چای
چای یک گیاه نوشیدنی است.چای واژه ای است چینی که در چین و شمال
هندوستان بکار میرود و تقریبا با همان تلفظ وارد زبان فارسی شده است.
نام این گیاه در گویش چینی جنوبیچای و در گویش چینی شمالی "تی " تلفظ می شود
و هر دو تلفظی از یک واژه یگانه درچین قدیم هستند.
مردم اروپای غربی نام این گیاه را از چینیان شمالی و مردم خاور میانه و شمال
آفریقا نام آن را از چینیان جنوب آموخته اند.
نوشیدنی چای با دم کردن برگ های، جوانه و یا شاخه های فرآوری شده
بوته چای گونه به مدت چند دقیقه در آب داغ درست می شود.
فرآوری آن می تواند شامل اسیداسیون و حرارت دهی وخشک سازی
و افزودن گیاهان ،گلها ، چاشنی ها ومیوه های به آن باشد.
نمک
نمک خوراکی و یا نمک طعام از سدیم و کلر ساخته شده است
و در آب محلول و از مهمترین املاحی است که در تغذیه روزانه
مردم مورد استفاده قرار می گیرد . نمک طعام در ته نشین ها
و رسوب ها در چین خوردگی های زمین وجود دارد که به شکل سنگ نمک
استخراج می شود و هم چنین در آب دریا ها به مقدار فراوان موجود است
و در صورت لزوم قابل استخراج می باشد . نمک خوراکی مانند دیگر
نمک ها ترکیب یونی است. ترکیب یونی در نمک طعام سدیم و کلر است.
با ورود ناخالصی به بلور نمک طعام ، بلور به رنگ ها گوناگون در میآید.
مثلا با ورود عنصر اورانیوم و کربن نمک به رنگ سیاه در می آید .
نمک یکی از مواد لازم برای سوخت و ساز بدن به شمار می رود.
انتقال پیام های عصبی و کارکردصحیح عضلات از کار های نمک در بدن است .
اما ثابت شده است که مصرف زیاد نمک در غذاموجب افزایش فشار خون
و سکته مغری می شود و حملات قلبی را افزایش می دهد.
اما باید دانست که افراط و تفریط نکردن در کارها ضامن سلامتی ماست.
http://kanoonshabestar.blogfa.com/