مجله آشپزی مثبت - دکتر مینا محبی: رمانیه یا انار آشی است که با آب انار ترش همراه با چاشنی قند، شکر و یا آب انار شیرین تهیه میشود. دستور این غذا از کتب قرابادین طب سنتی ایران استخراج شده که متأسفانه امروزه از سفره ایرانیان حذف شده است. هدف گروه طب سنتی، احیای مجدد اینگونه غذاهای مفید و اصیل ایرانی است. از خواص این غذا میتوان به تقویت معده و هضم بهتر غذا، تسکین تب، تقویت کبد و ترقیق خون اشاره کرد. مزاج این غذا با دستور زیر معتدل است.
مواد لازم
-
1/2 پیمانه برنج
-
بال و گردن مرغ یا نصف سینه مرغ
-
یک دسته نعنای تازه
-
یک عدد پیاز متوسط
-
3 پیمانه آب انار شیرین
-
یک پیمانه آب به شیرین
-
یک عدد به درسته خرد شده
-
2 عدد چوب دارچین
-
3 عدد هل درسته
-
به میزان لازم نمک ، فلفل و زردچوبه
-
به میزان دلخواه نعنا داغ برای تزیین
طرز تهیه:
1. ابتدا برنج را نیم ساعت بخیسانید، سپس همراه با آب تازه شده، پیاز نگینی خرد شده، مرغ و ادویه (نمک و فلفل و زردچوبه) بپزید.
2. از ابتدا نعنای تازه، هل و دارچین را درون کیسه توری ببندید و در آش بیندازید. وقتی نیمپز شد، به درسته را پوست گرفته و به قطعات 2 سانتی خرد کنید، سپس آن را به آش اضافه کنید. پس از پخت کامل مرغ و له شدن برنج، کیسه نعنا و ادویه را از ظرف خارج کنید.
3. حالا آب انار و آب به را اضافه کنید و بگذارید چند قل بزند تا مزه چاشنی کاملا به خورد آش برود.در انتها با نعنا داغ تزیین کنید.
* متخصص طب سنتی