برخی از کاربرانی که ویندوز 10 جدید شرکت مایکروسافت را روی لپ تاپهای خود نصب کردهاند، نمیتوانند از تاچ پد خود به درستی استفاده کنند. اگر شما نیز جزو کاربرانی هستید که با عملکرد تاچ پد لپ تاپ در ویندوز 10 به مشکل برخورده اید، در ادامه می توانید با دو راهکار برای برطرف کردن این مشکل آشنا شوید.
اطمینان حاصل کنید که تاچ پد شما فعال است
به منوی تنظیمات رفته (Start>Settings) و از بخش Devices گزینه Mouse & touchpads را انتخاب کنید. به پایین صفحه اسکرول کرده و گزینه Additional mouse options را انتخاب کنید. اکنون پنجره Mouse Properties باز خواهد شد. روی تبی که سمت راست پنجره قرار دارد و با عنوان ELAN یا Device Settings شناخته میشود کلیک کنید. در بخش Devices چک کنید که تاچ پد شما فعال باشد. اگر تاچ پد غیر فعال بود، آن را انتخاب کرده و Enable را کلیک کنید.
برای چک کردن فعال بودن تاچ پد میتوانید از راهکار دیگری نیز استفاده کنید. چک کنید که آیا لپ تاپ شما برای فعال و غیر فعال کردن تاچ پد دارای یک کلید تابع هست یا نه. روی این کلید شکلی شبیه یک تاچ پد کوچک با یک خط مورب وجود داشته و ممکن است یکی از کلیدهای F6، Fn+F5 یا Fn+F6 باشد.
درایورهای خود را بروزرسانی کنید
چند ماه از عرضه ویندوز 10 میگذرد و بسیاری از سازندگان تاچ پدها، درایورهای خود را بروزرسانی کردهاند. با این حال ممکن است نیاز باشد که درایور خود را به صورت دستی آپدیت کنید.
برای انجام این کار دو راه وجود دارد. اول، روی دکمه استارت راست کلیک کرده و Control Panel را باز کنید. از پنجره کنترل پنل، Device Manager را باز کنید. سپس به بخش Mice and other pointing devices رفته و تاچ پد دستگاه خود را پیدا کنید. اکنون روی نام تاچ پد خود راست کلیک کرده و گزینه Update Driver Software را انتخاب کنید.
در هر حال گاهی اوقات کامپیوتر شما نمی تواند بروزرسانی مربوط به تاچ پد دستگاه شما را به طور خودکار پیدا کند و باید به صورت دستی به دنبال این آپدیت بگردید. برای انجام این کار به وب سایت شرکت تولیدکننده لپ تاپ خود رفته و به دنبال بخش دانلود بگردید. در این قسمت می توانید تمامی درایورهای آپدیت شده توسط تولیدکننده لپ تاپ یا تاچ پد را مشاهده کنید. اگر آپدیت مورد نظر را پیدا نکردید، کافی است در گوگل سرچ کنید: (Laptop Model) Windows 10 touchpad Driver . پس از دانلود درایور مورد نظر، می توانید برای اطمینان از اثربخشی، ابتدا درایور قدیمی خود را پاک کرده و سپس درایور جدید را نصب کنید. برای این کار به بخش Device Manager برگشته و روی تاچ پد راست کلیک کرده و روی Uninstall کلیک کنید. سپس درایور جدید را نصب کرده و کامپیوتر خود را ری استارت کنید.