قیمه ریزه استان اصفهان
قیمه ریزه یکی از غذاهای محلی خوشمزه استان اصفهان می باشد که بیشتر برای ناهار مورد استفاده قرار می گیرد.
مواد لازم برای ۴ نفر:
گوشت گوسفند چرخ کرده و بدون چربی: ۲۵۰ گرم
پیاز رنده شده: ۱ عدد
آرد نخودچی: به میزان لازم (مقداری که گوشت به دست نچسبد)
پیاز سرخ کره: ۲ عدد
گوجه فرنگی رنده شده: ۴ عدد
(یا رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق سوپ خوری)
ادویه، نمک و فلفل: به میزان لازم
نعنای خشک: ۱ قاشق سوپ خوری
روغن مایع: ۲ قاشق سوپ خوری
آب جوش: حدود ۲ پیمانه
طرز تهیه:
ابتدا گوشت بدون چربی را چرخ کنید و با یک عدد پیاز رنده شده آن را خوب ورز دهید تا گوشت چسبنده شود. سپس ادویه، نمک و فلفل را اضافه کنید. آرد نخودچی را نیز کم کم اضافه نمایید. تا زمانی که گوشت دیگر به دست نچسبد. بهتر است گوشت را کاملاً ورز دهید تا کیفیت قیمه ریزه ها بهتر شود.
در صورت تمایل می توانید درون مواد گوشتی کمی نعناع خشک نیز بیفزایید.
درون یک قابلمه، روغن مایع بریزید و گوجه فرنگی رنده شده یا رب گوجه فرنگی را در آن تفت دهید. در نهایت پیاز سرخ کرده را نیز اضافه کنید و در حدود دو پیمانه آب جوش درون قابلمه بریزید. هنگامی که آب کاملاً جوش آمد از مخلوط گوشت و آرد نخودچی به اندازه یک گردو بردارید و کاملاً درون دست خود گرد نمایید. می توانید دست خود را درون آب گرم بزنید و سپس مواد قیمه ریزه را با دست کاملاً گرد کنید تا به راحتی شکل بگیرد.
سپس کوفته های آماده را درون مایه آب جوش و گوجه فرنگی بریزید و بگذارید ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بپزند. آب این غذا باید کاملاً کشیده و غلیظ شود. از آب این غذا می توانید به عنوان سس استفاده نمایید.
هنگامی که قیمه ریزه ها پخت، آنها را درون ظرف مخصوص سرو بچینید و آب غلیظ شده (سس) را روی آنها بدهید و با سبزیجات اطراف آن را تزیین کنید.
اگر دوست داشته باشید می توانید قیمه ریزه ها را بعد از پخت درون ظرف پیرکس بچینید و در فر به صورت کبابی برشته کنید تا روی آنها خشک و کمی طلایی شود.