هلیم ( حلیم ) حیدرآبادی ( پاکستان )
یک شنبه 15 تیر 1393 12:44 PM
مواد لازم :
گوشت بره یا گوسفند یک کیلو گرم
یک کیلوگرم گندم خیس کرده بدون پوست
نصف پیمانه ماست
خمیر سیر و زنجبیل یا رنده 3 عدد سیر و یک تکه زنجبیل
پیاز خرد شده زیر یک پیمانه
پودر زردچوبه یک ق مرباخوری
خمیر فلفل تند یا پودر فلفل تند در صورت تمایل
گشنیز خرد شده ریز حدودا چند ق غ
آب نصف لیموترش
قلم دارچین و یا مقداری پودر دارچین
نصف پیمانه روغن
نمک به مقدار لازم
نعنا و فلفل برای تزیین
طرز تهیه :
ابتدا آب لیموترش و ماست و فلفل و گشنیز خرد شده و چوب و پودر دارچین و زردچوبه و پیاز و سیر و زنجبیل و نمک را مخلوط کرده و گوشت را چند ساعتی در آن مارینه کنید . گندم خیس کرده را با آب روی حرارت قرار دهید تا ارام آرام بپزد . در طی این مدت آب آن کم خواهد شد که باید اضافه کنید . روغن را داخل تابه ریخته و روی حرارت قرار دهید و گوشت را با مایه مارینه آن روی حرارت کمی تفت دهید تا بیرنگ شود . سپس مقداری آب اضافه کرده و اجازه دهید کاملا نرم شده و بپزد . پس از پختن , گندم را داخل بلندر خوب مخلوط کنید تا نرم و له شود .مخلوط گندم را به مایه گوشت پخته شده اضافه کنید و مجددا اجازه دهید تا باهم بپزند و در این بین مرتب هم بزنید تا ته نگیرد .
نکته : در صورت تمایل میتوانید از انواع ادویه دلخواه برای مخلوط کردن با گوشت بهره بگیرید . پس از آماده شدن و کش دار شدن هلیم ( حلیم ) آنرا داخل ظرفی مناسب کشیده و سپس با برگ های نعنا یا گشنیز و دانه های فلفل و پیاز داغ تزیین کنید و داغ سر میز ببرید .