بررسی گوشی میان رده هواوی Huawei G6
یک شنبه 9 شهریور 1393 3:25 PM
گوشی G6 یک گوشی با ارزش از شرکت هواوی است که برای رقابت با گوشی های سطح متوسط بازار واقعا رقیبی جدی محسوب می شود. شاید بتوان این گوشی را خوش ساخت ترین در میان رقبای هم رده خود دانست این موضوع را با اولین بار در دست گرفتن آن خواهید فهمید کناره های این گوشی کاملا شبیه به گوشی p7 نیست ولی از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است و واقعا شما را شگفت زده می کند.
باکس نسبتا ساده هواوی G6 از لحاظ طراحی، تفاوت خاصی با P6 نداشته و از طراحی ساده و یکدستی برخوردار است. درون این جعبه نسبتا کوچک طبق انتظار اجزای سهگانه همیشگی شامل کابل USB، شارژر و هدست سیمی قرار گرفتهاند که فارغ از رنگ دستگاه همگی به رنگ سفید در نظر گرفته شدهاند.
تمامی استانداردهای طراحی هواوی در چند سال گذشته را بهطور آشکار در طراحی بدنه G6 میتوان مشاهده کرد. این مدل که با حاشیههای اندک دو طرف صفحهنمایش، طراحی لبه پایینی و حواشی فلزی صفحهنمایش و بخش پشتی شباهتهای خود به P6 را کاملا حفظ کرده. با گذر از این موارد، G6 گوشی خوشدست و خوشساختی است که اجزای آن بهخوبی در کنار یکدیگر قرار گرفته و مشکلی از لحاظ استحکام در آن دیده نمیشود.
با یک بار در دست گرفتن گوشی جی ۶ اختلاف ابعاد آن با دیگر ۴٫۵ اینچیهای معمول بازار به وضوح مشخص خواهد بود. ابعاد این مدل نسبتا کوچک ۷٫۵×۶۵×۱۳۰ میلیمتر است که مقایسه آن با یک نمونه مشابه همچون XPERIA L بیش از ۴ میلیمتر کاهش ارتفاع و ۳٫۷ میلیمتر کاهش عرض را نشان میدهد. یک مقایسه دیگر، مهمترین نکته مثبت گوشی G6 در بحث طراحی را آشکار میسازد. گوشی هواوی جی 6 در مقایسه با LG L7 II P715 با وجود ۲٫۴ میلیمتر ارتفاع بیشتر همچنان ۵٫۳ میلیمتر عرض کمتری دارد که همین موضوع با تسهیل هرچه بیشتر در دستگیری گوشی امکان استفاده از تمامی قسمتهای صفحهنمایش را با یک دست فراهم میکند.
وزن اسمارتفونهای هواوی همواره یکی از نقاط مثبت تولیدات این برند است که عمدتا بهعلت استفاده از پلاستیک در مقایسه با اکثر رقبا در شرایط بهتری قرار میگیرند. G6 نیز از این قاعده مستثنی نیست و با وزن ۱۱۵ گرمی، ۲۲ گرم سبکتر از XPERIA L اندازهگیری میشود.
شرکت هواوی همواره در ساخت گوشیهای میان رده خود نیز از پنلهای IPS بهره برده است. پنل ۴٫۵ اینچی این مدل با وجود فناوری IPS از ساختار PenTile استفاده نکرده و به هر پیکسل سه زیر پیکسل رنگی را اختصاص میدهد. این نکته ظریف با وجود وضوح نچندان بالای ۹۶۰×۵۴۰ پیکسلی و فشردگی ۲۴۵ نقطه در هر اینچ، پنلی Sharp و رضایتبخش را در مقابل دیدگان کاربران میگستراند که نهتنها به مانند تمامی IPSهای دیگر از کنتراست، زاویه دید و رنگهای زنده و شفاف بهره میبرد بلکه در محیطهای با روشنایی بالا نیز به میزان زیادی کلاس کار خود را حفظ میکند.
صفحهنمایش G6 در کل یکی از با کیفیتترین قسمتهای سختافزاری این مدل را تشکیل میدهد که در مقایسه با دیگر نمونههای همرده در سطح کاملا بالاتری قرار میگیرد.
طراحی جلوی گوشی
زیر صفحهنمایش سه کلید back، home و منو در چینشی مشابه گوشی P6 در این زمینه یعنی جایگذاری کلید back در کناره سمت چپ قرار گرفتهاند و همانطور که گفته شد بدون روشن شدن backlight نیز بهخوبی دیده میشوند. عرض ۶۵ میلیمتری گوشی، منجر به فاصلهگذاری بسیار زیاد مابین کلیدهای سهگانه این بخش شده که با توجه به آیکونهای نسبتا کوچک در برخی مواقع میتواند منجر به گم شدن این کلیدها در زیر دست شود.
اسپیکر تماس با ظاهر لوزی کشیده نزدیک بخش بالایی دستگاه طراحی شده. حسگر تنظیم نور و Proximity در سمت چپ و دوربین دوم در کناره سمت چپ اسپیکر در این قسمت قرار دارند. وضوح دوربین دوم گوشی G6 برابر ۵ مگاپیکسل است و فیلمبرداری آن نیز با وضوح HD انجام میشود. این دوربین نیز تقریبا مثل تمامی دیگر دوربینهای دوم موبایلی در preview تصویری آینهای از فضای روبرو را ارائه میدهد (به عنوان مثال با قرار دادن یک نوشته در مقابل دوربین ثانویه می توانید این ویژگی را به خوبی مشاهده نمایید) و البته تصویر نهایی همچنان به صورت اصلی (غیر آینهای) خواهد بود.
طراحی سخت افزاری و طرز قرارگرفتن دکمه های G6 همانند گوشی P6 به صورتی است که دکمه های پاور و ولوم صدا هر دو در سمت راست گوشی قرار گرفته اند. برجستگی و فیدبک کلید پاور و راکر تغییر صدا به یک اندازه است و در زیر دست بهخوبی بدون نیاز به نگاه کردن احساس میشوند. نکته مثبت این دو کلید ارتفاع مناسب آنها از لبه پایینی گوشی است که برای کاربران با دستهای کوچک کاملاٌ مناسب خواهند بود.
پایین گوشی فقط به میکروفون تماس تعلق دارد و در بالا نیز به پورت USB، اتصالات سیمی و در سمت چپ گوشی نیز جک هدست، میکروفون دوم بر میخوریم.
بخش پشتی گوشی هم با وجود استفاده از پلیمر پلاستیک بسیار شبیه P6 بوده و از طراحی صاف و یکدستی بهره میبرد.
وضوح دوربین حاضر در G6 برابر ۸ مگاپیکسل در نظر گرفته شده حداکثر وضوح آن در هنگام عکاسی واید با نسبت تصویر ۱۶:۹ به ۶ مگاپیکسل یا ۱۸۳۶×۳۲۶۴ پیکسل تقلیل پیدا میکند که از این لحاظ تفاوتی با P6 ندارد اما در مقابل تعداد فلشهای LED در کناره لنز دوربین از ۲ به ۱ کاهش یافته و عبارت BSI به این قسمت افزوده شده است. Back Side Illuminated بودن سنسور دستگاه روی کاغذ انتظار مشاهده یک دوربین مناسب و با کیفیت را که در شرایط نور کم نیز کارآیی قابل قبولی دارد در کاربران ایجاد میکند که البته در عمل باز هم به دلیل کوچک بودن لنز نتیجه ایدهآل حاصل نمیشود.
اینترفیس دوربین هواوی G6 تفاوت خاصی نسبت به گذشته نداشته است. در این ساختار همچنان یک شاتر بزرگ همراه با سوئیچ تعویض بین عکاسی و فیلمبرداری و نمای آخرین عکس گرفته شده در سمت راست و تنظیمات در قالب چهار آیکون مختلف در پشت یک فلش در سمت چپ قرار دارند. در لیست تنظیمات این دوربین میتوان به موارد مهمی همچون عکاسی HDR، قابلیت Metering، افزایش ISO تا ۸۰۰ و تغییر همزمان و اصطلاحا لایو چهار فاکتور کنتراست، درجه اشباع، نورگیری و White balance در یک گزینه مشترک به نام Image adjustment اشاره کرد.
عکسهای گرفته شده توسط این دوربین در صفحهنمایش خود گوشی با رنگهای جذاب و گرم به نمایش در میآیند – نکتهای که با وجود اندکی اغراقآمیز بودن برای بسیاری از کاربران جذاب به نظر میرسد. در زمینه سرعت و دقت فوکوس نیز با نتیجه رضایتبخشی روبرو هستیم و کنتراست نیز در سطح مناسبی قرار دارد. تنها نکته نسبتا منفی در این قسمت میزان جزئیات تصویر است که با حداکثر کردن میزان زوم به روشنی به سایز کوچک سنسور اشاره دارد.
ویدئوهای گرفته شده توسط این دوربین با وضوح اچدی با بیتریتی نزدیکی به ۹ مگابیت در ثانیه با فرمت ۳GP و با صدای استریو ثبت میشود که با وجود رنگهای رنده و شاد به دلیل استفاده از فرمت ۳GP و فشردهسازی نسبتا زیاد یکی از نکات منفی G6 در فیلمبرداری به حساب میآید.
باتری استفاده شده در این مدل که با کنار زدن کاور بخش پشتی امکان دسترسی به آن وجود دارد دارای ظرفیت ۲۰۰۰mAh است که با این ظرفیت طبق اعداد رسمی تا ۱۲ ساعت مکالمه و ۳۰۰ ساعت حضور در حالت Stand-by قادر به تامین انرژی دستگاه است. از دیگر زمانهای رسمی این باتری میتوان به ۹ ساعت استفاده از ۳G، تا ۱۱ ساعت حضور در اینترنت با Wi-Fi، پخش ویدئو تا ۱۰ ساعت و بلاخره ۴۹ ساعت پخش موسیقی اشاره کرد. در حالت عادی باتری G6 از قدرت نسبتا راضیکنندهای برخوردار است و با یک بار شارژ با کنترل مصرف حداکثر تا نزدیک به ۲ روز میتوان روی آن حساب کرد.
اسلات Micro SIM و محل جایگذاری کارت حافظه Micro SD در کنار محل باتری قرار دارند و خوشبختانه امکان دسترسی به آنها بدون خاموش کردن دستگاه و درآوردن باتری وجود دارد.
نسخه اندروید حاضر در G6 ورژن ۴٫۳ اندروید جلیبین است که با لانچر اختصاصی Emotion UI ظاهری مشابه تمامی دیگر اسمارتفونهای برتر هواوی به خود گرفته است. زمان استارتآپ این گوشی هواوی پس از فشردن دکمه پاور و ویبره اولیه نزدیک به ۲۷ ثانیه است که زمان مناسبی به نظر میرسد. بهعنوان نمونه این زمان در Huawei Ascend P6 با پردازندههایی از نسل قبل نزدیک به ۳۳ ثانیه است و XPERIA L با پردازندههای نسبتا مشابه در ۳۰ ثانیه بوت میشود. صفحه قفل از سه میانبر برای دسترسی مستقیم به لاگ تماس ها، منوی پیامها و دوربین بهره میبرد و اطلاعات زمان و تاریخ نیز در بالای آن دیده میشود. اما برخلاف انتظار از اندروید ۴٫۲ امکان قرار دادن ویجتهای صفحه قفل در این قسمت وجود ندارد.
با باز شدن قفل صفحهنمایش HUAWEI Ascend G6 بار دیگر همان ترفند همیشگی هواوی یعنی حذف App drawer و قرار دادن آیکون تمامی برنامهها روی هوماسکرین دیده میشود. این ترفند با اینکه استفاده از دستگاه برای کاربران کمتر آشنا به اندروید را آسانتر میکند اما در سوی دیگر با شلوغ کردن صفحه هوم، والپیپر را بیش از پیش از دید پنهان ساخته و صفحات شلوغی را پس از مدتی استفاده پیش روی کاربران قرار میدهد.
Notification Area از دو قسمت جداگانه تشکیل شده که در صفحه اول تنها زمان و تاریخ همراه با نوتیفیکیشن برنامهها به نمایش در میآید و با لمس آیکن چرخدنده در بالای صفحهنمایش به دومین پنل این بخش وارد میشویم که toggleهای متعددی از قبیل وایفایفای، بلوتوث، پروفایلهای صوتی، چرخش صفحهنمایش و روشنایی در آن حضور دارند.
چیپست پردازشی و حافظه
عملیات پردازش در G6 به وسیله چیپست Qualcomm® MSM 8X12 با چهار پردازنده ۱٫۲ گیگاهرتزی انجام میشود. حافظه RAM گوشی ۱ گیگابایت در نظر گرفته شده و حافظه داخلی ۴ گیگابایتی آن نیز با کمک کارت حافظه Micro SD تا ۳۲ گیگابایت دیگر امکان ارتقا دارد. از ۴ گیگابایت حافظه داخلی G6 چیزی نزدیک به ۲٫۳۲ گیگابایت در دسترس کاربران قرار دارد.
ارتباطات
برقراری ارتباط در G6 با فرکانسهای چهارگانه GSM و ۳G انجام میشود و قابلیت ۴G به ورژن خاصی از دستگاه موسوم به G6 4G موکول شده است. حداکثر سرعت ارتباطات تحت شبکه این مدل نیز به ۴۲٫۲Mbps تحت HSDPA میرسد. وایفای ۱۱٫n با هر سه گزینه DLNA، تشکیل هاتاسپات و انتقال فایل (Wi-Fi Direct) همراه با بلوتوث نسخه چهارم و گیرندههای GPS و GLONASS لیست گزینههای ارتباطی این مدل را تکمیل میکنند.
HUAWEI Ascend G6 محصولی خوشدست و زیبا با ابعاد و وزن ایدهآل خصوصاً برای بانوان است که کارکرد آسانی را برای کاربران فراهم میکند. صفحهنمایش با کیفیت، دوربین مناسب و بخش پردازشی سریع و نسبتا قدرتمند از دیگر گزینههای مثبت این اسمارتفون است. در سوی دیگر طراحی منحصر بفرد، قابلیت تعویض باتری، دسترسی به کارت حافظه بدون برداشتن باتری و قیمت بسیار مناسب، از جمله محاسنی است که به این مدل گوشی هواوی وارد میشود. G6 گذشته از تمامی موارد گفته شده در یافتن جایگاه مناسب در سبد خرید کاربران بسیار موفق عمل کرده است و در مقایسه با سایر رقبای هم قیمت خود از مزیت های خوبی برای انتخاب شدن برخوردار است.