استان همدان تنوع غذایی زیاد است و علاوه بر انواع غذاهای رسمی که در عذاهای ایران آورده شده؛ برخی از انواع غذاهای محلی نیز رواج دارد.
غذاهای محلی این خطه عبارتند از: کوفته همدانی،آش بروش ( boros )، تله کنجی(talakonji )، تاماشی، سرکوله و… در اینجا با طرز تهیه آش کاچی همدانی آشنا می شویم .
مواد لازم:
بلغور 1 لیوان
آب 5 لیوان
سیر 1 بوته
کشک به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم
روغن 1 ق غ
روغن حیوانی یا کره در صورت تمایل
طرز تهیه:
بلغور رو بعد از پاک کردن و شستن حدود 1 ساعت خیس می کنیم (اگه وقت کافی داشتید می تونید به جای
خیس کردن همینمدت زمان رو به زمان پخت اضافه کنید.)
بلغور و آب رو به همراه روغن (روغن فقط برای اینه که آش سر نره) با حرارت کم می زاریم خوب بپزه و لعاب بده
وقتی بلغور پخته شده سیر های پوست کنده رو همراه نمک به آش اضافه می کنیم و تا وقتی سیرها پخته شه
میزاریم رو حرارتملایم بمونه .تو مدت زمانی که قابلمه رو حرارته چند بار آش رو هم می زنیم تا ته نگیره
وقتی آش پخته شد موقع سرو غذا کمی کره یا روغن حیوانی ، البته در صورت تمایل روی آش میریزیم و به همراه
کشک و سیر کوبیده ی خام ، که باز بستگی به ذائقه تون داره نوش جان می کنیم!!