پاسخ به:قرار شب دهم ماه مبارک رمضان
سه شنبه 17 تیر 1393 4:36 PM
چطور با وجود اینکه اعتقاد داریم کتابهای آسمانی قبل از قرآن تحریف شده اند باز باید به اونها ایمان داشته باشیم؟
البته در اینکه این کتابها از سوی خدا نازل شده شکی نیست. ولی چیزی که اینجا بیان شده فکر می کنم مفهوم و مضمون کتب آسمانی هست. نه صرفا آسمانی بودن آنها.
کسی جوای این سوال رو می دونه؟
خاستگاه اين جهتگيري آن است كه معارف الهي مجموعة به هم پيوستهاي است كه ايمان به آن بايد يكپارچه باشد; ازاين رو، چنانچه مؤمن مسيري را برگزيند كه به انكار بخشي از اين مجموعة به هم بسته منجر گردد، خود گونهاي نفاق خواهد بود.(الميزان، ج 5، ص 112، جامعه مدرسين.) مجموع كتب آسماني; البته كتب آسماني تحريف نشده و واقعي، مسير واحدي را تعقيب ميكنند كه در راستاي حركت تكاملي خود به اسلام منتهي شده است. آنها كلام خدا ميباشند. بنابراين ايمان به آنها نيز لازم است.
انسان مسلمان بايد در مقابل دستوراهاي تمامي پيامبران، مطيع و فرمانبردار باشد و ميان هيچ يك از آنان،و نيز كتابهايشان فرقي نگذارد، زيرا همه آنها از جانب خدا است. اگر كسي تسليم خدا باشد، هر چه را نازل فرموده، بايد بپذيرد. اين مطلب در قرآن كريم به اين صورت بيان شده كه: خدا از پيامبران ميثاق گرفت كه پيامبران ديگر را تاييد كنند و هر پيامبري بايد به پيامبر قبلي ايمان داشته باشد. مؤمنان هم بايد نسبت به پيامبران گذشته و كتابهاي آنها ايمان داشته باشند.{ آل عمران (3) 82 – 18}
معناي ايمان به تورات و انجيل و كتابهاي ديگر پيامبران گذشته، اين نيست كه در اين زمان هم به آنها عمل كنيم، بلكه معنايش اين است كه آنچه را براي مردم آن عصر بوده و در كتب تحريف نشده آمده، صحيح و حق بدانيم اما در مورد عمل به دستورهاي الهي، بايد ببينيم در دوران كنوني، خدا از ما چه خواسته است؟
هم چنان كه در مقام توحيد بايد همه مراتب توحيدي را پذيرفت (مانند توحيد در خلقت، توحيد در ربوبيت و...) در نبوت هم بايد تمامي كتب آسماني را پذيرفت، زيرا انكار بعضي، به منزله انكار جميع است و كساني كه تمام احكام خدا را نپذيرفتهاند، مورد سرزنش الهي واقع شدهاند{ مائده (5) آيه 59}.
حتي قرآن كساني را به جدايي در دين و بين كتابها و پيامبران الهي معتقد هستند، در شمار مشركان به حساب ميآورد.{ روم (30) آيه 31}.
YEMEN
۩۩ ¤ هر روز آشنایی با یکی از سوره های قرآن کریم ¤ ۩۩
amin.bidar@gmail.com
من در پی تو هستم و مردم پی بهشت .... ایمان شهر ، کفر مرا در می آورد