0

دین فراموش شده

 
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

دین فراموش شده

این روزها چقدر امثال این جمله را می شنوید: « مردم دین و ایمانشان را از دست داده اند»، « فلانی به دین جدیدی ایمان آورده است»، « امام زمان(ع) با خودشان دین جدید می آورند» و ... . شاید یکی از علل اهمیت دین، ایجاد اشتراک و اتحاد میان انسان ها باشد اما به هر حال دین و دستورات الهی انقدر مهم بوده است که خداوند عالم در طول تاریخ پیامبران و امامان زیادی را برای ترویج آن انتخاب کرده است. اما دین هم در گذر زمان مانند سایر مسائل دچار تغییر و تحول شده است. یکی از مهم ترین اصلاحاتی که در حکومت حضرت مهدی(ع) رخ خواهد داد، ارائه دین حقیقی و درستی است که فراموش شده است. در زمان حضرت مهدی(ع) در واقع اصل و حقیقت مسائل و دستورات الهی توسط ایشان آشکار می شود.


دین منتخب در عصر ظهور
اما سوالی که ذهن را به خود مشغول می کند این است که دین در عصر ظهور کدام دین است؟
طبق قرآن، دین اسلام آخرین دین الهی است و دینی که حضرت مهدی (ع) برمی گزینند و بر اساس آن حکومت می نمایند، همین دین اسلام است. این مسئله از این جهت اثبات می شود که حضرت، از اهل بیت پیامبر (ص) هستند و دین پیامبر اسلام است و دین اسلام هم آخرین دین است. امام علی(ع) در این باره می فرمایند: «... پیرو هیچ آئینی نمی ماند جز این که به آئین اسلام می گراید ...». (1)

هم چنین امیر مومنان(ع) درباره آیه 28 سوره فتح (برای آنکه او را بر همه دین برتری بخشد) آمده است که فرمودند: «تا جایی که هیچ آبادی نماند مگر اینکه هر صبح و شام بانگ شهادت لا اله الا الله و محمد رسول الله، در آن بلند شود.»(2)

از ابن عباس نیز نقل شده است که «این آیه تحقق نمی پذیرد مگر وقتی که یهودی و نصرانی و صاحب هر دینی نماند مگر آنکه به حق (اسلام) بپیوندد.»(3)

قرآن در عصر ظهور
درباره شیوه جدید تنظیم قرآن در عصر ظهور، امام صادق (ع) می فرمایند: «چون قائم قیام کند، کتاب خدای تبارک و تعالی را آنچنان که هست تلاوت می کند و قرآنی را که امیرمؤمنان نوشته بیرون می آورد.»(4)

هنگامی که امیرالمؤمنین (ع) از نوشتن قرآن فارغ شد، آن را بر مردم عرضه کرد و فرمود: «این کتاب خدای تبارک و تعالی است، آن را از دو لوح، آنچنانکه خدایش بر محمد فروفرستاده ، گرد آوردم.» مردم گفتند: ما مصحفی داریم که همه آیات قرآن را در بر دارد، دیگر نیازی به قرآن شما نداریم. امیرمؤمنان (ع) فرمودند: «به خدا سوگند دیگر بعد از امروز آن را نخواهید دید. من وظیفه داشتم هنگامی که از نوشتن آن فارغ شدم آن را بر شما عرضه کنم تا شما آن را بخوانید.»(5)

این روایت مشخص می کند که قرآن حضرت علی (ع) در محضر حضرت مهدی (ع) است و آن بر حسب نزول، تنظیم شده و شأن نزول ها را در بر دارد و حضرت حجت (ع) آن را به هنگام ظهور، عرضه می کند و معلمان قرآن در مسجد کوفه آن را آموزش می دهند.

امام صادق(ع) در این زمینه می فرمایند: « گویی شیعیان علی(ع) را می بینم که قرآن کریم را در دست گرفته، شیوه ی جدید آن را به مردم یاد می دهند.»(6)

مساجد در عصر ظهور
حضرت علی (ع) در زمینه ی تغییر در بنای مساجد در زمان ظهور می فرمایند: «گویی با چشم خود می بینم که شیعیانم در مسجد کوفه خیمه زده، برای مردم قرآن را آنچنان که نازل شده آموزش می دهند. هنگامی که قائم ما ظهور کند، آن را تخریب می کند... .»(7)

حضرت صادق(ع) فرمودند: «آن گاه که قائم علیه السلام قیام کند، داخل کوفه شود و دستور انهدام مساجد چهارگانه را صادر فرماید تا به پایه های آنها برسد و آنها را همانند سایبان حضرت موسی(ع) قرار می دهد و کلیه مساجد، ساده و بدون کنگره خواهند بود؛ آن گونه که در زمان رسول خدا (ص) [ساده و بی آلایش] بودند.»(8)

 همچنین امام صادق (ع) درباره وضعیت مسجدالحرام در زمان ظهور می فرمایند: «چون قائم قیام کند، مسجدالحرام را خراب می کند و به پایه اولی باز می گرداند، مقام ابراهیم را به محل سابق خود برمی گرداند و دستهای بنی شیبه را قطع کرده و از درب کعبه آویزان می کند و بر روی آن می نویسد: اینها دزدان کعبه هستند.»(9)

در روایات آمده است که حضرت حجت (ع) بعد از ظهور، طرح مسجد بزرگی را درباره مسجد کوفه می دهند که دارای هزار در است و همه مردم را در خود جای می دهد.

علم دین در قلب مومنان
در زمان حکومت حضرت مهدی(ع) عقول مردم کامل می شود و به رشد می رسند. این تکامل در زمینه ی علوم دینی نیز اتفاق می افتد.
امام باقر (ع) دراین باره می فرمایند: «و در زمان او حکمت به شما داده می شود تا آنجا که زن در خانه اش به کتاب خدا و سنت رسول خدا حکم می کند.»(10)
امام علی (ع) نیز می فرمایند: «و علم در دلهای مؤمنین واقع می شود پس هیچ مؤمنی به علمی که نزد برادرش است احتیاج نخواهد داشت.(11)

 

 


پی نوشت:
1.    روزگار رهایی ج 2 ص619، ح 833، بشارة الاسلام ص279
2.    المحجة، ص 86؛ به نقل از مکیال المکارم، محمدتقی موسوی اصفهانی
3.    مکیال المکارم، ج 1، ص 116
4.    اصول کافی، ج2، ص 633 ؛ به نقل از روزگار رهایی، کامل سلیمان
5.    همان
6.    غیبت نعمانی، ص 172، به نقل از روزگار رهایی
7.    بحارالانوار، ج 52، ص 364 ؛ به نقل از روزگار رهایی، کامل سلیمان
8.    سرور أهل الإيمان في علامات ظهور صاحب الزمان(عج)‏، بهاء الدين نيلى نجفى، على بن عبد الكريم‏،ص69
9.    بحارالانوار، ج 52، ص 313؛ وسائل الشیعه، ج 2، ص 353 تا 356 ؛ به نقل از روزگار رهایی، کامل سلیمان
10.    بحارالانوار، ج 52، ص 252؛ به نقل از مکیال المکارم، ج 1، کشف علوم، ص 279
11.    بحارالانوار، ج 53، ص 56؛ به نقل از مکیال المکارم، ج 1، ص 280

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

یک شنبه 9 خرداد 1395  3:24 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها