40 حدیث طبی
چهارشنبه 27 فروردین 1393 1:42 PM
حدیث 1 (آلو)
زیاد قندی گفت : به محضر امام رضا (ع) رسیدم در حالیکه ظرفی از آلوی سیاه در پیش روی آن حضرت بود، سپس فرمود : گرما به ما هجوم آورده و می بینم که آلو حرارت و گرما را خاموش کند و صفراء را تسکین بخشیده و فشار خون را کم می کند و به اذن خدای عزوجل مسکن درد بی درمان است.
(مکارم الاخلاق- ص199)
حدیث 2 (انار)
عبدالله ابن سنان گفت: از امام صادق (ع) شنیدم که می فرمود: خوردن انار شیرین بر شما لازم است چون که دانه ی انار از دانه هایی نیست که در معده موجب بیماری شود و وسوسه شیطان را می برد.
(وسائل – ج17، ص121)
حدیث 3 (انجیر)
امام رضا (ع) فرمودند : انجیر رطوبت بدن را از بین می برد و استخوان را محکم نموده و مو بر بدن می رویاند و درد را می برد و با وجود انجیر نیاز به دارو نیست و حضرت فرمودند: درخت انجیر شبیه ترین گیاهان به گیاهان بهشتی است.
(وسائل – ج17 ، ص133)
امام صادق (ع) فرمودند : نوح از غم به خدا شکایت کرد ، خداوند به او وحی کرد انگور بخور که غم را می برد.
(وسائل – ج17 ، ص117)
پیامبر (ص) فرمودند : بادنجان بخورید و زیاد هم بخورید جون اولین گیاهی است که به خداوند عزوجل ایمان آورده است.
(بحارالانوار – ج66 ، ص223)
امام هادی (ع) به یکی از عموهایش فرمودند: برای ما بادنجان زیاد بخواهید چون که در فصل گرما گرم و در فصل سرما سرد است ، در تمام اوقات سال معتدل است و در هر صورت خو ب است.
وسائل – ج 7 ، ص 166)
حضرت علی (ع) می فرماید : یکی از پیامبران از کمبود زاد و ولد در میان امتش گله کرد پروردگار فرمود : به آنان دستور بده که تخم مرغ بخورند پس آنها عمل کردند پس نسل آنها زیا شد.
(محاسن – ص481)
حدیث 8 (جو)
امام رضا (ع) فرمودند: برتری جو بر گندم مثل برتری و مزیت ما بر مردم است هیچ پیامبری نمی یابی مگر آنکه بر خوردن جو دعا می کرد و آفرین می گفت.جو داخل هیچ معده ای نمی شود مگر آنکه هر مرضی که در ان است خارج شود. جو قوت انبیا و غذای نیکان است . خداوند امتنا ورزید که غذای انبیا را غیر از جو قرار دهد.
(اصول کافی – ج 6 ، ص304)
حدیث 9 (حناء)
امام صادق (ع) فرمودند: حناء آب چشم را زیاد و پیری را می پوشاند.
(وسائل – ج1 ، ص396)
حدیث 10 (خربزه)
پیامبر خدا(ص) فرمودند: خربزه را گاز بزنید و بخورید نه آنکه قطعه قطعه کنید، چون که میوه ی مبارکی و خوشبو پاک کننده دهان و قلب و سفید کننده ی دندان و خشنود کننده ی خداست ، بویش از عنبر و آبش از کوثر و گوشتش از فردوس و لذتش از بهشت و خوردنش نوعی عبادت است.
(بحارالانوار – ج 59 ، ص296)
حدیث 11 (خرما)
صالح پسر عقبه گفت : شنیدم امام صادق (ع) می فرمودند: به زنانتان در زمان نفاس خرمای برنی بخورانید چونکه فرزندان شما صبور و بردبار می شوند.
(بحارالانوار – ج66 ، ص134)
حدیث 12 (زیتون)
امام رضا (ع) فرمودند:روغن زیتون طعام خوبی است زیرا بوی دهان را خوش و بلغم را می برد و رنگ صورت و بدن را را شفاف و با صفا و عصب را محکم و بیماری را از بین برده و آتش غضب را خاموش می کند.
(مکارم الاخلاق – ص218)
حدیث 13 (سرکه)
حضرت علی (ع) فرمودند: سرکه خوردنی خوب و پسندیده ای است ، صفرا را از بین می برد و قلب را زنده و شاداب می گرداند.
(بحارالانوار – ج63 ، ص305)
حدیث 14 (سنجد)
پسر بکیر گفت: از اماما صادق (ع) شنیده که آن حضرت درباره ی سنجد می فرمودند: گوشت آن بر بدن گوشت می رویاند و پوستش بر بدن پوست و هسته اش استخوان می رویاند و با وجود این خواص کلیه ها را گرم و معده را دباغی می کند و انسان را از بواسیر و مرض سلس البول حفظ کده و ساقهای پا را تقویت و ریشه بیماری جذام را می خشکاند.
(اصول الکافی _ ج6 ، ص360)
حدیث 15 (سیب)
حضرت علی (ع) فرمودند: سیب را مصرف کن زیرا حرارت بدن را کاهش می دهد مزاج را خنک می سازد و تب را بر طرف می کند.
(محاسن – ص551)
حدیث 16 (شلغم)
امام صادق (ع): هیچ کس نیست مگر انکه دارای رگ و ریشه جذام است شلغم را در زمان خودش بخورید ، جذام را از شما دور می کند.
(محاسن – ص 525)
حدیث 17 (شیر)
امیرالمومنین (ع) فرمودند: نوشیدن شیر شفای هر دردی است مگر مرگ.
(بحارالانوار – ج63 ، ص95)
حدیث 18 (عدس)
از سفارشهای پیامبر(ص) به امیر المومنین(ع) : یا علی (ع) عدس را بخور ، غذای مقدس و با برکتی است ، سبیب رقت و نرمی قلب می شود و اشک را زیاد می کند. عدس غذایی است که هفتاد پیامبر با خوردنش برکت جسته اند.
(بحارالانوار – ج63 ، ص258)
حضرت علی (ع) فرمودند: عسل شفا دهنده ی همه ی امراض و بیماری ها است و هیچ ضرر و آفتی در آن نیست. بلغم را کاهش و قلب را صفا و جلا می دهد.
(بحارالانوار – ج63 ، ص294)
حضرت علی (ع) فرمودند: قارچ از تفضلات و احسان پروردگار است . آب آن داروی شفا بخش برای چشم است.
(بحارالانوار – ج59 ، ص 151)
حضرت علی (ع) از قول پیامبر (ص) فرمودند: کاهو را بخورید زیرا خواب آور است و غذا را هضم می کند
(بحارالانوار – ج63 ، ص239)
رسول اکرم (ص) فرمودند: کدو بخورید چون اگر خدا می دانست گیاهی از کدو سبک تر است برای برادرم یونس آن را می رویاند اگر آبگوشت درست کردید کدو زیاد در آن بریزید ، چون قوه ی فهم و عقل را زیاد می کند.
(بحارالانوار – ج66 ، ص228)
عمر بن ابراهیم گفت : از امام باقر (ع) ضمن گلایه از معده ام درباره ی درمانش پرسیدم پس آن حضرت فرمودند: حزاء(گیاهی است شبیه کرفس و از سبزیهای با حرارت است) را با آب سرد بخور آن را انجام دادم و آنچه را دوست داشتم به دست آوردم.
(بحارالانوار – ج66 ، ص 242)
حضرت علی (ع) فرمودند: کشمش قلب را تقویت می کند مرض را برطرف می سازد حرارت بدن را از بین می برد و درون و باطن انسان را پاکیزه می سازد.
(بحار الانوار – ج 63 ، ص151)
امیر المومنین (ع) فرمودند: خوردن گردو در تابستان سبب گرمی و حرارت جسم می شود و موجب پیدایش کورک و دمل و جوشهای چرکین در بدن می گردد اما مصرف آن در زمستان کلیه ها را گرم نگه می دارد و سردی و برودت را از بدن دفع می کند.
(بحارالانوار – ج63 ، ص 198)
امام صادق (ع) فرمودند: گلابی بخورید چون که قلب را جلا می دهد و دردهای درونی را به اذن خدا آرام می کند.
(وسائل – ج17 ، ص 133)
حضرت علی (ع) فرمودند: نان را عزت و احترام کنید زیرا خداوند برکات زمین و آسمان را در آن قرار داده است عرض کردم احترام کردن از نان به چه صورت است؟ فرمودند: با کارد بریده نشود و زیر پا و امثال آن قرار نگیرد.
(بحارالانوار – ج63 ، ص 201)
حضرت علی (ع) فرمودند: بر شما باد به خوردن گوشت زیرا خوردن گوشت سبب ازدیاد گوشت بدن می شود و کسی که چهل روز گوشت نخورد اخلاق ناپسند پیدا می کند.
(بحارالانوار – ج 63 ، ص 58)
امام موسی ابن جعفر(ع) فرمودند: ماهی تازه چربی های مزاحم اطراف چشمان را از بین می برد.
(وسائل – ج17 ، ص 54)
امام علی (ع) فرمودند: غذا را با خوردن کمی نمک شروع کنید اگر مردم خواص نمک را می دانستند آن را بر دارو و پاد زهر ترجیح می دادند.
(وسائل – ج 19 ، ص 520)
امام صادق (ع) فرمودند: هویح در معالجه قولنج و بواسیر موثر است این گیاه هم قوه باه را اضافه می کند و هم کلیه ها را گرم می سازد.
(طب الرضا(ع)و الصادق(ع) ص 256)
پیامبر اکرم (ص) فرمودند: آب را جرعه جرعه بیاشامید و سر نکشید چون که از سر کشیدن آب بیماری کبدی ایجاد می شود.
(وسائل – ج17 ، ص188)
از حضرت رسول (ص) نقل شده است که فرمودند: بر هر یک از برگ و دانه ی بوته ی اسفند ملکی موکل است که با آنها هست تا آنکه بپوسد و ریشه اش و شاخه اش غم و سحر و چشم بد را برطرف سازد و در دانه اش شفای هفتاد درد است پس مداومت کنید به اسفند و کندر با دود کردن آنها.
(بحارالانوار – ج95 ، ص 130)
امام صادق (ع) فرمودند: پیامبر خدا به زبیر فرمودند: به بخور زیرا 3 خاصیت دارد قلب را آرام و بخیل را بخشنده و ترسو را شجاع می کند.
(محاسن – ص550)
ازرق ابن سلیمان گفت : از امام صادق (ع) سوال کردم درباره ی آلو آن حضرت فرمودند: صفراء را از بین می برد و نرم کننده مفاصل است لکن زیاده روی در خوردن آن نکن زیرا موجب ورم مفاصل می گردد.
(بحار – ج66 ، ص189)
صعصه از صوحان می گوید: شبی به خدمت امام علی (ع) رسیدم درحالیکه نصفی از انار در مقابلش بود فرمودند: نزدیک بیا از این انار میل کن عرض کردم: شام خورده ام حضرت مقداری از آن انار را به من داد و فرمود: بخور منتهی با پوست داخلش میل کن زیرا دندان و لثه را تقویت می کند بوی بد دهان را از بین می برد و غم و غصه را از دل می رباید.
(بحار – ج63 ، ص161)
امام علی (ع) فرمودند:خوردن انجیر سبب نرم شدن و باز شدن انسداد و گرفتگی های روده معده و شکم می شود و برای درمان قولنج نتیجه بخش است ، بیشتر آن را در روز بخورید و در شب کمتر مصرف کنید.
(بحار – ج63 ، ص186)
امام علی (ع) می فرمایند: خوردن به توان مرد را زیاد می کند و ضعف او را از بین می برد.
(بحار – ج66 ، ص175)
امام رضا (ع) می فرمایند: خوردن خربزه در حالت ناشتا موجب سستی بدن و فلج آن می شود.
(بحار – ج66 ، ص194)
امام صادق (ع) می فرمایند: زیتون آب منی را زیاد می گرداند.
(بحار – ج66 ، ص182)
امام صادق (ع) فرمودند: سرکه عقل را قوی می کند.
(وسائل – ج17 ، ص65)