0

جادوی ادویه ها

 
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

جادوی ادویه ها

 

با سلام به تمام راسخونی های عزیز

 

این مطلب به نظرم مفید اومد و خواستم در اختیار شما هم قرار بدم.

 

 

فهرست موارد موجود در این تاپیک:

 

 

ردیف

عنوان

1

ادویه‌ها و خواص آنها (1)

2

ادویه‌ها و خواص آنها (2)

3

خواص هل سبز

4

آنچه درباره دارچین نمی دانید

5

این ادویه ضد آلزایمر است

6

فلفل سیاه سلطان ادویه‌ها

7

وانیل و خواص فوق‌العاده‌ی آن

8

زعفران و پیشگیری از نابینایی در دوران پیری

9

دو ادویه ای که مانع پیشرفت سرطان می شوند

10

زردچوبه و خواص دارویی

11

بیکینگ پودر

12

بوی این ادویه لاغرتان می کند

13

ادویه مناسب برای تمام غذاها

14

زنجبیل و بهبود یک بیماری شایع

15

نکاتی مهم در مورد ادویه ها که نمی دانستید!

16

فواید دارچین برای سلامت بدن

17

ادویه ای که سرطان سینه را مغلوب می کند

18

فلفل تند را دارو بدانید

19

این ادویه دوستدار مفاصل است

20

آشنایی با ارده و خواص آن

21

این ادویه ها لاغرتان می کند

22

فلفل ، ادویه ای با رنگ های متنوع و زیبا

23

ادویه ای که از مسمومیت غذایی پیشگیری می کند

24

در مصرف ادویه افراط نکنید

25

همه چیز درباره زعفران فقرا

26

با زعفران زیباتر شوید

27

این ادویه ها چاشنی سلامت هستند

28

ادویه جات عمر را طولانی می کند

29 خواص درمانی زیره سبز
30 این ادویه مسکن و سم زدای بدن تان است
31 ادویه های لاغرکننده
32 این دو ادویه معجزه می کنند
33 آنچه خانم ها باید درباره فلفل سیاه بدانند
34 مقدار مجاز مصرف زعفران را می دانید؟
35 دارچین برای درمان بیماری قارچی موثر است
36 با استفاده از ادویه جات وزن بدن را کنترل کنید
37 همه چیز درباره یک ادویه کامل
38 ادویه‌هایی برای سلامتی
39 زعفران بر علیه یک سرطان خطرناک
40 سماق
41 در این دوران گلپر نخورید!
 

 

پنج شنبه 9 مهر 1394  9:07 AM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

ادویه‌ها و خواص آنها (1)

ادویه‌ها و خواص آنها (1)

 

در این مطلب انواع ادویه و بعضا خواص آنها را برایتان نوشته ایم. در دستورهای غذایی نام این ادویه ها را زیاد می بینیم و بد نیست در مورد آنها و خواصشان هم اطلاعاتی داشته باشیم.

پاپریکا

پایریکا نوعی ادویه است که از آسیاب فلفل خشک شده (به عنوان مثال فلفل دلمه‌ای، فلفل تند) تهیه می شود. در بسیاری از زبان‌های اروپایی، پاپریکا به خود کلمه فلفل (دلمه) اشاره می کند. این ادویه برای افزودن رنگ، طعم و عطر در بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار می‌گیرد. پایریکا می‌تواند طیفی از طعم ملایم تا تند داشته باشد. طعم آن نیز از کشوری به کشور دیگر متفاوت است.

واسابیواسابی یا تُرُب ژاپنی یکی از انواع ادویه ها است. ریشه واسابی مزه‌ای بسیار تند از نوع خردل دارد و سسی که از آن تهیه می‌شود با غذاهای ژاپنی سوشی و ساشی‌می (ماهی خام) خورده می‌شود. سس واسابی بخارهایی تولید می‌کند که برای درون بینی حالتی زننده دارند.

انیسونانیسون که به آن بادیان رومی نیز می‌گویند بسیار شبیه به رازیانه است اما کاربرد آن با رازیانه کاملا مجزاست. آنیسون گیاهی با دانه‌های بسیار معطر است. انیسون از تیره چتریان است و با دانه‌هایی سبز رنگ، گلابی شکل و کوچک که قسمت فوقانی آن نوک تیز و پنچ خط برجسته (ده شیار) بر روی آن کاملا مشهود است. انیسون غالباً با دانه‌های هشت شیاری رازیانه اشتباه گرفته می‌شود.انیسون گیاه چند ساله و بلند با برگ هایی دارای بریدگی های زیاد است و بومی مناطق مدیترانه ایست. میوه آن از دو بخش (فندقه) گلابی شکل تشکیل شده که هر بخش آن دارای قسمت بیرونی سبز و قسمت داخلی کمی تیره‌است و بوئی تند و معطر دارد. کاربرد اصلی آنیسون درمان میگرن است.

آنیسون یک آنتی باکتریای بسیار قوی می باشد که در مراکز بهداشتی می توان از آن به جای الکل استفاده کرد. بهتر است دم کرده ی آنیسون را میل کنید. روش مصرف : مقدار کمی از آنیسون تازه را توی قوری به همراه کمی آب ریخته و 10دقیقه به خوبی بجوشد و در لیوان میل شود. از عوارض انیسون می توان احساس گرفتگی سینه و گلو و در صورت مصرف طولانی مدت به ترش کردن معده اشاره کرد . انیسون در نقاط مختلف جنوب ایران کشت می‌شود و از اقلام صادراتی ایران است.زَنجـِبیلزَنجـِبیل یا زنجفیل، یک گیاه خوراکی، ادویه و گیاه دارویی است. زنجبیل از گیاه زرد رنگ دارای رگه‌های بنفش بدست می‌آید. اگرچه معمولا از زنجبیل به عنوان ریشه آن گیاه نام برده می‌شود ولی در اصل قسمت مورد استفاده گیاه ساقه متورم شده زیرزمینی آن است که «ریزوم» نام دارد.جنس زنجبیل سرده‌ای از تیره زنجبیلیان علفی ایستاده چندساله با حدود ۷۰ گونه بومی آسیای جنوب شرقی است با ساقه باریک و نی‌مانند و برگ‌های سرنیزه‌ای سـبز براق که از زمین‌ساقه‌ای غده‌ای می‌رویند؛ گل‌های آنها سبز مایل به زرد با لبه‌ای ارغوانی و لکه‌های کرم‌رنـگ و گل‌آذین مخروطی و کوچک و سنبله‌ای متراکم است که در تابستان از زمین ساقه بیرون می‌زند.بررسی‌ها نشان داده‌اند که زنجبیل می‌تواند باعث جلوگیری از تهوع ناشی از عمل جراحی و شیمی درمانی شود، مطالعات بالینی در لندن انجام شد نشان داد مصرف یک گرم پودر زنجبیل در جلوگیری از حالت تهوع و استفراغ بعد از عمل جراحی به اندازه داروهای آرام‌بخش مرسوم موثر است. خاصیت گرم کنندگی و فعال کنندگی زنجبیل آن را به عنوان شفابخش خانگی معرفی کرده‌است.

اگر به کشیدگی عضله دچار شده‌اید، گلودرد دارید و یا از بیماری مسافرت در رنج هستید برای خود یک تونیک زنجبیل درست و میل کنید تا به قدرت شفا بخش فوق العاده آن پی ببرید. زنجبیل فواید فراوانی برای سلامتی دارد. مطلب ما درباره ساقه گرد پیچ خورده‌ای است که گاهی برای غذا سرخ کردنی از آن استفاده می‌شود.زنجبیل را می‌توان به آب گرم اضافه کرد و در مواقع سرمازدگی پاها را در آن قرار داد. در مواقع دندان درد می‌توان آن را جوید و هنگام گلو درد از غرغره آن استفاده کرد. همچنین برای درمان سرماخوردگی آن را به آب گرم، لیمو و عسل افزود. اگر علاقه‌ای به استفاده از این محلول ها ندارید می‌توانید آن را پس از خرد کردن برای تسکین سردرد به ناحیه پیشانی بمالید؛ روغن زنجبیل را می‌توان با روغنهای دیگر رقیق کرده و برای تسکین دردهای ناشی از کشیدگی ماهیچه آسیب دیده روی آن ماساژ داد تا گردش خون را بهبود بخشیده و باعث تسکین درد شود."دلیل سودمند بودن زنجبیل اجزای تشکیل دهنده اصلی زنجبیل شامل نشاسته، اسانسها مانند زینجیبرن (zingiberen) که به زنجبیل بوی خاص می دهد، و رزین است. به نظر می‌رسد بیشتر ارزش درمانی زنجبیل به واسطه ترکیبات ادویهای آن یعنی جینجرول‌ها (Gingerols) است که طعم تند و سوزاننده آن ناشی از آنهاست، اگرچه هنوز طرز عمل آن مشخص نیست.کاربردهای دیگر زنجبیل:•    زنجبیل تازه را برای سرماخوردگی و آنفلوآنزا بکار ببرید.•    زنجبیل خشک شده را جهت درمان سرگیجه و تهوع مصرف کنید.•    قرص آن را برای درمان آرتریت و مشکلات گردش خون مورد استفاده قراردهید.•    مصرف زنجبیل در افراد دچار زخم معده و یا زخم دوازدهه و یا هم‌زمان با مصرف داروهای ضد انعقاد - که می‌تواند برای رقیق شدن خون شوند - اکیداً منع شده‌است.همچنین در مورد استفاده از گیاهان دارویی، بویژه اگر به نوزاد خود شیر می‌دهید یا باردار هستید با پزشک خود مشورت کنید.زَردچوبهزَردچوبه یا زَرچوبه، نوعی گیاه و ادویه‌ای است که از آن گیاه تهیه می‌شود.پودر زردچوبه به رنگ زرد تیره‌است که یکی از پرکاربردترین ادویه جات به شمار می‌رود. رویشگاه اصلی این گیاه هند است و قسمت اصلی ادویه معروف کاری را که در بسیاری از غذاهای هندی به کار می‌رود، تشکیل می‌دهد.زَردچوبه، گیاهی است چندساله که در هند و کشورهای جنوب آسیا بار می‌آید و دمای حدود ۲۰-۳۰ درجه سانتیگراد و محیط مرطوب بارانی نیاز دارد. ساقه های زیر زمینی گوشتی گیاه ریزوم rhizomes جمع‌آوری شده و پس از جوشاندن در آب و سپس خشک کردن آسیاب شده و پودر زرد مایل به نارنجی تهیه می‌گردد. زردچوبه عمده ترین ادویه مورد مصرف در غذاهای آسیائی است. در جنوب و جنوب شرقی آسیا این گیاه بصورت خودرو در جنگل‌ها وجود دارد.

موارد مصرفریشه خشک شده و آسیاب شده آن به تنهائی و یا مخلوط با دیگر ادویه‌ها در ایران پاکستان و هند مصرف زیادی دارد. از برگ‌های آن در بعضی مناطق آسیا بصورت دُلمه نیز استفاده می‌کنند. هرچند زردچوبه بعنوان طعم دهنده از مواد اصلی ادویه ها است، اما از آن بعنوان رنگ غذائی نیز در پاره‌ای از مناطق استفاده می‌کنند.ویژگی‌های درمانیزردچوبه به دلیل خصوصیات آنتی آکسیدانی قوی خود یکی از مؤثرترین مواد در جلوگیری از سرطانی شدن سلول‌های بدن است. این گیاه همچنین موجب افزایش ترشح انسولین و کاهش قند خون در بیماران دیابتی می‌گردد. زردچوبه می‌تواند شدت علائم بیماری آلزایمر را کاهش دهد. همچنین ماده موثر زردچوبه یعنی Curcumin اثرات ضد التهابی و ضد درد شبیه داروهای مسکن معمولی را دارا می‌باشد.سیاه‌دانهسیاه‌دانه گیاهی یک‌ساله و گلدار و بومی جنوب غربی آسیا است. در ایران این گیاه به‌ویژه در اراک و اصفهان به فراوانی می‌روید. از دانهٔ این گیاه به عنوان ادویه استفاده می‌شود.دانه‌اش دارای اثر قاعده‌آور، ضد کرم، ضد باکتری، مسهل و زیادکننده ترشحات شیر است.

سیاه‌دانه مزه‌ای تلخ و ادویه‌ای دارد با کمی ته‌مزهٔ توت فرنگی. از سیاه‌دانه در شیرینی‌جات و شربت‌ها استفاده می‌شود. بر گونه‌ای از نان پاکستانی معروف به نان پیشاوری همیشه سیاه‌دانه می‌پاشند.سیاهدانه برای افزایش نیروی ایمنی جان و تن سودمند است. سیاه دانه و روغن آن موثرترین و مفیدترین چیزی است که برای تقریباً هر بیماری، آلرژی یا حساسیت و حتا بیماری های جدی مانند نفس تنگی، دیابیت، اختلالات در سیستم دفاعی بدن، زردی (Hepatit) ، ایدز (AIDS) و حتا سرطان دارو است.

 

پنج شنبه 9 مهر 1394  9:08 AM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

ادویه‌ها و خواص آنها (2)

ادویه‌ها و خواص آنها (2)

 

در این مطلب انواع ادویه و بعضا خواص آنها را برایتان نوشته ایم. در دستورهای غذایی نام این ادویه ها را زیاد می بینیم و بد نیست در مورد آنها و خواصشان هم اطلاعاتی داشته باشیم.

سُماق

سُماق، درختچه ایست کوهستانی که میوه‌های خوشه‌ای دارد و میوه آن پس از کوبیده شدن به عنوان چاشنی، همراه با غذاهایی همچون کباب استفاده می‌شود.

درختچه سماق در شمیران، تفرش، خراسان، قم، محلات، شیراز، رودبار، تبریز، و باغات اقلید و بعضی از کشورهای خاورمیانه می‌روید. سماق برای دندان درد مفید است و اشتها را تحریک می‌کند. لثه را تقویت و از خونریزی معده جلوگیری می‌کند. به دلیل داشتن تانن فراوان قابض و پاک کننده معده است. خوردن سماق تازه ایجاد مسمومیت می‌کند. همچنین سماق برای بیماران دیابتی بسیار مفید است. در یونان باستان از چوب سماق به جهت رنگ‌آمیزی پارچه‌های پشمی استفاده می‌شده است و در کشور ایتالیا از این گیاه برای رنگ دادن به چرم نیز استفاده شده است.جوز هندیجوز هندی یا جوز بویا نوعی ادویه است. جوز هندی تخم سخت و خوشبوی درخت جوز بویا است که آرد می‌کنند و مصرف آن به عنوان ادویه صورت خشک شده در مناطق گرمسیری رواج بسیاری دارد. آنچه جوز هندی را به یکی از طعم‌دهنده‌ها و ادویه‌های پرمصرف در غذا- به‌خصوص در مناطق گرمسیری- تبدیل کرده‌است، عطر و بوی تند و مطبوع آن است.هر دانه را از خارج، پوسته سختی به رنگ قهوه‌ای متمایل به خاکستری در برمی‌گیرد و شیارهای عمیقی دارد که با جدا کردن این پوسته، دانه آن ظاهر می‌شود. دانه، سطحی چین خورده دارد و رنگ آن متمایل به خاکستری است. به طور کلی، جوز هندی در طولی حدود 5.2 سانتی‌متر و قطری حدود 5.1 سانتی‌متر شکلی شبیه به تخم‌مرغ دارد.

کاربرد درمانیجوز هندی برای درمان و تسکین بسیاری از دردها مفید شناخته شده‌است. در طب سنتی، دانه و روغن جوز هندی را برای درمان بیماری‌های مربوط به اعصاب و سیستم گوارش تجویز می‌کنند. از روغن جوز هندی مانند روغن دانه میخک برای کاهش موقتی دردهای دندان نیز می‌توان استفاده کرد؛ کافی است چوب پنبه‌ای را به مقداری روغن جوز هندی آغشته کرده و روی دندان دردناک قرار دهید. در کشور فرانسه- علاوه بر مصرف آن به‌عنوان ادویه- مخلوط جوز هندی و عسل را برای درمان ناراحتی‌های گوارشی و تنفسی مورد استفاده قرار می‌دهند.التهابات و دردهای مفصلی و رماتیسمی با مصرف خوراکی جوز هندی و همچنین ماساژ موضع با روغن آن تسکین می‌یابد. جوز هندی به حفظ سلامت دستگاه ایمنی بدن کمک می‌کند. برای کاهش علائم آلرژی نیز می‌توانید جوز هندی بخورید. به‌رغم خواص باارزش جوز هندی، مصرف زیاد آن سبب ایجاد مشکل در بخش کنترل احساسات در مغز شده و پس از مصرف بیش از حد، احساس نشاط به همراه سستی و رخوت در انسان پدید می‌آورد که شبیه نوعی مسمومیت است.خَردَلخَردَل، نوعی ادویه است که از دانه‌های گیاه خردل بدست می‌آید. برای تهیه این چاشنی دانه‌های خردل را با آب، نمک، آبلیمو و یا سایر مایعات و در مواردی ادویه‌جات و چاشنی‌های دیگر مخلوط می‌شوند تا خمیر یا سس خردل بوجود آید. رنگ این سس از زرد روشن تا قهوه‌ای تیره متغیر است. خردل اغلب دارای طعمی تند است.در خردل انگلیسی از سرکه استفاده نمی‌شود، درحالیکه در خردل فرانسوی از سرکه استفاده می‌شود و ملایم‌تر است. خردل‌های خانگی به‌مراتب تندتر و معطرتر هستند. خردل در برخی موارد می‌تواند سبب آلرژی شود. خردل یکی از افزودنی‌های محبوب است که با ساندویچ، همبرگر و هات‌داگ مصرف می‌شود.

خردل دارای انواع متنوعی مانند خردل زرد، خردل آبجوی آمریکایی، خردل دیژون، خردل شیرین، خردل عسلی، خردل میوه‌ای، خردل تند، خردل ایرلندی، خردل استرالیایی و خردل روسی و بسیاری دیگر است.به‌علت خاصیت ضدباکتری خردل لازم نیست در یخچال نگهداری شود زیرا باکتری‌های مضر در آن رشد نخواهند کرد. البته اگر در یخچال نگهداری نشود تندی خود را سریع‌تر از دست می‌دهد و بهتر است در جای بسته، تاریک و خنک نگهداری شود. اگر خردل برای مدت زیادی خارج از یخچال بماند ممکن است طعم تلخ تری بگیرد. خردل حاوی مقادیر زیادی سلنیوم و امگا۳ است. دانه‌های خردل، کاهش دفعات حملات میگرنی است، به این منظور باید پوست سر خود را با روغن خردل ماساژ دهید؛ این کار کیفیت مو‌هایتان را نیز به طور قابل توجه بهبود بخشیده و از ریزش مو جلوگیری می‌کند. فرآورده‌های خردل و روغن خردل به طور موثر برای قرن‌ها به منظور کاهش فشار خون بالا و جلوگیری از تصلب شرایین مورد استفاده قرار گرفته‌اند. آنها همچنین به بهبود ایمنی بدن کمک کرده و به مبارزه با بی‌خوابی کمک می‌کنند. دانه‌های خردل در درمان مسائلی مانند اضطراب، اختلالات روانی، اثرات تنش و افسردگی، برونشیت، اختلالات جنسی، نشانه‌های یائسگی و بسیاری مشکلات دیگر مفید هستند.کشورهای آمریکا، انگلستان، صربستان، آلمان، فرانسه، کرواسی، اتریش، بلژیک، کلمبیا، فنلاند، ایتالیا، هلند، لهستان، اسلواکی، سوئیس و ترکیه از تولیدکنندگان مهم خردل هستند.فلفل سفیدفلفل سفید (و سیاه) درختچه‌ای بالا رونده‌ای است که به حالت خودرو و وحشی در مناطق مختلف هند می‌روید. گل‌های آن سفید و به صورت سنبله و میوه آن گرد و کوچکتر از نخود، ابتدا به رنگ سبز و پس از رسیدن به رنگ قرمز تیره در می‌آید و به شکل خوشه‌ای از ساقه آویزان می‌شود.برای به دست آوردن فلفل سفید، دانه‌ها هنگام برداشت باید کاملا رسیده و به رنگ کبود متمایل به قرمز تیره باشند. دانه‌ها را در آب قرار می‌دهند تا خیس بخورند. سپس تنها مغز دانه‌ها باقی می‌مانند که در جریان خشک شدن رنگ سفید متمایل به زرد پیدا می‌کنند.

خواص دارویی•    فلفل سفید از گیاهان دارویی بسیار قدیم جهان و دارای طبع گرم و خشک است.•    رقیق کنندهٔ خون، ضدبلغم، ضدنفخ و ضدسرفه است.•    از فلفل سفید برای تسکین درد دندان، قطره قطره آمدن ادرار، تقویت کبد، تنگی نفس، تقویت حافظه، مسمومیت و تقویت معده نیز استفاده می‌کنند.مضرات•    استعمال خارجی فلفل سفید در زنان باردار موجب سقط جنین می‌گردد.•    افراد مبتلا به بواسیر، زخم معده، گلودرد و خارش‌های جلدی مجاز به مصرف فلفل سفید نیستند.•    زیاده روی و مصرف بی‌رویه فلفل سفید موجب سردرد، خارش پوستی می‌شود.شیرین‌بیانشیرین‌بیان، که به فارسی مهَک گفته می‌شود، گیاهی خودرو از تیرهٔ سبزی‌آساها، بومی جنوب اروپا، شمال آفریقا و نواحی معتدل آسیا ست. در اکثر نقاط ایران خصوصاً در شهرستان اقلید و نواحی شرقی و شمال شرقی و همچنین آذربایجان به فراوانی می‌روید. برگهای آن مرکب است و از ۴ تا ۷ زوج برگ به اضافهٔ یک برگچهٔ انتهایی تشکیل یافته‌است که به سبب ترشح شیره، چسبنده‌اند. گلهایش مایل به آبی و میوه‌اش شامل ۵ تا ۶ دانهٔ مایل به قهوه‌ای است. ریشه و ساقهٔ زیرزمینی آن مصرف دارویی دارد. ریشه‌ها و ریزومهای این گیاه دارای پوستی قهوه‌ای‌رنگ یا سیاه و مغز زردرنگ است.شیرین‌بیان از زمرهٔ گیاهان بنشنی و بومی جنوب اروپا و قسمتهایی از آسیاست. این گیاه از رستنیهای علفی چندساله‌است. ارتفاع این گیاه تا یک متر و در نواحی معتدل تا دو متر می‌رسد. طول برگهای باریک آن از ۷ تا ۱۵ سانتی متر است و شامل ۹ تا ۱۷ برگچه‌است. برگچه‌ها بیضوی بوده، کناره آنها صاف است. گلهای این گیاه به رنگهای ارغوانی، زرد یا بنفش یا آبی مایل به سفید است و به صورت مجتمع در انتهای ساقه‌های گل‌دهنده مشاهده می‌شود. زمان ظهور گلها اوایل تابستان است. میوهٔ این گیاه، غلافی و مستطیل شکل به طول ۲ تا ۳ سانتیمتر است و معمولاً هر میوه دارای ۳ تا ۶ عدد دانهٔ لوبیاشکل است.عصاره شیرین بیان تقریباً حاوی ۱۰۰ کالری در هر اونس (۳۵/۲۸ گرم) است. با جوشاندن ریشهٔ گیاه و تبخیر بخش عمدهٔ آب آن، ماده‌ای سیاه‌رنگ (مایل به قهوه‌ای) به دست می‌آید. این ماده به دو صورت جامد (عصاره) و شیره (رب سوس) عرضه می شود.کاربرد اصلی این ماده، (در کشورهای غربی) شیرین کردن فراورده‌های غذایی است؛ چون پنجاه برابر از قند (Sucrose) شیرین تر است و علاوه بر این، خواص دارویی دارد. ریشه خشکیده شیرین بیان را می‌توان به عنوان چاشنی جوید.طعم عصارهٔ شیرین‌بیان در انواع گسترده‌ای از تنقلات شیرین (همچون آب‌نبات) یافت می‌شود. در آشپزی چینی شیرین بیان همچون چاشنی در پخت غذاهای مطبوع استفاده می‌شود و اغلب برای خوش‌طعم کردن سوپ ها و غذاهایی که در سوس سویا جوشانده می‌شود، به کار می‌رود.شیرین بیان در سوریه نیز بسیار خواهان دارد و به صورت نوشیدنی در بازار عرضه می‌شود. این ماده همچنین عنصر اصلی نوشابه غیرالکلی بسیار معروف مصری موسوم به عرق سوس است.

کاربرد داروییاسید گلیسریزیک و گلیسیریزین (ترکیب موجود در ریشه‌های گیاه) برای درمان زخم‌های گوارشی مفید است. ریشه‌های این گیاه حاوی کومارین، فلاون، روغنهای فرار و استرول گیاهی نیز هست.پودر ریشهٔ شیرین بیان (ریشهٔ خشک ساییدهٔ گیاه) خلط‌آوری مؤثر است و از زمانهای باستان به این منظور مورد استفاده بوده است.ترکیبات موجود در ریشهٔ گیاه شیرین بیان در مقابله با پوسیدگی دندان نافع است. ترکیبات موجود در ریشهٔ گیاه خاصیت ضدمیکروبی دارد؛ بنابراین می‌توان از شیرهٔ این گیاه به عنوان مادهٔ ضدپوسیدگی در محلول‌های شستشوی دهان و نیز خمیر دندان‌ها استفاده کرد.در طب سنتی از این گیاه برای درمان اسپاسم عضلات و تورم، برونشیت، روماتیسم و ورم مفاصل استفاده می‌شود.امروزه نیز عصارهٔ شیرین بیان یکی از اجزاء ترکیبی شربت سرفه به شمار می‌رود. این ماده به شکل طبیعی‌اش، در درمان زخمهای دهان و دستگاه گوارشی مفید است. شیرین بیان همچنین مدر (ادرارآور) و ملیّن است و می‌توان از آن به عنوان عامل ضدویروس موضعی برای زخم و التهاب زونا، چشم، دهان و دستگاه تناسلی به کار برد. مهم‌ترین خاصیت شیرین بیان، تاثیر بر دستگاه گوارش است. این گیاه درمان‌کننده ورم و زخم معده و اثنی‌عشر است و بر روی سرطان معده تأثیر مطلوب دارد. همچنین برای درمان سوءهاضمه و از بین بردن نفخ شکم مفید است.شیرین بیان بر سیستم درون‌ریز بدن نیز تأثیرگذار است و مصرف آن ممکن است مقدار تستوسترون خونابه را کاهش دهد. با این حال مشخص نیست که آیا بر میزان تستوسترون آزاد نیز مؤثر است یا خیر.احتیاطات مصرفمصرف بی رویهٔ شیرین بیان یا سایر فراورده‌های آن به سبب تحریک غدد فوق کلیوی و ترشح بیش از اندازهٔ هورمون آلدسترون ممنوع اعلام گردیده‌است. این حالت سبب عوارضی چون اختلال در فعالیت های متابولیسمی و بالا رفتن فشار خون می‌گردد. در صورت مصرف بیش از ۲۰ گرم در روز، بروز عوارض نامطلوب بعید نیست. استفادهٔ زیاد از شیرین بیان برای طحال نیز مضر است. مصرف بسیار بالای شیرین بیان ممکن است به بروز حالاتی خطرناک نظیر فشارخون و حتی سکتهٔ قلبی منجر شود.برخی از افراد با مصرف زیاد شیرین‌بیان دچار درد عضله و عده‌ای دیگر با کرخت شدن دست و پا مواجه می‌شوند.مصرف زیاد این ماده سبب افزایش وزن نیز می‌شود.در صورت بالا بودن فشار خون یا ناراحتی کلیه، قلب یا کبد باید از مصرف شیرین بیان پرهیز کرد.مصرف این گیاه و فراورده‌های آن برای زنانی که در دوران بارداری یا شیردهی‌اند، منع شده‌است.البته با رعایت میزان معقول مصرف شیرین بیان می‌توان از بروز این مشکلات جلوگیری کرده، از خواص بسیار مفید آن بهره برد. در صورت لزوم مصرف طولانی‌مدت شیرین بیان، بهتر است آن را با کتیرا ترکیب کرد.

 

شنبه 11 مهر 1394  9:46 AM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

خواص هل سبز

خواص هل سبز
 

هل سبز (Elettaria) گیاهی است که بومی جنوب شرق آسیا است . هل سیاه هم از از همین خانواده محسوب می‌شود ، اما استفاده آن به‌عنوان ادویه در ایران بیشتر بصورت هل سبز است. اما در خارج از ایران این گیاه در اشکال مختلفی اعم از پودر و روغن ارائه می‌شود که در مصارف گیاهپزشکی و صنایع غذایی کاربرد دارد

هل سبز یکی از چاشنی‌های معطر مورد استفاده در بعضی از غذاها، نان‌ها، شیرینی‌ها و به‌خصوص مرباها، هل است.
البته در مقام مقایسه، هندی‌ها و پاکستانی‌ها بیشترین مصرف‌ کننده‌های هل در جهان هستند.
شاید جالب باشد بدانید هل، میوه گیاهی از تیره زنجبیل‌هاست و  انواع مختلف آن شامل هل سیاه، هل سفید و هل سبز است که نوع سبز آن عطر تندتری دارد.
در ایران بیشتر از هل سبز استفاده می کنند.(تصویر اول هل سبز، تصویر دوم هل سیاه و تصویر سوم هل سفید را نشان می دهد).


هل سیاه

- دانه هل تقویت‌کننده معده، ضد نفخ و بادشکن است؛ در ضمن به هضم غذا نیز کمک می ‌کند.
- از هل به عنوان دارو برای معالجه سرفه، سرماخوردگی و تب استفاده می ‌کنند.
- در صورتی که عرق بدبویی دارید یا دهان شما بوی خوبی نمی ‌دهد، 6 گرم هل را( با غلافش) به‌ صورت چای دم کنید و در طول یک روز به مرور بنوشید.
- برای درمان استفراغ و تهوع نیز توصیه می ‌شود، مقداری دم کرده هل مصرف کنید.
- هل تقویت ‌کننده قلب و اعصاب نیز است، ولی می‌ گویند مصرف زیاد آن هم تپش قلب را افزایش می ‌دهد و هم برای بیماری‌های روده و ریه مفید نیست.
- مصرف هل برای رفع سردرد و کاهش حملات بیماری صرع نیز توصیه می ‌شود.


نکته:

هل سفید

برای عطرآگین کردن غذا، شیرینی یا مربا، حتما لازم نیست غلاف آن را باز کرده و دانه‌های سیاه رنگ هل را مورد استفاده قرار دهید، بلکه میوه هل با همان غلاف نیز به ‌اندازه کافی غذاها را خوش طعم می ‌کند؛ مگر آنکه طعم جویدن دانه‌های هل در دهانتان را دوست داشته باشید.
علاوه بر این، بعضی‌ها هنگام دم کردن چای، چند دانه هل یا یک عدد میوه هل را در قوری می ‌اندازند و همراه با چای، آن را دم می‌ کنند.  این چای، هم خوش‌طعم‌تر می‌ شود و هم خاصیت درمانی دارد.

 

یک شنبه 12 مهر 1394  10:03 AM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

آنچه درباره دارچین نمی دانید

آنچه درباره دارچین نمی دانید

 

دارچین بعد از فلفل و زردچوبه یکی از پرمصرف‌ترین ادویه های معطر و مطبوعی است که طعم آن ابتدا در دهان ملایم و کمی شیرین و بتدریج تند و سوزاننده می‌شود و بسیاری از خانواده‌ها کنجکاوند که بدانند این گیاه چه خواص متمایزی دارد.

در برخی گیاهان ترکیباتی وجود دارد که می تواند سبب افزایش میل جنسی شود که البته قدرت اثر این گیاهان به میزان و دفعات مصرف آن بستگی دارد. یکی از ویژگی های متمایز دارچین و همچنین جوز هندی، زنجبیل، فلفل و مارچوبه این است که از قدیم برای زیاد شدن و بازیافتن نیروی جنسی از آن استفاده می شده است.

این ادویه چون طبع بسیار گرمی دارد بسیار نیرودهنده و قابض است، ضعف کمر و پاها را از بین می برد، کلیه و کبد را گرم می کند، اثر خوبی در گردش خون دارد و خون را به ارگان های سطحی بدن می رساند، نفس را باز و بوی دهان را مطبوع می کند و نشاط آور قلب است.
دارچین اثر آرام کننده و شاد کننده دارد و از بسیاری از داروهای آرام بخش بهتر است و به آن والیوم گیاهی می گویند. این گیاه با تقویت سیستم ایمنی بدن از بروز عفونت ها جلوگیری کرده و همچون آنتی بیوتیک و پنی سیلین عمل می کند و چون ضدالتهاب است بهترین دارو برای مبتلایان به دردهای عضلانی و مفاصل است.

چربی سوزی با دارچین
تحقیقات نشان داده است که مصرف روزانه یک چهارم قاشق چایخوری دارچین سوخت و ساز بدن را بالا می برد و در نتیجه می تواند چربی و کالری های مازاد را بسوزاند. در واقع وقتی سوخت و ساز بالا رود بدن انرژی خود را از تجزیه چربی ها تامین می کند، اما اگر سوخت و ساز پایین باشد کالری و اضافه وزنی هم از دست نمی رود.

ادویه ای برای دیابتی ها
بر طبق جدیدترین تحقیقات، دارچین حاوی ترکیباتی است که عمل انسولین در انتقال گلوکز به سلول ها را بهبود می بخشد و با کاهش تدریجی قند خون، از خستگی و تاری دید دیابتی ها می کاهد و چون تقریبا بدون کالری است افراد چاق و مبتلایان به دیابت می توانند با نظر پزشک متخصص از آن در رژیم غذایی شان استفاده کنند. مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان داده که دارچین سوخت و ساز گلوکز را تا حدود 20 برابر بالا می برد.

راننده ها چای دارچین بنوشند
به گفته محققان استشمام و نوشیدن چای نعناع و دارچین برای ایجاد آرامش اعصاب و جلوگیری از به خواب رفتن رانندگانی که به مدت طولانی می رانند موثر است و به افزایش تمرکز کمک کرده و از وقایع و حوادث رانندگی می کاهد و اسانس آن ضدعفونی کننده ملایمی است.
از دیگر ویژگی های ارزنده دارچین می توان به خاصیت ضددرد، ضدمیکروب، ضدتهوع، ضداسهال، ضدهیستامین، کاهش دهنده پرفشاری خون، تقویت معده و رفع کننده نفخ شکم اشاره کرد البته باید بدانید مصرف مقدار زیاد دارچین سمی است و سبب بی خوابی و حرکت تند قلب می شود.

برای نفع بردن از اثرات این گیاه، چای دارچین بنوشید، یا از چوب یا پودر آن در چای روزانه، شیر، قهوه، آبمیوه یا غلات و کیک صبحانه استفاده کنید.

 

دوشنبه 13 مهر 1394  8:55 AM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

این ادویه ضد آلزایمر است

این ادویه ضد آلزایمر است

 

تحقیقات انجام شده در حوزه گیاهان دارویی در کارولینای شمالی نشان داد که دارچین از بروز بیماری‌های عصبی از جمله آلزایمر و زوال عقل پیشگیری می‌کند.

برای انجام این مطالعه 250 فرد با متوسط سنی 72 سال انتخاب شده و به دو گروه تقسیم شدند. یک گروه روزانه 5 میلی گرم پودر دارچین مصرف کرده و برای گروه دیگر یک رژیم غذایی سالم اما بدون دارچین در نظر گرفته شد.

نتایج این مطالعه که 7 سال به طول انجامید، نشان داد 8 درصد از افرادی که دارچین را در رژیم غذایی روزانه‌شان گنجانده بودند دچار زوال خفیف عقلی و آلزایمر شده بودند و در مقابل 12 درصد از افرادی که رژیم غذایی سالم اما بدون دارچین را در دستور کار خود قرار داده بودند به این بیماری مبتلا شدند. در حقیقت دارچین در پیشگیری از آلزایمر و زوال عقل موثرتر از رژیم غذایی سالم عمل می کند.

مطالعات پیشین خواص درمانی دارچین را در بیماری های مختلفی از جمله دیابت اثبات کرده بودند.

 

سه شنبه 14 مهر 1394  9:09 AM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

فلفل سیاه سلطان ادویه‌ها

فلفل سیاه سلطان ادویه‌ها

 

صدها سال پیش تاجران، «فلفل سیاه» را سلطان ادویه‌ها قلمداد می‌کردند و این ادویه یکی از اولین کالاهای تجاری میان هند و اروپا بود. سایت تخصصی هلث لاین در مقاله‌ای منتشر کرد: امروزه فلفل سیاه از جمله ادویه‌هایی است که در کابینت تمام آشپزخانه‌ها پیدا می‌شود. فلفل سیاه برای تولید روغن فلفل سیاه استفاده می‌شود که خواص قابل توجهی دارد. روغن فلفل سیاه به ترک کردن سیگار کمک می‌کند. در بررسی انجام شده در سال 2013 میلادی شدت گرایش به استعمال سیگار، دو دقیقه قبل و بعد از استشمام روغن فلفل سیاه ارزیابی شد. نتایج این مطالعه حاکی از آن بود که این روغن به طور موثری تمایل به مصرف نیکوتین در فرد را کاهش می‌دهد.

همچنین روغن فلفل سیاه سرشار از آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان‌ها با رادیکال‌های آزاد مقابله می‌کنند. رادیکال‌های آزاد مولکول‌هایی هستند که در تخریب سلول‌های بدن و احتمال ابتلای فرد به سرطان نقش دارند. نتایج یک بررسی نشان می‌دهد که روغن فلفل سیاه یکی از کاربردی ترین روغن‌های ضروری برای مقابله با باکتری‌های مضر است. روغن فلفل سیاه از دیابت نوع 2 و فشارخون بالا پیشگیری می‌کند.
طبق بررسی که سال گذشته (2013) انجام شد روغن فلفل سیاه به طور طبیعی از تجزیه دو آنزیم به گلوکز جلوگیری می‌کند. این تاثیر فلفل سیاه ممکن است به تنظیم گلوکز خون و تاخیر در جذب آن کمک کند. روغن فلفل سیاه به قرار دادن «کاتتر» داخل وریدی کمک می‌کند. کاتتر در پزشکی، یک لوله نازک شکل داده شده از مواد اولیه کاربردی در پزشکی است که در طیف گسترده‌ای از توابع دانش پزشکی و بهداشت کاربرد دارد. در یک بررسی پرستاران روغن فلفل سیاه را به یک ژل اضافه کرده و آن را روی پوست بیمارانی که در جا گرفتن کاتتر داخل وریدی‌شان مشکل وجود داشت امتحان کردند. نتایج این بررسی نشان داد این روغن به طور چشمگیر به داخل شدن آسان کاتتر وریدی کمک می‌کند.

روغن فلفل سیاه در عین حال مشکلات مربوط به بلع را در افراد مسن برطرف می‌کند. مشکلات مربوط به بلع به خصوص در افراد مسن اغلب به مشکلات جدی همچون ذات الریه منجر می‌شود. در نتایج یک بررسی آمده است استشمام روغن فلفل سیاه شیوه‌ای بدون خطر در تحریک کردن رفلاکس‌هایی در بدن است که فرآیند بلعیدن را در فرد موجب می‌شود و از آنجایی که مصرف آن آسان است افراد مسنی که در بلعیدن مشکل دارند می‌توانند از مزایای استشمام روغن فلفل سیاه در این زمینه بهره ببرند.

روغن فلفل سیاه عنصر مقابله کننده مناسبی برای مبارزه با باکتری E.Coli است. روغن فلفل سیاه حاوی ترکیبات موثری برای مقابله با باکتری‌هاست. طبق مطالعه انجام شده این روغن می‌تواند به مقابله با بیماری‌های ناشی از مواد خوراکی آلوده به E.Coli‌ کمک کند.

 

چهارشنبه 15 مهر 1394  8:34 AM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

وانیل و خواص فوق‌العاده‌ی آن

وانیل و خواص فوق‌العاده‌ی آن

 

وانیل یکی از ادویه‌جات گران قیمت است که به طور گسترده‌ای استفاده می‌شود. محبوبیت این ادویه به دلیل عطر و طعم دل‌پذیر آن است که عطری خفیف و معطر دارد.
وانیل(VANILLA PLANIFOLIA) میوه گیاهی است به نام وانیل. عطر دل‌پذیر و طعم وانیل آن را به عنصر ضروری در صنعت مواد غذایی و آشامیدنی‌ها تبدیل کرده است و اغلب در تهیه دسرها، پودینگ‌ها و شیرهای طعم‌دار و ... مورد استفاده قرار می‌گیرد.
همچنین از آن برای شیرین کردن و طعم دادن به قهوه، ماست، بستنی، نوشابه‌ها، کیک‌ها و مواد غذایی پخته‌شده، استفاده می‌کنند.
درخت وانیل گیاهی است پایا خزنده یا بالا رونده، دارای ساقه سبز دراز، برگ‌های متناوب، پهن، نرم، ضخیم، بیضی شکل و نوک تیز سبز و تعداد زیادی ریشه های هوایی که از کنار هر برگی بیرون می‌اید که با کمک آن‌ها به تنه درختان مجاور می‌چسبد و بالا می‌رود.
این گیاه بومی مناطق مرطوب و حاره و در جنگل‌های مرطوب جنوب شرقی مکزیک و آمریکای مرکزی و هند غربی و آمریکای جنوبی می‌روید و ساقه های پیچیده ان تا ارتفاع حتی 100 متر نیز ممکن است برسند و تا بالاترین ارتفاع درختان بزرگ جنگلی نیز بالا می‌رود.
از دیدگاه طب سنتی وانیل نیز همچون دیگر ادویه ها دارای ویژگی‌های خاص خود است. تأثیر وانیل بر روی سیستم عصبی و مغز انسان موجب کاهش ترس و واهمه شده، افسردگی را نیز کاهش می‌دهد
ماده معطر وانیل از میوه این گیاه گرفته می‌شود. میوه آن به شکل غلاف لوبیا است و قبل از اینکه کاملاً برسد آن را می‌چینند و خشک می‌کنند در موقع چیدن، میوه ها عطری ندارند ولی پس از اینکه چیده شد در دوران خشک کردن و عمل آوردن ان، عطر مطبوع وانیل در آن ایجاد می‌شود.
این ادویه در علم آروماتراپی نیز طرفداران خاص خود را دارد. در طب معاصر از آن برای درمان تب و تقویت میل جنسی استفاده می‌شود و از آنجایی که دارای خواص آنتی‌اکسیدانی است، با رادیکال‌های آزاد بدن مبارزه می‌کند.
در ایران وانیل را به شکل پودر سفید و تقریباً گران قیمتی می‌شناسند و از آن استفاده می‌کنند. این پودر در اصل محصولی شیمیایی است به نام «وانیلین» که بر اساس بو و مزه وانیل اصلی تهیه و تولید می‌شود و به مقدار زیاد و با قیمت ارزان در اختیار مصرف کنندگان قرار می‌گیرد. وانیلین تنها یکی از 36 بوی گوناگون وانیل را دارد و از دیگر خواص طبیعی وانیل در پودر وانیلین خبری نیست.
وانیل اصل به شکل یک چوبه یا غلاف باریک سیاه رنگ است که باید آن را به وسیله یک چاقوی تیز شکافت و با پشت چاقو خمیر درون آن را درآورد و داخل سس‌ها یا خمیرها ریخت.
در واقع وانیل گیاهی است از خاندان ارکیده ها که در زمره گیاهان پیچکی به شمار آیند. بلندی آن، گاهی به 10 متر هم می‌رسد و از بزرگ‌ترین اعضای گروه ارکیده‌هاست. غنچه زیبای آن به رنگ‌های سفید، زرد و یا سبز است که تنها چند ساعت دوام می‌آورد. محصول این گیاه غلاف‌های بلندی به شکل غلاف‌های لوبیا می‌باشد که در حالت تازه بدون عطر و مزه هستند و پس از تخمیر، تبدیل به شاخه یا غلاف خوشبوی وانیل می‌شوند.
امروزه در نقاط بسیاری از جهان به کشت و پرورش وانیل اقدام می‌شود اما محصولات با کیفیت ماداگاسکار و جزیره Reunion و مکزیک در صدر آن قرار دارند.
وانیل در تمام دنیا در درمان‌های پیری پوست کاربرد دارد. از ترکیب وانیل با روغنکنجد یا آفتابگردان خمیری بدست می‌آید که از خشکی پوست جلوگیری کرده وباعث نرمی و لطافت آن می‌شود
از دیدگاه طب سنتی وانیل نیز همچون دیگر ادویه ها دارای ویژگی‌های خاص خود است. تأثیر وانیل بر روی سیستم عصبی و مغز انسان موجب کاهش ترس و واهمه شده، افسردگی را نیز کاهش می‌دهد. در موارد بالا البته گرانیول (Geraniol) که در انواع گل‌های رُز نیز موجود است این تأثیرات را دارد.
در شرایطی که از وانیل (یا وانیلین) به مقدار زیاد استفاده می‌شود امکان پیش آمدن حالت هیپنوز و بی حسی کامل وجود دارد. وانیلین در مواردی نیز اثراتی مشابه کافئین از خود نشان می‌دهد که تأثیر آن بر سیستم عصبی و فشارخون بسیار شبیه به آثار کافئین است.
ماده استیل کولین موجود در وانیلین نیز می‌تواند همچون ماده (Kobratoxin) که در زهر مارهای سمی وجود دارد عمل کند. استفاده زیاد از وانیلین می‌تواند آثاری شبیه (Phencyclidine) از خود بروز دهد. این ماده که با نام (Angel Dust) معروف است دارای توانایی تخدیر می‌باشد.
وانیل و سلامت پوست
پوسته وانیل دارای دانه‌های ریز معطری است که در شیرینی پزی و ساخت لوازم آرایشی کاربرد دارد. این دانه‌ها دارای مولکول‌هایی هستند که در جوان ماندن و شادابی و طراوت پوست موثر است.
در گذشته از وانیل تازه برای مراقبت‌های پوستی در مقابل نور خورشید استفاده می‌کردند. تحقیقات نشان می‌دهد که دانه‌های وانیل دارای مولکول‌هایی هستند که برای پوست خاصیت التیام بخشی و ترمیمی دارند.
بر اساس آزمایشات، مولکول‌های وانیل عملکرد پوست را تحریک می‌کند و باعث تسریع در رشد پوست می‌شود. متخصصان اظهار کردند: مولکول‌های وانیل در انسجام پوست، فرآیند جذب آب، طراوت، تازگی و استحکام پوست موثر هستند.
به گفته متخصصان، وانیل در تمام دنیا در درمان‌های پیری پوست کاربرد دارد. از ترکیب وانیل با روغن کنجد یا آفتابگردان خمیری بدست می‌آید که از خشکی پوست جلوگیری کرده و باعث نرمی و لطافت آن می‌شود.
از دیگر خواص این ادویه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
* جلوگیری از پوسیدگی دندان
* درمان درد و زخم معده
* کمک به غلبه بر حالت تهوع و استفراغ
* کمک به کاهش وزن و سروتونین
* کاهش اضطراب و افسردگی و استرس
* تنظیم قاعدگی
* کمک به درمان زخم
* پیشگیری از انواع سرطان، به خصوص کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه
* بهبود اختلالات عصبی، مثل بیماری آلزایمر و پارکینسون
* توقف تغییر شکل سلول‌های خونی
* پیشگیری از کم شدن حافظه
* تحریک ترشح هورمون‌های مردانه و زنانه (تستوسترون و استروژن)
* جلوگیری از آلرژی
* درمان سینوس و سرفه
* کاهش التهاب ناشی از تشنج و تب
* درمان التهاب و بیش‌فعالی و فعالیت زیاد سیستم‌های مختلف بدن، از جمله گردش خون، تنفس، گوارش و اعصاب
روش مصرف:
بهترین روش مصرف ان به صورت گرد است و مقدار آن 2 - 25/0 گرم است.
گرد وانیل: برای تهیه گرد وانیل مقداری وانیل گرفته و معادل آن قند خرد کرده و هر دو را در هاون آهنی نرم کوبیده و از صافی ابریشمین بیرون کنند و نخاله ها را باز با همان مقدار قند داخل کرده خوب بکوبید و از الک نرم داروسازی رد کنند و با هم مخلوط می‌نمایند.
قرص وانیل: وانیل 30 گرم، قند 200 گرم، صمغ عربی 2 گرم، آب به مقدار کافی کوبیده و نرم با آب مخلوط کرده، قرص‌های وانیلی بسازید.

 

یک شنبه 19 مهر 1394  10:30 AM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

زعفران و پیشگیری از نابینایی در دوران پیری

 

زعفران و پیشگیری از نابینایی در دوران پیری

 

محققان می گویند: راز پیشگیری از نابینایی در سال های پیری، در زعفران نهفته است.   محققان طی بررسی های خود نشان دادند که مصرف روزانه زعفران در غذا به تولید سلول های حساس چشمی، که برای دید ضروری هستند، کمک می کند.
به گزارش تایم آو ایندیا، مطالعات انجام شده بر روی حیوانات نشان می دهد که یک رژیم غذایی حاوی زعفران می تواند از چشم ها در برابر آسیب های ناشی از نور درخشان خورشید محافظت کرده و پیشرفت بیماری های ژنتیکی مانند التهاب رنگدانه ها را کند نماید.این محققان همچنین دریافتند زعفران تاثیر مفیدی در افراد مبتلا به تخریب ماکولای چشم وابسته به سن دارد که شایع ترین علت نابینایی در کهنسالی است.دانشمندان اکنون در حال آزمایش های بالینی بر روی افراد مبتلا به تخریب ماکولا وابسته به سن هستند.سیلویا بیستی مجری این تحقیقات از دانشگاه لا آکویلا می گوید:" به نظر می رسد زعفران خاصیت هایی در حفاظت از بینایی دارد.وی افزود: اکنون تلاش داریم سازوکار آن را دریابیم، اما ظاهرا زعفران مانع از مرگ سلولی می شود.زعفران ویژگی های آنتی اکسیدانی زیادی دارد.همچنین به نظر می رسد این ماده ژن های اسید چرب غشای سلولی را تنظیم می کند و همین امر موجب انعطاف پذیری سلول های بینایی می شود.

 

دوشنبه 20 مهر 1394  9:49 AM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

دو ادویه ای که مانع پیشرفت سرطان می شوند

 

دو ادویه ای که مانع پیشرفت سرطان می شوند

 

کارکامین یک از اجزای اصلی زردچوبه و ادویه کاری است که در مهار واکنش های التهابی نقش دارد. این ماده یک ترکیب پلی فنلی است که موجب ایجاد رنگ در زردچوبه و ادویه کاری می شود. پودر زردچوبه  از سال ها قبل برای درمان بیماری های التهابی مختلف مانند آرتروز کاربرد داشته است.در مطالعات سالیان اخیر کاربردهای درمانی بسیاری برای کارکامین مشخص شده است. به عنوان مثال در ماه مارس سال 2012 مطالعات محققان ایالت میشیگان نشان داد که کارکامین برای بیماران مبتلا به پارکینسون مفید است. مطالعات دانشمندان آلمانی نشان می دهد که کارکامین گسترش (متاستاز) سرطان پروستات را متوقف می کند.سرطان پروستات یکی از شایع ترین موارد بدخیمی است که اغلب دیر تشخیص داده می شود و زمانی درمان آغاز می گردد که سرطان به بافت های دیگر بدن سرایت کرده است (متاستاز) و خطر مرگ بیمار را تهدید می کند. مطالعات قبلی نشان داده بود که کارکامین متاستاز تومور در سرطان ریه، سینه و سرطان های سر و گردن را نیز متوقف می کند.کارکامین موجب کاهش سنتز ترکیباتی موسوم به سیتوکین توسط سلول های تومور می شود. سیتوکین ها موجب پیشرفت سرطان و متاستاز می شوند.پژوهشگران معتقدند که می توان از کارکامین به عنوان عامل پیشگیری کننده در بیماران مبتلا به BHP (تکثیر خوش خیم سلول های پروستات) و یا زنان با سابقه خانوادگی سرطان سینه استفاده نمود.

 

سه شنبه 21 مهر 1394  10:43 AM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

زردچوبه و خواص دارویی

 

زردچوبه و خواص دارویی

 

کلیات گیاه شناسی زردچوبه
زردچوبه گیاهی است از خانواده زنجبیل به ارتفاع حدود یک متر و نیم که دارای ساقه متورمی است. گلهای زردچوبه به صورت سنبله و به رنگ سبز مایل به زرد می‌باشد. زردچوبه در هندوستان و چین و نقاط حاره زمین می‌روید. از کنار برگهای غلاف در قاعده ساقه ، شاخه‌های کوچک و استوانه‌ای شکل ضخیمی خارج می‌شود که به صورت مورب در زمین فرو رفته و هر یک ایجاد ریشه می‌کنند و مرتبا پایه‌های جدیدی بوجود می‌آورند.

قسمت مورد استفاده این گیاه ، ساقه زیرزمینی آن است که پس از خارج کردن از زمین تمیز کرده و ریشه‌های آنرا جدا می‌کنند و در آب جوش قرار می‌دهند و پس از تمیز کردن به مدت چند روز آنرا خشک می‌کنند. زردچوبه رنگ زرد یا خاکستری مایل به قهوه‌ای دارد بوی آن معطر و طعم آن تلخ است.
ترکیبات شیمیایی
زردچوبه دارای اسانسی مرکب از اسیدهای والرینیک ، کاپرلیک و فلاندون می‌باشد و همچنین دارای سابی‌نین ، سینئول ، بورنئول و الکل تورمرول و ماده کورکومین می‌باشد که رنگ زرد زردچوبه به علت همین ماده کورکومین می‌باشد.
خواص داروئی
•گرفتگی و انسداد صدا را باز می‌کند و برای تمیز کردن کبد بکار می‌رود.
•مخلوط یک قاشق غذاخوری زردچوبه و یک قاشق انیسون و سرکه برای درمان یرقان مفید است.
•برای رفع دندان درد آنرا در دهان انداخته و بجوید.
•زردچوبه بهترین داروی ضد تورم است و در اروپا و آمریکا از آن بدین منظور استفاده می‌کنند که می‌توان از سه فنجان دم کرده زردچوبه در روز و یا مقدار 2 کپسول سه بار در روز استفاده کرد.
•برای خشک کردن زخمها و رفع درد آنها می‌توان گرد خشک زردچوبه را روی آنها ریخت.
•زردچوبه بادشکن ، تصفیه کننده خون ، تب‌بر ، محرک و انرژی‌زا می‌باشد.

زردچوبه برای رساندن دمل نیز مفید است.
خانم‌هائی که عادت ماهیانه آنها نامنظم است برای تنظیم آن باید از زردچوبه استفاده کنند.
از زردچوبه برای درمان کمر درد ، پشت درد و سینه درد نیز استفاده می‌شود.
برای درمان اسهال و اسهال خونی حتما از دم کرده زردچوبه استفاده کنید.
زردچوبه در قدیم برای درمان رماتیسم و سل بکار می‌رفته است.
برای درمان التهاب لثه ، زردچوبه را دم کرده و آنرا قرقره کنید.
زردچوبه از سرطان جلوگیری می‌کند بنابراین حتما سعی کنید که در غذاها از زردچوبه استفاده کنید.
مضرات
با تمام مزایای گفته شده باید اشاره کرد که زیاده‌روی در مصرف زردچوبه برای قلب مضر است ولی اگر آنرا با لیمو ترش استفاده کنید اثرات مضر آنرا خنثی می‌سازد.

 

شنبه 25 مهر 1394  10:25 AM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

بیکینگ پودر

 

بیکینگ پودر

 

مواد مخمر یکی از مهم‌ترین ترکیبات مورد نیاز برای پخت نان، کیک و شیرینی هستند که در سبک شدن یا به اصطلاح ور آمدن خمیر موثر خواهند بود. اگرچه اساسا مخمرها موجوداتی بیولوژیکی هستند اما ترکیباتی مانند جوش شیرین و بیکینگ‌پودر نیز نقش مخمری را دارند. مخمرها ترکیباتی را آزاد می‌کنند که سبب ایجاد حباب‌های هوا می‌شوند.

این حباب‌ها در حقیقت همان گاز دی‌اکسیدکربنی هستند که در نتیجه فرآیند تخمیر آزاد می‌شوند. از آنجایی که ممکن است انجام فرآیند تخمیر برای پخت نان مدت زمان زیادی به طول انجامد، از مخمرهای شیمیایی استفاده می‌شود که بسیار سریع‌تر عمل می‌کنند. استفاده از این ترکیبات در پخت‌شیرینی، آزاد شدن دی‌اکسید کربن را تسریع می‌کند.
نحوه عملکرد این دو ماده یعنی جوش‌شیرین و بیکینگ‌پودر بر اساس یک واکنش اسیدی بنا نهاده شده است. وقتی یک اسید و باز با هم واکنش می‌دهند، یکدیگر را خنثی می‌کنند و در نتیجه آب و ترکیبات خنثی‌ که نمک نام دارند، تولید می‌شوند.
بی‌کربنات سدیم یا جوش شیرین یک ترکیب بازی است. در تهیه کیک، شیرینی و نان از ترکیبات اسیدی مانند شیر استفاده می‌شود که با این باز ترکیب شده و در نتیجه آب و دی‌اکسیدکربن تولید می‌شود.
اگر یک قاشق چایخوری جوش‌ شیرین به آب گرم اضافه کرده و هم بزنید و سپس یک قاشق چایخوری سرکه به آن اضافه کنید، واکنش بین این اسید و باز در همان لحظه آغاز شده و به سرعت خاتمه خواهد یافت.
بیکینگ‌پودر ترکیبی است از یک نوع اسید و یک نوع باز و اگر مایعی به آن اضافه شود، واکنش بین این اسید و باز به سرعت آغاز خواهد شد. باز موجود در این پودر در حقیقت همان جوش‌شیرین است که اغلب با یک اسید خشک مانند اسید تارتاریک ترکیب می‌شود. در تهیه این ماده از نشاسته ذرت به عنوان پرکننده یا ماده زمینه‌ای استفاده می‌شود. این ماده با جذب رطوبت موجود در محیط و جلوگیری از ایجاد واکنش بین اسید و باز موجود در آن، سبب افزایش ماندگاری بیکینگ‌پودر خواهد شد. این در حالی است که تنها افزودن مقداری آب به عنوان حلال به آن، سبب ایجاد واکنش خواهد شد.
انواع مختلفی از بیکینگ‌پودرها در تهیه شیرینی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
در ترکیب بیکینگ‌پودرهای یک‌مرحله‌ای، یک اسید و یک باز وجود دارد که با افزودن یک مایع به آن، واکنش بین اسید و باز تشکیل‌دهنده آن به سرعت و در یک مرحله انجام شده و خاتمه خواهد یافت.
در انواع دومرحله‌ای که استفاده از آنها متداول‌تر است، یک اسید دیگر نیز وجود دارد که پس از ترکیب مواد تشکیل‌دهنده در جریان پخت، با باز موجود در بیکینگ پودر واکنش نشان داده و سبب افزایش دی‌اکسید کربن در فضای بین مواد تشکیل‌دهنده و در نتیجه پخت بهتر کیک و شیرینی خواهد شد.
جالب است بدانید، به همین دلیل متخصصان آشپزی توصیه می‌کنند ترکیبات خشک به صورت جداگانه با هم ترکیب شوند تا از واکنش سریع بین‌ اسید و باز تشکیل دهنده بیکینگ پودر تا حدی جلوگیری شود.

 

یک شنبه 26 مهر 1394  1:55 PM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

بوی این ادویه لاغرتان می کند

 

بوی این ادویه لاغرتان می کند

 

بررسی‌های اخیر دانشمندان نشان می‌دهد استشمام بوی برخی از غذاها موجب لاغری فرد می‌شود.
غذاهای فلفل دار از خود نوعی گاز متصاعد می کنند که این گاز باعث نفوذ در ریه ها شده و در سیستم گوارشی تغییراتی را نیز به وجود می آورد که جلوی ترشح هورمون گرسنگی را می گیرد.

گفتنی است؛ امروزه برای لاغر شدن موضعی از انواع فلفل استفاده می کنند و بو و رنگ فلفل ها خواص درمانی زیادی دارند. بوی فلفل، کلسترول را در رگ ها از بین می برد و مانع از تخریب سیستم قلبی و عروقی بدن می شود.

از این رو همواره پزشکان توصیه می کنند تا در پخت و طبخ هر غذایی از مقدار زیادی فلفل یا فلفل دلمه ای استفاده شود زیرا بویی که از آن متصاعد می شود می تواند چربی های بدن را بسوزاند.

 

دوشنبه 27 مهر 1394  11:36 AM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

ادویه مناسب برای تمام غذاها

 

ادویه مناسب برای تمام غذاها

 

زیره سیاه به دلیل رایحه یا اسانسی که دارد دارای خواص ضددرد، نفخ و اسپاسم است و به غیر از اینها، اشتها‌آور و محرک معده هم هست و موجب ترشح بیشتر آنزیم‌ها و هضم بهتر غذا می‌شود....
به علاوه، اسانس زیره یک ضدمیکروب، ادرارآور، ضدالتهاب، ضدسرطان، ضدحساسیت و خلط‌آور است. یکی از خواصی که به زیره نسبت داده می‌شود، افزایش سوخت‌وساز بدن و دخالت در کنترل وزن است ولی علت علمی این مساله که چرا زیره را به عنوان لاغر‌کننده می‌شناسند، هنوز مشخص نیست.
البته زیره ممکن است در برخی افراد باعث افزایش سوخت‌وساز شده و در برخی دیگر این خاصیت را نداشته باشد. از دیگر خواص زیره می‌توان به شیرافزا بودن آن اشاره کرد. برخی، زیره را لابه‌لای برنج دم می‌کنند. کلا تمام گیاهان اسانس‌دار چون ترکیب‌شان در حرارت پایین تبخیر می‌شود در اثر حرارت مقداری از اسانس خود را از دست می‌دهند.
هر کدام از این گیاهان را اگر گرم کنید یا بپزید یا در محیط گرم نگه دارید مقداری از اسانس خود را از دست می‌دهند. این بوی از دست‌رفته در واقع همان ترکیب‌هایی است که دارد تبخیر می‌شود و میزان آن در گیاه کاهش می‌یابد.
اصولا موادی مثل زیره، رازیانه و گشنیز که اسانس دارند، هم در برابر حرارت و هم در نگهداری طولانی‌مدت، مقداری از مواد خود را از دست می‌دهند اما خواص آنها کلا از بین نمی‌رود.
ممکن است بین 5 تا 12 درصد از کل اسانس آنها تبخیر شود و میزان آن ماده مؤثر کاهش یابد ولی خواص عمده‌اش باقی می‌ماند. در برنج، وقتی زیره بوی نافذ خود را دارد، یعنی هنوز خواص زیره باقی‌مانده است اما اگر حرارت به قدری باشد که بوی گیاه بسیار کم شود یعنی قسمت اعظم خواص خود را از دست داده است.

 

سه شنبه 28 مهر 1394  9:00 AM
تشکرات از این پست
nargesza
fatemehza
fatemehza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1393 
تعداد پست ها : 3415
محل سکونت : اصفهان

زنجبیل و بهبود یک بیماری شایع

 

زنجبیل و بهبود یک بیماری شایع

 

زنجبیل، چاشنی محبوبی است که علاوه بر طعم خوش، خواص دارویی و درمانی نیز دارد. خواص درمانی این چاشنی از دیرباز شناخته شده بوده و در درمان بسیاری از بیماری‌ها از سرماخوردگی گرفته تا دردهای مفصلی مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

اکنون و بر اساس مطالعه جدیدی که محققان دانشکده علوم پزشکی دانشگاه شهید صدوقی یزد انجام داده اند، معلوم شده است مصرف زنجبیل می تواند قند خون را در بدن افرادی که به دیابت نوع 2 مبتلا هستند، پایین بیاورد. در این پژوهش 88 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 مورد مطالعه قرار گرفته اند. این داوطلبان، همگی میانسال و دارای اضافه وزن بوده و دست کم به مدت ده سال به این بیماری مبتلا بوده اند، اما هیچ یک از آنها چاق نبوده اند. برای بررسی تاثیر زنجبیل بر قند خون، بیماران به صورت تصادفی به دو دسته تقسیم شدند. هر روز به یک دسته از این بیماران سه کپسول یک گرمی پودر زنجبیل داده می شد و به دسته دیگر سه عدد کپسول داده می شد که از نظر ظاهری کاملا شبیه این کپسول ها بودند، اما در اصل دارونما بوده و زنجبیلی در آنها وجود نداشت. البته به هر دو دسته این بیماران به طور منظم داروهای دیابتشان داده می شد. در نهایت معلوم شد پس از گذشت هشت هفته، قند خون افرادی که کپسول های واقعی دریافت کرده بودند به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

اما این یافته ها هرگز به این معنی نیست که اگر شما به دیابت نوع 2 مبتلا هستید و دارو مصرف می کنید و البته قند خونتان هنوز بالاتر از آن مقداری است که باید باشد، به سراغ زنجبیل بروید و تا می توانید از این چاشنی در غذاهای خود استفاده کنید. اگر از زمره دوستداران این چاشنی هستید و نتایج این تحقیق به مذاقتان خوش آمده است، قبل از هر کاری حتما با پزشک معالج خود مشورت کنید. اگر او با این کار موافق بود، حتما به توصیه هایش عمل کنید.

 

دوشنبه 4 آبان 1394  10:23 AM
تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها