0

شوید باقلا پلو با ماهیچه

 
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

شوید باقلا پلو با ماهیچه


شوید باقلا پلو با ماهیچه


مواد لازم برای 4-6 نفر

برنج ---------------------------  4 پیمانه

باقلا پاک کرده -----------------  3 پیمانه

شوید --------------------------  2 پیمانه

ماهیچه گوسفندی ------------  500 گرم

پیاز ---------------------------- 2 عدد متوسط

برگ بو ------------------------- 1 عدد

زعفران دم کرده --------------- نصف استکان

رب گوجه فرنگی -------------- 1 قاشق غذا خوری

روغن --------------------------- به مقدار لازم

نمک، زرد چوبه ---------------- به مقدار لازم

طرز تهیه :

برنج را از شب قبل با مقداری آب و 2 قاشق غذا خوری نمک بخیسانید .

گوشت را با یک عدد پیاز و برگ بو و مقداری آب روی حرارت بالا قرار دهید تا آب بجوشد، کف روی گوشت را بگیرید و حرارت را روی متوسط تنظیم کنید و به مدت 2 ساعت زمان پخت برای گوشت در نظر بگیرید .

 در قابلمه مناسبی تا نصف آب بریزید، بعد از جوشیدن آب یک قاشق غذا خوری نمک به آن اضافه کنید و باقلا پاک کرده را داخل آن بریزید .

 زمان جوشیدن باقلا در آب به نوع آن بستگی دارد . اگر از باقلا تازه استفاده میکنید حدود 15 دقیقه کافی است. اگر از باقلا فریز شده استفاده میکنید توجه داشته باشید که قبل از ریختن باقلا در آب کاملا یخ زدایی شده باشد و در اینصورت حدود 20 دقیقه در آب بجوشد کافی است .

 بعد آب روی برنج را خالی کنید و برنج را داخل قابلمه بریزید . بسته به نوع برنج، در زمان معین برنج و باقلا را با هم آبکش کنید .

ته قابلمه حدود 2 قاشق غذا خوری روغن بریزید، ته دیگ مورد نظر را پهن کنید، یک لایه از مخلوط برنج و باقلا بریزید و کمی شوید اضافه کنید، به آرامی شوید را با برنج مخلوط کنید و دوباره لایه به لایه از مخلوط برنج و باقلا و شوید بریزید و در انتها تمام مواد را به آرامی مخلوط کنید . ( می توانید شوید را قبل از ریختن مخلوط برنج و باقلا داخل قابلمه، یعنی داخل آبکش با مواد مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند )

نیمی از زعفران دم کرده را همراه با یک استکان مخلوط آب جوش و روغن روی برنج بریزید و برنج را دم بگذارید. حدود یک ساعت الی یک ساعت و نیم زمان برای دم کشیدن برنج در نظر بگیرید .

 بعد از پختن گوشت، آن را از آب خارج کنید . در انتهای طبخ گوشت باید به اندازه یک تا دو لیوان از آب گوشت باقی مانده باشد .

آب گوشت را صاف کنید، یعنی پیاز و برگ بو را خارج کنید و دور بریزید.

کمی نمک روی گوشت بپاشید و بگذارید کمی بماند تا مزه دار شود.

در تابه ای مقداری روغن گرم کنید، یک عدد پیاز باقیمانده را به صورت خلالی یکدست ( ژولین) خرد کنید و همراه با کمی زردچوبه در روغن سرخ کنید تا طلایی شود. رب گوجه را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود . بعد گوشت پخته را - که بهتر است به قطعات درشت خرد شده باشد - داخل تابه بریزید . تمام سطح آنرا سرخ کنید ، باقیمانده زعفران را داخل تابه بریزید . نمک و ادویه آن را کنترل کنید و یک الی دو لیوان آب گوشت صاف شده را به مواد اضافه کنید و با حرارت متوسط و درب باز تا زمانی که آب گوشت کشیده شود روی حرارت قرار دهید.

 وقتی برنج دم کشید و آب گوشت هم کشیده شد، مقداری روغن گرم کنید و روی پلو بریزید . پلو را داخل قابلمه به آرامی با کمک کفگیر مخلوط کنید و داخل دیس بکشید . نیمی از برنج را بکشید و گوشت آماده را روی آن قرار دهید و بقیه پلو را روی گوشت بریزید و غذا را سرو کنید .

نکته :برای تهیه این پلو می توانید از باقلا خشک نیز استفاده کنید . در اینصورت سه الی چهار ساعت قبل از استفاده باقلا را خیس کنید و بعد به صورت جداگانه بپزید . برنج را نیز جدا آبکش کنید و بعد باقلا پخته و آبکش شده را با برنج آبکش شده مخلوط کنید و باقی مراحل را طی کنید .

 در صورتی که از شوید خشک برای تهیه این پلو استفاده میکنید ( که در اینصورت مجلسی تر نیز هست) از مقدار بیشتری آب و روغن هنگام دم کردن برنج استفاده کنید که پلو در انتها خشک نشود . لزومی به خیساندن شوید قبل از استفاده نیست .

 بهتر است برای تهیه گوشتی که همراه با این پلو سرو میکنید از زودپز کمک بگیرید . هنگام استفاده از زودپز در این مورد، گوشت بدون از دست دادن بافت و ظاهر خود در زمانی کوتاه تر آماده مصرف می شود و ظاهر پلو مجلسی تر خواهد شد . بهتر است گوشتی که برای این منظور استفاده می کنید کمی چربی داشته باشد ولی هنگام سرو چربی را از آن جدا کنید . ( زمان طبخ کامل گوشت در زودپز به نوع زودپز و مقدار گوشت بستگی دارد )


ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

پنج شنبه 30 بهمن 1393  12:37 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها