پاسخ به:قرار شب هجدهم ماه مبارک رمضان
چهارشنبه 25 تیر 1393 2:08 AM
از احاديث اسلامى درباره اهميت صدقه مطالب مختلفى استفاده مى شود؛ مثلا از روايات استفاده مىشود كه صدقه بدهيد حتى به اندازه يك دانه خرما و به هرمستمندى كمك كنيد حتى به شخص يهودى و كسى كه از مذهب او خبر نداريد حتى نسبت به حيوانات سفارش شده كه آب دادن به حيوان تشنه صدقه محسوب مىشود. از مجموع احاديث استفاده مىشود كه توجه خاصى كه اسلام به اين موضوع مستحبى دارد به كمتر موضوعى اين مقدار توجه شده در اين جهت بعضى از روايات را ذكر مىكنيم:
1-«قال رسول اللّه صلّى اللّه عليه و اله: كل معروف صدقة الى غنىّ او فقير فتصدّقوا و لو بشقّ التمرة ...».
«رسول خدا صلّى اللّه عليه و اله فرمود: هركار نيكى، براى انسان ثروتمند و تهيدست صدقه است، صدقه بدهيد گرچه به مقدارى از خرما باشد ...»
2-«عن عمرو بن ابى نصر قلت لابى عبد اللّه عليه السّلام ان اهل البوادى يقتحمون علينا و فيهم اليهود و النصارى و المجوس فنتصدّق عليهم قال نعم».
«عمرو بن ابى نصر گويد: به حضرت عرض كردم باديهنشينان بر ما وارد مىشوند و در ميان آنها يهودى و نصرانى و مجوسى وجود دارد آيا به ايشان صدقه بدهيم؟ فرمود: آرى».
3-«عن سدير الصيرفى قال قلت لابى عبد اللّه عليه السّلام اطعم سائلا لا اعرفه مسلما فقال نعم اعط من لا تعرفه بولاية و لا عداوة للحقّ».
«سدير صيرفى مىگويد: از امام صادق عليه السّلام پرسيدم من به سائل اطعام مىدهم و نمىدانم كه آيا مسلمان هست يا نه؟ حضرت فرمود: عطا كن هركسى را كه نمىدانى دوست يا دشمن حقّ مىباشد».
4-«عن ابى جعفر عليه السّلام قال ان اللّه تبارك و تعالى يحبّ ابراد الكبد الحرى و من سقى كبدا حرى من بهيمة و غيرها اظله اللّه يوم لا ظلّ الا ظله». «1»
«ابى جعفر عليه السّلام فرمود: خداوند دوست دارد سرد نمودن جگر تشنه را و هركس سيراب كند جگر تشنه حيوانى را و غير حيوان را، خداوند متعال او را در سايه رحمت خويش قرار مىدهد».
پی نوشت :
(1)- وسائل، ج 6، ص 284
☆☆ خداوندا، اراده ام را به زمان کودکی بازگردان ☆☆
☆☆ همان زمان که برای یکبار ایستادن هزار بار می افتادم اما نا امید نمی شدم ☆☆