0

سفر به استان فارس با عطر بهار نارنج+تصاویر

 
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 89277
محل سکونت : خراسان رضوی

سفر به استان فارس با عطر بهار نارنج+تصاویر

 

استان فارس یکی از زیباترین استان های کشور است که ضمن گنجاندن تاریخ ایران ، باغ گل و سبزه فراوانی دارد و البته زادگاه حافظ و سعدی دو شاعر بزرگ ایرانی است.
سفر به استان فارس با عطر بهار نارنج+تصاویر

گروه گردشگری؛ بازارخبر _ استان فارس هفتمین استان از ۳۱ استان ایران است که در بخش جنوب این کشور واقع شده است. این استان با مساحتی در حدود ۱۲۲٬۶۰۸ کیلومتر مربع، چهارمین استان بزرگ و با جمعیتی معادل ۴٬۵۲۸٬۵۱۳ نفر، بر طبق برآورد جمعیتی سال ۱۳۸۹ خورشیدی سازمان ملی آمار ایران، چهارمین استان پرجمعیت ایران به شمار میرود. بر اساس تقسیمات کشوری اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۰ خورشیدی، استان فارس به ۲۹ شهرستان، ۱۰۰ شهر، ۸۳ بخش و ۲۰۴ دهستان تقسیم شده است.

آب و هوای استان فارس در نقاط مختلف این استان به سه دسته کوهستانی، معتدل و گرم تقسیم میشود.
مرکز استان فارس، شهر شیراز است که بر طبق برآورد جمعیتی سال ۱۳۸۹ خورشیدی سازمان آمار ایران به همراه حومه خود، جمعیتی معادل ۱،۷۴۹،۹۲۶ نفر داشته که پرجمعیت ترین شهر این استان و ششمین شهر پرجمعیت کشور محسوب میشود.
 
استان فارس به لحاظ غنای فرهنگی و تحولات جغرافیایی و تاریخی از نظر تعدد و تنوع زبانها و گویشها در ایران بی نظیر است. در استان فارس، امروزه به جز اکثریت فارسی زبان اقوام مختلفی نیز در این استان زندگی میکنند؛ از جمله لرها،قشقاییها، عرب خمسه و لک، که هر یک به گویشها و زبانهای مختلفی مانند فارسی، لری، لارستانی، قشقایی، سیوندی، دوانی، اردکانی، عربی و کهمره ای (بککی) سخن میگویند.
استان فارس با وجود جاذبه های متعدد تاریخی، طبیعی و مذهبی، یکی از مراکز مهم گردشگری ایران است.
 
شهرستان آباده:
 
نقاط دیدنی شامل منطقه شکار ممنوع توت سیاه در27 کیلومتری آباده و بصیران در 12 کیلومتری شهر آباده است. دره زیبای رودخانه ایزدخواست نیز فرح انگیز است.شهرستان ارسنجان:در شمال شهر ارسنجان جنگل زیبا و انبوه ارسنجان با چشمه پرآب  و معروف آن وجود دارد.
 
شهرها و دیدنی های استان فارس,نقاط دیدنی شهرستانهای فارس ,دیدنی های نقاط دیدنی شهرستانهای فارس ,جاذبه های گردشگری نقاط دیدنی شهرستانهای فارس ,آثار تاریخی نقاط دیدنی شهرستانهای فارس ,مناظر طبیعی نقاط دیدنی شهرستانهای فارس ,استان نقاط دیدنی شهرستانهای فارس ,نقشه نقاط دیدنی شهرستانهای فارس ,مساحت نقاط دیدنی شهرستانهای فارس ,جمعیت نقاط دیدنی شهرستانهای فارس ,مراکز گردشگری نقاط دیدنی شهرستانهای فارس ,جاهای دیدنی نقاط دیدنی شهرستانهای فارس ,مناطق توریستی نقاط دیدنی شهرستانهای فارس ,مراکز سیاحتی نقاط دیدنی شهرستانهای فارس ,شهر نقاط
 
شهرستان استهبان:
 
تنگ مرغک در 27 کیلومتری شهرستان استهبان نزدیک روستای رونیز با پوشش جنگلی و فضای سبز، محوطه مسجد سنگی ایج با پوشش جنگلی و آبشار، لای تاریک با چشم اندازی زیبا با آبشار و چشمه سار ، سلطان شهباز با پوشش جنگلی و آبشار، تنگ استهبان ، تفرجگاه بردانه در راه ایج – داراب با چشمه سار و درختان مرکبات ، بک بک زیستگاه پرندگان کمیاب و ... .شهرستان اقلید:چشمه بالنگان حاجی آباد، دشتک ابرج با دو آبشار، چشمه قدمگاه ، چشمه چویو ، لای سواری با پوشش جنگلی انبوه ، تنگ براق با غار، رودخانه و آبشارهای متعدد ، روستای دزد کرد، روستای محمدآباد ، روستای خسروشیرین با چشمه سارهای بسیار، چشمه رسول الله ، دریاچه کافتر با آب شیرین و زیستگاه پرندگان مهاجر، چشمه شیرین ، چشمه بهرام گور و قله بل برای کوهنوردی .
 
شهرستان بوانات:
 
چشمه محمد حنفیه در دامنه کوه خاتون، پیرکدو، چشمه محمد حنفیه سرچمان در دامنه روشن کوه.
 
شهرستان جهرم:
 
منطقه خفر کنار رودخانه خفر و قطب آباد ، آب گرم و رودخانه سیمکان ، غار شفق و پیشور در روستای کوشک سار، چشمه آب شیخ و تنوره آتشکده در کنار بقعه آب شیخ، چشمه بخون در روستای علویه ، دره های کوه گرم مانند تنگ رزی، تنگ ناری، آب طاق ، سد بند و بست از دوره ساسانیان ، چار طاق بین راه جهرم و فسا ، روستای برایجان و مناظر زیبای آن، غار تادوان ، آبشار خفر، تنگ تادوان ، تنگ آب خفر و ...شهرستان داراب:آب بند با پوشش جنگلی و درختان میوه ، چشمه جونجان( جونون= گونون) در منطقه فسا رود با باغ های مرکبات، دره لایزنگان با پوشش جنگلی و گلزار گل محمدی و... .شهرستان سپیدان:آبشار مرغک در جاده شیراز- سپیدان ، چشمه شش پیر و برم شش پیر در مسیر فرعی جاده شیراز-  سپیدان و دریاچه شش پیر بر فراز کوه ، و رودخانه شش پیر که از این چشمه سرازیر می شود و با عبور از دشت همایجان و هرایجان آبشار زیبایی پدید می آورد ، آبشار مارگون با دره های سر سبز مجاور شهر سپیدان ، تنگ تیزآب با آبشار و پوشش جنگلی ، چله گاه و...
 
دامنه های شکرک در شمال غربی سپیدان با 2700 متر ارتفاع که بلندترین نقطه آن " قله قوچ خوس" 3850 متر ارتفاع  دارد و مناسب اسکی است ، دریاچه زیبای برم فیروز در شمال شرقی شکرک در ارتفاع 3500 متری و قله زیبای رنج با ارتفاع   3960متر در شمال این دریاچه واقع است.
 
تنگ تیزآب:
 
تنگ تیزآب در فاصله 20 کیلومتری سپیدان واقع شده و گذرگاه یکی از شعبه های رودخانه بشار است که از کوه های سپیدان و یاسوج سرچشمه می گیرد. این رودخانه دایمی دارای آب شیرین است و گونه های مختلف ماهی بومی در آن دیده می شود. تنگ تیز آب با پوشش جنگلی و درختان بنه ، بادام ، بلوط و بید ، تابستان های خنک و خوش آب و هوا  و زمستان های سرد دارد.شهرستان فسا:قمپ آتشکده با برکه آب و فضای سبز ، تفرجگاه میان جنگل با پوشش جنگلی انبوه و زیستگاه حیوانات و گیاهان کمیاب و...
 
شهرستان فیروزآباد:
 
تفرجگاه تنگ خرقه با رودخانه و آبشار و فضای جنگلی ، چشمه حنیفقان ، چشمه آتشکده ، چشمه تنگاب در میان رودخانه و کوه، شهر میمند یا شهر گل محمدی ، تفرجگاه شهید با فضای سبز و زیستگاه گونه های نادر حیوانات و پرندگان مهاجر، چشمه آب گرم قیر و کارزین با نخلستان و فضای سبز و ...
 
شهرستان کازرون:
 
دریاچه پریشان یا فاموردر 15 کیلومتری جنوب شرقی کازرون با انواع پرنده بومی و مهاجر و نرگس زارهای مشهور در روستای بالاده ، چشمه ساسان در تنگ چوگان ، چشمه سراب شیر، تنگ چوگان و...شهرستان لار:هرمود لار با زیستگاه گونه های گیاهی و حیوانی از جمله گونه نادر قوچ و ...
 
شهرستان مرودشت:
 
منطقه فرح بخش تنگ بستانک نزدیک سد درودزن که " بهشت گمشده" نام گرفته و مجاورت این منطقه با نقاط زیبایی چون تنگ گنبیل، آبشار مارگون ، تنگ براق و برم فیروز، بر جذابیت آن می افزاید ، علاوه بر آن حاشیه دریاچه بختگان در منطقه کربال با رودخانه کر و حاشیه آن و کام فیروز، چشمه ابوالمهدی و منطقه حفاظت شده با گونه های نادر گیاهی بین سیوند و سعادت شهر، چشمه بنات قادر آباد با پوشش جنگلی محدود و...شهرستان ممسنی: جنگل طبیعی بوان با چشمه های متعدد، باغستان دیمه میل در کنار نورآباد، هرایز با پوشش جنگلی ، تنگ خانی در کنار رودخانه قره آغاج ، چشمه آب گرم سراب بهرام و...
 
شهرستان نی ریز:
 
حاشیه دریاچه بختگان با حیات وحش متنوع ، دریاچه طشک و تنگ زی با پوشش جنگلی در منطقه طشک ، دره پلنگان با چشمه سار و درختان زیاد ، تنگ گزین ( جزین) با آب نماهای طبیعی و...
 
جاذبه های فرهنگی و تاریخی
 
پاسارگاد :
 
کورش بنیان گذار سلسه ی هخامنشی  در سال پانصد و چهل شش ( ق . م ) پایتخت جدید خود را در صد و سی  کیلومتری شمال شیراز کنونی به نام پاسارگاد بنا نهاد . از پاسارگاد جز مقبره کورش ، که اکنون در سه کیلومتر غرب جاده شیراز – اصفهان واقع شده است ، اثری باقی نیست . از حفاری های به عمل آمده چنین بر می آید که در بنای پاسارگاد ترکیبی از معماری های آناتولی و بین النهرین و ایران به طور ماهرانه به یکدیگر تلفیق شده است . محلی را که آمگاه کورش درآن واقع شده است مشهد مرغاب می نامند .
 
نقش رستم :
 
نقش رستم در شش کیلومتری شمال غرب تخت جمشید واقع شده است و در آن نقش های مختلفی ، از دوران پیش از هخامنشی تا دوران اسلامی ، در دامنه کوه مشاهده می شود .
 
شهر استخر :
 
خرابه های شهر استخر در هفت کیلومتری شمال تخت جمشید واقع شده است . آتشکده آناهید در این شهر بوده است .
 
کاخ و آتشکده اردشیر :
 
نخستین بنای طاق دار سبک ایرانی است که از دوران ساسانی به جا مانده و در فیروز آباد قرار دارد .
 
بیشاپور و غار شاپور :
 
این شهر که بقایای آن امروزه در نزدیکی کازرون ، کنار رودخانه شاپور ، قرار دارد . دارای نقش هایی از شاپور ساسانی است که تسلط وی را بر والریانوس ، امپراتور روم ، نشان می دهد .
 
تخت ابونصر :
 
در شش کیلومتری شیراز واقع شده و دارای آثاری از دوره اشکانیان و ساسانیان می باشد . اکنون ویرانه های آن باقی است .
 
قلعه ضحاک در فسا :
 
این قلعه در مجاورت ویرانه های ماقبل از تاریخ ساخته شده است و مربوط به عهد ساسانی است . در کتیبه های هخامنشی ، نام فسا پسله یا پیشی بوده که نشان دهنده تاریخ باستانی این شهر است .
 
مجموعه زند :
 
این مجموعه عبارت است از ارگ کریم خان زند ، بازار وکیل ، حمام وکیل ، آب انبار وکیل ، مسجد وکیل ، باغ نظر یا موزه پارس که به عمارت کلاه فرنگی معروف است .
 
ارگ کریم خان :
 
بنای افراشته ارگ کریم خان نظر هر تازه واردی را به خود جلب می کند . چهار برج و باروی نسبتا بلند ، با دیوارهای ستبر ختنه ی کریم خان زند را در بر گرفته اند . بخش داخلی ارگ با اتاق ها و ایوانهای نقاشی شده ، نیز آبنما ها و باغچه ها از زیبایی و ظرافت ویژه ای برخوردار است.
 
بازار وکیل :
 
این بازار که در ایران کم نظیر می باشد توسط کریم خان زند در امتداد و مجاور مسجد ، حمام و آب انبار وکیل ساخته شده است . بازار وکِل در گذشته همواره قلب اقتصاد شهر بوده و امروزه نیز یکی از مراکز بزرگ اقتصادی شیراز می باشد .
 
مسجد وکیل :
 
مسجد وکیل از مساجد دو ایوان است که ایوان شمالی آن به طاق مروارید معروف است . در طرفین ایوان چندین رواق با سقف های عرقچین به رواق های ممتد ، اضلاع غربی و شرقی متصل می شوند .
 
مساجد و زیارتگاه های استان فارس :
 
مسجد جامع عتیق :
 
بنای اولیه و قدیم مسجد جامع عتیق توسط عمرولیث صفاری در دویست و هشتاد و یک ( هـ . ق ) گذاشته شد . زلزله های مکرر و مخرب شیراز بنای اولیه را تقریبا از میان برد ، تجدید بنای این مسجد در زمان صفویه انجام گرفت .
 
مسجد شهدا :
 
این مسجد به وسیله اتابکان ساخته شده است ، و یکی از مساجد قدیمی ایران محسوب می گردد . مسجد شهدا ، مانند مسجد عتیق ، تاکنون دو بار بر اثر زلزله ویران شده است .
 
مسجد نصیر الملک :
 
از ساختارهای دوران قاجاریه ( هزار و سیصد و پنج هـ . ق ) است . سر در ورودی ، راهروها ، طاق ها ، کتیبه ها ، مقرنس ها ، دیوارها ، ، جرزها و خلاصه گوشه به گوشه ی بنا از کاشی کاری های متنوع و نفژسی پوشیده شده است که دلالت بر سلیقه و استعداد هنرمندان کاشی کار گذشته ایران دارد . ستون های سنگی شبستانهای مسجد از جلوه و شکوه ویژه ای برخوردار است .
 
استان فارس از دیدگاه زیارتی نیز بقاع متبرکه ی منحصر به فردی را به خود اختصاص داده است که مهمترین آنها عبارتند از :
 
آستان مقدس احمدی (ع) ( شاهچراغ ):
 
این آستان مرقد مطهر حضرت سید میر احمد برادر حضرت امام رضا (ع) است . آن حضرت در زمان خلافت مامون عباسی به هنگام عزیمت به طوس درگذر از شیراز به دست عوامل حکومت به دست عوامل حکومت به درجه شهادت رسید . قبر حضرت بعدها در زمان امیر عضدالدوله ی دیلمی ، کشف و بقعه ای بر آن بنا شد و در قرون گذشته نیز مرتبا مرمت گردیده است .
 
حرم حضرت سید میر محمد (ع ):
 
بقعه ی مطهر حضرت سید میر محمد (ع) برادر حضرت سید میر احمد (ع) شاه چراغ در دویست متری شرق بقعه ی شاه چراغ واقع است .
 
حرم حضرت سید علاء الدین حسین (ع):
 
از دیگر بقاع متبرکه و مقدس شیراز آستانه سید علاءالدین حسین (ع) واقع در خیابان آستانه است . حضرت میرعلاءالدین حسین (ع) در اواخر قرن دوم هجری هنگامی که برای دیدار برادر خود امام رضا (ع) از راه شیراز عازم طوس بود در شهر شیراز شهید شد . بنای بقعه در اوایل دوره صفویه ساخته شده است .
 
حرم حضرت علی بن حمزه (ع):
 
بقعه ی حضرت میر علی حمزه (ع) برادر حضرت سید میر احمد (ع) شاه چراغ در خیابان حافظ جنب شمالی پل اصفهان واقع است .
 
از دیگر آثار دیدنی شیراز که زیارتگاه ادب دوستان و اهل دل است آرامگاه دو شاعر گرانمایه ی ایران و جهان مصلح الدین سعدی و خواجه شمس الدین محمد حافظ است .
 
از دیگر اماکن مورد علاقه گردش گران ایرانی و خارجی باغ های زیبای شیراز می باشد ، که معروف ترین این باغها عبارتند از :
 
باغ ارم :
 
باغ ارم که یکی ازباغ های بی نظیر ایران است به علت سرونازهای زیبایش شهرت یافته و امروزه به نام باغ ارم یا باغ گیاه شناسی معروف است.
  
باغ دلگشا :
 
این باغ در شرق شیراز و تقریبا نزدیک به آرامگاه سعدی بنا شده و به سبب نارنجستان زیبا و بزرگ و آب نماهای دیدنی اش شهرت یافته است .
 
باغ عفیف آباد :
 
این باغ بزرگ و زیبا در انتهای خیابان عفیف آباد بنا شده است . از سبک معماری آن بر می آید که مربوط به دوره قاجاریه باشد ، و باغ عفیف آباد در حال حاضر موزه اسلحه شناسی ایران است . از دیگر باغهای دیدنی شیراز می توان باغ گلشن در غرب ، باغ خلیلی در شمال غربی و باغ تخت را در شمال شهر نام برد .
 
یکی دیگر از بناهای شیراز که توجه هر تازه واردی را که از جاده اصفهان – شیراز به شهر در آید ، به خود جلب می کند دروازه قرآن است . این دروازه که در شهرهای ایران کم نظیر است بنایی است ساده و در عین حال زیبا که در آن قرآنی نگهداری می شود و به همین علت دروازه قرآن نامیده شده است . اندیشه احداث این دروازه گویا مبتنی بر این سنت اسلامی است که به موجب آن مستحب است فرد مسلمان هنگام عزیمت به سفر یا بازگشت از سفر ، از زیر قرآن عبور کند .
 
یکی از ویژگی های مهم استان فارس وجود مکان های مذهبی در آن است که علاوه بر مسجد و حسینیه ها تعداد هشتصد و سی و پنج بقعه را نیز شامل می شود ، که حدود صد و سی و پنج مورد آن دارای امکانات جهت جذب و پذیرایی زائران می باشد .
 
مدرسه خان :
 
این مدرسه از بناهای قدیمی شیراز است و جزئی از حوزه ی علمیه شیراز می باشد که طلاب علوم دینی در آن درس می خوانند . در یکی از حجره های این مدرسه ملاصدرای شیرازی درس می خوانده و اکنون به حجره ملاصدرا معروف است . مدرسه خان دارای کاشی کاری های زیبایی می باشد که مورد توجه بازدید کنندگاه قرار می گیرد .
 
نقش رجب :
 
چهار نقش برجسته بازمانده از دوره ی ساسانی درون شکاف صخره ای در نقش رجب نزدیک تخت جمشید به چشم می خورد . که یکی از آن شاپور اول شاه ساسانی را که سوار بر اسب جنگی خویش نشسته است ، نشان می دهد.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

یک شنبه 9 فروردین 1394  9:27 PM
تشکرات از این پست
farhad6067 papeli
98765432
98765432
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 30

پاسخ به:سفر به استان فارس با عطر بهار نارنج+تصاویر

شیراز و استان فارس در ایران واقعا بی نظیر است. واقعا دوست دارم چند بار بیامو ببینم.
دوشنبه 31 فروردین 1394  9:20 PM
تشکرات از این پست
khodaeem1
دسترسی سریع به انجمن ها