تاجین گوشت بره با کشمش و بادام
تاجین جزو غذاهای محبوب و ملی کشورهای شمال و مرکز آفریقا به خصوص مراکش است.
تاجین (Tajine) کلمه ای مراکشی است که آنرا هم برای نامیدن ظرف سفالی مخصوص که در شکل میبینید به کار میبرند هم برای خورشت و غذایی که در آن پخته شده است.تاجین ها مانند خورشت های ما از گوشت گوسفند،گوساله،ماهی و مخلوطی از سبزیجات و میوه های تازه و خشک و ادویه های خوش بو و معطر تهیه می گردد . تاجین ها معمولا دارای طعم ملسی هستند که به نظر من مطابق با ذائقه ایرانیان است.
مواد مورد نیاز:
1-زعفران درسته 1/2 ق چ
2-آب جوش 3 ق س
3-روغن مایع 1/4 پیمانه
4-کره 3 ق س
5-زنجفیل ریز خرد شده 3 سانتیمتر
6-نمک 1 ق چ
7-پودر فلفل سفید 1/2 ق چ
8-پیاز کوچک رنده شده ترجیحا قرمز 1 عدد
9-پیاز ریز خرد شده ترجیحا قرمز 2 عدد
10-سیر ریز خرد شده 3 حبه
11-گوشت گوسفند 1 کیلو(5x5)
12-عسل 1 تا 1 1/2 ق س
13-کشمش پلویی 3/4 پیمانه یا 150 گرم
14-برگه زرد آلو 100 گرم
15-انجیر خشک 4 قسمت شده 3 عدد
16آب لیمو 1 عدد بزرگ یا 2 تا3 عدد کوچک
17-چوب دارچین 2 عدد
18 نمک و فلفل به مقدار لازم
19-گشنیز خرد شده برای تزیین 2 ق س
20-پرک بادام بو داده شده 120 گرم
طرز تهیه:
زعفران را در یک ماهیتابه بر روی حرارت بسیار ملایم 2 تا 3 دقیقه تفت دهید و مرتب هم بزنید مه نسوزدسپس آن را داخل یک فنجان ریخته آب جوش را روی آن بریزید تا 10 دقیقه خیس بخورد.روغن و کره را در یک قابلمه ( اگر تاجین در دسترس بود که در آن و یا گمج همانطور که در پست قبلی مربوط به تاجین پسته گفتم) داغ کنیدزنجفیل،فلفل سفید،زرد چوبه،پیاز رنده شده و سیر را به اضافه کنید و 30 تفت دهید.
حالا گوشت را اضافه کرده و خوب هم بزنیدتا با ادویه آعشته شود.3 دقیقه ادامه دهید.سپس پیاز خرد شده زعفران و عسل را اضافه کرده و مقداری آب که روی گوشت را بگیرد روی آن بریزید و در آن را بگذارید و روی حرارت ملایم ریز جوش بزند تا گوشت بپزد.در زمان پخت اگر آب آن کم شد آب جوش به آن اضافه کنید. بعد از 45 دقبقه که از زمان شروغ پخت گذشت کشمش برگه زرد آلو و انجیر را داخل یک کاسه ریخته و یک ملاقه از آب خورش روی آن بریزید و آب لیموترش را هم روی آن بریزید و بگذارید خیس بخورد. تا نرم شود.در صورت نیاز به مواد داخل کاسه آب جوش اضافه کنید.30 دقیقه قبل از انتهای پخت غذا زمانی که گوشت پخته شده است. مخلوط کاسه را به همراه چوبهای دارچین داخل غذا بریزید ئ بگذارید تاجین به خوبی جا بیافتد.نمک و فلفل را اندازه کنید.غذا را داخل ظرف سرو ریخته و روی آن را با بادام پرک و گشنیز تزیین کنید.اگر بخواهید میتوانید چوبهای دارچین را کنار بگذارید و یا برای تزیین کنار ظرف بگذارید.
اصل تاجین این است که باید با حرارت بسیار بسیار ملایم پخته شود اگر ظرف تاجین ندارید از ظرفهای سفالی شمالی به نام گمج هم میتوانید استفاده کنید و یا بعد از اماده شدن مراحل اولیه برای پخت ان را در ظرف نسور ریخته و روی انرا با فویل بپوشانید و در درجه حرارت 150 تا 160 بگذارید در فر بپزد و یا اگر بر روی اجاق می پزد انرا با حرارت کم بگذارید بپزد مانند خورشهای خودمان که باید به اهستگی جا بیافتد و بپزد.
ببخشید از اینکه عکسم کوچک است مال مدتی پیش است که در مجله هم چاپ شده بود به محض درست کردن دوباره برایتان عکس جدید میگذارم.
می توانید کشمش را قبل از خیس کردن سرخ کنید و سپس استفاده کنید