پلو بحرینی
پنج شنبه 13 شهریور 1393 1:16 PM
مرغ 1قطعه (سینه) |
كشمش نصف پیمانه (پلویی) |
خلال بادام نصف پیمانه |
گردو نصف پیمانه |
زرشك نصف پیمانه |
رب گوجه فرنگی 1قاشق غذاخوری |
برنج 3پیمانه |
پیاز 2عدد |
لیمو عمانی 2قاشق غذاخوری (پودر) |
دارچین نصف قاشق غذاخوری |
هل نصف قاشق غذاخوری (پودر) |
زعفران به میزان لازم |
نمك به میزان لازم |
فلفل به میزان لازم |
پلو بحرینی یا تمن معروف ترین غذای سنتی كشور بحرین است كه مشابه این غذا در جنوب ایران هم پخته میشود.این غذا بسیار خوشمزه و مقوی است..
طرز تهیه :
ابتدا برنج را در ظرف مناسبی به مرحله آبكشی میرسانیم و آن را آبكش میكنیم و در قابلمه موردنظر ریخته سپس لابهلای آن پودر لیمو عمانی را میریزیم و میگذاریم تا دم بكشد.
در ظرفی مناسب روغن داغ كرده و پیاز را نگینی كرده و در آن نیمه سرخ میكنیم و سینه مرغ را مكعبی خرد میكنیم و به همراه آن در روغن تفت میدهیم سپس مقداری نمك، فلفل، زعفران و رب میریزیم و مواد را مخلوط میكنیم. به اندازه یك لیوان آب داخل مواد میریزیم و میگذاریم تا بپزند.
كشمش را در كمی كره تفت میدهیمتا پف كند. خلال بادام را در آب خیس میكنیم تا نرم شود بعد جداگانه در كمی كره تفت میدهیم، در صورت تمایل میتوانید كمی زعفران هم به آن اضافه كنید. گردو را هم نگینی خرد میكنیم و جداگانه تفت میدهیم. زرشك را نیز در كمی روغن، مقداری شكر و زعفران تفت داده و كنار میگذاریم.
برنج كه دم كشید آن را در دیس یا ظرف موردنظر میكشیم و روی آن را با همه مواد یعنی مرغ، كشمش، خلال بادام، گردو و زرشك تزیین میكنیم.
نكات:
1)بهتر است مغزها را از شب قبل در آب و شكر خیس كنید و كمی به آنها گلاب بزنید تا خوشمزه تر و نرم تر شوند.
2)اگر دوست دارید این مواد را لا به لای پلو قرار داده و دم بیندازید.
گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست