پاسخ به:مبحث هفتاد و چهارم طرح صالحین: «فرهنگ مطالعه و کتابخوانی»
سه شنبه 27 آبان 1393 12:37 PM
يکي از شاخصه هاي ارزيابي رشد، توسعه و پيشرفت فرهنگي هر کشوري در عصر حاضر ميزان مطالعه و کتاب خواني مردم آن مرز و بوم است و کشور تاريخي ما ايران اسلامي نيز از قديم الايام تاکنون با داشتن تمدني چند هزار ساله و مراکز متعدد علمي، فرهنگي و کتابخانه هاي معتبر و علما و دانشمندان بزرگ با آثار ارزشمند تاريخي سرآمد دول و ملل ديگر بوده و در عرصه فرهنگ و تمدن جهاني بسان خورشيدي تابناک هم چنان مي درخشد و با فرزندان نيک نهاد خويش هنرنمايي مي کند. چه کسي است که در دنيا با دانشمندان فرزانه و نام آور ايراني هم چون ابوعلي سينا، ابوريحان بيروني، فارابي، خوارزمي و... و شاعران برجسته نظير سعدي، حافظ، فردوسي، مولوي و... آشنا نباشد و در مقابل عظمت آن ها سر تعظيم فرود نياورد؟ آيا وجود اين بزرگان، مايه فخر و مباهات هر ايراني نيست؟!
عزيزان، تمامي اين افتخارات ارزشمند، برگرفته از ميزان عشق و علاقه فراوان ملت ما به فراگيري علم و دانش از طريق خواندن و مطالعه منابع و کتاب هاي گوناگون است. به شکرانه الهي تاريخ و گذشته ما هميشه پربار مي باشد. ولي وضعيت حال ما در اين زمينه، چه طور است و اکنون در چه جايگاهي قرار داريم؟
متأسفانه آمار و ارقام ارائه شده از سوي مجامع و سازمان هاي فرهنگي داخلي و خارجي مانند يونسکو در مورد سرانه مطالعه هر ايراني، براي مان چندان اميدوار کننده نمي باشد و رهبر معظم انقلاب اسلامي نيز از اين وضعيت بارها اظهار گله و ناخشنودي نموده و از مسئولان و ارگان هاي مختلف خواسته اند که با برنامه ريزي هاي شايسته، موانع و مشکلات ترويج و گسترش فرهنگ مطالعه را حل و برطرف کنند تا توجه به کتاب و کتاب خواني با وارد شدن به زندگي مردم به يک سيره و سنت رايج عمومي، همگاني و فراگير تبديل شود.