پاسخ به:قرار شب شانزدهم ماه مبارک رمضان
دوشنبه 23 تیر 1393 6:44 PM
حکمت: وَ قالَ عَلَيْهِ السَّلامُ: إِذا وَصَلَتْ إِلَيْکُمْ أَطْرافُ النِّعَمِ فَلا تُنَفِّرُوا أَقْصاها بِقِلَّةِ الشُّکْرِ.
ترجمه: و درود خدا بر او فرمود: چون نشانههاي نعمت پروردگار آشکار شد، با ناسپاسي نعمتها را از خود دور نسازيد.
تفسیر: به هنگام نعمت بايد قدرداني و شکرگزاري کرد تا نعمت بماند و افزايش يابد. کفران نعمت، سبب ميشود که نعمت از انسان روي گردان شود. شکر نعمتهاي الهي اخلاقي است که خدا به همه کس نميدهد. خداي عزيز در قرآن مجيد ميفرمايد: (ما به لقمان حکيم حکمت داديم. حکمت اين بود که شکر خداي را انجام دهد معلوم ميشود عاقلان و حکماء هستند که قدر نعمتهاي خدا را دارند.
انسان بخاطر عقلی که دارد هیچ چیز را بدون دلیل نمی پذیرد ولی وقتی دلیل چیزی را فهمید و نپذیرفت خطاکار است. خداوند این همه نشانه برای نعمت هایش دراختیار انسان ها قرار داده بخاطر پرسش های بسیار خود انسان ها، ولی بعضی قبول می کنند و بعضی نه. آنها که قبول می کنند دلایل و نشانه ها را نعمتشان نیز بیشتر و بیشتر می شود همچنین نعمت های بیشتر نیز شاما حال آنها می شود، ولی ان ها که قبول نمی کنند خداوند آنها را مجازات کرده و آن نعمت را از آنان می گیرد و از نعمت های دیگر هم محروم می کند. پس باید در هر شرایطی شکرگزار خداوند باشیم و همچنین از خداوند بخاط نشانه هایش تشکر کنیم.