده تا آتش بس شود و ناظران بين المللي يعني نيروهاي آمريكا، شوروي و كشورهاي اروپايي بيايند  بر اين آتش بس نظارت كنند، شبيه نظارتي كه تا كنون در جنوب لبنان انجام مي دادند و جمهوري اسلامي هم با رژيم بغداد سر يك ميز بنشينند. البته از شوراي امنيتي كه پنج قلدر بزرگ جهاني در آن حق وتو دارند، جز اين هم انتظاري نمي رفت.» 

علي اكبرولايتي وزير امور خارجه نيز در يك كنفرانس خبري در قبرس درباره هدف ايران از عمليات رمضان گفت:  «هدف جمهوري اسلامي از عمليات اخير، مقابله با آتش توپخانه عراق و جلوگيري از بمباران شهرهاي جنوبي ايران است.... ما در نهايت حقوق خودمان را مي خواهيم.» وي در پاسخ به پرسش خبرنگاري درباره اين كه يكي از شرايط ايران براي پايان دادن به جنگ، سقوط صدام است، گفت: «الزاماً سقوط صدام جزو شرايط ما نبوده  و نيست. اين تنها توصيه اي است به مردم عراق كه آزادي و نجات آنها و سربلندي شان در گرو سرنگوني رژيم كنوني عراق مي باشد.» ولايتي در پاسخ به پرسش يك خبرنگار انگليسي درباره گرفتن غرامت از عراق، گفت: «ما براي پرداخت خسارات وارده به ملت خود از سوي عراق، همچنان اصرار داريم.»

 
 
دوشنبه 20 دی 1389  9:57 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

نظرات حضرت امام خمینی(ره)درباره ورود به خاک دشمن



امام خميني دربياناتي هدف از ورود ايران به خاك عراق را يك هدف دفاعي و به منظور قطع آتش دشمن از مناطق مسكوني شهرها و روستاهاي كشورمان اعلام كرد. بخش هايي از سخنان امام بدين شرح است:  «دفاع يك امري است كه هم شرعاً واجب است بر همه و  هم عقلاً؛ ما  حال دفاعي داريم و امروز هم حال دفاعي داريم بيست و چند ماه  اين ارتش مزدور عراق در ايران بود و موارد حساس ايران را در دست داشت و آن همه جنايات كرده تاريخ اينها را بايد ثبت كند

 

و از اين كشورهايي كه مي گويند" ما طرفدار اسلام هستيم" و جمعيت هاي حقوق بشر و سازمان  كذا، صحبتي نشد، گاهي اگر شد ايران را محكوم مي كردند! و امروز كه ما باز براي دفاع از كشور خودمان و دفاع از ملت مظلوم خودمان وارد شديم در عراق، براي اينكه نگذاريم  هر روز آبادان و اهواز و اينجاها كه مورد حمله ي آنها واقع بشوند و مورد توپهاي دوربرد آنها و موشك هاي آنها باشد و مي خواهيم اينها را به حدي برسانيم كه نتوانند اين كار را بكنند- اين يك دفاعي است كه ما مي كنيم- باز تمام مطبوعات و تمام راديوها يا محكوم مي كنند ما را  و يا فرياد مي زنند كه براي منطقه خطر است! تحريك مي كنند كشورهاي منطقه را و من وتمام اشخاصي كه مسئول هستند- البته من طلبه اي هستم و مسئول نيستم لكن من موعظه مي كنم- تا كنون كراراً به اين دولتهاي منطقه تذكر داده ايم كه ما با شما نمي خواهيم بجنگيم ...

 

ما در عين حالي كه قدرتمندترين دولت هاي منطقه هستيم و به بركت اسلام يك قدرتي اين كشور ما و اين ملت ما دارد كه قدرت هاي بزرگ هم نمي توانند تعرض به او بكنند، در  عين حال ما ميخواهيم كه با همه اين كشورهاي اسلامي و خصوصاً اينهايي كه در منطقه هستند، در خليج فارس هستند و در اطراف خليج فارس هستند، مي خواهيم برادر باشيم، مي خواهيم همه آنها با هم دست به هم بدهيم و خداي تبارك وتعالي آن قدر مقدورات به اين كشورهاي اسلامي داده است چه از جهات معنوي و چه از جهات مادي كه اگر بفهمند اين حكومت ها و توجه به مسائل پيدا بكنند، قدرتي هستند كه در مقابل آنها  قدرت ديگري اندك است... ما چقدر به اين كشورهاي منطقه بايد بگوييم كه بابا به شما كاري نداريم. شما بياييد و با ما براري كنيد تا همه با قدرت  هاي بزرگ مقابله كنيم و كشورهاي خودمان را نجات بدهيم... شما بياييد امروز كه ملت ايران قيام كرده است و مي بينيد كه تا چه اندازه  پيشرفت كرده است و همه قدرت ها را اجازه نداده است كه دخالت بكنند در كشور خودش، با اينها هم قدم بشويد تا  همه باهم هركس در كشور خودش  مستقل، لكن همه با هم- در مقابل قدرت هايي كه مي خواهند ما را ازبين ببرند و  ما را مستعمره خودشان- ولو مستعمره نو باشد- قرار بدهند، از چنگال آنها نجات پيدا كنيم، شما ها تا كي مي خواهيد اسيرآمريكا باشيد و اسير مستشاران آمريكا؟ وارد شدن ما در عراق نه براي اين بوده است كه ما عراق را مي خواهيم تصاحب كنيم يا بصره را، ما وطنمان بصره و شام نيست، ما وطنمان اسلام است، ما تابع احكام اسلام هستيم، اسلام به ما اجازه نمي دهد كه كشور مسلمي را ما تحت سلطه قرار بدهيم. و ما نخواهيم خواست هيچ وقت، توجه به اين پيدا نخواهيم كرد.

شما ها چه داعي داريد كه دائماً دم از اين مي زنيد كه ايران خطر است براي ما، ايران خطر است براي آمريكا، ايران خطر است براي شوروي؛ نه ايران رحمت است يراي شما... من اميدوار م همه كشورهاي منطقه و دو لت هاي منطقه به خود بيايند ومطمئن باشند كه يك ايران قدرتمند اسلامي براي آنها بهتر است از آمريكا و شوروي؛ آنها فقط مصالح خودشان را در نظر دارند واسلام مصالح كشورهاي اسلامي و مسلمانان را همه را، بلكه مصالح بشر را. ما  به هيچ كشوري طمع نداريم  و  به هيچ كشوري حقي نداريم و خداي تبارك و تعالي به ما اجازه نداده است كه در هيچ كشوري دخالت بكنيم، مگر آنكه مثل دفاع باشد كه امروز ما با اين  دولت فاسد عراق در حال دفاع هستيم... تمام كشورهاي اسلامي بدانند كه ايران ابداً نظري به كشورهاي آنها ندارد، ايران براي جمعيت خود همه چيز دارد و اين طور نيست كه يك كشور  سركش كه بخواهد همه چيز را در تحت سلطه خويش در بياورد. ايران براي خدا قيام كرده است و براي خدا ادامه مي دهد و جز دفاع، جنگ ابتدايي با هيچ  كس نخواهد كرد. من بايد تذكر بدهم. هشدار بدهم به بعضي از اين كشورها كه باز هم كمك كاري مي كنند به دشمن اسلام؛ من هشدار بدهم كه توجه داشته باشيد براي آتيه خودتان زحمت توليد نكنيد. شما هركدام كه امروز به صدام كمك كنيد خيانت به اسلام كرده ايد و مجرم هستيد پيش اسلام، اگر تا امروز عذري مي تراشيديد كه ما از عراق ميترسيم.

اما روز ديگر آن عذر، نيست. عراق، يعني حكومت عراق- خودش را هم نمي تواند حفظ كند تا چه رسد به اينكه بخواهد به شما تعدي بكند؛ اين عذر، منقطع است امروز. ما اگر ببينيم بعضي دولت ها باز كمك مي كنند، كمك نظامي مي كند، كمك مالي مي كنند به دولت عراق، آنها را مجرم مي شناسيم و ان شاءالله با آنها اگربرنگردند، معامله مجرم مي كنيم واحكام اسلام را درباره آنها جاري مي كنيم ومن نصيحت مي كنم باز به آنها كه دير نيست وامروز هم برگرديد و لااقل كمك نكنيد به اين مجرم اصلي و به آن مجرم اصلي تر كه آمريكا باشد.»

 
 
دوشنبه 20 دی 1389  9:58 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

خاطرات رزمندگان عملیات


محمدباقر نيك خواه:

شب عمليات رمضان نزديكى هاى پاسگاه زيد بوديم . عمليات حدود بيست كيلومتر پياده روى داشت . بايد براى نماز از قبل وضو مي داشتيم چرا كه شايد مجبور مي شديم نماز را در حال حركت بخوانيم . خمپاره اى نزديك مان منفجر شد. همه در حال وضو گرفتن بوديم . تركشى خورد به سر يكی از بچه ها كه داشت مسح سر می کشید با خونسردی و لبخندی بر لب . خون از سرش جوشید و با آب وضوی صورتش آمیخت . اما خنده هنوز روی صورتش بود.

 

 



شب عمليات رمضان نزديكىهاى پاسكاه زيد بوديم . عمليات حدود بيست كيلومتر پياده روى داشت . بايد براى نماز از قبل وضو مي داشتيم چرا كه شايد مجبور مي شديم نماز را در حال حركت بخوانيم . خمپاره اى نزديك مان منفجر شد. همه در حال وضو گرفتن بوديم . تركشى خورد به سر يكی از بچه ها كه داشت مسح سر می کشید با خونسردی و لبخندی بر لب . خون از سرش جوشید و با آب وضوی صورتش آمیخت . اما خنده هنوز روی صورتش بود.

حمید داود آبادی:
مرداد ۶۱ عملیات رمضان - شهیدان علی مشایی - نادر محمدی - سعید فتحی و دیگر هیچ

بی خود نبود که عاشق این جمله بود و از "منصور مختاری" خواست تا با خطی زیبا، بر دیوار محل بنویسه:
"هی نگویید انقلاب برای ما چه کرده است، بگویید ما برای انقلاب چه کار کرده ایم!"

برای همین هر وقت نگاش می کردیم، با وجودی که می دونستیم تیر و ترکش بسیاری توی تنش جا خوش کردن، ولی او لبخندش ترک نمی شد.
"علی مشایی" بچه ساکت و آرام شهر و شیر غران جبهه، اون قدر از پا ننشست و رفت که سرانجام هنگامی که ما توی شهر سرگرم خرید عید بودیم و لباس نو و عیدی، همراه "حسین نصرتی" و "نادر محمدی" آخرین روزهای اسفند ماه، در "جزیره مجنون" مجنون وار گرد شمع دوست گشت تا جاودانه شد.


آن که نفهمید:
"سید مجید" از اون دست بچه محل هایی بود که اگه درباره دوره جوونی و قبل از انقلابش چیزی نگم، بهتره!
انقلاب، هر کسی رو به نوعی عوض کرد. خب بعضی ها هم عوضی شدند!
سنش از ماها بیشتر بود. قبل انقلاب رو خوب خوب درک کرده و لمسیده بود.

سیل انقلاب که راه افتاد، سید مجید هم ناگزیر افتاد توی جریان. همه بچه محل ها بودن، اوفت داشت اگه اون نیاد.
شد انقلابی تموم عیار. چند وقتی قر و فر و .... رو گذاشت کنار و جاش تفنگ و دستمال روی صورت بستن و چریک بازی مد شد. شد یه کمیته ای تموم عیار.
دزدا رو می گرفت، پدر قاچاقچی ها رو درآرده بود. اون قدر که بعضی هاشون شاکی شدن که سید مجید ما رو دستگیر می کنه، می زنه و موادامون رو می گیره، فردا خودش اونا رو به مشتریای ما آب می کنه!
استغفر الله. این قدر پشت سر جوون مردم غیبت کردم و شما هم شنیدین!

یه دوست بزرگواری می گفت:
"انقلاب و جنگ، برای بعضی آدما مثل "نیش ترمز" بود."
یعنی این که یه نیش ترمز زدن، ولی دوباره به همون مسیر قبلی شون ادامه دادن. نه مثل بعضی دیگه که کاملا پاشون رو روی ترمز گذاشتن. توقف کامل کردن و از همون جا تغییر مسیر دادن. مثل خیلی از بچه های محل و رفیقای همین سید مجید. شاید اون دلش نیومد پاشو تا ته روی پدال ترمز وجودش فشار بده و از مسیر گذشته اش برگرده و ...خب اگه این کار رو کرده بود که اونم امروز شهید می شد!

القصه!
سید مجید انقلابی شده، یه چیز کم داشت. اونم سابقه جبهه بود.
حالا دیگه جنگ شده بود و اونم باید خودی نشون می داد. اگه نمی رفت که خیلی "سه" می شد!
هر روز خبر و جنازه یکی از بچه های محل رو می آوردن. بعضی هاشون با سید مجید خیلی رفیق بودن، ولی مثل اون نشدن. دور خلاف رو یه خط قرمز کلفت کشیدن و مرد و مردونه رفتن از ناموس مملکت شون دفاع کردن و جون دادن.
به قول معروف: "آدم رو سگ بگیره، جوّ نگیره."
سید مجید که بد جوری جوّ گیر شده بود. دل رو زد به دریا، غافل از این که این دریا رودخونه هم نیست!
اعزام زد.
چیه جا خوردین؟ خب اونم آدم بود. دل داشت، رگ داشت، غیرت داشت، ناموس و مملکت سرش می شد.

از شانس بدش، وقتی به عنوان راننده اعزام زد برای جبهه، نه از تویوتا لندکروز فرماندهی خبری بود و نه از بنز ضد گلوله که بشه رانندش.
یه راه بیشتر براش نمونده بود. باید روی آمبولانس کار می کرد. اونم نه راننده، که کمک راننده. هر چند براش اوفت داشت اگه بچه محل ها می فهمیدن که اون شده کمک راننده، ولی خب چون به برگه تایید جبهه اش نیاز مبرم داشت، مجبور شد برای رضای خدا! قبول کنه.

باز دوباره شانس گندش گل کرد.
عملیات توی منطقه جنوب بود که مثل کف دست صاف صاف بود. اگه یه گربه روی زمین راه می رفت، عراقیا از چند کیلومتری کلک و پرش رو با گلوله مستقیم تانک می ریختن، چه برسه که یه آمبولانس به اون گندگی راه بیفته وسط دشت که مجروح جمع کنه!

چهارشنبه 28 مرداد شب عید فطر شد و عملیات رمضان توی منطقه شلمچه.
من که الان دارم تعریف می کنم، موهای تنم سیخ شدن، چه برسه به سید مجید بیچاره که باید سینه سپر می کرد و صاف صاف جلوی عراقیا راه می رفت و مجروح می آورد عقب.
هوا که خوب تاریک شد، حمله آغاز شد. دشمن از سه طرف شلیک می کرد. بچه بسیجی ها بسم الله گفتند و از خاکریز رد شدن تا بزنن به دل دشمن که توی خاکریزهای وحشتناک مثلثی و پشت کانال ماهی مستقر شده بود. دود و آتش از تانک ها که یکی بعد از دیگری منفجر می شدن، بلند بود.

این دفعه عملیات با دفعه های قبل فرق داشت. اینم باز از شانس گند سید مجید بود.
از همان خاکریزی که نیروها می گذشتن و مقابل تیربار و موشکای دشمن می رفتن جلو، باید آمبولانس ها هم می رفتن جلو. یعنی بغل به بغل نیروهای رزمی پیاده.

اولین آمبولانس که از خاکریز رفت بالا، یه تانک نامرد نشونیش رو گرفت و گرومپی زد وسط جلو پنجره اش که تیکه پاره شد و افتاد کنار. دومین آمبولانس که اومده بره، همین که سرش کمی از خاکزیز رفت بالا، اونم با تانک زدن.

نوبت آمبولانس سید مجید شد که از خاکریز رد بشه.
- سید ... سید ... کجایی سید؟ باید بریم جلو.
بعله "جا تر بوده از بچه خبری نبود!"
چیه لفظ بدی به کار بردم؟ عین حقیقته.

صبح روز جمعه 30 مرداد - یعنی دو روز بعد عملیات که هنوز ادامه داشت - سید مجید خودش رو رسوند تهرون تا مسجد محل بی صاحب نمونه.
بعدها وقتی بچه محل ها ازش پرسیدن که اون شب کجا رفتی، گفت:
- اون شب الحمدلله اون قدر نیرو زیاد بود که نوبت به ما نرسید تا به اسلام خدمت کنیم، واسه همین به من گفت فعلا به تو نیازی نیست، حیفه این جا بمونی و بی خودی آسیب ببینی، فعلا برو تهران وقتی نیاز شد صدات می کنیم.

از بر و بچه ها که پی گیر شدیم فهمیدم:
سید مجید رفته بود پهلوی مسئول ترابری تیپ و بهش گفته بود:
- راستش من ... بد جوری اسهال گرفتم ... آخه من چیزه ... من فقط توی منطقه غرب جنگیدم واسه همین این جا نمی تونم خوب بجنگم.
و هر چه مسئول ترابری بهش گفته بود:
- توکلت به خدا باشه مرد، ببین همه اینایی که این جا هستن مثل من و تو هستن، اسهال گرفتم و غرب چیه، مثلا تو مردی.
و تا روش رو برگرداند، سید مجید سر برانکارد مجروحی رو گرفت و پرید داخل آمبولانسی و رفت ور دل مامانش!

حالا دیدین چرا گفتم جا تره و بچه نیست؟!
الان کجاست؟
اووووه. اینو نپرسین. سید مجید واسه خودش آدم کلفتی شده. دیگه با شاه هم فالوده نمی خوره!
درج؟ اونم داره. آخه خیلی گنده شده. شوخی نیست. با کلی از شهدای محل، قبل از شهادت شون، توی تهران عکس داره.
باید باشین و خاطره گویی های سید مجید رو واسه نوجوونای مسجد ببینین.

 
 
دوشنبه 20 دی 1389  10:01 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

خاطرات رزمندگان عملیات

خاطرات رزمندگان عملیات

خاطرات
محمدباقر نيك خواه:
شب عمليات رمضان نزديكىهاى پاسگاه زيد بوديم . عمليات حدود بيست كيلومتر پياده روى داشت . بايد براى نماز از قبل وضو مي داشتيم چرا كه شايد مجبور مي شديم نماز را در حال حركت بخوانيم . خمپاره اى نزديك مان منفجر شد. همه در حال وضو گرفتن بوديم . تركشى خورد به سر يكی از بچه ها كه داشت مسح سر می کشید با خونسردی و لبخندی بر لب . خون از سرش جوشید و با آب وضوی صورتش آمیخت . اما خنده هنوز روی صورتش بود.

 



شب عمليات رمضان نزديكى هاى پاسكاه زيد بوديم . عمليات حدود بيست كيلومتر پياده روى داشت . بايد براى نماز از قبل وضو مي داشتيم چرا كه شايد مجبور مي شديم نماز را در حال حركت بخوانيم . خمپاره اى نزديك مان منفجر شد. همه در حال وضو گرفتن بوديم . تركشى خورد به سر يكی از بچه ها كه داشت مسح سر می کشید با خونسردی و لبخندی بر لب . خون از سرش جوشید و با آب وضوی صورتش آمیخت . اما خنده هنوز روی صورتش بود.

حمید داود آبادی:
مرداد ۶۱ عملیات رمضان - شهیدان علی مشایی - نادر محمدی - سعید فتحی و دیگر هیچ

بی خود نبود که عاشق این جمله بود و از "منصور مختاری" خواست تا با خطی زیبا، بر دیوار محل بنویسه:
"هی نگویید انقلاب برای ما چه کرده است، بگویید ما برای انقلاب چه کار کرده ایم!"
برای همین هر وقت نگاش می کردیم، با وجودی که می دونستیم تیر و ترکش بسیاری توی تنش جا خوش کردن، ولی او لبخندش ترک نمی شد.
"علی مشایی" بچه ساکت و آرام شهر و شیر غران جبهه، اون قدر از پا ننشست و رفت که سرانجام هنگامی که ما توی شهر سرگرم خرید عید بودیم و لباس نو و عیدی، همراه "حسین نصرتی" و "نادر محمدی" آخرین روزهای اسفند ماه، در "جزیره مجنون" مجنون وار گرد شمع دوست گشت تا جاودانه شد.

آن که نفهمید:
"سید مجید" از اون دست بچه محل هایی بود که اگه درباره دوره جوونی و قبل از انقلابش چیزی نگم، بهتره!
انقلاب، هر کسی رو به نوعی عوض کرد. خب بعضی ها هم عوضی شدند!
سنش از ماها بیشتر بود. قبل انقلاب رو خوب خوب درک کرده و لمسیده بود.
سیل انقلاب که راه افتاد، سید مجید هم ناگزیر افتاد توی جریان. همه بچه محل ها بودن، اوفت داشت اگه اون نیاد.
شد انقلابی تموم عیار. چند وقتی قر و فر و .... رو گذاشت کنار و جاش تفنگ و دستمال روی صورت بستن و چریک بازی مد شد. شد یه کمیته ای تموم عیار.
دزدا رو می گرفت، پدر قاچاقچی ها رو درآرده بود. اون قدر که بعضی هاشون شاکی شدن که سید مجید ما رو دستگیر می کنه، می زنه و موادامون رو می گیره، فردا خودش اونا رو به مشتریای ما آب می کنه!
استغفر الله. این قدر پشت سر جوون مردم غیبت کردم و شما هم شنیدین!
یه دوست بزرگواری می گفت:
"انقلاب و جنگ، برای بعضی آدما مثل "نیش ترمز" بود."
یعنی این که یه نیش ترمز زدن، ولی دوباره به همون مسیر قبلی شون ادامه دادن. نه مثل بعضی دیگه که کاملا پاشون رو روی ترمز گذاشتن. توقف کامل کردن و از همون جا تغییر مسیر دادن. مثل خیلی از بچه های محل و رفیقای همین سید مجید. شاید اون دلش نیومد پاشو تا ته روی پدال ترمز وجودش فشار بده و از مسیر گذشته اش برگرده و ...خب اگه این کار رو کرده بود که اونم امروز شهید می شد!
القصه!
سید مجید انقلابی شده، یه چیز کم داشت. اونم سابقه جبهه بود.
حالا دیگه جنگ شده بود و اونم باید خودی نشون می داد. اگه نمی رفت که خیلی "سه" می شد!
هر روز خبر و جنازه یکی از بچه های محل رو می آوردن. بعضی هاشون با سید مجید خیلی رفیق بودن، ولی مثل اون نشدن. دور خلاف رو یه خط قرمز کلفت کشیدن و مرد و مردونه رفتن از ناموس مملکت شون دفاع کردن و جون دادن.
به قول معروف: "آدم رو سگ بگیره، جوّ نگیره."
سید مجید که بد جوری جوّ گیر شده بود. دل رو زد به دریا، غافل از این که این دریا رودخونه هم نیست!
اعزام زد.
چیه جا خوردین؟ خب اونم آدم بود. دل داشت، رگ داشت، غیرت داشت، ناموس و مملکت سرش می شد.
از شانس بدش، وقتی به عنوان راننده اعزام زد برای جبهه، نه از تویوتا لندکروز فرماندهی خبری بود و نه از بنز ضد گلوله که بشه رانندش.
یه راه بیشتر براش نمونده بود. باید روی آمبولانس کار می کرد. اونم نه راننده، که کمک راننده. هر چند براش اوفت داشت اگه بچه محل ها می فهمیدن که اون شده کمک راننده، ولی خب چون به برگه تایید جبهه اش نیاز مبرم داشت، مجبور شد برای رضای خدا! قبول کنه.
باز دوباره شانس گندش گل کرد.
عملیات توی منطقه جنوب بود که مثل کف دست صاف صاف بود. اگه یه گربه روی زمین راه می رفت، عراقیا از چند کیلومتری کلک و پرش رو با گلوله مستقیم تانک می ریختن، چه برسه که یه آمبولانس به اون گندگی راه بیفته وسط دشت که مجروح جمع کنه!
چهارشنبه 28 مرداد شب عید فطر شد و عملیات رمضان توی منطقه شلمچه.
من که الان دارم تعریف می کنم، موهای تنم سیخ شدن، چه برسه به سید مجید بیچاره که باید سینه سپر می کرد و صاف صاف جلوی عراقیا راه می رفت و مجروح می آورد عقب.
هوا که خوب تاریک شد، حمله آغاز شد. دشمن از سه طرف شلیک می کرد. بچه بسیجی ها بسم الله گفتند و از خاکریز رد شدن تا بزنن به دل دشمن که توی خاکریزهای وحشتناک مثلثی و پشت کانال ماهی مستقر شده بود. دود و آتش از تانک ها که یکی بعد از دیگری منفجر می شدن، بلند بود.

این دفعه عملیات با دفعه های قبل فرق داشت. اینم باز از شانس گند سید مجید بود.
از همان خاکریزی که نیروها می گذشتن و مقابل تیربار و موشکای دشمن می رفتن جلو، باید آمبولانس ها هم می رفتن جلو. یعنی بغل به بغل نیروهای رزمی پیاده.
اولین آمبولانس که از خاکریز رفت بالا، یه تانک نامرد نشونیش رو گرفت و گرومپی زد وسط جلو پنجره اش که تیکه پاره شد و افتاد کنار. دومین آمبولانس که اومده بره، همین که سرش کمی از خاکزیز رفت بالا، اونم با تانک زدن.
نوبت آمبولانس سید مجید شد که از خاکریز رد بشه.
- سید ... سید ... کجایی سید؟ باید بریم جلو.
بعله "جا تر بوده از بچه خبری نبود!"
چیه لفظ بدی به کار بردم؟ عین حقیقته.

صبح روز جمعه 30 مرداد - یعنی دو روز بعد عملیات که هنوز ادامه داشت - سید مجید خودش رو رسوند تهرون تا مسجد محل بی صاحب نمونه.
بعدها وقتی بچه محل ها ازش پرسیدن که اون شب کجا رفتی، گفت:
- اون شب الحمدلله اون قدر نیرو زیاد بود که نوبت به ما نرسید تا به اسلام خدمت کنیم، واسه همین به من گفت فعلا به تو نیازی نیست، حیفه این جا بمونی و بی خودی آسیب ببینی، فعلا برو تهران وقتی نیاز شد صدات می کنیم.

از بر و بچه ها که پی گیر شدیم فهمیدم:
سید مجید رفته بود پهلوی مسئول ترابری تیپ و بهش گفته بود:
- راستش من ... بد جوری اسهال گرفتم ... آخه من چیزه ... من فقط توی منطقه غرب جنگیدم واسه همین این جا نمی تونم خوب بجنگم.
و هر چه مسئول ترابری بهش گفته بود:
- توکلت به خدا باشه مرد، ببین همه اینایی که این جا هستن مثل من و تو هستن، اسهال گرفتم و غرب چیه، مثلا تو مردی.
و تا روش رو برگرداند، سید مجید سر برانکارد مجروحی رو گرفت و پرید داخل آمبولانسی و رفت ور دل مامانش!

حالا دیدین چرا گفتم جا تره و بچه نیست؟!
الان کجاست؟
اووووه. اینو نپرسین. سید مجید واسه خودش آدم کلفتی شده. دیگه با شاه هم فالوده نمی خوره!
درج؟ اونم داره. آخه خیلی گنده شده. شوخی نیست. با کلی از شهدای محل، قبل از شهادت شون، توی تهران عکس داره.
باید باشین و خاطره گویی های سید مجید رو واسه نوجوونای مسجد ببینین.

 
 
دوشنبه 20 دی 1389  10:02 AM
تشکرات از این پست
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

رمضان،آغاز عمليات برون‌مرزي

رمضان،آغاز عمليات برون‌مرزي


‏پس از عملیات بیت‌المقدس و عقب راندن دشمن از قسمت وسیعی از خاك ایران، مدتی ‏در جبهه‌ها تحرکی جدي از سوی ایران مووت نمی پذیرد و سرانجام به دلایل زير اولین عمليات برون مرزی طرح‌ریزی شده و به تصویب می‌رسد.

1-  پس از استقرار نیرو‌های ایران در شهرهای سومار، مهران و قصرشیرین و مشاهدة اوضاع، مشخص می‌شود كه حسن نیت در کار نبوده و تمام این شهرها با خاک یکسان شده است و اين جنايات قطعأ نبايد بدون پاسخ بماند.

 

 


2 ‏- معلوم مي‌شود صدام به اصطلاح صلب طلب، ‏عقب‌نشیني پر ادعا را به طور ناقص انجام داده و حرکت او به دلیل این است که با حضور در ارتفاعات و مناطق سوق‌الجیشی و حساس، ‏اشراف خود را بر شهرهای ایران حفظ کند و نیز از حملات احتمالی ژزمندگان اسلام در امان باشد.
3- در حالی كه صدام از سویی سخن از صلح و متارکة جنگ می‌راند، ‏بشدت سرگرم فعالیت و ایجاد مواضع و موانع از قبیل مین و كانال و سیم خاردار است.
4- از سوی دیگر بسیاری ازشهرهای میهن اسلامی ایران در تیر رس موشک‌ها، توپخانه‌ها خمپاره‌اندازهای دثسرن قرار دارد و هر روز دشمن این شهرها را زیر آتش سنگین خود مي‌گیرد و عده‌ای از مردم مسلمان غیر نظامی را به شهادت می‌رساند که ایران چاره‌ای جز رانددشمن به عقب و دور نگه داشتن شهرها از آتش او ندارد.
5-  توقف ایران باعث مي‌شود که اسراثیل غاصب، جنوب لبنان را مورد تاخت و تاز قرار داده و دگر بار حوادث دیریاسین وکفرقاسم را اتكرار و در عرض یک هفته بیش از30‏ هزار نفر از مسلمانان فلسطيني و لبنانی را شهید وحدود 80‏ هزار نفر را مجروح و 600 هزار نفر را آواره نماید.
‏6- دادن جواب مناسب به جنگ افروزان دیروز و صلح‌طلبان امروز و همچنین حامیان صدام كه با سرازیرکردن انواع کمک‌ها او را حمایت می‌کنند، ‏ضروري است. دولت عربستان كه بیشترين منابع مالی جنگ صدام را تأمین می‌کند و از هیچ حمایتی از صدام دریغ نمي‌ورزد، ‏با فرستادن نامه‌ای به ایران از طرفین جنگ می‌خو اهدکه به عربستان آمده و پیمان صلح را امضاء کنند. و در پی آن سامان ملل هم که تا عمليات بیت‌المقدس سکوت كرده برد، تصویب قطعنامه 514 ‏در تاریخ  21/4/61 بدون  بدون در نظر گرفت ز حقوق ملت ایران از طرفين جنگ می‌خواهدکه به مرز‌هاي بين‌‏المللی بازگشته و آتش بس اعلام کنند. قطعنامه هیچ نامی از أغازگر جنگ و متجاوز به میان نمی‌آید.
7- اعادة حقوق ملت ایران و مجازات دشمن ایجاب می‌کند که ایران ناگوشمالی متجاوز و عقب‌راندن كامل دشمن از ميهن اسلامی که هنوز قسمت عظیمی از آن را از غرب تا جنوب در اختيار دارد، به دفاع  از حیثیت انقلاب و میهن خود بپردارد.

عمليات رمضان در تاریخ 23/4/61 شب 21 ‏رمضان و در ساعت30/21 دقیقه و ‏با رمز مبارک «يا صاحب‌‌الزمان (عج) ادركني» در منطقة عملیاتی شلمچه (شرق بصره) با اهداف زبر آغاز می‌شود:
1- دفاع از انقلاب اسلامی در مقابل توطئه‌های دشمن.
2- دفع تجاوز و توطئه‌های امپریالیزم.
3- دورکردن أتش شمن از شهرهای جنوبی کشور.
4- انهدام ماشین جنگی دشمن.
رزمندگان جان برکف اسلام متشکل از سپاه، بسیج و ارتش از سه محور، هجوم خود را آغاز می‌کنند و با عبور ازجناح شمالی، موفق می‌شوند میادین گسترده مین دشمن را پشت سرگذاشته و خود را به خاکریزهای آن‌ها برسانند. با روشن شه ن هوا، ادامة عملیات مشکل در ‏نتیجه متوقف می‌شود.
‏در محور میانی نیز به دلیل استحکامات بسیار سنگین دشمن و پیشروی کم، نتیجة دلخواه به دست نمي‌آيد؛ اما در محور جنوبی و جنوب پاسگاه زید، وزمندگان اسلام موفق ‏مي‌شوند با عبور از میادین وسیع مین و تله‌های انفجاری و دیگر موانع، مواضع دشمن را درهم كویبده و راه  پیشروی را باز نمایند. نیروهای عراقی با مشاهده حرکت قدرتمنه‌انة نيروهاي ايران، پس از دادن تلفاتی سنگین راه گریز را در پیش می‌گیرند که در این محور تعداد زیادي تانک و نفربر توسط رزمندگان اسلام منهدم می‌شود. درمیان ناباوری دشمن رزمندگان اسلام خودرا به عمق 27 ‏کیلومتری خاک دشمن می‌رسانند و از آب کانال ماهیگیری و نهرکیتبان و... وضو می گیرند.
‏از این محور، رزمندگان اسلام به نزدیکی شهر بصره می‌رسند، به طوری که چراغ‌های شهر به وضوح دیده می‌شود، اما به علت خالی ماندن جناح راست و فشار دشمن بر آن نقاط، نیرو‌های جنوب در معرض خطر محاصره قرار می‌گیرند و به این نیروها دستور عقب نشینی داده می‌شود.
‏مرحله دوم عمليات در تاریخ 25/5/61 با همان نیرو‌های مرحله اول به اضافه چند یگان ‏تقویتی در جنوب پاسگاه زيد آغاز و تلاش می‌شود تا رخنة باز شده در مرحلة اول گسترش یافته و نیروها بتوانند شهر بصره را به تصرف درآورند،که به علت وجود میادین وسیع مین و  ‏استحکامات فراوان، مقدار کمی از اهداف، تامین واجرای کامل برنامه به مرحله بعدگذاشته مي‌شود.
‏در درگيری ادوات زرهی با نیروهای پیادة ایران حدود (116 تانگ و نفربر دشمن منهدم و 85 ‏دستگاه به غنیمت گرفته مي‌شود و700 کشته و زخمی روی دست نیروهای عراقی باقی مي‌ماند.
‏مرحله سوم عملیات در تاریخ 30/5/61 شروع مي‌شود و اين مرحله را باید نبرد تانک با شکارچیان تانک نامید. با بررسی‌های به عمل آمده مشخص مي‌شود که در جبهه میانی، دشمن اقدام به آرایش سمنگین زرهی کرده است. به همین خاطر به آرپی جی زنها و شکارچیان زبده تانک دستور داده مي‌شود که خود را برای نبردی سخت و نابرابر آماده کنند. با مقابله و هجوم موفقیت‌آمیر این شکارچیان، بخش زیادی از ادوات زرهی و تجهیزات و مواضع دشمن درهم کوبیده مي‌شود. در این پیشروی برق‌آسا حدود 700 تانك و نفربر عراق توسط شکارچیان تانک به آتش كشيده مي‌شود و تعداد تانك‌هاي T.72 ‏نیز به غنیمت آن‌ها در می‌آید. همچنین تعداد دیگري از نیروهاي دشمن در این مرحله کشته و زخمی و عده‌ای نیز به اسارت درمی‌آیند.
‏مرحله بعدی در تاریخ 6/6/61 در محور شمالی پاسگاه زید آغاز و بار دیگر خطوط ‏مقدم دشمن شکست مي‌شود. با ادامه عمليات، مواضع دیگری از بعثیان سقوط مي‌کند و رزمندگان اسلام با موفقیت به خاکریزهای مثلثی می‌رسند و در مواضع به دست آمده مستقر می‌شوند.
‏با شکست سختی که دشمن در این عملیات تجربه مي‌کند، دیگر توان پاتک از او سلب مي‌شود و رزمندگان در مواضح جدید استقرار یافته و برای این که دشمن نتواند با فراخوانی نیرو‌های تقویتی، مواضع به دست آمده را مورد تهاجم قراردهد، تعدادی از نیروها به عقب کشیده می شوند تا خط دفاعی مناسبی ایجاد شود.
‏دراین موحله هم 130 تانك و نفوبر از دشمن منهدم شده و 11دستگاه از آ‌ن‌ها به غنیمت رزمندگان در می‌آید و تعداد دیگری از ارتش عراق به هلاكت مي‌رسند. در پایان عملیا‏ت ‏آنچه به جا می‌ماند. خاکریز‌های به ظاهر نفوذناپذیر ولي منهدم و تانک ونفربرهاي به آتش کشیده شده و جنازه‌های فراوان بعثیان است که در سراسر منطقه عملیا‏ت به چشم می‌خورد.

 
 
دوشنبه 20 دی 1389  10:03 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها