آش دنگو ( محلی کهکیلویه و بویراحمد )
پنج شنبه 11 اردیبهشت 1393 3:45 PM
آش دنگو از غذاهای محلی استان کهگیلویه و بویراحمد است که سرشار از حبوبات می باشد و در فصل زمستان بیشتر رواج دارد چون به اعتقاد مردم استان این آش برای سرماخوردگی بسیار مناسب است.
مواد لازم:
عدس یک پیمانه
لوبیا چشم بلبلی 1/4 پیمانه
لیزک یک کیلو
ماش، نخود هر کدام 1/4 پیمانه
گندم نصف پیمانه
ادویه، زردچوبه، نمک
پیاز داغ عسلی
آب به مقدار لازم
طرز تهیه:
پیاز داغ را تهیه کرده و با مقداری زردچوبه و ادویه تفت میدهیم . ابتدا آب مورد نیاز را به حبوبات ؛ نخود و ماش و لوبیای خیس خرده و نرم شده و پیازداغ را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا بپزند . بعد عدس را اضافه میکنیم تا بپزد . سپس گندم را اضافه می کنیم . گندم باید آنقدر بپزد تا کاملا وا رفته و در آش دیده نشود . آش به این صورت جا میفتد . در اواخر پخت سبزی را اضافه کرده و وقتی پخت و رنگ سبزی عوض شد , آش آماده است . نمک و فلفل آن را اندازه کرده و سر سفره میبریم . طبق معمول همه آش ها پیاز داغ برای روی آن نگه داشته و تزیین میکنیم .با لیموترش و یا سرکه و .... میتوان سرو کرد . در صورت تمایل عصاره مرغ یا قلم هم میتوان اضافه کرد