0

نان پفکی سیاهدانه

 
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 89277
محل سکونت : خراسان رضوی

نان پفکی سیاهدانه

 

نان پفکی سیاهدانه

مواد لازم
آرد سفید-450 گرم
مخمر خشک - یک قاشق چای خوری
نمک با بلورهای ریز -دو قاشق چای خوری
شیر نیم چرب- 150 میلی لیتر
روغن زیتون  -3 قاشق سوپ خوری   
دانه کنجد – یک  قاشق سوپ خوری
سیاه دانه- یک قاشق سوپ خوری
آب –یک تا دو  فنجان


طرز تهیه:
آرد را در کاسه بزرگی بریزید و سپس مخمر و نمک را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.


با یک قاشق چوبی حفره ای در وسط آن ایجاد کنید.


 روغن، شیر و آب نیم گرم را درون ظرفی مخلوط کنید.


مایع به دست آمده را درون حفره مواد خشک بریزید و آن قدر هم بزنید تا خمیر به دست بیاید.


مراقب باشید تا بیش از حد خشک یا تر نباشد. آن را 10دقیقه کنار بگذارید.


پس از 10 دقیقه روی میز کار آرد بپاشید و به دست هایتان هم آرد بزنید و خمیر را از کاسه در بیاورید.


آن را 5 دقیقه ورز دهید تا نرم شود اما اجازه ندهید بیش از حد خشک شود. هر چه بیشتر آن را ورز دهید چسبندگی خمیر کمتر می شود.


 وقتی خمیر کاملا نرم و یکنواخت شد، ورز دادن را متوقف کنید. کمی روغن در کاسه بریزید و خمیر را به آن بیفزایید و چند بار آن را بچرخانید تا همه جای آن با روغن آغشته شود.


سر کاسه را با کیسه فریزر بپوشانید و آن را به مدت یک ساعت در جای گرم قرار دهید   تا زمانی که اندازه خمیر دو برابر شود.


وقتی خمیر آماده شد، فر را از قبل تا دمای 230 درجه سانتی گراد گرم کنید و کمی آرد در سینی فر بپاشید. از یک چاقوی بزرگ استفاده و خمیر را هشت قسمت کنید. دیگر خمیر را ورز ندهید کمی آرد روی وردنه بریزید و خمیر را به شکل بیضی باز کنید .


 خمیر را روی سینی فر بگذارید. با استفاده از برس کمی شیر روی خمیر بمالید و سپس روی آن، کنجد و سیاه دانه بپاشید.


نان ها را حدود 6 دقیقه بپزید تا رنگ آن روشن شود، پف کند و بوی خوبی از آن بلند شود؛ برای اینکه نان نرم و تازه باقی بماند حوله ای را در ظرف تمیزی قرار دهید و نان ها را در آن بگذارید تا خنک شود.

 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

پنج شنبه 19 فروردین 1395  9:53 AM
تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها