کیک بدون فر (قابلمه ای )
کیک بدون فر (قابلمه ای )
مواد لازم
آرد:2 لیوان
شکر: 1 لیوان
شیریا ماست : سه چهارم لیوان
تخم مرغ: 3 تا
روغن مایع: یک چهارم لیوان
وانیل: نصف قاشق چایخوری
بیکینگ پور :2 قاشق چایخوری
نمک: یک پنس (یک پنس یعنی انگشت شصت و اشاره رو ببرید داخل نمک بعد ببندید هر مقدار نمک بین دو انگست موند میشه یک پنس)
طرز تهیه :
همه مواد رو از نیم ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسن
همه مواد رو حاضر و اماده کنید بعد برید سراغ درست کردن کیک
آرد و بکینگ پودر و نمک رو سه بار الک میکنیم
حتما حتما آردتون رو الک کنید نه به خاطر اینکه آرد گلوله ای داشته باشه یا چیزی توش هست صرفا جهت اینکه آرد هوا بره داخلش و تو پف نهایی کیک خیلی تاثیر داره این مرحله
میریم سر وقت تخم مرغها
تخم مرغها رو دونه دونه توی ظرف جداگونه بشکنید بعد به ظرف اصلی منتقل کنید
بعد شکر و وانیل رو به تخم مرغها اضافه کرده با همزن برقی یا دستی یا غذاساز میزنیم تا کرم رنگ و کشدار بشه
این مرحله مهمه اگه خوب نزنید کیکتون بوی تخم مرغ میده
پس حتما نباید همزنتون برقی باشه با همزن دستی یا غذاساز هم میشه ولی با همزن برقی یا غذاساز بهترین نتیجه رو میگیرید
من غذاسازم یه وسیله داره حالت گرد هست لبه هاش دالبر دالبر هست با اون یه وقتایی کار میکنم خیلی هم خوب میشه
بعد رون رو اضافه میکنیم و در حد مخلوط شدن هم میزنیم
مرحله بعد شیر رو اضافه میکنیم
این مرحله نیازی به هم زدن زیاد نداره در حد مخلوط شدن کافیه
مخلوط آرد و بکینگ پودر و نمک رو کم کم به مایع مون اضافه میکنیم با لیسک یا همزن خاموش هم بزنید
من به تجربه میگم واسه جلوگیری از گلوله شدن آرد بهتره اول نصف شیر رو بریزیم بعد مقداری آرد و بعد مجددا شیر و در نهایت مابقی آرد رو کم کم اضافه کنید
چون وقتی شیر و روغن رو اضافه میکنیم یه مخلوط خیلی شل داریم اونوقت وقتی میخواید آرد رو بریزید یکدست کردنش کار سختیه
من بعد اماده شدن مواد 4 قاشق از موادم رو برداشتم حدود دو قاشق چایخوری سرپر پودر کاکائو توش الک کردم با قاشق هم زدم تا یکدست شد
قابلمه تفلون یا چدن رو بزارید روی حرارت تا خوب گرم بشه حتما زیرش شعله پخش کن بزارید کیکتون نسوزه
من بدون شعله پخش کن هم درست کردم فقط باید حواستون باشه کیک نسوزه
وقتی خوب گرم شد دو قاشق غذاخوری روغن بریزید کف قابلمه و مایع کیک رو بریزید داخلش بعد اون مایه کاکائویی رو بریزید روی مخلوط اولی.
منواسه خوشگلتر شدنش با خلال دندون یه خرده مایع کاکائویی رو با ایع سفیدمون مخلوط کردم شما میتونید از چاقو یا چنگال هم استفاده کنید فقط حواستون باشه کف قابلمه خط نندازید
حتما حتما از دم کنی استفاده کنید وگرنه درب قابلمه عرق میکنه میچکه روی کیکتون کیکتون خمیر میشه
حرارت رو کم کنید مثل وقتی که میخواید برنج بزارید دم بکشه
تا نیم ساعت اصلا و ابدا درب قابلمه رو باز نکنید
من خودم بعد 40 دقیقه باز کردم با خلال دندون چک کنید ببینید کیکتون پخته یا نه
خالال دندون رو ببرید داخل کیک بیرون بیارید اگه تمیز بود یعنی کیک پخته اگه مواد کیک بهش چسبیده بود بازم بزارید بمونه تا بپزه مال من یک ساعت طول کشید
اگه بعد یک ساعت کیکتون پخت یه بشقاب که اندازه اش یه خرده ازدهانه قابلمه بزرگتر باشه میزارید روی در قابلمه ، قابلمه رو بر میگردونید کیکتون میافته توی بشقابولی اما اگه نپخت و روی کیکتون هنوز حالت چسبناک بود یعنی اگه دست زدید به کیک مواد کیک به دستتون چسبید
کیک رو برگردونید و این باز بزارید طرف دیگه اش سرخ بشه , خیلی ودطرف دیگه اش سرخ میشهپس نزارید برید دنبال کارتون حواستون باشه زود میسوزه
قطر قابلمه من 25 سانت هست
من روشو با پودر نارگیل و پودر بسته تزیین کردم
نکته :
هشه بهترین آرد تون رو واسه کیک استفاده کنید آرد قنادی یا سه صفربری اندازه گیری آرد پیمانه رو با قاشق از آرد پر کنید نیازی به فشردن آرد با قاشق نیست
هیچ ت پیمانه رو توی ظرف آرد فرو نکنیدحتما حتم آتون رو الک کنید این کار باعث میشه آرد هوا بره داخلش و کیفیت کیکمون بالا بره میتوند جای شیر از انواع اب میوه استفاده کنید یا از یه دونه کافی میکس که توی آب حل کردید استفاده کنید فقط حواستون باشه وقتی داغه به کیک اضافه نکنید بزارید سرد بشه بعد یا از کشمش و مغز گروی خرد شده توش استفاده کنیدیا اگر بخواید کلا کاکائویی بشه دو قاشق از آردمون برمیداریم جش پودر کاکائو میزنیم
میتونی به جای وانیل از یه قاشق چایخوری پودر هل استفاده کنید و دو قاشق غذاخوری گلاب هم توی مایع کیک
بریزید خیلی طعم های
دیگه رو میتونی
د تجربه کنید این پایه اصلی کیک هست شما کافیه یه خرده خلاقیت به خرج بدیدمتونید توی ماهیتابه دو طرفه هم درست کنید وقتی یه طرف پخت برش گردونید سمت دیگه اش هم بپزه یا توی پلوپز
سه شنبه 17 آذر 1394 12:31 PM
تشکرات از این پست
nargesza