0

بهترین غذاها برای افزایش شیر مادر

 
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

بهترین غذاها برای افزایش شیر مادر

 
دلایلی هست که ثابت میکند اسید چربها و اسید چرب امگا ۳ باعث افزایش و تقویت شیر مادر میشود.

اگر مادری شیرده هستید ممکن است متعجب شوید اگر بدانید بعضی غذاها باعث ترشح بیشتر شیر در شما میشود. این غذاها باعث ارتقا کیفیت و همچنین افزایش ذخیره شیر در مادر میشود و با شیر دادن مکرر به کودک میتوانید کودک شیرخوار خود را همیشه از نعمت شیر مادر برخوردار کنید. در این مقاله چندین غذای مفید برای این دوره را معرفی میکنیم.

بلغور جو دوسر
بلغور جو دو سر از غذاهایی که همیشه برای افزایش شیر مادران توصیه میشده است. محققان میدانند که در بلغور جو دو سر خاصیتی است که باعث کاهش کلسترول و حفظ فشار خون سالم میشود. این خاصیت بلغور جو دو سر میتواند به موارد دیگر مانند شیردهی نیز کمک کند. مواد مغذی موجود در این غذا تنها دلیل خوب بودن آن برای شیر مادر نیست. بلغور جو دو سر غذایی آرام بخش است، وقتی خانم شیرده مینشیند و این غذا را میل میکند باعث حسی خوب در او میشود و همچنین این غذا باعث ترشح هورمون اکسی توسین ( هورمون دخیل در تولید شیر ) میشود.همچنین آرامش در مادران شیرده باعث آسان شدن تولید شیر میشود.

سالامون
سالامون سرشار از اسید چرب های ضروری و همچنین امگا۳ میباشد. اسیدهای چرب و اسید چرب امگا۳ با اینکه از نظر فنی جز غذاهای افزایش دهنده شیر حساب نمیشوند اما باعث تقویت شیر مادر میشوند. دلایلی هست که ثابت میکند اسید چربها و اسید چرب امگا ۳ باعث افزایش و تقویت شیر مادر میشود. اولین دلیل این است که آنها باعث تامین مواد مغذی بدن مادر میشوند که این به خودی خود کمک میکند مادر بیشتر شیر تولید کند. به علاوه اسید چربها از مواد ضرروی مورد نیاز شیر مادر هستند. وجود بیشتر اسید چرب به مادر کمک میکند شیری مقوی تر برای کودک خود تولید کند.

آب
خوردن زیاد آب به مادر شیرده کمک میکند بیشتر شیر تولید کند. تحقیقات نشان داده بدن مادرانی که مایعات زیاد استفاده میکنند نسبت به مادرانی که کمتر این کار را میکنند بیشتر شیر تولید میکند. کارتان ساده است هرقت احساس تشنگی کردید ویا حتی قبل از این احساس آب بنوشید و نگذارید بدن بی آب بماند.

اسفناج
شیردهی باعث میشود نیازز به انرژی بالا برود و مادر شیرده باید به دنبال تامین ویتامین ها و مینرال های بدن خود باشد. اسفناج منبع عالی از کلسیم، آهن، ویتامین K ویتامین A و فولات است. فولات ( برای فولیک اسید ) مخصوصا برای خانمهای باردار و شیرده بسیار ضروری است. سبزیجات برگ سبز تیره مانند اسفناج حاوی فیتواستروژن نیز هستند. فیتواستروژن باعث ارتقا سطح سلامت بافت پستان و شیردهی میشود. فیتواستروژن مواد شیمیایی گیاهی است که خواصی مشابه استروژن دارد.

هویج
هویج کمتر به دلیل خاصیت شیر افزایی معرفی شده. اما جالب است بدانید هویج نیز مانند اسفناج دارای فیتواستروژن است. هویج همچنین دارای بتا کاروتن و ویتامین A هست که مادران شیرده به هر دوی آنها نیاز دارند. آب هویج مخصوصا برای مادران شیرده بسیار مفید است. آب هویج میتواند انرژی مورد نیاز خانم شیرده را تامین کند و کیفیت شیر مادر را بهبود ببخشید. نوشیدن یک فنجان آب هویج درست قبل از ناهار میتواند خیلی به تولید شیر کمک کند.

حموس
حبوبات مانند نخود، عدس، لوبیا، و یا لوبیا سبز به عنوان غذاهایی که باعث ترشح شیر میشوند شناخته میشوند. حموس، که به طور سنتی از نخود، سیر، آب لیمو و روغن زیتون درست میشود یک میان وعده مناسب برای خانمهای شیرده است. غذایی کامل و ترکیبی از نخود و سیر ( هر دو باعث افزایش شیر میشوند ) و دیگر مواد مغذی مفید که به دلیل داشتن این خواص یکی از بهترین انتخاب ها برای مادران شیرده است.

مارچوبه
مارچوبه دارای مقادیر بالایی فیبر، فولیک اسید، ویتامین A، C، و K است به همین دلیل تبدیل به یک نیروگاه انرژی برای خانمهای شیرده شده است. مارچوبه نیز مانند دیگر غذاهایی که در لیستمان آمده است دارای فیتواستروژن است. فیتواستروژن موجود در مارچوبه باعث افزایش شیر مادر و فیبر موجود در آن باعث بالا رفتن کیفیت شیر میشود. علاوه بر این، مارچوبه حاوی تریپتوفان، یک اسید آمینه ضروری است که باعث تحریک پرولاکتین ( هورمونی اساسی در تولید شیر ) و در نتیجه تولید بیشتر شیر میشود.

برنج قهوه ای
بلغور جو دو سر از غلات کاملی است که به عنوان تقویت کننده شیر از آن یاد میشود، برنج قهوه ای هم از غلات کامل است اما وقتی بحث از تولید شیر به میان می آید برنج قهوه ای از بهترین هاست. برنج قهوه ای برنجی فرآوری نشده است که فقط پوسته ی بیرونی آن برداشته شده. برنج قهوه ای کربوهیدرات پیچیده است که به مادر کمک میکند انرژی لازم برای شیردهی را بدست بیاورد. همچنین از راه های دیگر به تولید شیر کمک میکند. محققان کشف کرده اند که خوردن برنج قهوه ای ممکن است موجب افزایش سروتنین در مغز شود. سروتنین یک انتقال دهنده ی عصبی است که به تنظیم خلق و خو، اشتها، خواب و همچنین تحریک ترشح پرولاکتین کمک میکند. پرولاکتین همانطور که قبلا ذکر شد هورمونی اصلی در دوره شیردهی است.

زردآلو
دانشگاه ویسکانسین، دانشکده بهداشت و پزشکی عمومی زرد آلو را به عنوان غذایی که باعث افزایش شیر در زنان شیرده میشود توصیه کرده است. زردآلو ( به ویژه زردآلو خشک ) حاوی فیتواستروژن است که باعث تعادل خورمونهای دوره ی شیردهی میشود. زردآلو سرشار از فیبر، ویتامین A، C، پتاسیم و کلسیم است. میوه های خشک سرشار از کلسیم مانند انجیر، زردآلو، و خرما به افزایش شیر مادر کمک میکنند. زردآلو نیز مانند دیگر غذاهای این لیست دارای تریپتوفان است که به صورت طبیعی باعث بالا رفتن سطح پرولاکتین میشود.

یک شنبه 25 بهمن 1394  3:54 PM
تشکرات از این پست
zahra_53 rozgol aliada sarez1353 emamedavazdah majid68 shirdel2 mhzahraee omiddeymi1368
asdfg_zxcvb11
asdfg_zxcvb11
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1394 
تعداد پست ها : 2460
محل سکونت : کرمان

پاسخ به: بهترین غذاها برای افزایش شیر مادر

با سلام،ممنون و سپاس از پست خوبتان.التماس دعا

سه شنبه 24 فروردین 1395  6:14 AM
تشکرات از این پست
aliada zahra_53 fatemeh_75
emamedavazdah
emamedavazdah
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1388 
تعداد پست ها : 6316
محل سکونت : بوشهر

پاسخ به: بهترین غذاها برای افزایش شیر مادر

ممنون از مطلب علمی و کاربردیتون

 

 او خواهد آمد چه ما آماده باشیم چه نباشیم ، پس طوری باشیم که وقتی آمد شرمنده نشویم  
اللهم عجل لولیک الفرج
سه شنبه 24 فروردین 1395  9:31 AM
تشکرات از این پست
zahra_53 fatemeh_75
emamedavazdah
emamedavazdah
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1388 
تعداد پست ها : 6316
محل سکونت : بوشهر
سه شنبه 24 فروردین 1395  9:32 AM
تشکرات از این پست
zahra_53 fatemeh_75
majid68
majid68
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : بهمن 1388 
تعداد پست ها : 4493
محل سکونت : اصفهان
سه شنبه 24 فروردین 1395  9:35 AM
تشکرات از این پست
zahra_53 fatemeh_75
emamedavazdah
emamedavazdah
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1388 
تعداد پست ها : 6316
محل سکونت : بوشهر

پاسخ به: بهترین غذاها برای افزایش شیر مادر

بلغور جو دوسر دیگه چیه؟

پیداش کردم:

http://rasekhoon.net/forum/thread/1150600/page1/

سه شنبه 24 فروردین 1395  9:46 AM
تشکرات از این پست
zahra_53 fatemeh_75
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: بهترین غذاها برای افزایش شیر مادر


نقل قول emamedavazdah

بلغور جو دوسر دیگه چیه؟

پیداش کردم:

http://rasekhoon.net/forum/thread/1150600/page1/

 

فواید سلامتی جو دو سر چیست؟

جو دوسر  از غلاتی است که معمولاً به صورت بلغور جو دو سر و یا جو پرک شده خورده می شود.

آنها عمدتاً به عنوان فرنی، به عنوان مواد اولیه غلات صبحانه و محصولات پخته مانند کیک جو ، بیسکوییت جو  و نان جو خورده می شوند. از دهه های نچندان دور، جو  به عنوان یک غذای سالم مطرح بوده است.

روش های گوناگون استفاده از جو دو سر پرک

با استفاده از جو دو سر پرک آماده مصرف ، شما می توانید مقویترین و لذیذترین صبحانه و انواع سوپها و آش ها وغذاها را با فیبر بالا و ویتامین B تهیه نمایید. و حتی مقداری از آن را بر روی سالاد بریزید.



سالاد جو دو سر

زمان پخت جو دو سر پرک درشت ( خرد نشده ) حدود 15-20 دقیقه می باشد و نوع خرد شده آن به مدت 4-7 دقیقه می پزد . البته لازم به ذکر است ، از آنجا که این غلیه از قبل بخار پز شده است ، لذا به صورت خام نیز قابل مصرف است.

در تهیه انواع سوپ شما می توانید بر حسب سلیقه خود یک پیمانه جو دو سر را در چهار الی شش پیمانه آب سرد ریخته و بپزید . برای تهیه انواع سوپ می توانید به قسمت آشپزی همین وب سایت مراجعه فرمائید.



سوپ جو دو سر

همچنین می توانید با استفاده از جو دو سر پرک انواع کیک و کلوچه را تهیه فرمائید. و یا بر روی انواع شیرینی بپاشید.

به هنگام پختن نان نیز می توانید آرد جو دو سر به آن اضافه کنید .



کیک و کلوچه جو دو سر

در تهیه انواع کتلت می توانید به جای آرد سوخاری از جو دو سر پرک ریز شده استفاده فرمائید و همچنین در سرخ کردن انواع مرغ و ماهی از این غله استفاده کنید.

از آنجا که جو دو سر پرک لعاب زیادی دارد آن را پودر کرده و یا همانگونه به صورت پرک در انواع غذاها و خورشها ریخته که بهترین جایگزین سیب زمینی به عنوان غلیظ کننده غذاها است.



کتلت جو دو سر

جو دو سر پرک خرد را می توانید در تهیه انواع کوکو و دلمه استفاده نمایید.

در تهیه سالاد الویه می توانید به جای سیب زمینی از پرک جو دو سر پخته شده استفاده نمایید که بسیار لذیذ است. برای پخت جو دو سر پرک جهت تهیه سالاد الویه به ازای هر پیمانه پرک جو دو سر دو پیمانه آب کافی است.

همچنین می توانید با استفاده از جو دو سر پرک مقوی ترین ولذیذترین صبحانه را برای خود و فرزندانتان تهیه نمایید، که بهترین جایگزین انواع نانهای گندم است. فقط کافیست جو دو سر پرک را پخته و در شیر یا شیر سویا ریخته و به همراه عسل یا شکر و یا بسته به سلیقه خودتان بدون عسل و شکر مصرف نمایید.



صبحانه جو دو سر


برای صبحانه می توانید آن را با دارچین و یا جوز هندی مزه دار کنید. کشمش و یا هر نوع میوه خشک و یا تازه نظیر تکه های موز ، توت فرنگی ، سیب و یا توت تازه به آن اضافه کنید و در آخر مقدار کمی شکر یا عسل و کمی شیر به آن اضافه کرده و میل نمایید.

از آنجا که جو دو سر پرک آماده مصرف است می توانید حتی بدون پختن نیز آن را در شیر یا شیر سویا گرم ریخته و میل نمایید. بر حسب سلیقه خود می توانید با افزودن انواع دانه ها همچون گردو ، بادام و یا سایر آجیلها ، یا انواع میوه های خشک در آن صبحانه ای سرشار از ویتامین تهیه کنید.

 

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

سه شنبه 24 فروردین 1395  9:51 AM
تشکرات از این پست
fatemeh_75
mansoor67
mansoor67
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 3583
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به: بهترین غذاها برای افزایش شیر مادر


گر سلامت طالبی از بهر کودک این بدان

شیر مادر بهتـــــــرین تغذیه باشد بهرشان  

هم غدا باشد همـــی مهر و محبت زندگی

گل بدن سازد به مانداین بدانها گل جوان

فی البداهه: منصور مقدم 24/1/1395

 

سه شنبه 24 فروردین 1395  5:18 PM
تشکرات از این پست
fatemeh_75 zahra_53
rbahar91
rbahar91
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1390 
تعداد پست ها : 1000
محل سکونت : تهران

پاسخ به: بهترین غذاها برای افزایش شیر مادر

بادام و عرق رازیانه یا دم کرده رازیانه خیلی خوبه برای افزایش شیردهی

دوشنبه 26 تیر 1396  8:43 AM
تشکرات از این پست
fatemeh_75 zahra_53
دسترسی سریع به انجمن ها