اگر از آن دسته از خانم هایی هستید که ذوق درست کردن شیرین و نان های مختلف را در خانه دارند، بهتر طرز تهیه این نوع نان را یاد بگیرید. این نان علاوه بر خوشمزه بودن خیلی مقوی هم هست.
مجله زندگی ایده آل - مهشید امیری: اگر از آن دسته از خانم هایی هستید که ذوق درست کردن شیرین و نان های مختلف را در خانه دارند، بهتر طرز تهیه این نوع نان را یاد بگیرید. این نان علاوه بر خوشمزه بودن خیلی مقوی هم هست.
مواد لازم:
-
کره: 200 گرم
-
شکر: 150 گرم
-
تخممرغ: 4 عدد
-
کشمش طلایی و قرمز: 250 گرم
-
بادام پودرشده: 100 گرم
-
آرد: 450 گرم
-
شیر: 200 میلیلیتر
-
میوه شکری: 50 گرم
-
خمیر مایه: 7 گرم
-
نمک: یک دوم قاشق چایخوری
-
وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری
-
آب پرتقال: 3 قاشق سوپخوری
-
زرده تخم مرغ وزعفران: جهت رومال کردن
روش تهیه:
1. ابتدا شیر ولرم، یک قاشق چایخوری از شکر و خمیر مایه را با هم مخلوط میکنیم و کنار میگذایم تا عمل آید. مابقی شکر، آرد، وانیل، نمک، خمیر مایه عمل آمده، تخممرغها و کره را مخلوط کرده، با مفتول دستی یا دور کند همزن 5 دقیقه میزنیم تا دانههای شکر حل شود.
2. در این مرحله آب پرتقال را با کشمشها مخلوط میکنیم تا نمدار شود؛ سپس پودر بادام را به همراه کشمشها و بعد میوههای شکری یا برگههای زردآلو یا انواع مغزها– بسته به ذائقه ما دارد – به مواد تخممرغ اضافه میکنیم. مواد داخل ظرف را به مدت 2 ساعت استراحت میدهیم تا حجم آن دو برابر شود.
3. بعد از استراحت، خمیر را به اشکال دلخواه قالب میزنیم و روی آن زرده تخممرغ و زعفران میمالیم و داخل فر با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت یک ساعت قرار میدهیم. نان ما آماده است؛ نوشجان.
نکته: میوه شکری یا چیپس میوه را میتوان از آجیلفروشیها تهیه کرد.