0

راهکارهایی موثر برای تربیت بهتر نوجوانان

 
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

راهکارهایی موثر برای تربیت بهتر نوجوانان

 

 

baseball_family_000017600253_640

 

دوره نوجوانی بسیار مهم و حساس است رفتار خانواده در این دوران با جوانان باید متناسب با رفتارها و احساسات ان ها باشد اگرتمایل دارید در زمینه تربیت فرزندتان در این سن به نتایج مثبتی دست پیدا کنید بهتر است توصیه های روانشناسان و مشاورین را برای تربیت بهتر نوجوانان در نظر بگیرید.

 

 

با رسیدن کودک به سنین نوجوانی، از سطح تاثیر والدین بر عادات او کاسته می‌شود. در واقع، اهمیت والدین در این سنین نسبت به دوستان و معلمان کم‌رنگ‌تر می‌شود. شاید فکر کنید به آخر خط رسیده‌اید و دیگر نقشی در شکل‌گیری عادات فرزندتان ندارید. در این شرایط، زمانی که پیش از این با هم می‌گذراندید، به حداقل می‌رسد. مسلما این وضعیت از سطح نفوذ شما بر کودک می‌کاهد. اما این بدان معنی نیست که از دور مراقب کودک نباشید و برایش آرزوی بهترین‌ها را نکنید. در این مطلب، قصد داریم 10 عادت تربیتی مهم را معرفی کنیم که باید قبل از سنین نوجوانی به کودک آموخته شوند.
1. شام خوردن با همدیگر
رودررو بودن با نوجوانان نقش به‌سزایی در ترتبیت موفق آنها دارد. همیشه چیزهای زیادی وجود دارد که والدین باید به آنها توجه کنند. عادت دادن کودک به اینکه با هم غذا بخورید، فرصت خوبی است که وقت بیشتری را با هم بگذرانید.
2. کنار گذاشتن موبایل حین رانندگی و پشت میز شام
گرفتن این تصمیم اغلب با ترس و احساس گناه همراه است. چون خودِ والدین هم ممکن است پشت میز شام بنشینند و در فیس‌بوک باشند یا حین رانندگی با موبایل کار کنند. در این شرایط، این خطر وجود دارد که بچه‌ها از رفتار والدین تقلید کنند. گاهی اوقات ترس و احساس گناه به نفع ما عمل می‌کنند. این عادت کمک می‌کند که یک استاندارد مناسب برای ارتباطات دیجیتال خود داشته باشیم.
3. برای صحبت کردن با آنها درباره اتفاقات روز وقت بگذارید
بزرگ‌ترین چالشی که در ارتباط با نوجوانان وجود دارد، جلب توجه آنها است. بنابراین، قبل از هر چیز دیگری مطمئن شوید که هر روز با هم حرف می‎زنید. حتی می‌توانید از طریق ایمیل و اس‌ام‌اس این کار را بکنید.
4. ایجاد ارتباط فیزیکی
مادر علم «خانواده درمانی»، ویرجینیا ساتیر معتقد است که انسان برای زنده ماندن نیاز دارد که هر روز 4 بار در آغوش گرفته شود. سلامتی و رشد و تکامل انسان نیز به ترتیب به 8 و 12 آغوش در روز نیاز دارد. نوجوانان در سن رشد چندان تمایلی به در آغوش کشیده شدن ندارند. اما باید راهی برای این کار پیدا کنید.
5. تعامل با فناوری
فناوری همواره در حال تغییر است و بر روابط کودک و والدین اثر می‌گذارد. به نظر می‌رسد والدین اکثرا در سایه نرم‌افزارهای جدید قرار گرفته‌اند. در چند سال آینده، همه کوکان خواهند توانست که با دنیای فناوری ارتباط بگیرند و با نحوه استفاده از آن نیز آشنا باشند.
6. با دوستان او وقت بگذرانید
شاید نتوانید دوستان فرزندتان را انتخاب کنید، اما قطعا می‌توانید با آنها آشنا شوید. برای اینکه از قافله عقب نمانید، باید بدانید فرزندتان با چه کسانی وقت می‌گذراند و چه کارهایی می‌کند. برای این کار، باید یک پدر و مادر نمونه باشید تا فرزندتان با بودن در کنار شما در جلوی دوستانش مشکلی نداشته باشد.
7. علایق او را درک کنید
وقتی بچه‌ها شروع می‌کنند به صحبت درباره خزندگان، مدل‌های مختلف ماشین یا خواننده موردعلاقه‌شان، گوش دادن به آنها سخت است. شاید چیزهایی که برای آنها سرگرم‌کننده است، برای شما ملالت‌بار باشد. اما چون برای آنها مهم است، باید وانمود کنید که برای شما هم مهم است.
8. یک سرگرمی پیدا کنید و با او به اشتراک بگذارید
شما می‌توانید با فرزند نوجوان‌تان به گردش بروید یا کمی بدوید. با این کار، هم باعث سلامتی او می‌شوید و هم سوخت و ساز بدن خودتان را افزایش می‌دهید. به علاوه، پیوند میان شما را نیز بهبود می‌بخشد. اگر کودک را به این کار عادت دهید، می‌توانید از رابطه طولانی‌مدت خود با او لذت ببرید.
9. او را به تخت‌خواب ببرید
از قدیم می‌گویند که 2 دقیقه اول پس از بیدار شدن و 3 دقیقه منتهی به خوابیدن بچه‌ها، بهترین موقع برای ایجاد ارتباط با آنهاست. جادوی پشت مکالمات قبل از خواب، ساده است: بچه‌ها هر کاری را که بخواهید انجام می‌دهند، حتی شما را از جزئیات روز خود مطلع می‌کنند تا کمی بیشتر بیدار بمانند. کودکان در سنین نوجوانی تمایل زیادی به حرف زدن دارند. از این رو، شب‌ها قبل از خواب بهترین زمان برای حرف زدن است.
10. اجازه دهید شکست بخورند (یا پیروز شوند)
والدین در چرخه تربیت فرزند وظیفه دارند که بقای فرزندشان را ممکن سازند. اما اینکه دائما مراقب او باشید و از اینکه یک روز از پله‌ها نیافتاده یا مایع شوینده را نخورده است خوشحال باشید، عادت بدی است که ترک آن بسیار دشوار است. بنابرین، باید بگذارید کودک روی پای خودش بایستد و مسائل مختلف را شخصا تجربه کند.
منبع: الودکتر

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

پنج شنبه 1 مهر 1395  10:56 AM
تشکرات از این پست
saeid63 fatemeh_75
دسترسی سریع به انجمن ها