0

مبحث هفتاد و نهم طرح صالحین: «رحلت پیامبر اسلام(ص)، شهادت امام حسن(ع) و امام رضا(ع)»

 
ria1365
ria1365
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 7868

پاسخ به:مبحث هفتاد و نهم طرح صالحین: «رحلت پیامبر اسلام(ص)، شهادت امام حسن(ع) و امام رضا(ع)»
دوشنبه 1 دی 1393  2:32 AM



آخرين سخنان امام مجتبی
 
 
از امام مظلوم، حضرت مجتبي گفتارهاي ارزشمند و گوهرباري به جاي مانده است، که شنيدن و عمل کردن به آنها باعث سعادت دنيا و آخرت است. از آن جمله، در آخرين روزهاي حيات پربار حضرت، هنگامي که ايشان در بستر بيماري آرميده بود و انتظار ديدار معبودش را مي‏کشيد، يکي از ياران آن بزرگوار، خدمت حضرتش شرفياب شد و عرض کرد: «اي پسر رسول خدا! مرا پند دهيد.»
 
امام در پاسخ او بيانات ارزشمندي فرمود که در اينجا خلاصه‏اي از آن را مي‏آوريم.
حضرت فرمود: «براي سفر آخرت آماده شو و توشه‏ات را پيش از فرارسيدن اجل تهيه کن: بدان که تو در جستجوي دنيا هستي و مرگ به دنبال توست. هيچگاه انديشه و اندوه روز آينده‏ات را بر انديشه‏ي امروزت ترجيح نده.
بدان که اگر تو از اموال دنيا بيش از آنچه احتياج داري، گردآوري و نگهداري، تنها خزانه‏دار ديگران خواهي بود.
بدان که آنچه از دارايي دنيا به دست آوري، اگر در راه حلال مصرف شود، حسابرسي خواهد شد و اگر در راه حرام خرج شود، کيفر خواهد داشت و اگر در کارهاي شبهه‏ناک به کار گرفته شود، سرزنش در پي دارد، بنابراين دنيا را «مردار» به حساب آور و از آن در حد نيازت بهره‏برداري کن. در اين صورت، آنچه را که مصرف کرده‏اي، اگر حلال باشد، تو از بي‏رغبتي به آن زياني نبرده‏اي، اگر حرام باشد، از کار زشت دوري گزيده‏اي و به اندازه‏ي نياز از مردار استفاده کرده‏اي و اگر سرزنشي به دنبال داشته باشد، آسان است و زودگذر.
 
براي کارهاي دنيايي خود چنان اقدام کن که گويي ساليان دراز در جهان خواهي زيست و در مورد کارهاي اخروي آنگونه بينديش که گويي فردا از جهان رخت برمي‏بندي.
اگر ارجمندي بدون وابستگي خانوادگي و شکوه بدون سلطنت را مي‏خواهي، از خواري گناه دور شو و لباس عزت فرمانبرداري از خدا را بر تن کن.
هرگاه به مصاحبت و همنشيني با مردم نيازمند شدي، با کسي دوست شو که چون با او بنشيني بر وقار و شکوه تو بيفزايد و چون به او خدمت کني، از تو نگاهباني کند. هرگاه به پول احتياج داشتي به ياريت بشتابد. آنگاه که سخن بگويي تصديقت کند. اگر در مورد کاري شدت به خرج دادي، با تو همنوا شود. چون براي کار خير و ارزشمندي دست خود را پيش بردي، او نيز دست خود را پيش برد. اگر از تو خطايي سرزد، آن را جبران کند. اگر از تو نيکويي ببيند، همواره آن را يادآوري کند. اگر از او خواسته و تقاضايي داشته باشي، برآورده سازد. اگر از او جدا شدي به تو بپيوندد و اگر بر تو مصيبتي وارد شد، با تو همدردي کند.
دوست تو بايد کسي باشد که از او به تو زياني نرسد، دشواري برايت ايجاد نکند. در کارهاي مهم ترا خوار نگرداند و اگر مالي را بين خود تقسيم مي‏کنيد، ترا بر خودش ترجيح دهد.»
 
همچنين امام در مورد يکي از ياران صديقش که به رحمت الهي پيوسته بود، چنين فرمود: «او بزرگ‏ترين انسان در نظر من بود، زيرا: دنيا در نظرش بسيار حقير مي‏نمود. هرگز از روزگار شکوه نمي‏کرد. خشمگين نمي‏شد و اظهار دلتنگي نمي‏کرد. بيشتر عمر خود را به سکوت گذراند؛ ولي چون لب به سخن مي‏گشود، براي گويندگان جاي سخن گفتن باقي نمي‏گذاشت. هنگامي که با دانشمندان مي‏نشست به شنيدن، بيش از گفتن حرص مي‏ورزيد. اگر در سخن بر او چيره مي‏شدند، در سکوت نمي‏توانستند مغلوبش کنند.»
 
«هيچگاه آنچه را که انجام نمي‏داد، نمي‏گفت؛ و از کارهاي خير آنچه را که نمي‏گفت، انجام مي‏داد.»
اگر براي او دو کار پيش مي‏آمد و نمي‏دانست که کدام يک به رضاي خداوند نزديک‏تر است، دقيق مي‏نگريست و کاري را که به هواي نفس نزديک‏تر بود، رها مي‏کرد و هرگز کسي را در مورد کاري که احتمال عدم موفقيت در آن وجود داشت سرزنش نمي‏کرد.»
و نيز از آن بزرگمرد روايت شده است که فرمود: «سه چيز انسان را به هلاکت مي‏کشاند: غرور، حرص و حسادت.»
درود خداوند بر آن امام عزيز و مظلوم باد، که به ما درس انسان بودن و انسان زيستن را آموخت، و هر لحظه از زندگي پربار و پربرکتش درسي سازنده براي دنيا و آخرت ما مي‏باشد.
 

     Android iOS , Windowsphone , Symbian , JavaMobile Review ,Learning

تشکرات از این پست
omiddeymi1368 zahra7720
دسترسی سریع به انجمن ها