0

فیلم خاله سوسکه

 
gazalsabz
gazalsabz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : آبان 1389 
تعداد پست ها : 1125
محل سکونت : آذربایجان شرقی

فیلم خاله سوسکه

خاله سوسکه در پاسخ به خواستگاری های متعدد خود نهایتا با آقا موشه ازدواج می کند....

خاله سوسکه (۱۳۸۸ /ایران)
کارگردان: نادره ترکمانی  (۱۳۴۴ – اراک / کارشناسی سینما)
تهیه کننده: جواد نوروزبیگی – مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی
فیلمنامه‌نویس: خسرو صالحی – نادره ترکمانی
بازیگران: سحر ولدبیگی – علی سلیمانی – فریده دریامج – شاه علی سرخانی
مدت: ۸۵ دقیقه
صدابردار: آرش برومند
صداگذار: محمود موسوی نژاد
طراح صحنه و لباس: اسماعیل مقصودی
چهره پرداز: علی عارفی
جلوه های ویژه : امیر سحرخیز – کامران سحرخیز
فیلمبردار: هاشم مرادی
تدوینگر: سهراب خسروی
موسیقی: حمیدرضا صدری
مدیر تولید: مجید بابایی

خلاصه داستان:
خاله سوسکه در پاسخ به خواستگاری های متعدد خود نهایتا با آقا موشه ازدواج می کند.

فیلم سینمایی «خاله سوسکه» از تولیدات «مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی» به کارگردانی «نادره ترکمانی» پروانه زرین بهترین فیلم مردمی بیست‌و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان همدان را بدست آورد. به‌گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی اعلام کرد: کسب عنوان بهترین فیلم جشنواره از نگاه تماشاگران، همراه با اقبال فیلمسازان همراه بوده که امسال، این افتخار نصیب «نادره ترکمانی» کارگردان فیلم سینمایی «خاله سوسکه» شد.

 

برپایه این گزارش، این فیلم حکایت افسانه‌ای «خاله سوسکه» که ریشه در ادبیات عامیانه ایرانیان دارد را از اولین روایت چاپی تا امروز، به تصویر در می‌آورد.


نادره ترکمانی فیلمساز اراکی الاصل این فیلم گفت:  استانداری همدان خیلی تمایل داشت که این کار در آنجا ساخته شود ولی من ترجیح دادم که خاله سوسکه در بازار سرپوشیده اراک که به ورودی ها و خروجی ها،کاروانسراها و مغازه هایش آشنا بودم؛ ساخته شود.  این فیلمساز از عدم همکاری سازمانهای فرهنگی انتقاد کرد و افزود: در اراک کوچکترین حمایتی از ما نشد و حتی مسئولین روی خوشی به ما نشان ندادند و تنها اهالی بازار بودند که خیلی با ما همکاری کردند. او گفت:سازمان صنایع دستی و میراث فرهنگی حتی حمایت اولیه ای از این کار نکرد و همین فیلم جایزه فیلم منتخب جشنواره صنایع دستی و میراث فرهنگی کشور را گرفت و در جشنواره بین المللی همدان و فجر موفق به کسب عناوینی مثل”تندیس طلا”"دیپلم افتخار” و جایزه منتخب تماشاگران شد.او که از سال ۱۳۷۰ تا به امروزمدرس انجمن سینمای جوان تهران است در مورد تغییر در پایان این داستان می گوید:نمی خواستم که فیلم پایان تلخی داشته باشد و به همین دلیل ترتیبی دادیم تا خاله سوسکه با یک عملیات محیرالعقول به نجات آقاموشه برود و فیلم با تولد بچه آنها تمام شود. ترکمانی ضمن انتقاد از نبود آثار سینمایی برای کودکان اضافه کرد:نباید فرجه بعضی تجربه ها را از بچه ها بگیریم، چون کودکان هم از سالنهای سینما حقی دارند.نادره ترکمانی خاطر نشان افزود:  تحقیقات پژوهشگران حوزه فرهنگ مردمی باعث شد بیشتر به افسانه‌ها و قصه‌های قدیمی فکر کنم و با مطالعه تحقیقات این گروه به ویژه کتاب “خاله سوسکه از اولین روایت چاپی تا امروز” نوشته خسرو صالحی” فیلمنامه خاله سوسکه را بنویسم.


نادره ترکمانی در نشست نقد و بررسی فیلم خاله سوسکه گفت: افسانه‌های ایران زمین، میراث فرهنگی با ارزشی هستند که اکنون در بیشتر کشورها به صورت انیمیشن و فیلم‌های کودک و نوجوان ساخته می‌شوند.وی با اشاره به قابلیت بصری بالای افسانه خاله سوسکه، ابزار تکنولوژی و جلوه‌های ویژه سینمای ایران را برای تقویت فضای فانتزی مورد نیاز اینگونه افسانه‌ها بسیار اندک دانست و افزود: در سینمایی که قصد دارد افسانه ها را روایت کند جلوه‌های ویژه بخش بسیار مهمی هستند که باید برای افزایش جذابیت به نحو مطلوب به آن ها پرداخته شود.

نادره ترکمانی ، نویسنده و کارگردان، معتقد است، ادبیات زیر ستون سینما و مقدمه‌ای بر شناخت سینما است . او گفت: ادبیات همیشه جلوتر از سینما است. سینماگر اگر بخواهد بین اقشار مردم نفوذ پیدا کند باید به ادبیات که پیشینه قوی دارد نزدیک شود وبا بهره گرفتن از ادبیات در حوزه سینما موفقیت از پیش تعیین شده است، اگر پتانسیل‌ها درست تعریف شوند.وی گفت: نویسندگان به سمت سینماگران گام برمی‌دارند ولی سینماگران گیرنده خوبی نیستند. باید زمینه اتصال سینما و ادبیات برقرار شود، پله و زیر ستون ادبیات سینما محسوب می‌شود. ادبیات مقدمه شناخت سینما است .

شنبه 4 دی 1389  7:28 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها