0

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 89277
محل سکونت : خراسان رضوی

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

استان گیلان یکی از سرسبزترین و زیباترین استان‌های کشور است. این استان همجوار با دریای خزر و رشته‌کوه‌های البرز است و بافت جلگه‌ای و کوهستانی آن بستری بسیار غنی از لحاظ طبیعی است. در بخش اول این راهنمای سفر به معرفی برخی شهرهای این استان پرداختیم. در ادامه به دیگر شهرها و زیبایی‌ها و جاذبه‌های توریستی آنها می‌پردازیم.

 

 صومعه سرا

صومعه سرا شهری در ۲۵ کیلومتری غرب شهرستان رشت است. از شمال به تالاب انزلی، از شرق به رشت و شفت، از غرب به رضوانشهر و ماسال و از جنوب به فومن مرتبط است. محصولات عمده این شهرستان برنج، چای، نیشکر، کرم ابریشم، زعفران و صنوبر است.

 

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 

 

 

 

محوطه تاریخی هفت‌دغنان

محوطه تاریخی هفت‌دغنان در استان گیلان، شهرستان صومعه‌سرا، بخش مرکزی، دهستان ضیابر و روستای بهمبر قرار دارد. این شهر قدیمی و تاریخی که به گفته باستان‌شناسان حداقل ۱۲۰۰ سال قدمت دارد در منطقه گسکر صومعه سرا قرار دارد و در گذشته مرکز حکومت گسکرات بوده است.

ویرانه‌ها و خرابه‌های به جا مانده شهر تاریخی هفت دغنان نشان از یک منطقه باستانی دارد. در سال ۱۳۸۲ باستان‌شناسان بقایایی از یک گورستان دوره اسلامی را در آن شناسایی کردند. در این گورستان، اجساد به صورت نامنظم دفن شده بودند که بنا بر فرضیه باستان‌شناسان این امر به دلیل وقوع حادثه‌ای همچون زلزله، بیماری یا جنگ اتفاق افتاده است.

در سال ۱۳۸۲ بخشی از این منطقه که در حدود ۶۰ هکتار بود و بقایای یک شهر تاریخی را در برداشت، در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید. این شهر بقایایی از یک شهر وسیع است، که امروزه در میان پوشش گیاهی انبوه از چشم دور مانده است. در چشم‌اندازهای این محوطه آثاری از برجستگی‌های مربوط به ابنیه قدیمی که پوشیده از گیاهان و درختچه‌های جنگلی است دیده می‌شود که احتمالا بقایای آثار معماری این شهر تاریخی است.

 

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 

 

 

 

پناهگاه حیات‌وحش سلکه

منطقه پناهگاه حیات وحش سلکه بر اساس مصوبه شماره ۱۵ مورخه ۱۳۴۹/۱۰/۱۷ در محدوده ای به مساحت ۳۶۰ هکتار به عنوان پناهگاه حیات وحش تعیین شد که در قسمت جنوبی تالاب انزلی و در محدوده شهرستان صومعه سرا قرار دارد و از شمال به تالاب، از جنوب به حاشیه مزارع روستاهای هندخاله و صوفیانده، از غرب به رودخانه هندخاله و از شرق به رودخانه ترابخاله محدود است.

پناهگاه حیات وحش سلکه یکی از تالاب‌های با ارزش شمال کشور است که سالانه تعداد زیادی از پرندگان مهاجر در این تالاب زندگی می‌کنند. بخشی از این منطقه به صورت تالابی و بخشی دیگر آن بصورت چمنزار و مرتع بوده که از نظر زیستگاه انواع غازها فوق‌العاده حائز اهمیت است. این منطقه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست هر ساله هزاران پرنده مهاجر را که در بدو پرواز، سرزمین‌های دوردست را نشانه می‌گیرند، بسوی خود می کشد و بسیاری را از ادامه مهاجرت منصرف می کند.

 

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 

 

 

 

پل خشتی گوراب تولم

پل تاریخی گوراب تولم شهرستان صومعه سرا یادگار بجا مانده از دوران قاجاریه و در آستانه تخریب است. این پل در منتهی الیه شمال غربی روستای گوراب تولم صومعه سرا بر روی یکی از شاخه‌های فرعی رودخانه گازروبار و در جهت شرق به غرب قرار دارد. با توجه به ویژگی‌های معماری پل منحصر بفرد گوراب تولم، نیاز است تا سازمان میراث فرهنگی گیلان در حفظ و مرمت این بنای تاریخی تلاش کند.

پل خشتی گوراب تولم شهرستان صومعه سرا به شماره ۱۳۶۴ در ۱۵ آبان ماه سال ۱۳۸۴ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

 

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 

 

 

 

رودسر

رودسر، از شمال به دریاچه خزر، از جنوب به رشته کوه‌های البرز، از شرق به رامسر، از توابع استان مازندران و از غرب به املش و لنگرود منتهی می‌شود. قسمت کوهستانی شهرستان رودسر، خوش آب و هوا و سردسیر است. قسمت شمالی این شهرستان که در قسمت حاشیه جنوبی دریای خزر و منطقه جلگه‌ای قرار گرفته‌، مرطوب است.

 

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 

 

 

 

منطقه اشکورات

اشکورات منطقه‌ای است در شرق استان گیلان و در امتداد رشته کوه البرز که از جنوب شهرستان رودسر شروع شده و تا جنوب رامسر ادامه دارد. منطقه اشکورات از غرب به املش، رودبار و الموت، از جنوب به قزوین، از شرق به کوهستان‌های تنکابن و از شمال به دامنه‌ی کوه‌های رحیم آباد منتهی می‌شود. این منطقه از سه دهستان اشکور علیا و سیارستاق ییلاقی، اشکور سفلی و شکور شوئیل تشکیل شده است. اشکورات به دلیل کوهستانی بودن در تابستان آب و هوایی بسیار مطبوع و دلنشین دارد که گردشگران زیادی را هرساله به سوی خود فرا می‌خواند.

اشکور جزء بخش رحیم آباد شهر رودسر است و در جنوب شهر کلاچای، به سمت رحیم آباد قرار گرفته است. این منطقه به دلیل وجود دریاچه‌های طبیعی، چشمه سارها، چشمه‌های آب معدنی، رودخانه‌های زلال و غارهای فراوان و هوای پاک توجه بسیاری از مردم را به خود جلب کرده است. در قسمت‌هایی از مناطق کوهستان‌های اشکورات کاوش‌هایی انجام شده است که آثار و شواهد مختلفی مخصوصا قبرهایی مربوط به دوران نبوع تا دوران ساسانی و بعضا نیز از دوران اسلامی بدست آمده و این امر به قدمت این منطقه اشاره می‌کند.

 

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 

 

 

 

پارک جنگلی سفید‌آب

طرح پارک جنگلی سفیدآب رودسر با اهداف توسعه صنعت توریسم در استان و استفاده‌های تفرجی و تفریحی و حفاظت و حمایت از جنگل تهیه و طراحی شده است. این پارک، منطقه‌ای با وسعت ۳۹۴۳ هکتار است که قسمت اعظم آن کوهستانی و میان‌بند است. در ادامه به جاذبه‌های توریستی این منطقه اشاره می‌کنیم.

جاده ارتباطی تا مرکز طرح و وجود آب معدنی سجیران، فضای سرسبز، مراتع و جنگل روح پرور و نزدیکی آن به مراکز خدماتی اداری از قبیل شورای اسلامی و پاسگاه و… از جمله مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری این منطقه است. همچنین وجود رودخانه پل‌رود به طول ۶۵ کیلومتر و درختان تنومند توسکا، ممرز و گردو و… و آواز دلنشین پرندگان خوش خوان جلوه نشاط آوری به منطقه داده است. وجود ایستگاه اسب سواری، دوچرخه سواری، کاخ رضاخان، مسجد محمودامیربنده متعلق به دوره قاجاریه در امیربنده کلاچای از دیگر جاذبه های توریستی پارک جنگلی سفید‌آب است.

 

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 

 

 

 

کوه عروس و داماد

کوه عروس و داماد یکی از عجایب اشکورات است که در روستای زیاز واقع شده است. این روستا با روستاهای آغربن کندسر، گرمابدشت، دیورود و سجیران همسایه بوده و در ۲۶ کیلومتری بخش رحیم آباد و ۴۱ کیلومتری جنوب غربی شهرستان رودسر واقع شده است. در شمال منطقه سی‌پل، کوه سنگی با شیب بسیار تند واقع شده است که در بالاترین نقطه آن دو مجسمه سنگی به شکل عروس و داماد قرار دارد.

 

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 

 

 

 

آبشار میلاش

آبشار سحر انگیز میلاش شاخص ترین، بزرگ ترین و زیباترین آبشار منطقه رحیم آباد است که در یک کیلومتری غرب روستای میلاش، در مسیر رودخانه میلاش قرار داشته و از کوه بندبن سرچشمه می‌گیرد و درارتفاع ۸۰۰ متری از سطح دریا و در۷۰۰ متری غرب رودخانه پل‌رود قراردارد.

روستای میلاش در ۳۰ کیلومتری بخش رحیم آباد و ۴۵ کیلومتری جنوب غربی شهرستان رودسر واقع شده و از روستاهای دهستان اشکور سفلی است. جدا از این آبشار، دیدار از منطقه کهنه سره که از نقاط باستانی روستا بوده و سکونتگاه انسان های گذشته است نیز خالی از لطف نیست.

 

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 

 

 

 

قلعه بندبن قاسم‌آباد

قلعه بندبن با برجی به ارتفاع ۱۲ متر در روستای زیبا و کوچک بندبن در منطقه قاسم‌آباد شهرستان رودسر گیلان گنجینه‌ای زیبا از آثار باستانی استان است که بی شک چشم هر گردشگری را به خود خیره می‌کند.

قدمت این قلعه به صدها سال پیش باز می گردد و ساکنان از آن به‌ عنوان قلعه‌ای دفاعی در برابر حملات دشمنان دریایی خود استفاده می ‌کردند. معماری بی‌نظیر، در کنار زیبای چشم انداز قلعه، شگفتی کارشناسان یونسکو را سبب شده است، زیرا در ساخت این قلعه از ترکیب خاصی از زرده تخم مرغ و ساروج به منظور استحکام میان سنگ‌ها استفاده شده ‌است.

 

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 

 

 

 

لنگرود

لنگرود یک شهر ساحلی (ساحل چمخاله) در شمال استان گیلان و نزدیک به شهرلاهیجان است. جمعیت این شهر بر پایه آمار سرشماری سال ۱۳۹۰ برابر با ۷۴٬۴۷۷ نفر (۲۳٬۸۶۴ خانوار) است.

 

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 

 

 

 

ساحل چمخاله

ساحل چمخاله لنگرود با شرایط زیبا و دلپذیر خود در دنیا کم‌نظیر است؛ چرا که گفته می‌شود در دنیا دو شهر ساحلی به شکل دلتا وجود دارد که این حالت آب و هوای دلپذیر را پدید می‌آورد و لنگرود یکی از این دو شهر است.

چَمخاله، منطقه‌ای ساحلی بسیار زیبا و منحصر به فرد در استان گیلان است که در حدود ۱۰ کیلومتری شرق لنگرود، ۲۰ کیلومتری شرق لاهیجان و ۳۹ کیلومتری غرب رودسر قرار دارد. چمخاله دارای یکی از بهترین سواحل ماسه‌ای است که همه ساله در فصل‌های بهار و تابستان پذیرای جمع کثیری از مسافران و توریست‌ها است.

 

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 

 

 

 

لیلا‌کوه

لیلاکوه یا به گفته اهالی محلی لیله‌کوه، منطقه‌ای است در نزدیکی شهر لنگرود در استان گیلان در شمال ایران و یک منطقه توریستی و گردشگری زیبا است که هر ساله مسافران زیادی را به خود جذب می‌کند. بخاطر وجود قهوه‌خانه و قلیان سراهای متعدد در مسیر و کوهپایه‌ها، لیلاکوه امروزه تبدیل به قطب قلیان سرای استان گیلان شده است. کوه‌های سرسبز، شالیزار و رودخانه پر از ماهی، همه در کنار هم، در این منطقه جمع شده است.

 

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 

 

 

 

دریاچه کومله

دریاچه کومله در شهر کومله شهرستان لنگرود در استان گیلان قرار دارد. این دریاچه سه آبگیر مجزا را شامل می‌شود که طول بزرگترین آبگیر آن در حدود سه کیلومتر و عرض آن چهارصد متر است. فاصله دریاچه تا سواحل دریای خزر و ساحل زیبای چمخاله در حدود ده کیلومتر و تا ارتفاعات شمالی البرز و کوه پرشکوه در حدود یک کیلومتر است. در نزدیکی دریاچه امکانات تفریحی از قبیل قایق سواری و رستوران فراهم شده است.

 

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 

 

 

 

پل خشتی لنگرود

پل خشتی لنگرود روی رودخانه لنگرود و از خشت و آجر ساخته شده است. این پل که معروفترین بنای تاریخی و نماد شهر لنگرود است، در گویش گیلکی لنگرودی، به خَشته‌پٌل وخَشته‌پورد معروف است. در کتاب دارالمرز ولایت گیلان نوشته رابینو، زمان ساخت این پل در دوران صفویه است. پل خشتی لنگرود، فشکالی محله را به راه پشته، دو عدد از محله‌های بزرگ شهر لنگرود، وصل می‌کند.

 

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 

 

 

 

بلوردکان

بلوردکان ﺟﺰء روﺳﺘﺎی ﻻت ﻟﯿﻞ، از ﺗﻮاﺑﻊ ﺑﺨﺶ اﻃﺎﻗﻮر ﻟﻨﮕﺮود است. اﯾﻦ ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺟﻨﮕﻠﯽ ﮐﻮهستانی ﺑﺎ ﭼﺸﻢ اﻧﺪازهای ﻃﺒﯿﻌﯽ ﺑﺴﯿﺎر زﯾﺒﺎ و ﺟﺎده آﺳﻔﺎﻟﺘﻪ دارای ﺟﺎذﺑﻪ‌های زﯾﺒﺎی ﻃﺒﯿﻌﯽ اﻋﻢ از ﭘﺎرک ﺟﻨﮕﻠﯽ، رودﺧﺎﻧﻪ، و آﺛﺎر ﺗﺎرﯾﺨﯽ اﻋﻢ از ﮐﺎرواﻧﺴﺮا، ﭘﻞ و... اﺳت. اداﻣﻪ ﻣﺴﯿﺮ ﺑﻪ ﻣﻨﺎﻃﻖ ﺟﻨﮕﻠﯽ و ﯾﯿﻼﻗﯽ منتهی ﻣﯽ‌ﺷﻮد. ﺗﻤﺎﻣﯽ ﻣﺴﯿﺮ آﺳﻔﺎﻟﺘﻪ ﺑﻮده و ﺑﻪ ﻣﻨﻄﻘﻪ هلودشت می‌رسد.

 

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 

 

 

 

تالش

از شهرستان‌های استان گیلان در شمال ایران است. جمعیت شهرستان تالش ١٨٩،٩٣٣ نفر است (سرشماری سال ۱۳۹۰) و مرکز آن شهر هشتپر با جمعیت ۵۲،۳۴۴ نفر است. این شهرستان دارای ۴ بخش و ۱۰ دهستان است.

 

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 

 

 

 

روستای مریان

روستای مریان از توابع بخش مرکزی شهرستان تالش، در ۳۷ کیلومتری شمال غربی هشتپر و ۱۴۳ کیلومتری رشت قرار دارد. این روستای تاریخی از شمال به روستای ناوان، از شرق به روستای سینا هونی، از جنوب به اراضی جنگلی و از غرب به روستای آق اولر محدود می‏‌شود. روستای مریان از طریق شهر هشتپر با جاده‏ای مناسب و زیبا قابل دسترسی است. ارتفاع این روستای کوهپایه‌‏ای از سطح دریا ۱۰۸۰ متر است و آب و هوای آن در زمستان‏ سرد و در تابستان‏ معتدل است.

گورستان باستانی روستا، نشانگر سکونت دیرینه اقوام تالشی در این روستا است و آثاری از حمام قدیمی منسوب به دوره صفوی و یا قاجاری موید قدمت کهن روستا است. جاذبه‏‌های گردشگری این ناحیه مثل چشم‏‌انداز رودخانه پرآب کرگان‌رود، ارتفاعات پیرامون روستا، جنگل‏‌های انبوه و سرسبز و هوای مه‌‏آلود، تصویری رویایی پیشا‌روی گردشگران روستای مریان ترسیم می‏‌کند. در سفر به مریان شنیدن صدای نواختن نی چوپانان و آوازهای محلی تالشی را تجربه خواهید کرد.

 

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 

 

 

 

پارک جنگلی سیاه‌داران

این منطقه در جنوب غربی شهر تالش (هشتپر) واقع است و در سال‌های اخیر توسط شهرداری تالش به محدوده‌ای برای گذران اوقات فراغت و تفریح تبدیل شده است. پس از احداث راه و پله گذاری بخش‌هایی از دامنه این تپه، در بلندترین نقطه آن تفریحگاهی بکر و دیدنی با امکاناتی چون رستوران، آلاچیق و سرویس بهداشتی بر پا شده است و سپس طرح سورتمه جنگلی ریلی در دامنه‌های پوشیده از جنگل تاسیس شد که عبور از مسیر آن برای مسافران بسیار هیجان انگیز و جالب خواهد بود. ضمن آنکه در داخل محدوده و پیش از عبور از مسیر، حیاط وحش طبیعی ایجاد شده و حیواناتی مثل آهو و غزال وحشی قابل رویت هستند.

 

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 

 

 

 

پارک جنگلی گیسوم

یکی از نقاط دیدنی استان گیلان و شهرستان تالش پارک جنگلی گیسوم است. مسیر زیبا و دیدنی در میان درختان سر به فلک کشیده تونلی جنگلی را ایجاد کرده است که دل هر بیننده‌ای را با خود می‌برد.

در جنوب گیسوم، رضوانشهر به فاصله ۱۴ کیلومتر و در شمال شهر هشتپر (تالش) با فاصله حدود ۲۰ کیلومتر قرار دارد. جاده گیسوم تونلی جنگلی را با نسیم خنک کوهستان‌های تالش در هم آمیخته تا تن و جان هر رهگذری را آرامش بخشد و روحش را آسایش دهد. گیسوم جایی است که جنگل و دریا به هم و سحر طبیعت به اوج خود می‌رسد. مغازه‌های مختلف و ساحل زیبای آن برای شنا نیز جذابیت آن را دو چندان کرده است.

 

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 

 

 

 

قلعه صلصال

یکی دیگر از قلعه های تاریخی استان گیلان با قدمتی حدودا هزار ساله، قلعه صلصال واقع در روستای قلعه‌دوش لیسار از توابع تالش است. بعضا معتقدند دلیل نامگذاری روستای قلعه‌دوش موقعیت جغراقیایی آن نسبت به قلعه صلصال است، در نمایی زیبا از روستا چنین به نظر میرسد که روستا قلعه را به دوش می‌کشد. ارتفاع این قلعه از سطح دریا تقریبا ۱۰۰ متر بوده و چشم انداز زیبایی بر دشت و ساحل خزر دارد. همچنین این قلعه به خاطر معماری نظامی، جاذبه‌ی فراوانی برای گردشگران دارد.

 

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 

 

 

 

آتشکده ایسپیه مزگت

بنای ایسپیه مزگت باقیمانده‌ی یک آتشکده قدیمی و بزرگ در دیناچال تالش است. تمامی نشانه‌های معماری و کاربردی آن عملکرد مذهبی این بنا را تایید می‌کند. این بنا دردوران پس از اسلام احتمالا بعد ازقرن سوم هجری به مسجد تبدیل شد و ظاهرا تا مدت‌ها‌ی مدید مورد استفاده قرار می‌گرفته است. آنچه بیش از هر چیز بیننده را به حیرت می‌اندازد، علت وجودی چنین بنایی در این نقطه دور افتاده است. در اینکه اسپیه مزگت یک مرکزعبادی بزرگ بوده تردیدی نیست و این امر از وجود احتمالی یک شهر یا سایت باستانی مدفون شده در حوالی آن خبر می‌دهد.

 

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 

 

 

 

آبشار زمرد

آبشار زمرد تالش در اطراف شهر حویق در ۴۰ كیلومتری شمال شهر تالش واقع شده است. آبشار زمرد حویق یکی از زیباترین پدیده‌های گردشگری شهرستان تالش و استان گیلان است که در تمام فصول سال گردشگران و کوهنوردانی از دیگر نقاط را به خود جذب می‌کند. فاصله این آبشار از بازار شهر حویق ۹ کیلومتر است که قسمتی از جاده آن آسفالت بوده و بقیه نیز خاکی و کوهستانی است.

 

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 

 

 

 

آبشار ورزان

آبشار ورزان یا ورازان در فاصله ۳۶ کیلومتری شمال‌غرب شهر تالش (از میدان نماز تالش تا ابتدای بازار سوباتان) و ۲۲ کیلومتری جنوب (از ایست و بازرسی جنگلبانی سوباتان تا دریاچه) دریاچه نئور اردبیل (ازمسیر فیبر نوری اردبیل گیلان) در ارتفاع ۱۹۰۰-۱۹۷۰ متری از سطح دریاهای آزاد قرار دارد. این آبشار در اطراف آبادی ییلاقی سوباتان قرار دارد. این آبادی روبروی بلندترین كوه رشته كوه تالش، ریشکاجی یا ریشگاسر، است. نام سوباتان که سووتن تلفظ می شود از ترکیب واژه سو به معنای گلپر و تن به معنای وطن است و یک واژه تالشی است. این آبشار در روستای ورزان که در ضلع شمال غربی سوباتان واقع شده و فاصله آن تا شهرک سوباتان حدود ۴ کیلو متر است. از سوباتان تا آبشار ورزان حدود ۱ ساعت کوهپیمایی سبک در پیش خواهید داشت.

 

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 

 

 

 

آستارا

آستارا یکی از زیباترین نواحی ایران است که در شمال ایران و در استان گیلان، حد فاصل استان گیلان و اردبیل واقع شده است. به علت شرایط آب و هوایی ویژه و وجود خاک مناسب قسمت زیادی از شهرستان آستارا پوشیده از انواع رستنی‌ها و گیاهان است. وجود کشتزارها و جنگل‌های این شهرستان همراه با چشم انداز کرانه‌های دریای مازندران‌ در دره میانی استان‌های گیلان و اردبیل، بدیع‌ترین منظره‌های طبیعی را به وجود می‌آورد و تحسین هر بیننده‌ای را برمی‌انگیزد.

 

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 

 

 

 

تله کابین حیران آستارا

تله کابین حیران آستارا یکی از مناطق نمونه گردشگری استان گیلان و شهرستان بندر آستارا است. تله کابین حیران آستارا به طول مسیر هزار و ۵۰۰ متر در محدوده روستای و نه بین و حاجی امیر قرار دارد. مسیر تله کابین حیران از جاده آستارا به اردبیل در منطقه حیران آغاز شده و وارد جنگل فندقلو می‌شود. تله کابین در نقطه‌ای از گردنه حیران قرار گرفته که از طرف شرق به دریای خزر و شهر آستارا و چشم‌اندازهای زیبای گردنه حیران و از طرف غرب و جنوب به جنگل‌های زیبای فندقلو و از شمال نیز به شهرهای مرزی جمهوری آذربایجان مشرف است. تله کابین حیران دارای ۳۰ کابین شش نفره معمولی و سه کابین ویژه VIP بوده و ایستگاه‌های این تله کابین از استانداردترین ایستگاه‌های موجود در میان تله کابین‌های کشور است.

 

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 

 

 

 

تالاب استیل

در ۷ کیلومتری شهر آستارا در حاشیه جاده لوندویل به آستارا قرار دارد. اهمیت اکو توریستی این تالاب از جهت نزدیکی به جاده، تنوع چشم‌اندازهای طبیعی همچون کوهستان، جنگل و مزارع و کشتزارهای اطراف دوچندان می‌شود. ضلع‌غربی تالاب، پوشیده از جنگل و پوشش‌های سبز گیاهی است و در ضلع شرقی آن درختان توسکای شناور منظره بسیار جالب توجهی را بوجود آورده‌ است که در بهار و تابستان استراحتگاه مسافران بوده و از نظر گردشگری یکی از جاذبه‌های مهم تلقی می‌شود.

از ویژگی‌های مهم این تالاب وجود ماهیان مشهوری مانند کپور و اردک ماهی است. همچنین این تالاب طبیعی جایگاه پرندگان کمیاب بوده که برای زاد و ولد از اروپای مرکزی، ماورای خزر و مناطق قطبی به این منطقه مهاجرت می‌کنند که مهم‌ترین آن چین‌گیر نوک‌سرخ است.

 

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 

 

 

 

آبگرم علی‌داشی

این مکان به دلیل نزدیکی به جاده‌ی آستارا به اردبیل و واقع شدن در یک محیط ییلاقی و خوش‌منظره از رونق بسیاری برخوردار است و آبشاری زیبا در کنار آن وجود دارد. این آبگرم دارای خواص درمانی بسیاری است که از آنها می‌توان به از بین بردن درد مفاصل، کمردرد، قولنج و تقویت اعصاب اشاره کرد.

 

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 

 

 

 

آبگرم کوته‌کومه

این آبگرم در روستای کوته‌کومه در۹ کیلومتری از شهر لوندویل واقع شده است و از دیر باز برای درمان دردهای رماتیسمی، مفاصل و هم چنین از بین بردن لکه های پوستی مورد استفاده قرار می‌گرفته است. مسیر حرکت از لوندویل به آنجا به طور کامل آسفالت بوده و در حاشیه‌ی پر آب و زلال واقع شده است. امروزه این مکان با بهره‌مندی از دوش، حوض، سرویس بهداشتی، آبی سالم و مفید، خانه‌های سنتی و قدیمی و اطاق‌های مجهز کرایه‌ای جهت ارائه خدمات به مسافرین عزیز، به یکی از مکان‌های توریستی شاخص بدل شده است.

 

 

 

سیو شوان (آسیاب آبی)

پس از کوته کومه و راه آبشار لاتون به بقایای این آسیاب در روستای کوچکی به همین نام برخورد می کنیم. قسمت چرخ آن را سیل برده، ولی سنگ‌های اتاق آن هنوز موجود است.

 

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 

 

 

 

آبشار لاتون (بارزاو)

این آبشار از بزرگترین آبشارهای طبیعی ایران با طبیعتی منحصر به فرد است. ارتفاع آن به بیش از ۱۰۰ متر می‌رسد و در فاصله ای حدود ۵ کیلومتر از آبگرم کوته‌کومه واقع شده است. امروزه در مسیر آن استراحت‌گاه‌هایی برای توریست‌ها و کوهنوردان ایجاد نموده‌اند که به ارائه خدمات به این عزیزان مشغول هستند.

 

راهنمای سفر نوروزی به گیلان (قسمت دوم)

 

 

 

قلعه‌ی تک آغاج

بقایای این قلعه که در ارتفاعات عباس آباد قرار گرفته به دوران سلاجقه می‌رسد. گفته می‌شود که تیمور لنگ در آنجا اطراق کرده و به سنجر‌آباد قشون برده است. در سال ۱۳۲۶ ه.ش الی ۱۳۲۹ ه.ش، این مکان مرکز نور‌افکن مرزبانی آستارا بوده است.

 

 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

چهارشنبه 12 اسفند 1394  7:50 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها