محققان دانشگاه فناوری تگزاس موفق به توسعه روشی شدند که نان را به مدت 60 روز تازه نگه میدارد و اولین نان با استفاده از این روش پخته شده است
نانهای معمولی که با استفاده از غلات تولید میشوند پس از گذشت 10 روز کپک میزنند و دیگر قابل استفاده نیستند.
علاوه بر این اگر نان در شرایط معمولی نگه داری شود، پس از گذشت 2 روز کیفیت خود را از دست میدهد و به اصطلاح بیات میشود. بنابراین کاملاً واضح است که روزانه چه میزان نان هدر میرود.
به طور میانگین حدود 60 درصد از خرید روزانه به نان اختصاص داده میشود، همین امر باعث شده است که محققان روشی را توسعه دهند که نان را تا دو ماه تازه نگه میدارد.
برخی از کارخانههای صنعتی برای افزایش طول عمر تازگی نان، از مواد نگه دارنده استفاده میکنند. با استفاده از این روش جدید نه تنها از دورریختن نان جلوگیری میشود بلکه دیگر نیازی به استفاده از مواد نگهدارنده نیست.
این روش نه تنها برای تازه نگه داشتن نان کاربرد دارد بلکه برای افزایش تازگی انواع میوه و سبزی و گوشت مرغ نیز موثر است.