ماجرای تلفات ماهی ها در جزیره کیش چه بود؟
اخبار انتشار يافته درخصوص تلفات ماهيها در سواحل كيش بزرگ نمايي شده است و اين تلفات بيشتر از 300 كيلو ماهي غيرخوراكي از گونه ساردين ماهيان نبوده است.
به نقل از انتخاب، دكتر سيدعلي سيفي رئيس اداره دامپزشكي جزيره كيش با اعلام خبر فوق گفت: براساس مشاهدات و پايش اين اداره و اداره محيط زيست كيش محدوده تلفات قابل مشاهده اين ماهيها در جنوب جزيره كيش حدود 300 متر بوده و نهايتاً حدود 300 كيلو اينگونه ماهي غيرخوراكي از بين رفته است.
رئيس اداره دامپزشكي كيش افزود: اخبار مبني بر اتلاف انواع ماهيان و لاك پشتها كذب محض بوده و نتايج علت تلف شدن اين مقدار ماهي نيز با ارسال نمونههاي آب و ماهيها به آزمايشگاه مرجع سازمان دامپزشكي كشور در دست بررسي است.
دكتر سيفي درخصوص انتشار غيرواقع اين خبر و حواشي آن در برخي رسانهها گفت: متأسفانه انعكاس نامطلوب اين خبر از سوي برخي رسانههاي داخلي موجب سوء استفاده كانالهاي ماهوارهاي و تبليغات منفي در اين منطقه شده است كه جاي تأسف دارد.
مهندس مريم محمدي رئيس اداره محيط زيست كيش نيز وجود هرگونه آلودگي آبهاي سواحل از منشاء جزيره كيش تكذيب نموده و گفت: جزيره كيش به عنوان جزيره سبز شناخته شده است و از اين بابت ميتواند الگوي ساير مناطق نيز باشد.
رئيس اداره محيط زيست جزيره كيش افزود: باتوجه به گونه تلف شده (گونه غيرخوراكي و غيرتجاري) و همچنين تعداد اندك آن نسبت به جمعيت گلههاي ميليوني اين گونه، احتمال آنكه اين اتفاق بر اثر تغيير ناگهاني درجه حرارت هوا و شوك حرارتي بوده باشد بسيار است.
با اين وجود با توجه به حساسيت ويژه اكوسيستم دريايي در جزاير و اهميت حفاظت محيط زيست دريايي خصوصاً در منطقه آزاد كيش موضوع با دقت در دست بررسي مي باشد.
محمدي همچنين با اشاره به سوابق موجود تلفات ساردين ماهيان در برخي سواحل جنوبي كشور گفت:
چنين رخدادهايي با ابعاد بسيار بيشتر در سواحل كشور و جهان غيرطبيعي نبوده و به نظر ميرسد بزرگ نمايي اين خبر توسط برخي رسانهها با مقاصد خاص بوده و در جهت اطلاعرساني صحيح نميباشد.
مسئول شیلات جزیره کیش : تاکنون هیچ آلودگی زیست محیطی درخصوص مرگ ماهیهای کیش مشاهده نشده است.
محمد علی اعتماد نیا مسئول شیلات جزیره کیش درخصوص مرگ ماهیها دراین جزیره گفت: چهارشنبه 23 اردیبهشت با اعلام مشاهده ماهیهای مرده توسط ناظران و بازرسان ادارات شیلات و محیط زیست دربخش هایی از سواحل جنوبی جزیره کیش بلافاصله به اتفاق رییس اداره محیط زیست کیش ٫ دکتر سیفی رییس اداره دامپزشکی این جزیره و دوتن از صیادان بومی وقدیمی کیش از این محل بازدید کردیم.
وی افزود: دراین بازدید با نمونه برداری از ماهیهای مرده و نیمه جان وتهیه گزارش کامل از این اتفاق که درمسیری به طول 1500 متر از کرانه ساحلی کیش رویداداه بود کلیه مستندات را به اداره کل شیلات هرمزگان ارسال کرده ونسبت به بررسی شواهد امر با هدف روشن شدن علت موضوع اقدام کردیم.
اعتماد نیا تصریح کرد: حجم کل ماهیهای مرده در این اتفاق 300 کیلو بود و این ماهیها از خانواده ساردین به طول حداقل 6 و حداکثر12 سانتیمتر بودند که استفاده خوراکی نداشته و غذای ماهیهای بزرگتر در دریا هستند.
مسئول شیلات جزیره کیش تاکید کرد : براساس قراین موجود در محیط هیچ گونه آلودگی زیست محیطی یا لکه های نفتی مشاهده نشده و با توجه به اظهارات صیادان قدیمی جزیره کیش این اتفاق در سنوات گذشته هم روی داده است و احتمال داده می شود با توجه به وجود جریانات دریایی در این زمان از سال، تغییر دما و کمبود اکسیژن در آب علت مرگ ماهیهای ضعیف تر شده است.
وی گفت: نمونه برداری از این ماهیها در چند نوبت دیگر هم تکرار شد و درحال حاضر نیز منتظردریافت نتایج بررسیهای مرکز تحقیقات شیلات هرمزگان و روشن شدن علت دقیق مرگ ماهیها هستیم.
به گفته اعتماد نیا مرگ ماهیها موضوع تازه ای درمناطق ساحلی نیست و درجزیره کیش با توجه به نظارت مستمر کارشناسان برای حفظ محیط زیست این جزیره، آلاینده های زیست محیطی در هیچ قسمتی از سواحل کیش وجود ندارد و در نزدیکی و زیر سکوهای نفتی هم هیچ گونه آلودگی نفتی مشاهده نشده و ماهیگیران کیش حتی برای صید ماهی شیر به این مناطق مراجعه می کنند .