شیخ وی را در شمار اصحاب امام صادق و امام کاظم و امام رضا علیهمالسلام ذکر و توثیق نموده است [1] . و در کتاب «الغیبة» فرموده: وکیل امام موسی بن جعفر و امام رضا علیهمالسلام و عابد بود، و نزد آن دو بزرگوار دارای مقامی بلند بود [2] .
و مرحوم کشی نقل کرده که عبدالله بن جندب به حضرت موسی بن جعفر علیهماالسلام عرض کرد: آیا شما از من راضی نیستی؟ حضرت فرمود: آری به خدا سوگند من از تو راضی هستم و رسول خدا و خدا از تو راضی هستند [3] .
و مرحوم کلینی با سند معتبر از ابراهیم بن هاشم نقل نموده که: عبدالله بن جندب را در موقف (عرفات) دیدم، هیچ وقوفی بهتر از وقوف او ندیدم. دستهایش را به آسمان بلند کرده بود و اشک بر گونهاش جاری بود که بر زمین میریخت. وقتی که مردم از عرفات کوچ کردند به او گفتم: موقف هیچ کس را بهتر از وقوف تو ندیدم! گفت: به خدا سوگند دعا نکردم مگر برای برادرانم زیرا امام موسی بن جعفر علیهماالسلام به من فرمود: هر که در غیاب برادر دینیاش برای وی دعا کند از عرش به او خطاب شود برای تو صد هزار برابر آنچه برای برادرت خواستی میباشد خوش نداشتم صد هزاری که تضمین شده برای یکی که نمیدانم به اجابت میرسد یا نه، واگذارم [4] .
پی نوشت ها:
[1] معجمرجالالحدیث، ج 10، ص 149.
[2] الغیبة، ص 210 و 211.
[3] معجمرجالالحدیث، ج 10، ص 149.
[4] کافی، ج 2، ص 508؛ ح 6؛ ج 4، ص 465، ح 7.