رودست روسیه به اسرائیل در مورد موشک های اس 300
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۶ فروردين ۱۳۸۸ ساعت ۱۳:۳۸
اسرائیل با نفوذ خود در میان سران روسیه، مانع فروش موشک اس 300 به ایران شده است.
به گزارش سرویس بین الملل جهان، روزنامه صهیونیستی هاآرتص در گزارشی با بیان این ادعا که روسیه تحت نفوذ اسرائیل از فروش موشک اس 300 به ایران خودداری می کند، آورده است: این در حالی است که با وجود درخواست های اسرائیل در این زمینه، پاسخ هایی که از جانب روسیه شنیده می شود مبهم و نامعلوم است.
در ادامه این گزارش آمده است: اسرائیل هفته گذشته توافق کرده است که چندین هواپیمای جاسوسی به ارزش 50 میلیون دلار در اختیار روسیه قرار دهد، این در حالی است که روسیه در قبال این مسئله توافق کرده است که موشک های اس 300 را در اختیار ایران قرار ندهد.
هاآرتص در ادامه با اذعان به هراس اسرائیل از قدرت دفاعی ایران در برابر حملات احتمالی این رژیم به نقل از یکی از مقامات دفاعی اسرائیل می نویسد: من هیچ اطلاعی از این که روسیه به اسرائیل چنین تعهدی را داده است، ندارم. این در حالی است که بر اساس ادعای این شخص، روسیه در مورد فروش موشک های اس 300 به ایران پیام های روشن و واضحی ارائه نکرده است.
یکی از مقامات اسرائیل که اخیرا بازنشسته شده است، با بیان این مطلب که روسیه در مورد عدم فروش این موشک ها به اسرائیل هیچ تعهدی نداده است، می گوید: تنها نکته ای که ما می دانیم این است که روسیه یک قول مبهم در مورد عدم انجام این معامله با ایران به ما داده است.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: اسرائیل در واقع با هدف متقاعد ساختن روسیه برای عدم فروش این موشک ها به ایران، با اعطای هواپیماهای جاسوسی به روسیه موافقت کرده است، این در حالی است که پاسخ مناسبی از جانب روسیه به این اقدام اسرائیل دیده نمی شود.
این روزنامه در پایان با اذعان به این که اسرائیل تنها دارنده زرادخانه اتمی در خاورمیانه است، می نویسد: اسرائیل می¬تواند با متوسل شدن به قدرت های غربی، این کشورها را بر ضد روسیه تهییج کند تا به این وسیله از ادامه برنامه هسته ای ایران جلوگیری کند.
واکنش اسرائیل به تحویل «اس - 300» به ایران
خبرگزاری ایسنا: وزیر اطلاعات و امور راهبردی رژیم صهیونیستی گفت که تحویل سامانه اس-300 به ایران نتیجه مشروعیت بخشیدن به جمهوری اسلامی ایران در تفاهم لوزان است.
وی با هشدار نسبت به این اقدام افزود: به جای اینکه جلوی ایران را در حمایت از آنچه که وی فعالیتهای تروریستی خواند را بگیرند به این کشور اجازه میدهند سلاحهای پیشرفته دریافت کند.
یک مقام دیگر صهیونیستی نیز در گفتوگو با کانال ۲ رژیم صهیونیستی مدعی شد که تحویل سامانه اس-۳۰۰ به ایران توازن قدرت در منطقه را برهم خواهد زد.
وی همچنین تاکید کرد که در اختیار داشتن این سامانه باعث جلوگیری از حمله به تاسیسات نظامی ایران خواهد شد.
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه امروز دوشنبه، ممنوعیت تحویل سامانه موشکی پیشرفته «اس-300» به ایران را لغو کرد.
یک مقام نظامی آمریکا نیز در واکنش به این اخبر گفت که این اقدام باعث افزایش قابلیتهای نظامی ایران میشود.
پیش از این قرارداد خرید این سلاح از روسیه میان تهران و مسکو امضا شده بود اما تحویل آن به دلیل تحریمها و فشارهای آمریکا و رژیم صهیونیستی با مانع رو به رو شده بود.
همچنین -بر اساس گزارش العربیه- وزارت دفاع روسیه نیز اعلام کرد که سامانه اس-300 بسرعت تحویل ایران خواهد شد.
اس-300 سامانه موشکی سطحبههوای دوربرد و خودکششی با قابلیت استفاده در تمامی ارتفاعهاست که در ابتدا برای رهگیری هواپیماها و موشکهای کروز ساخته شده و بعدها توانایی رهگیری موشکهای بالیستیک نیز به آن افزوده شد. اس-300 پیاماو یکی از مرگبارترین موشکهای زمین به هوای قابل استفاده در تمامی ارتفاعها به شمار میرود که توانایی پیگیری همزمان 100 هدف و درگیری با 12 هدف را دارد.
این خبر ساعاتی پس از آن اعلام شد که گفته شد روسیه قصد دارد سامانه پیشرفتهتر این سلاح دفاعی یعنی «اس-400» را در اختیار متحد شرقی خود چین قرار بدهد.
لغو ممنوعیت فروش اس-300 به ایران
رییسجمهور روسیه دستور ممنوعیت فروش سامانه موشکی دفاعی اس-300 را به ایران لغو کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خبرگزاریهای تاس روسیه و رویترز گزارش دادهاند که ولادیمیر پوتین، رییسجمهور روسیه ممنوعیت تحویل موشکهای اس-۳۰۰ به ایران را لغو کرده است.
بنا بر گزارشها دفتر مطبوعاتی کرملین اعلام کرد که پوتین با امضای مصوبهای انتقال موشکهای زمین به هوای اس-۳۰۰ به ایران را امکانپذیر کرده است.
همچنین به گزارش خبرگزاری اینترفاکس پوتین در این حکم ممنوعیت انتقال این موشکها از خاک روسیه به ایران (از جمله از طریق هوایی) و تحویل آن به ایران در خارج از خاک روسیه از طریق کشتی یا هواپیماهای حامل پرچم روسیه را لغو کرده است.
پیش از این روسیه به ایران پیشنهاد داده بود به جای سامانه دفاعی اس-300 سامانه ضدموشکی Antey-2500 دریافت کند.
روسیه در سال 2007 قراردادی را برای ارائه پنج سامانه موشکی اس-300 به ایران با هزینه 800 میلیون دلار امضا کرد. ولی در سال 2010، دمیتری مدودف، رییسجمهور پیشین روسیه تحت فشارهای آمریکا و رژیم صهیونیستی و به بهانه تحریمهای ضد ایرانی این قرارداد را لغو کرد.
ایران پس از آن شکایتی بینالمللی را علیه روسیه مطرح کرد و خواستار اجرای قرارداد شد. ایران معتقد بود سامانه اس-300 سامانه دفاعی است و تحت تحریمهاس سازمان ملل قرار ندارد.
اس-۳۰۰ یکی از پیشرفتهترین سامانههای دفاع ضدهوایی در جهان است و میتواند تا ۱۰۰ هدف را به طور همزمان در آسمان ردیابی کند. جدیدترین نوع این موشکها بین ۱۹۵ تا ۳۰۰ کیلومتر برد دارد و میتواند هواپیما و موشکهای بالستیک را در ارتفاع ۲۷ کیلومتری از سطح زمین هدف قرار دهد.
منبع: خبرگزاری ایسنا