برترین ها: با برداشته شدن تدریجی تحریم ها، دیگر بهانه ای برای بازدید نکردن از ایران وجود ندارد. با نگاه کوتاهی به این مجموعه عکس ها که توسط محمدرضا دمیری گنجی، عکاس ایرانی، گرفته شده اند، و با توجه به تصاویر مکان های دیدنی شهری مانند شیراز، می توان به این نتیجه رسید که در ایران مکان های بسیاری برای گشت و گذار و بازدید وجود دارد که نباید آنها را از دست داد.
کاخ نیاوران، تهران
در دهه قبل از انقلاب اسلامی، این کاخ منزل خانواده شاه و محل دیدار با مهمانان خارجی آنها بود. این مجموعه در اصل در دوران قاجار ساخته شد و کاخ اصلی به دستور محمدرضا شاه پهلوی، آخرین شاه ایران، ساخته شد.
کاخ اردشیر، جنوب شیراز
اردشیر اول، حاکم قرن سومی ایران و بنیانگذار امپراتوری ساسانی، این کاخ را برای خود ساخت. در مقابل آن دریاچه ای وجود دارد که آب کاخ را تأمین می کرد. برخی می گویند به علت خشک شدن آب دریاچه، این سازه متروک شد.
پاسارگاد، شمال شرقی شیراز
پایتخت امپراتوری هخامنشی و کوروش کبیر، حول و حوش سال 550 قبل از میلاد ساخته شد و امروزه حدود 130 کیلومتری شمال شرقی شهر شیراز واقع است. این مجموعه به خاطر سازه مشهور آن، یعنی مقبره کوروش، شناخته می شود و زندان سلیمان و کاخ و ارگ پاسارگاد نیز در آن واقع است.
مقبره کوروش کبیر، پاسارگاد
این مقبره شامل اتاقکی می شود که سقف شیبدار دارد و بر روی هفت ردیف سنگ ساخته شده است. در سال 336 قبل از میلاد، وقتی اسکندر به ایران باستان حمله کرد، پاسارگاد ویران شد و کل گنجینه کاخ ها و مقبره کوروش به غارت رفت.
پرسپولیس (تخت جمشید)، شمال شرقی شیراز
پرسپولیس یکی از مهمترین شهرهای شاهنشاهی ایران بود که در سال 330 قبل از میلاد و طی حمله اسکندر کبیر به ایران، ویران شد.
مسجد شاه (مسجد امام)، اصفهان
این مسجد که در ضلع جنوبی میدان نقش جهان اصفهان واقع شده، متعلق به عصر صفوی است و به دستور شاه عباس اول ساخته شد. این سازه مسحور کننده گنبدی عظیم دارد که حدود 57 متر ارتفاع و مناره های بلندی دارد.
مسجد شیخ لطف الله، اصفهان
یکی دیگر از نقاط دیدنی مهم میدان نقش جهان که آن هم در دوره شاه عباس اول ساخته شده، مسجد شیخ لطف الله است. این شاهکار توسط شیخ بهایی معمار، خلق شده که با هنرمندان و خوشنویسان این عصر همکاری داشته است. این سازه زاویه 45 درجه دارد که باعث می شود نمازگزاران رو به مکه قرار بگیرند. این مسجد تنها مسجد واقع در ایران است که حیاط ندارد.
خانقاه و بقعه شیخ صفی الدین، اردبیل
یکی دیگر از گنجینه های عصر صفوی که به خاطر ساخت بقعه جد شاه اسماعیل اول، یعنی شیخ صفی الدین مشهور شده است. این تصویر نشن می دهد که این سازه گنبدی از جنس چینی داشته که تورفتگی های آن زمانی جام های هدیه شده توسط امپراتور چین را نگه می داشته اند.
سی و سه پل یا پل الله وردی خان، اصفهان
این سازه شکوهمند که به دستور شاه عباس اول ساخته شده، نامش را از گذر طاقداری که بر روی زاینده رود ساخته شده می گیرد و تفرجگاه گردشگران و اهالی این منطقه است.
حمام سلطان امیر احمد، کاشان
این حمام که آمیزه ای از سبک ساخت و ساز عصر سلجوقی در قرن یازدهم و عصر قاجار است، بخاطر تزئینات زیبا و گچکاری های پر جزئیاتش با آهک و ملات مشهور است.
کلیسای تادئوس مقدس، نزدیک ماکو
این کلیسا که به کلیسای طاطاووس هم مشهور است به خاطر سنگ های سیاهی که برای ساختش استفاده شده، قره کلیسا هم نامیده می شود. این سازه که در شمالی غربی ایران واقع شده، اثری باستانی مربوط به دوران مسیحیت این منطقه است. این کلیسا که محل نیایش بسیاری از ارمنی ها بوده، بر روی مقبره مبلغ مسیحی، تادئوس مقدس (یا سنت جود) ساخته شده و هنوز هم یک صومعه محسوب می شود.
خانه طباطبایی ها، کاشان
این خانه که برای تاجر نامی کاشان در عصر قاجار ساخته شده، بخش های مختلفی دارد که با انواع و اقسام هنرها و سبک های معماری مانند گچکاری و شیشه رنگی تزئین شده است.
تیمچه، کاشان
این مهمانسرا یا کاروانسرای کوچک در بازار کاشان واقع شده و شامل فضاهای مسقف کوچکی می شود که عمدتاً برای فروش قالی یا کالاهای لوکس دیگر در عصر قاجار بکار می رفته است. این تصویر سقف باشکوه و منحصر بفرد این سازه را نشان می دهد.
آرامگاه حافظ، شیراز
این مقبره قرن چهاردهمی متعلق به شاعر نام آشنای ایرانی یعنی حافظ است که طی سالها بارها نوسازی شده و آندره گدار، معمار فرانسوی و علی سامی، باستان شناس ایرانی، به اضافه شدن ملحقات آن کمک های شایانی کرده اند.
حمام وکیل، شیراز
این سازه قرن هجدهمی سلسله زندیه با نقاشی های اسطوره های ایرانی تزئین شده و به عنوان حمام و همچنین مرکز اجتماعی آن زمان استفاده می شده است. مردم به دور حوض آن جمع می شدند که این حوض، در واقع استخری متقارن بوده که در مرکز آن قرار گرفته است.
مسجد وکیل، شیراز
یک سازه دیگر از دوران زندیه، که یکی از زیباترین مسجدهای ایران است، با سرامیک های رنگارنگ تزئین شده است.
کلیسای جامع وانک، اصفهان
این کلیسای جامع توسط ساکنین ارمنی اصفهان در قرن هفدهم ساخته شد و تزئینات آن شامل نقاشی های آبی رنگ سقفی می شود که داستان آفرینش را به تصویر می کشند. این کلیسا امروزه نیز مورد استفاده ارمنیان اصفهان است و بازدید از آن به روی عموم باز است.