پاسخ به:اندازهگیری شادی
دوشنبه 8 اردیبهشت 1393 1:24 PM
عوامل موثر در احساس خوشبختی و شادی
*ازدواج: به نظر میرسد ازدواج نیز در احساس خوشبختی نقش داشته باشد. بر اساس پژوهشها اثر ازدواج ۷ سال افزودن به طول عمر مردان و حدود ۴ سال به طول عمر زنان است.
*داشتن معنایی برای زندگی: عنصر تاثیرگذار دوم داشتن معنایی برای زندگی است، داشتن عقیدهای بزرگتر از علائق خود فرد. معنایی که ممکن است از مذهب ، روحانیت یا فلسفهای برای زندگی ناشی شود.
*داشتن اهدافی در قالب ارزشهای درازمدت: که نه تنها شما برای تحقق آنها تلاش میکنید بلکه آنها را لذتبخش هم مییابید. روانشناسان استدلال میکنند که ما نیاز داریم از طریق داشتن مجموعهای از اهداف که کار کردن در جهت آنها برای ما جذاب است و تواناییها و استعدادهایمان را برای آنها به کار میاندازیم، به رضایت خاطر دست یابیم.
ناخرسندی
البته چیزهای بسیاری هم در زندگی وجود دارند که میتوانند ناخرسندیهای طولانی مدتی را به بار آورند. پروفسور دینر در این رویداد ، کلیدی را که میتواند تاثیرات درازمدتی به جای بگذارند یادآور میشود.
به دنبال از دست دادن همسر ممکن است سالها طول بکشد تا فرد دوباره به سطح پیشین خرسندی و شادی بازگردد.
رویداد دوم از دست دادن شغل است که میتواند حتی در صورتی که فرد بعدها به کار بازگردد، تا سالها تاثیر ناراحت کننده خود را بر روان فرد حفظ کند.
اما اگر عبوس و ناراحت به دنیا آمده باشید، آیا همیشه ناراحت باقی خواهید ماند؟ درباره این پرسش که آیا واقعا میتوانیم از دانشمان در مورد چیزهایی که ما را شاد میکند، استفاده کنیم تا میزان شادیمان را به طور دائم بالا ببریم؟ بحث داغی میان روانشناسان در جریان بوده است.
به نظر مارتین اسلیگمن از دانشگاه پنسیلوانیا تا حدی امکان دارد که ما در طیف حد زیستی شادیمان را با انجام کارهایی به سمت بالا حرکت دهیم. به گفته او ، حداکثر کاری که ما با احساسات مثبت میتوانیم انجام دهیم این است که به افراد کمک کنیم در حد اوج این طیف زندگی کنند. بنابراین میتوانیم حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد اعمال نفوذ انجام دهیم اما نمیتوان یک آدم غرغرو را گرفت و او را بدل به یک آدم خوش خنده کرد.
مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه