رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: آیین نامه اجازه برگزاری امتحان، مصاحبه، بررسی سوابق تحصیلی و مدارک برای پذیرش دانشجویان دکتری به دانشگاه ها را داده است و فعالیت دانشگاه ها خلاف ضوابط نیست.
به گزارش مهر، ابراهیم خدایی با اشاره به برگزاری آزمون توسط دانشگاه ها برای پذیرش دانشجویان دکتری گفت: آیین نامه ارزیابی تخصصی اجازه برگزاری امتحان کتبی را می دهد و دانشگاهها مشکلی در این زمینه ندارند.
وی ادامه داد: آیین نامه اجازه برگزاری مصاحبه، بررسی سوابق تحصیلی و مدارک را داده است و این مرحله ۱۰۰ درصد در اختیار دانشگاه است تا بتوانند دانشجوی مورد نظر خود را انتخاب کند.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور افزود: ما به دانشگاه ها اعلام کرده ایم اگر قرار است امتحان کتبی برگزار شود، نباید با امتحان قبلی داوطلب، مشترک باشد. البته دانشگاهها در برخی رشتهها چارهای جز برگزاری امتحان کتبی ندارند چرا که برخی از میان رشتهایها اصولا از ترکیبی از رشته ها ایجاد شده اند. در نهایت دانشگاه ها کار خلاف ضوابط انجام نمی دهند.
وی درباره اینکه شورای سنجش و پذیرش تحصیلات تکمیلی چه زمانی تشکیل جلسه می دهد، افزود: این شورا مطابق مصوبه مجلس شورای اسلامی در رابطه با قانون سنجش و پذیرش تحصیلات تکمیلی تشکیل جلسه می دهد.
خدایی ادامه داد:این قانون ۱۸ اسفند ۹۴ نهایی و ابلاغ شد، در این قانون پیش بینی شده است که وزیر علوم تحقیقات و فناوری، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور، دو نفر از روسای دانشگاه ها، و رئیس دانشگاه پیام نور جزء اعضای این شورا بوده و از حق رای برخوردارند و برخی افراد نیز بدون حق رای دراین شورا شرکت می کنند.
وی ادامه داد: طبیعی است که ما وارد فاز تهیه آیین نامه اجرایی، تعیین شورای سنجش و پذیرش خواهیم شد و برای سال ۹۶ آن قانون ملاک خواهد بود. در آنجا روش پذیرش را توضیح خواهیم داد. موضوع تعدد آزمونها و میزان اعتبار آزمون ها مانند آیین نامه فعلی خواهد بود.
رئیس سازمان سنجش اضافه کرد: تنها تفاوت با قانون فعلی این است که از نظر اجرایی، در قانون فعلی که به آن عمل می کنیم مرحله دوم ۱۰۰ درصد در اختیار دانشگاه است و آزمون مرحله اول غربالگر و فقط صرفاً جداکننده نمرات بالاتر بود اما در قانون جدید دکتری ۵۰ درصد آزمون و ۵۰ درصد اختیار دانشگاه ها تاثیر خواهد داشت.