مراقبت های لازم از گیاهان آپارتمانی
-
شستشوی برگ های گیاهان آپارتمانی
به علت نشستن گرد و غبار روی برگ ها و سایر قسمت های گیاهان آپارتمانی، لازم است هر چند روز یک بار با تکه ای ابر مرطوب و آب ولرم، برگ ها را تمیز کرد. البته آفتی روی برگ مشاهده کردید، بهتر است در آب مقدار کمی سم دفع آفات هم اضافه نمود تا چنانچه آفتی روی برگ وجود دارد از بین برود.
هرس حذف قسمت هایی از گیاه ( ریشه، ساقه و برگ ) به منظور بدست آوردن گیاه به شکل و فرم مطلوب و دلخواه می باشد.
در گیاهان آپارتمانی ساقه یا شاخه های جانبی را از چند میلی متر ( 0.5 سانتی متر ) بالای جوانه یا گره انتهایی قطع می کنند. با این عمل گیاه پر پشت و به شکل مورد نظر در می آید.
بهترین فصل برای هرس گیاهان آپارتمانی، بهار و اوایل تابستان می باشند.
از نظر نیاز به هرس گیاهان آپارتمانی به سه دسته تقسیم می شوند:
- گیاهانی مانند آنتوریوم، کالادیوم، نخل ها، سرخس ها، برگ عبایی، آروکاریا، سانسوریا، سیکاس، مارچوبه، آگاو، کالاته آ، و گیاهان پیازی و خانواده ی بروملیاسه به علت نداشتن ساقه حقیقی نیاز به هرس ندارند. در این گیاهان باید برگ ها و شاخه های خشک و گل های پژمرده را حذف نمایید.
- گیاهانی مانند گاردینا، هویا، هورتانسیا، آزالیا، کاملیا، گل کاغذی فقط سالی یکبار به هرس نیاز دارند، آن هم پس از پایان گل تا 6 ماه بعد می باشد تا گیاه فرصت کافی برای تولید شاخه و جوانه های گل پیدا کند.
- گیاهان آپارتمانی ای مانند آبوتیلون، گل آویز، آلاماندا، کلرودندرون، مرکبات زینتی، برووالیا و کالیستمون، هر 3 ماه یکبار نیاز به هرس و آرایش دارند.
در حقیقت پنسمان نوعی هرس است که به جای شاخه، فقط جوانه انتهایی با ناخن قطع می شود. این عمل باعث رشد جوانه های جانبی و کوتاه و پر پشت و توپر شدن گیاه می شود. در بگونیا و حسن یوسف و گل سنگ این امر ضروری است.
منبع: http://agri.jivargroup.com/3types-for-pretty-apartment-plants