والک پلو
مواد لازم :
ـ والک خرد شده ۲ الی ۳ پیمانه
ـ برنج ۲ پیمانه
ـ زعفران دم کرده
ـ نمک به مقدار کافی
ـ روغن زیتون یا حیوانی
ـ گوشت ماهیچه یا مرغ یا کوفته قلقلی یاماهی یا...
طرز تهیه:
یکی دیگر از تره هایی که در کرمانشاه در فصل بهاربه بازار می آید والک است که در زبان محلی کول نامیده میشود .
والک را خوب شسته و خرد کنید .برنج را به دو صورت کته وآبکش میتوانید تهیه کنید . در روش کته برنج را شسته و با نمک به مدت ۲ ساعت خیس کنید وروغن زیتون و والک رابه برنج از همان ابتدا اضافه کنید و روی حرارت گذاشته هر زمانی که آبش تبخیر شد دور برنج را جمع کنید و روی شعله ملایم گذاشته تا دم بکشد .
در روش آبکش پس از جوش آمدن آب ، برنج خیس خورده را در آب جوش بریزید و بعد از چند جوش والک را اضافه کنید و بعد برنج را آبکش کنید و دم بیندازید .
برای روی این پلو از زبان گوساله ، ماهیچه ، مرغ ، کوفته های قلقلی ، ماهی میتوانید استفاده کنید .
پس از اینکه برنج دم کشید زعفران دم کرده و کمی روغن حیوانی را با مقداری برنج مخلوط و روی برنج بریزید .