آلزایمر نوعی فراموشی بوده که فرد دچار اختلال در عملکرد مغزی شده و باید دانست که سن زود رس در آلزایمر 50 سالگی است.
محمد علی اکبریان متخصص مغز و اعصاب گفت: آلزایمر یا نفیان نوعی فراموشی است و مشخصه نفیان به این گونه بوده که فرد دچار اختلال در عملکرد مغزی میشود که با سیر پیشرونده و معمولا در سنین بالا اتفاق میافتد.
وی ادامه داد: سن بیماری آلزایمر در صورت زودرس بودن حدود 50 سالگی بوده و اگر دیر رس باشد از 60 سال به بالا رخ میدهد و هر قدر که سن افزایش یابد شیوع این عارضه بیشتر میشود افراد 55 تا 60 سال بین 3 تا 5 درصد دچار این اختلال میشوند اما در سن 85 سالگی حدود 35 درصد به این عارضه قبلا میشوند.
وی تصریح کرد: آلزایمر به صورت اختلال در شناخت است و شناسایی افراد نسبت به مواردی که از قبل ذهنیت داشتهاند کاهش یافته و یا به کلی از بین میرود باید دانست که حافظه نزدیک این افراد از بین میرود اما خاطره دور آنها باقی میماند افراد مبتلا به نفیان از طریق سنجش ذهنی تست میشوند. از دیگر تشخیص آلزایمر گرفتن MRI از مغز بوده که میزان لاغر شدن و چروکیدگی مغز را مشخص میکند.
وی گفت: از طریق آزمایشهای خونی از جمله تستهای تیروئید، تست های ویتامینی به خصوص کمبود ویتامین b12 و تستهای کبدی و بیماریهای متابولیک (سوخت و سازی) میتوان سایر بیماریهایی را که ممکن است علائم عارضه آلزایمر را تقلید کنند اما آلزایمر نباشند را مشخص کرد.
اکبریان بیان کرد: در خوانوادههایی نیز ممکن است آلزایمر به صورت ژنی منتقل شود که با اندازه گیری ژن میتوان تشخیص داد تا چه حد این بیماران قابل یاری کردن هستند. گروهی از افراد مبتلا به آلزایمر نیز وجود دارند که به دلیل بیماریهای مختلف عروقی و خون رسانی به مغز این مشکل در آنها ایجاد میشود.
سیگار، دخانیات و سابقهی ضربه مغزی سر عامل مهم ابتلا به آلزایمر
وی افزود: همچنین مصرف سیگار دخانیات، مشروبات الکلی و سابقه ضربه مغزی، افراد را بیشتر تهدید ابتلا به آلزایمر میکند افرادی که از مغز خود استفاده نمیکنند در معرض ابتلا به آلزایمر قرار دارند که این افراد بیشتر کتاب مطالعه کنند جدول حل کنند و مغز خود را به فعالیت وادار کنند.
وی خاطرنشان کرد: افرادی که بیماریهای متابولیکی نظیر دیابت، بالا بودن اوره خون، اختلال در کبد و کلیه و همچنین بالا بودن چربی خون، غلظت خون، فشار خون و بیماریهای قلبی دارند باید تشخیص داده شوند چرا که این افراد در معرض ابتلا به آلزایمر هستند.
وی اذعان داشت: افراد مبتلا به نفیان یا فراموشی باید ورزش مداوم و منظم انجام داده از مایعات و ویتامینها بیشتر استفاده کنند تا ابتلا به آلزایمر کاهش یافته و در صورت مبتلا شدن داروهایی برای کنترل این عارضه وجود دارد.