0

یا علی(ع) مرا راهنمائی کن

haj114
haj114
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 3991

چهارشنبه 17 اردیبهشت 1393  10:49 PM

مرحوم علامه طباطبائی رضوان اللّه تعالی علی(ع)ه فرمود: هنگامیکه از تبریز به قصد ادامه تحصیل علوم اسلامی، به سوی نجف اشرف حرکت کردم، از وضع نجف بی‏اطلاع بودم، نمی‏دانستم کجا بروم و چه بکنم در بین راه همواره در فکر بودم که چه درسی را بخوانم. پیش چه استادی، شاگردی نمایم و چه راه و روشی را انتخاب کنم که پسندیده خداوند متعال باشد. وقتی به نجف اشرف رسیدم، به هنگام ورود، رو به قبّه و بارگاه امیرالمؤمنین علی(ع)کردم و عرضکردم. یا علی(ع) من برای ادامه تحصیل به محضر شما شرفیاب شده‏ام ولی نمی‏دانم چه روشی را پیش بگیرم و چه برنامه‏ای را انتخاب کنم، از شما می‏خواهم که مرا به آنچه صلاح من است، راهنمائی کنید.
منزلی اجاره کرده و در آن ساکن شدم. در همان روزهای اول، قبل از اینکه در جلسه درسی شرکت کرده باشم، در منزل نشسته بودم و به آینده خود فکر می‏کردم ناگهان در خانه را زدند، در را باز کردم دیدم یکی از علمای بزرگ است، سلام کرد و داخل منزل شد در اتاق نشست و خیر مقدم گفت. چهره‏ای داشت بسیار جذّاب و نورانی، با کمال صفا و صمیمیت به گفتگو نشست و با من انس گرفت. در ضمن صحبت اشعاری برایم خواند و سخنانی بدین مضمون برایم گفت:
کسی که به قصد تحصیل به نجف می‏آید، خوب است علاوه بر تحصیل به فکر تهذیب و تکمیل نفس خویش نیز باشد و از نفس خود غافل نماند. این را فرمود و حرکت کرد. من در آن مجلس، شیفته اخلاق و رفتار اسلامی او شدم. سخنان کوتاه و با نفوذ آن عالم ربانی چنان در دل من اثر کرد که برنامه آینده‏ام را شناختم.
آن دانشمند بزرگ مرحوم آیت اللّه حاج میرزا علی(ع) آقای قاضی رضوان اللّه تعالی علی(ع)ه بود. پس هر انسانی که می‏خواهد به مقام علم و عمل و خدا برسد باید از طریق علی(ع) و آل علی(ع)بخواهد.

تا نیفتادم ز پا دستم بگیر 
یا علی(ع) مرتضی دستم بگیر

سرنهادم بر در احسان تو 
من گدایم من گدا دستم بگیر

گر بَدَم من، دوست می‏دارم تو را 
ای شه مُلک ولا دستم بگیر

در دم مُردن به فریادم برس 
پا بنه بر سر مرا دستم بگیر

من ز مرگ و برزخم در وحشتم 
یاریم کن از وفا دستم بگیر

دردمندم، مستمندم، مضطرم 
ای شه مشکل گشا دستم بگیر