0

مبحث هفتاد و چهارم طرح صالحین: «فرهنگ مطالعه و کتاب‌خوانی»

 
nargesza
nargesza
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 10707
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:مبحث هفتاد و چهارم طرح صالحین: «فرهنگ مطالعه و کتاب‌خوانی»
جمعه 30 آبان 1393  7:50 PM

آسيب شناسي ضعف ها و موانع پيش روي فرهنگ مطالعه


هرگاه جهل و بي خبري، مثل علفهاي هرز به قصد تخريب در يك جامعه اي برويد يا شبهه ها ذهن جوانان را فلج كنند، يكي از مهم ترين كارهايي كه مي تواند آفت جهل را بزدايد، مطالعه است و آنچه مي تواند شبهه هاي ذهني را دفع كند و ايمان و اطمينان را به قلب ها باز آورد، كتابخواني است. گرفتاران در چنبره پرسش ها و محاصره شدگان در ميان انبوه شبهه ها مي توانند براي استعداد فكري به كتابخانه مراجعه كنند و از آنجا نيرو گيرند و به جنگ شبهه ها بروند و پاسخي در برابر القائات و شبهه افكني هاي ديگران بيابند و روح جان خود را با مطالعه كتاب سيراب نمايند.
    دانش اندوزي و كتابخواني در اسلام از جايگاه والاو شان عا لي برخوردار است. روايت هاي گوناگوني از پيامبر خدا و ائمه معصومين«ع» موجود است كه پيروان دين مبين اسلام را به دانش ورزي و كتابخواني توصيه و سفارش فرموده اند.
    پيشوايان ديني ما هم مسلمانان را به حفظ و نگهداري كتابها توصيه فرموده و از اين رهگذر، اهميت فرهنگ مكتوب را به مردم يادآور شده اند. از جمله در حديثي مي خوانيم كه امام حسن مجتبي«ع» فرزندان و برادرزادگان خود را جمع كرد و درباره حفظ دانش و نوشتن آن چنين سفارش فرمود: «شما كوچك ترهاي قوم هستيد و به زودي بزرگان قوم خواهيد شد، پس دانش بياموزيد. هركس از شما نتواند علم را حفظ كند و به خاطر بسپارد آن را بنويسد و در خانه اش قرار دهد.»
    كتاب كانون پرطراوت و شاداب انديشمندان و اهالي معرفت است، همان گونه كه در باغ و بوستان خاطر آدمي شاد و پرنشاط مي شود، سفر به بوستان كتاب و مطالعه ژرف آن نيز مشام جان را خرم و شاداب مي سازد. كارشناسان معتقدند، آدمي وقتي به مطالعه مي پردازد، احساس نشاط مي كند و روحش بالنده مي شود. سرانه كتابخواني در كشور براي هر نفر تنها 12دقيقه در شبانه روز است و اين سرانه با افزودن كتب درسي براي برخي از افراد به 22 دقيقه مي رسد، واقعا جاي تاسف دارد و تاسف بارتر اين نكته است كه اين سرانه براي كشوري است كه 75 ميليون جمعيت دارد كه 85 درصد آن باسواد هستند كه اين ميزان در مقايسه با كشورهاي توسعه يافته همانند ژاپن يا انگليس كه سرانه مطالعه در حدود 90 دقيقه در روز است يا در مقايسه با كشورهاي در حال توسعه اي همانند تركيه يا مالزي كه اين عدد نزديك به 55 دقيقه در روز است، سرانه مطالعه در ايران چيزي در حد فاجعه است. بررسي ها نشان داده است كه در بسياري از خانواده هاي ايراني، هنوز فرهنگ مطالعه و كتابخواني به عنوان يك سنت و يك اصل فرهنگي پذيرفته نشده است. دلايل پايين بودن فرهنگ مطالعه و كتابخواني و موانع پيش روي اين امر و همچنين راهكارهاي حل اين مشكل موضوعي است كه در بخش پاياني گزارش به آن مي پردازيم.

ادامه دارد ............

تشکرات از این پست
omiddeymi1368
دسترسی سریع به انجمن ها