|
1/2 پيمانه |
|
4پيمانه |
|
2پيمانه |
|
1قاشق چايخوري |
|
|
|
|
|
2قاشق چايخوري |
|
1قاشق سوپخوري |
|
مقدراي براي تزئين |
|
1پيمانه |
|
2قاشق سوپخوري |
|
|
|
|
طرز تهيه :
1- آب گرم ، پودر خمير ترش و يك قاشق چايخوري شكر رادرظرفي پلاستيكي ريخته و با هم مخلوط مي كنيم ، سپس در جاي نسبتاً گرمي بمدت پنج الي ده دقيقه قرار مي دهيم تا پف كند .
2- شكر ، نمك و آب ولرم را همراه با يك پيمانه آردمخلوط كرده ، به مايه بالا اضافه نموده و مخلوط مي كنيم . ده دقيقه استراحت مي دهيم سپس روغن مايع را اضافه كنيد .
3- باقي مانده آرد را بتدريج اضافه كرده ، خوب ورز مي دهيم در حدي كه خمير به دست نچسبد . ( توجه داشته باشيد كه اگرخمير به دست چسبيد ، كمي آرد و روغن مياع مازاد بر پيمانه هاي داده شده ، اضافه مي كنيم تا چسبندگي ازبين برود . در مقابل هر يك سوم پيمانه آرد مازاد ، يك قاشق سوپخوري روغن مايع اضافه مي كنيم .
4-خمير را به مدت دو ساعت در جاي نسبتاً گرمي قرار مي دهيم و روي خمير را با پارچه تميزي مي پوشانيم تا زماني كه حجم آن دو برابر شود .
5- فر راروي 350 درجه فارنهايت روشن كنيد تا گرم شود .
6- گلوله هايي از خمير درست مي كنيم . روي سطح صافي مقداري آرد پاشيده يك گلوله را كمي با وردنه باز كرده . گردو ، دارچين و شكر را با هم مخلوط كرده مقداري از مخلوط را وسط نان قرار داده لبه هاي نان را روي مخلوط آورده سپس پهن نموده ، در سيني چرب شده قرار مي دهيم ده دقيقه بماند .
7- روي خمير را روغن ماليده كنجدروي آن مي پاشيم .
8- سيني فر را بمدت بيست وپنج الي سي دقيقه در طبقه وسط فر قرار مي دهيم تا فطيرها پخته شودند .
9- در صورت تمايل گلوله هاي خمير را كوچكتر و ناز ك تر نموده و دو گلوله را با وردنه صاف مي كنيم . دو قاشق مغزي در وسط يكي از خميرها بريزيد اطراف خمير را كمي خيس نموده خميردوم را روي آن قرار مي دهيم ، سپس با فشار انگشت لبه هاي دو خمير را به هم مي چسبانيم و در فر مي گذاريم تا پخته شود