0

آشنایی با سری بمب های سنگر شکن GBU

 
alirezaHmzezadh
alirezaHmzezadh
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : بهمن 1392 
تعداد پست ها : 2471
محل سکونت : اصفهان

آشنایی با سری بمب های سنگر شکن GBU

در میان بمب های امریکایی که دارای قدرت تخریب و دقت بالایی می باشند سری بمب های GBU يا به قول سايت ويكيپديا موشكهاي بدون موتور از جایگاه ویژه ای برخوردارند.

بمب سنگرشکن GBU

GBU-15
بمب هدایت شونده‌Gbu-15 ، بمبی است که برای نابود کردن اهداف استراتژیک و مهم از آن استفاده می‌شود. این موشک برای استفاده توسط جنگنده‌های F-15E Strike Eagle
،F-111 'Aardvark' و F-4 Phantom II طراحی شده است ولی نیروی هوایی ایالت متحده از این نوع موشک فقط در جنگنده‌های F-15E خودش استفاده میکند. سازنده‌ی اصلی این سلاح شرکت Rockwell International است.
این موشک دارای سیستم‌های متنوعی است که برای مقاصد مختلف روی آن نصب شده‌است که از جمله آنها می‌شود به کلاهک قابل نفوذ به اعماق زمین اشاره کرد.
سیتم هدایت این بمب در هوای روشن با استفاده از سیستم تلوزیونی و در شب لیزی است.

بمب سنگرشکن GBU 15

GBU-12
این بمب که از نوع کوچک این سری می باشند و دارای قدرت تخریب کمتری نسبت به نوع های دیگر است. این بمب فاقد سیستم fire and forget ( شلیک کن و فراموش کن ) می باشد بنابرین بعد از رها کردن کردن بمب نباید تا لحظه ی برخورد به هدف قفل انرا ازاد کرد..
از امتیاز هایی که این بمب دارد این است که میتوان انرا از ارتفاع بالا رها کرد که این امر باعث می شود تا هواپیما از اتش ضدهوایی مصون بماند. حالا در صورتی که هواپیما از دید رادار پنهان باشد به جرات می توان گفت که موفقیت عملیات با این نوع بمب ها به ۱۰۰٪ می رسد. به عنوان مثال در عملیات طوفان صحرا هواپیمای F-117 توانست ۱۶۰۰ هدف ارزشمند را در سنگین ترین پدافند هوایی ( شامل انواع موشک های SAM ) با ظرافت و دقت انجام دهد و مناطق استراتیژیک نظامی را به طور کامل نابود سازد و بدون هیچگونه اسیبی به پایگاه برگردد که غالبا در این عملیات ها از بمب های GBU استفاده می شد.

بمب سنگرشکن GBU 12
GBU-28
بمب هدايت شوندهء واحد 28 موسوم به Unit 28 كه GBU-28 نيز ناميده مي‏شود، يك بمب 5000 پوندي هدايت شونده به وسيلهء ليرز است كه از سري بمب‏هاي «استحكام‏شكن» موسوم به «bunker busting» محسوب مي‏شود و به وسيلهء شركت Raytheon طراحي و ساخته شده است.

اين بمب مخصوص عمليات نيروهاي ارتش ايالات متحده در جريان عمليات «طوفان‏صحرا» يا Operation Desert Storm براي نفوذ در استحكامات بسيار مقاوم و در اعماق زمين ساخته شدهء مراكز فرماندهي ارتش عراق ساخته شد. با اين حال، تنها دو عدد از اين بمب‏ها توسط بمب‏افكن‏هاي F-111F در عمليات طوفان صحرا مورد استفاده قرار گرفت و پرتاب شد.

GBU-28  در اصل مدلي است كه از تغيير بر روي گلولهء توپ 8 اينچي موسوم به M110 howitzers ساخته شده است. وزن گلولهء اين توپ، بالغ بر 4700 پوند و حاوي 360 پوند از مواد به شدت منفجره است. (High explosive)
متصدي نشانه‏روي، هدف را با ليزر نشانه‏گذاري كرده و سپس مهمات مورد نظر، به سمت نقطه‏اي كه ليزر از آن برگشت يافته است، هدايت مي‏شود.
بمب سنگرشکن GBU 28
اين بمب، آزمونهاي «شرايط بحراني» را در مركز تست Tonopah Test Range واقع در نوادا پشت سرگذاشت. اين مركز، يك مكان بزرگ است كه توسط وزارت انرژي ايالات متحده براي سهولت در انجام برنامه‏هاي تسليحاتي ارتش بنا شده است.
پس از انجام اين آزمايش، معلوم گشت كه اين بمب، توانايي نفوذ تا عمق 30 متري سطح زمين (100 فوت) و يا 6 متري (20 فوت) يك سطح سفت (مانند سطح بتوني) را داراست.
اولين مشتري خارجي اين بمب كه خريد آن توسط كنگره مورد موافقت قرار گرفت، اسرائيل بود كه مجوز خريد اين بمب را به تاريخ آوريل 2005 دريافت كرد. اما دريافت اين بمب‏ها، به دنبال درخواست دولت اسرائيل به تاريخ جولاي 2006، شتاب بسيار بيشتري گرفت.
مقامات ارشد نظامي اسرائيل، تصريح كردند كه در جريان درگيري 33 روزه با حزب الله لبنان، از ساير تسليحات با دقت بالا در حمله به مواضع نيروهاي اين گروهك استفاده كرده‏اند. با اين حال، تكنولوژي بمب‏هاي موسوم به استحكام ‏شكن (bunker busting technology) كه در ساخت بمب‏هاي GBU-28 مورد استفاده قرار گرفته است، قرار است توسط جنگنده‏هاي اسرائيلي، بر عليه اهدافي در ايران و يا سوريه مورد استفاده قرار گيرد.

 

منبع:میلیتاری

 

چهارشنبه 28 مرداد 1394  10:36 AM
تشکرات از این پست
lovermohamad
دسترسی سریع به انجمن ها