0

قرار شب هجدهم ماه مبارک رمضان

farnaz_s
farnaz_s
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7586

پاسخ به:قرار شب هجدهم ماه مبارک رمضان
چهارشنبه 25 تیر 1393  2:08 AM

اهميت صدقه دادن‏

از احاديث اسلامى درباره اهميت صدقه مطالب مختلفى استفاده مى‏ شود؛ مثلا از روايات استفاده مى‏شود كه صدقه بدهيد حتى به اندازه يك دانه خرما و به هرمستمندى كمك كنيد حتى به شخص يهودى و كسى كه از مذهب او خبر نداريد حتى نسبت به حيوانات سفارش شده كه آب دادن به حيوان تشنه صدقه محسوب مى‏شود. از مجموع احاديث استفاده مى‏شود كه توجه خاصى كه اسلام به اين موضوع مستحبى دارد به كمتر موضوعى اين مقدار توجه شده در اين جهت بعضى از روايات را ذكر مى‏كنيم:

1-«قال رسول اللّه صلّى اللّه عليه و اله: كل معروف صدقة الى غنىّ او فقير فتصدّقوا و لو بشقّ التمرة ...». 

«رسول خدا صلّى اللّه عليه و اله فرمود: هركار نيكى، براى انسان ثروتمند و تهيدست صدقه است، صدقه بدهيد گرچه به مقدارى از خرما باشد ...»

2-«عن عمرو بن ابى نصر قلت لابى عبد اللّه عليه السّلام ان اهل البوادى يقتحمون علينا و فيهم اليهود و النصارى و المجوس فنتصدّق عليهم قال نعم». 

«عمرو بن ابى نصر گويد: به حضرت عرض كردم باديه‏نشينان بر ما وارد مى‏شوند و در ميان آنها يهودى و نصرانى و مجوسى وجود دارد آيا به ايشان صدقه بدهيم؟ فرمود: آرى».

3-«عن سدير الصيرفى قال قلت لابى عبد اللّه عليه السّلام اطعم سائلا لا اعرفه مسلما فقال نعم اعط من لا تعرفه بولاية و لا عداوة للحقّ». 

«سدير صيرفى مى‏گويد: از امام صادق عليه السّلام پرسيدم من به سائل اطعام مى‏دهم و نمى‏دانم كه آيا مسلمان هست يا نه؟ حضرت فرمود: عطا كن هركسى را كه نمى‏دانى دوست يا دشمن حقّ مى‏باشد».

4-«عن ابى جعفر عليه السّلام قال ان اللّه تبارك و تعالى يحبّ ابراد الكبد الحرى و من سقى كبدا حرى من بهيمة و غيرها اظله اللّه يوم لا ظلّ الا ظله». «1»

«ابى جعفر عليه السّلام فرمود: خداوند دوست دارد سرد نمودن جگر تشنه را و هركس سيراب كند جگر تشنه حيوانى را و غير حيوان را، خداوند متعال او را در سايه رحمت خويش قرار مى‏دهد».

پی نوشت :

(1)- وسائل، ج 6، ص 284

☆☆ خداوندا، اراده ام را به زمان کودکی بازگردان ☆☆

☆☆ همان زمان که برای یکبار ایستادن هزار بار می افتادم اما نا امید نمی شدم ☆☆

ツ وبلاگ لبخند زیبای زندگیツ

☆☆  مدیر تالار ادبیات ☆☆

تشکرات از این پست
nazaninfatemeh
دسترسی سریع به انجمن ها