بررسی تخصصی تلفن همراه Nokia 701
یک شنبه 24 فروردین 1393 9:35 PM
سیستم عامل Symbian Belle در حال پیشروی است و رهبر این سری از سیستم عامل ،Nokia 701می باشد . این مانند یک اسلحه ی بزرگ رقبای خود را کنار می زند . صفحه نمایش با درخشندگی و شفافیت بالا ، پردازنده ی سریع و مدرن و امکانات ارتباطاتی گسترده و سریع که با تکنولوژی NFC کامل می شود .
اگر شما در حال تجربه ی یک دژاوو هستید ، جای تعجب نیست . چیزی که ما در اینجا مشاهده می کنیم تجلی کردن یک C7 است . ممکن است که یک طراحی جدید نباشد ، اما به طور منصفانه ای جذاب است ودارای بدنه ی فلزی بسیار خوبی می باشد . علاوه براین استفاده ی مجدد از یک طرح به امری عادی در دنیای موبایل تبدیل شده است .
این گوشی دارای یکی از درخشنده ترین صفحه های موبایل که تاکنون آزمایش کرده ایم می باشد . استاندارد شرکت نوکیا برای گوشی هایی که در رنج قیمت 400 تا 500 هزار تومان می باشد ، حدود 1000 نقطه ی درخشان در یک صفحه نمایش می باشد . البته Nokia 701 از این استاندارد کمی فراتر رفته که به آن می پردازیم . این گوشی دارای یک پردازنده ی یک گیگاهرتزی و رم 512 مگابایتی می باشد . و همین طور نگارش جدید سیستم عامل سیمبین نیز بر روی آن نصب شده است . در اینجا نکات مثبت و منفی Nokia 701 را مشاهده می کنیم :
· پشتیبانی چهاربانده از GSM/GPRS/EDGE · پشتیبانی پنج بانده از 3G با HSDPA با سرعت 14.4 مگابیت بر ثانیه و HSUPA با سرعت 5.76مگابیت بر ثانیه · بدنه باریک · صفحه نمایش لمسی خازنی Clear Black TFT LCD با قطر 3.5 اینچی ، قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ و دارای 1000 نقطه ی درخشان · دوربین هشت مگاپیکسلی با فوکوس خودکار و فلاش LED دوگانه ، ، قابلیت های برچسب گذاری جغرافیایی و تشخیص چهره · قابلیت فیلم برداری 720p با نرخ 30 فریم در ثانیه · سیستم عامل Symbian Bell · پردازنده هزار مگاهرتزی و 512 مگابایت حافظه RAM · حافظه داخلی 8 گیگابایتی که قابلیت افزایش از طریق اسلات کارت حافظه microSD را هم دارد · کیفیت صدای عالی · خنثی ساز نویز با استفاده از یک میکروفن اختصاصی · پشتیبانی از فرمت های ویدیویی DivX و XviD · پشتیبانی از قناوری NFC · خروجی تلویزیون · گیرنده GPS به همراه عملکرد AGPS و امکان مقصدیابی صوتی مادام العمر رایگان · قطب نمای دیجیتال · سنسورهای شتاب سنج و مجاورت · سوکت صوتی 3.5 میلی متری استاندارد · رادیو اف ام استریو به همراه RDS ، فرستنده FM · پورت microUSB به همراه پشتیبانی از USB On-The-Go · پشتیبانی از فایل های فلش و جاوا در مرورگر وب · بلوتوث استریو v3.0 · شماره گیری صوتی و هوشمند · پشتیبانی از فلش
· صفحه نمایش بسیار روشن است ولی کنتراست تصویر پایینی دارد · مرورگر به طور کامل از فلش پشتیبانی نی کند · فقدان قابلیت فوکوس خودکار در دوربین و واضح سازی بیش از حد عکس ها · تعداد نسبتا کم نرم افزارهای در دسترس · نبود امکان ویرایش اسناد آفیس (بدون پرداخت هزینه) · عمر باتری با بهترین های کلاس قابل مقایسه نیست · در دسترس نبودن اسلات کارت حافظه · نداشتن خروجی HD TV
سیستم عامل Symbian belle و همین طور تکنولوژی NFC دو نقطه ی قوت این گوشی محسوب می شوند . می توان گفت که Symbian belle تمام تلاش خود را برای رسیدن به استانداردهای Android و IOS کرده است و خود را جزو مدعیان می داند .
نوکیا و دیگر سازندگان برتر موبایل تلاش می کنند که سیستم NFC را جایگزین انواع روش های پرداخت متداول مانند کارت های اعتباری کنند . در آینده شما می توانید از موبایل خود بیشترین بهره و کارایی را ببرید . درهای منزلتان را باز کنید ، به وسیله ی آن بلیط تهیه کنید و غیره . موبایل ها در آینده بیش از یک یک تلفن همراه و یا یک سرگرمی به شمار خواهند آمد .
تنها لوازم اساسی و ضروری به همراه Nokia 701 عرضه می شود.یک شارژ فشرده (از سوکت 2 میلی متری استفاده می کند) ، یک کابل کوتاه microUSB که به عنوان شارژر نیز عمل می کند ، یک هدست یک تکه و البته چند کتابچه راهنما از جمله موارد عرضه شده به همراه C7 هستند. از شارژر Micro USB می توان برای دیگر گجت ها نیز استفاده کرد .
ابعاد دقیق Nokia 701 برابر با 11 *56.8*117.2 میلی متر است. این گوشی حجمی معادل با 64 سی سی و وزنی 131 گرمی دارد.
به خاطر تکراری بودن ، Nokia 701 هیچ جایزه ای برای طراحی اصلی اش دریافت نمی کند . اما iPhone سه نسل از گوشی خود را بدون اینکه از تکراری شدن ترسی داشته باشد ، با یک طرح ارائه کرد . گوشه های خمیده ی Nokia 701 چهره ی زیبایی را برای گوشی به ارمغان آورده است و بدنه ی محکم آن بیشتر از فلز ساخته شده است .
بخش مزیت های صفحه ی نمایش در قسمت جداگانه ای بررسی شده است . بنابراین یه سراغ دیگر قسمت های گوشی می رویم . دوربین ثانویه مخصوص تماس های تصویری در گوشه بالای سمت راست صفحه نمایش توجه ما را به خود جلب می کند. در نزدیکی آن سنسور های محدود کننده نور و مجاورت و همین طور گوشی مخصوص خروجی صدای مخاطب به چشم می خورند . در زیر صفحه نمایش سه کلید سخت افزاری Menu و آغاز و پایان مکالمه قرار داده شده اند. دسترسی به کلیدهای آغاز و پایان مکالمه آسان است . کلید منو هم با وجود سفت بودن ، برجسته شده است و استفاده از آن چندان دشوار نیست. میکروفن گوشی درست در زیر کلید منو جای گرفته است.
در کناره بالایی Nokia 701 کلید روشن/خاموش آن که برای قفل صفحه نمایش و سوییچ میان پروفایل ها هم به کار برده می شود ، به چشم می خورد. پورت microUSB و سوکت صوتی 3.5 میلی متری استاندارد هم در این قسمت جای داده شده اند. پورت MicroUSB از یک پوشش پلاستیکی برخوردار است اما هیچگونه محافظی برای سوکت 3.5 میلی متری که از آن بعنوان خروجی تلویزیون هم استفاده می شود ، تعبیه نشده است.
در کناره سمت چپ گوشی به جز سوکت 2 میلی متر شارژر چیز دیگری دیده نمی شود. در کناره سمت راست کلیدهای تنظیم صدا ، کلید فرمان صوتی،کلید دوربین و لغزنده مخصوص قفل گوشی تعبیه شده اند. کلید شاتر در نظر گرفته شده ، امکان فشرده شدن دو مرحله ای را ندارد اما به هر حال دوربین Nokia 701 هم فاقد قابلیت فوکوس خودکار است.
کلید شاتر کوچک است و تقریبا همسطح کناره گوشی در نظر گرفته شده است که فشردن آن را دشوار می کند. این موضوع شاید سبب ایحاد لرزش در هنگام ثبت عکس گردد (البته با نبود قابلیت فوکوس خودکار ، استفاده از کلید شاتر مجازی هم مشکلی ایجاد نخواهد کرد).در کناره پایینی Nokia 701 تنها روزنه مخصوص بند گوشی تعبیه شده است.
در کنار پشتی ، لنز دوربین ، فلاش LED دوگانه و اسپیکر بر روی یک نوار نقره ای رنگ قرار داده شده اند. دوربین همانند N8 برجسته نشده و خودنمایی نمی کند اما وقتی که گوشی را بر روی بر روی سطح هموار قرار می دهید این بخش کمی مقاومت می کند و به دلیل نبود محافظ لنز ، آن را در برابر خراش آسیب پذیر می سازد. حتی با در نظر گرفته شدن دو شیار برای اسپیکرها ، تنها در زیر یکی از آن دو (شیار نزدیک تر به دوربین) اسپیکر تعبیه شده است . تصور می کنم شیار دیگری که در نظر گرفته شده است ، تنها برای رعایت تقارن در طراحی گوشی است. کاور پشتی گوشی فلزی است و لمس آن بسیار لذت بخش است. این کاور به وسیله اهرمی در پایین گوشی در سر جای خود محکم می شود. در مجاورت این اهرم میکروفن ثانویه گوشی جای داده شده است که برای خنثی سازی نویزها به کار گرفته می شود. باید مراقب باشید که با کف دست تان جلوی آن را نپوشانید.
با برداشتن کاور پشت گوشی ، باتری 1300 میلی آمپری گوشی که از نوع Li-Ion و BL-5K است ، نمایان می شود. آنچنان که اعلام شده است این باتری در حالت آماده به کار در شبکه های 2G تا 552 ساعت و در شبکه های 3G تا 648 ساعت و در حالت مکالمه در شبکه های 2G تا 17 ساعت و نیم و در شبکه های 3G تا 7 ساعت ، می تواند انرژی مورد نیاز C7 را تامین کند. در زندگی روزمره ، این باتری تنها توانست در استفاده متوسط تا شدید ، دو روز دوام آورد
کیفیت ساخت Nokia C7 بسیار خوب است و با اینکه اغلب بدنه گوشی از فلز ساخته نشده است اما استحکام بسیار بالایی دارد. فلز و پلاستیک به کار رفته در گوشی بسیار با کیفیت هستند و به خوبی با هم آمیخته شده اند. کناره جلویی و نوار نقره ای رنگ اطراف آن هم بسیار دلپذیر هستند.
Nokia 701 دارای مشکل مشابهی در گوشی C7 است . محل قرارگیری SIM Card به راحتی در دسترس می باشد اما شما نمی توانید این جمله را برای Micro SD به کار ببرید به دلیل اینکه در زیر باتری قرار داده شده است و شما باید گوشی را خاموش کنید .
قسمت اعظم کناره جلویی Nokia 701 توسط صفحه نمایش 3.5 اینچی IPS-LCD که قادر به پشتیبانی از رزولوشن nHD است ، اشغال شده است.این صفحه نمایش قابلیت پشتیبانی از مالتی تاچ را هم دارد و همانند آن از فناوری Clear back نوکیا بهره می برد.
ما در این قسمت آزمون خمیشگی صفحه ی نمایش را انجام می دهیم . 701 در به نمایش در آوردن نقاط عمیق سیاه رنگ عملکرد خوبی نداشت اما در روشنایی صفحه ی نمایش درخشید و همچنین کنتراست صفحه نیز قابل قبول است .
در رده ی اول صفحه نمایش Plus Super AMOLED که دارای شفافیت و درخشندگی بسیار بالایی است ، قرار دارد و خود را به خوبی از بقیه جدا کرده است . فناوری IPS امکان زاویه ی دید 160 درجه ای را برای ما به ارمغان می آورد . یک کاهش جزئی اما قابل درک در کنتراست صفحه ی نمایش زمانی که شما گوشی را کج می کنید دیده می شود . اما هیچ تغییر رنگی در تصاویر وجود ندارد . حساسیت صفحه نمایش Nokia 701 بسیار خوب و در حدی است که از صفحه نمایش های لمسی خازنی انتظار می رود.بازخوردهای لرزشی هم شایان توجه و اشاره است ، چراکه به خوبی تنظیم شده اند و به طور حیرت انگیزی تجربه کاربر را از کار با گوشی بهتر می کنند. حتی در صورت پیمایش شدن لیست ها و رسیدن به انتهای آن ها یا زوم بر روی تصاویر ویدیویی با استفاده از کلیدهای مجازی هم از بازخورد لرزشی استفاده شده است.
در بخش رابط کاربری می توان گفت سیمبین درست در پشت سیستم عامل های آندروید و iOS قرار می گیرد و البته تجربه ی متفاوت به شما می دهد . از ویژگی های جدید Belle می توان به عناصر جدید در بخش منو ها و صفحه نمایش و برنامه ها و مهمترین قسمت یعنی Notification Areaاشاره داشت .
ویجت ها در سیمبین 3 چندان کامل به نظر نمی رسد ، اما در Belle بروز رسانی هایی انجام شده است و بر خلاف سیمبین 3 ، سیستم عاملBelle دارای 6 Homescreen می باشد که برای هر کدام از آنها می توانید ویژگی های خاص ، اختصاص داده و پس زمینه های متنوعی برای هر کدام قرار داد و یا اگر به صفحه اصلی احتیاج ندارید می توانید آنها را حذف نمایید . عکس زیر مربوط به حالت تماس می باشد .
ضربه زدن و نگاه داشتن بر روی یک ویجت و یا میانبر ها حالت ویرایش را فعال می سازد و در این حالت شما می توانید آن را حرکت دهید ، حذف نمایید و یا تغییرات دیگری را در آن اعمال کنید .
در پایین صفحه نمایش 3 دکمه ی مجازی یافت می شود که دکمه ی سمت چپ شما را به منو رجوع می دهد و دکمه ی واقع شده در مرکز شما را به قسمت شماره گیری رجوع می دهد . نکته ی دیگر Notification Area می باشد که شباهت هایی به Notification Area به کار رفته در آندروید و iOS 5 دارد . در این قسمت شما دارای نواری از اطلاعات ارتباطی و 4 تنظیم از قبیل Mobile Data ، Wi-Fi ، Bluetooth ، قرار دادن در حالت Silent و یا خارج کردن آن می باشید که می توانید خیلی سریع با استفاده از این 4 میانبر تغییرات خود را اعمال کنید .
حال به قسمت منوها رجوع می کنیم . این قسمت روحی تازه گرفته است و از زیبایی خاصی برخوردار است . شما نمی توانید همانند iOS اقدام به فولدر (پوشه) سازی نمایید و بدین منظور شما ابتدا باید پوشه را ایجاد نمایید و برای این کار شما باید به قسمت منو رجوع کرده و در این قسمت و در پایین صفحه نمایش کلید راست را جهت تنظیمات فشار دهید و از طریق آن به ساخت پوشه اقدام نمایید . در این بخش از تنظیمات همچنین تنظیماتی از قبیل حالت نمایش منو ها ، دسته بندی آیکون ها نیز در دسترس است . بعد از آن باید بر روی آیکون مورد نظر خود ضربه زده و نگاه دارید تا منوی کوچکی باز شود و از طریق آن آیکون و یا فایل مورد نظر را به آن پوشه انتقال دهید .
همچنین شما در قسمت منو می توانید فایل ها را بر اساس حروف الفبا داشته باشید و یا اینکه خود به صورت دستی اقدام به انجام این کار کنید ، ناگفته نماند که امکان ایجاد میانبر از فایل بر روی صفحه اصلی نیز امکان پذیر است .
در این رابط کاربری امکان جستجو نیز اضافه شده است . هنگامی که در صفحه ی اصلی منوها هستید، در نوار پایینی صفحه نمایش ، میانبری که در وسط قرار داده شده است این قابلیت را به شما می دهد تا در بین فایل ها و نرم افزار های خود به جستجو بر اساس نام بپردازید ، این قابلیت زمانی کاربرد خود را نمایان می سازد که تعداد نرم افزار های نصب شده بر روی گوشی شما زیاد باشد .
در مورد تجربه با سیمبین Belle می توان گفت که این رابط و سیستم عامل بسیار روان است و با توجه به قدرت سخت افزاری و استفاده از پردازنده ی 1GHz ا مشکلی سیمبین در آینده نخواهد داشت و کارهای چند وظیفه ای سنگین را می توانید با سرعت بالا با استفاده از آن انجام دهید .
Nokia 701 به یک دفترچه تلفن کامل مجهز است که می تواند به آسانی با حساب کاربری Exchange همگام سازی شود. سیمبین فضایی نامحدود برای ذخیره شماره تلفن ها در اختیار کاربران می گذارد و علاوه بر این به طرزی عالی اطلاعات مخاطبین را مدیریت می نماید. و اکنون این دفترچه تلفن در حال یکپارچه سازی با برخی از سرویسهای شبکه های اجتماعی هم هست.
مخاطبین را می توان بر حسب نام کوچک یا خانوادگی مرتب کرد. می توانید تعیین کنید که مخاطبین ذخیره شده در سیم کارت ، گوشی و یا شماره های خدمات به نمایش در آیند. با انتخاب برخی از مخاطبین و افزودن آن ها به لیست علاقمندی ها ، آن ها در لیست دفترچه تلفن به بالای فهرست انتقال می یابند. با این کار به میزان زیادی از پیمایش این بخش آسوده خواهید شد.
در ویرایش مخاطبین ، فیلدهای متنوعی در دسترس هسند و میتوانید هر یک از آن ها را تا هر چند بار که بخواهید تکرار نمایید. می توانید به مخاطبین زنگ های صوتی و تصویری اختصاصی تخصیص دهید. اگر بخواهید می توانید به گروه بندی مخاطبین پرداخته و به هر گروه زنگ اختصاصی تخصیص بدهید. یکی از امکانات جالب توجه در هنگام ویرایش مخاطبین امکان درج آدرس آن ها با انتخاب از روی نقشه است. یکپارچگی با سرویس های شبکه های اجتماعی شامل FaceBook و Twitter می شود که برای اغلب کاربران کافیست. گرچه برای چک کردن وضعیت مخاطبین باید یک گام اضافی بردارید و به یک گام اضافی هم بعد از آن برای دیدن پروفایل آن ها نیازمندید. با این موضوع که اضافه شدن آن به لیست بلندبالای دفترچه تلفن چندان جالب نبود موافقیم اما حذف یکی از این گام های اضافی کار چندان غیرممکنی نبود.
ما در حین مکالمات تلفنی با Nokia 701 به هیچ مشکلی برنخوردیم. سیگنال ها به خوبی دریافت می شوند ، صدا به اندازه کافی واضح است و در کل هیچ نوع اختلالی در مکالمات به چشم نمی خورد. صدای خروجی گوشی به اندازه کافی بلند است و اختلالی در آن مشاهده نمی شود. میکروفن ثانویه ای هم برای خنثی سازی نویزها در نظر گرفته شده است.
شماره گیری صوتی هم در Nokia 701 در دسترس است و با فشردن و نگاه داشتن کلید مجازی تماس در صفحه اصلی فعال می شود. این بخش کاملا مستقل از اسپیکر عمل می کند و در شناسایی دستورات و اسامی انتقال داده شده به آن عملکرد فوق العاده ای دارد. گرچه در محیط های پر سر و صداتر ، کارآیی آن کمی تحت تاثیر قرار می گیرد. همین طور باید به یاد داشته باشید که اگر چند شماره به یک مخاطب تخصیص داده باشید ، سیستم به شماره گیری نخستین شماره ذخیره شده و یا شماره پیش فرض مخاطب خواهد پرداخت.
شماره گیری هوشمند هم در اینجا در دسترس است و مثل همیشه کاربردی است. تنها کافی است چند حرف از نام مخاطب مورد نظرتان را تایپ کنید و آن را برای برقراری تماس یا ارسال پیام از لیست به نمایش در آمده انتخاب نمایید. آخرین گزینه برای آغاز تماس ، استفاده از یکی از ویدجت های موجود بر روی صفحه اصلی است. این ویدجت به شما اجازه می دهد که مخاطبین مورد علاقه تان را به آن افزوده و بدون نیاز به مراجعه به دفترچه تلفن ، به پروفایل های آن ها دسترسی داشته باشید.
701 دارای سنسور پایه ای شتاب سنج مناسبی است که به شما اجازه می دهد با برگرداندن گوشی ، صدای آن قطع شود که این عمل نیز در آلارم شما عمل می کند . یعنی با برگرداندن موبایلتان صدای آن قطع خواهد شد . به لطف وجود سنسور مجاورت صفحه نمایش در هنگامی که گوشی را به گوش تان نزدیک می کند ، به صورت خودکار خاموش می شود.
Nokia 701 تحت آزمون بلندی صدای ما عملکرد خوبی از خود به جا گذاشت. امتیاز خوب این گوشی در این آزمون بدین معناست که صدای گوشی تقریبا در هر شرایطی به اندازه کافی بلند خواهد بود.
به جرئت می توان گفت که Nokia 700 در بخش پیام رسانی تمام احتیاجات شما را بر آورده خواهد ساخت . پیام های شما به صورت حباب وار به نمایش در می آید . اکر محتویات چندرسانه ای به پیام تان بیافزایید ، پیام مربوطه به صورت خودکار به یک MMS تبدیل خواهد گشت. اگر یک آدرس ایمیل را به عنوان گیرنده تایپ کنید ، پیام به یک ایمیل تبدیل می شود. در هر دو حالت ، شمارشگر کاراکتر ها به شمارشگر داده تبدیل شده و به جای تعداد کاراکترها ، کیلوبایت ها را به شما نمایش خواهد داد.
از چندین حساب کاربری و پروتکل های امنیتی مختلف در این قسمت پشتیبانی می شود و بنابراین می توانید تقریبا از تمامی سرویس های ایمیل به آسانی و بدون درد سر در Nokia C7 بهره مند شوید.
پیام ها می توانند با توجه به تاریخ ، فرستنده ، موضوع ، اولویت و حتی ضمایم مرتب شوند. جستجو در میان ایمیل ها از دیگر قابلیت های در دسترس در این بخش است. در این بخش امکان دانلود تمامی ایمیل ها و یا فقط سرتیتر آن ها وجود دارد و می توانید گوشی را برای چک کردن دائمی ایمیل ها یا با وقفه چک کردن آنها تنظیم نمایید. یک قابلیت جالب به شما اجازه می دهد که ارسال ایمیل های تان را برای نخستین باری که یک اتصال اینترنتی در دسترس خواهد بود تنظیم کنید. به این ترتیب می توانید از هزینه های مربوط به اینترنت خود بکاهید و ارسال ایمیل ها را تا زمانی که یک اتصال بی سیم در دسترس خواهد بود به تاخیر بیاندازید.
صفحه کلید QWERTY عمودی هم از گزینه های در دسترس است و مهم تر از همه در شکلی آراسته عرضه شده است ، صفحه کلید نیمی از صفحه را اشغال کرده و نیم دیگر آن در اختیار کاربر برای درج متن قرار داده می شود. کلید های صفحه کلید QWERTY عمودی علیرغم اندازه صفحه نمایش کمی کوچک هستند. با اینحال هنوز هم می توانید قابلیت پیشگویی متن را فعال فعال کرده که با نمایش کلمات ممکن تا حدی به افزایش سرعت شما در تایپ کمک می کند . در صورتیکه به تایپ اسامی یا نام کلمات کاربری بپردازید هم صفحه کلید آن ها را ذخیره کرده و در مرتبه بعد به شما در درج آن کمک می کند.
با این روش دیگر از اشکال بزرگی که در درج متن در نسخه قبل وجود داشت و برای این کار باید به صفحه دیگری هدایت می شدید ، دیگر اثری دیده نمی شود. همچنین برای استفاده از صفحه کلید QWERTY هم دیگر نیازی نیست که گوشی تان را بچرخانید. حتمالا صفحه کلید مجازی گوشی را آزار دهنده خواهید یافت. مشکلی در اندازه کلید ها و صفحه کلید QWERTY این گوشی حس نمی شود اما مشکل این است که برای تایپ به صفحه ای جدید هدایت می شوید. و علاوه بر این ، این قسمت از مالتی تاچ پشتیبانی نمی کند و بنابراین تایپ با سرعت بالا مسلما سبب رخداد اشتباهاتی نیز خواهد شد. و آزار دهنده تر اینکه این مشکلات تنها به بخش پیام رسانی گوشی محدود نمی شود. در هر جایی از رابط کاربری که باید به صفحه کلید دسترسی پیدا کنید ، این مشکل خودنمایی می کند.
خبر خوش آیند آن است که این گوشی که از سیستم عامل Belle بهره می برد ، دارای یک مدیریت فایل یا همان File manager می باشد . نرم افزاری که برای این کار در این گوشی قرار داده شده است امکانات مختلفی را برای شما فراهم می سازد . این امکانات می تواند از قبیل انتقال فایل ها ، کپی کردن ، تغییر نام و مرتب سازی و ارسال باشد . همچنین این قابلیت را به شما می دهد که در صورت نیاز بر روی کارت حافظه تان کلمه ی عبور معین نمایید .
از دیگر ویژگی های این File manager می توان به امکان جستجو در بین فایل ها و پوشه ها اشاره داشت و شما در میان فایل ها می توانید با این امکان خیلی سریع به قصد خود برسید . همچنین این file manager به شما این امکان را می دهد که جزئیات فایل های ذخیره شده را دیده و یا درایو مورد نظر خود را فرمت نمایید . برنامه ی ZIP manager همچنین همیشه در دسترس شما خواهد بود و هر زمانی که شما بخواهید آرشیو خود و یا ایمیل هایتان را به صورت ZIP در بیاورید ، این برنامه در اختیارتان خواهد بود .
یه وسیله ی سیستم USB On-The-Go که بر روی Nokia 701 فعال است ، شما همچنین می توانید به مدیریت فایل های درایو های فلشتان و یا حتی موبایل های دیگر بپردازید . یک ویژگی سودمند که فایل منیجر Nokia 701 دارا می باشد قابلیت بک آپ گرفتن و Restore کردن می باشد که می توانید در زمان دلخواه از گوشی خود و یا از قسمت های مختلف بک آپ تهیه نمایید و یا اینکه الگوی تکرار برای آن تعریف نمایید تا به صورت خودکار گوشی این کار را برای شما انجام دهد .
نوکیا 7010 با یک گالری متفاوت عرضه شده است که کارکرد با آن راحت بوده و در عین حال زیبا نیز می باشد . زمانی که وارد گالری تصاویر می شوید 3 ستون از تصاویر را مشاهده می کنید و در پایین 3 میانبر جهت بازگشت ، اشتراک گذاری ، Slide show در دسترسی به آپشن های بیشتر موجود است.سنسور های شتاب سنج نیز در گالری سبب شده است که جابجایی میان حالت های عمودی و افقی عکس به آسانی صورت پذیرد . با کلیک و نگه داشتن بر روی هر یک از عکس ها می توانید به یک منوی کوچک با آپشن های مختلف از قبیل : ارسال ، حذف ، ویرایش جزئیات ،Mark و اضافه کردن به آلبوم به چشم می خورد که می توانید با استفاده از قابلیت Mark کردن این آپشن را برای بیش از یک تصویر داشته باشید . در این گالری علاوه بر Pinch zooming می توانید از ضربات دوگانه ، کلید های تنظیم صدا برای بزرگنمایی استفاده کنید .
می توانید به صورت مستقیم در گالری به انتخاب چند عکس به صورت همزمان برای حذف ، ارسال و یا به اشتراک گذاری اقدام نمایید . اشتراک گذاری از طریق MMS ، بلوتوث و ایمیل در دسترس است و یکپارچه سازی با شبکه های اجتماعی به چشم نمی خورد ، اما می توانید آن را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید .
سیمبین هیچگاه در مورد عملکرد پخش کننده موسیقی با مشکلی روبرو نبوده است اما این نرم افزار هیچگاه ظاهر خیلی جذابی نداشته است. گرچه Symbian^3 رابطی مشابه Cover Flow را عرضه می دارد که زیبایی ظاهری این رابط را تا حد بسیار زیادی افزایش می دهد. از فرمت های بسیاری پشتیبانی می شود و حالت های مختلف اکولایزر و جلوه های در دسترس این قسمت را کامل تر از همیشه می کنند.
مثل همیشه این نرم افزار امکان اجرا در پس زمینه را هم دارد. در این حالت شما می توانید کنترل آن را از طریق ویدجت اختصاصی که بدین منظور در نظر گرفته شده است در دست بگیرید. این ویدجت عنوان آهنگ در حال پخش را هم به شما نمایش می دهد.
کیفیت صدای Nokia 701 بسیار مناسب است و این گوشی عملکرد بسیار خوبی را در آزمون تست صدای ما بر جای گذاشته است . هنگامی که گوشی را به یک تقویت کننده صوتی (چون سیستم صوتی خانه یا اتومبیل) متصل می کنید ، Nokia 701 عملکرد خارق العاده ای دارد و هیچگونه نقطه ضعفی در آن مشاهده نمی شود. هنگامی که گوشی را به هدست ها متصل می کنید هم تغییر چندانی در کیفیت صدا به وجود نمی آید. مطمئنا تغییرات بین فرکانسی و سطوح سیگنال های ناخواسته کمی تغییر می کند اما آن ها آنقدر جدی نیستند که به جز در شرایط آزمایشگاهی قابل تشخیص باشند.
در بخش پخش ویدیویی گوشی های هوشمند مبتنی بر سیمبین ، Nokia 701 روزنه های جدیدی باز می کند. این گوشی به صورت ذاتی توانایی پشتیبانی از فرمت های ویدیویی DivX و XviD AVIو MKV و MP4را دارد اما امکانات این قسمت در اینجا خاتمه نمی یابد.
پخش کلیه فایل ها و حتی ویدیوهای با رزولوشن بالا که شامل رزولوشن 720p هم می شود ، به روانی صورت می پذیرد. نرم افزار Media Player تنها قابلیت کار کردن در حالت تمام صفحه را دارد اما به دلیل اینکه هر چیزی جز این سبب بی استفاده ماندن بخشی از این صفحه نمایش واید می شد ، دلیل آن به آسانی قابل درک است. در حالت تمام صفحه با فشردن صفحه نمایش می توانید به کنترل هایی که در حالت عادی پنهان هستند ، دست پیدا کنید. اندازه بزرگ صفحه نمایش سبب خواهد شد که از تمامی کلیپ های تان کاملا لذت ببرید. گرچه محدودیت هایی هم در این نرم افزار دیده می شود . برای مثال گوشی امکان پخش فایل هایی با حجم بیش از سه گیگابایت را ندارد و امکان حرکت به جلو و عقب در فایل هایی با حجم بیش از 3 گیگابایت هم وجود ندارد. اگر بتوانید فایل های تان را با چنین محدودیت هایی انطباق دهید (که در کل شما را از تماشای فیلم های کامل HD با رزولوشن 720p محروم می کند) می توانید بدون مشکل از این نرم افزار بهره بگیرید. یکی دیگر ازمشکلاتی که در پخش کننده ویدیویی به چشم می خورد ، عدم توانایی آن در پشتیبانی از هر نوع زیرنویس است.
در بخش Web TV می توانید به نرم افزارهای مفیدی دست یابید که امکان دسترسی شما را به آخرین اخبار ، پیش نمایش های فیلم های سینمایی و حتی تمامی قسمت های سریال ها و نمایش های تلویزیونی فراهم آورد. نرم افزارهای در دسترس در این قسمت عبارت از YouTube ؛ CNN Video ، National Geographic ، و Paramount Pictures Movie Teasers هستند. البته تمامی آن ها به اتصال اینترنتی نیاز دارند و البته همه آن ها هم رایگان نیستند.
رادیو اف ام موجود در Nokia 701 از همان رابط ساده و مرتبی استفاده می کند که در گوشی های پیشین سیمبین دیده بودیم. می توانیم همانند قبل از کلیدهایی که برای حرکت در بین ایستگاه ها در نظر گرفته شده اند ، برای این منظور استفاده کنید و یا اینکه از پیمایش های حرکتی برای این کار بهره بگیرید.
Nokia 701 به یک دوربین هشت مگاپیکسلی مجهز است که قادر است عکس هایی با حداکثر رزولوشن 2448*3264 پیکسل ثبت نماید. البته در ابتدا این دوربین عالی به نظر می رسد اما با فهمیدن این نکته که این دوربین فاقد قابلیت فوکوس خودکار است ، اوضاع دگرگون می شود. حداقل یک فلاش دوگانه LED در اختیار شما قرار می گیرد تا بتوانید در فضاهای کم نور عکس های بهتری ثبت کرده و به ضبط ویدیوهای بهتری هم بپردازید. رزولوشن بالا و فوکوس ثابت دوربین چندان با هم همخوانی ندارند. در واقع ، عکس ها به همان اندازه ای که می ترسیدیم ، بد ثبت می شوند. علاوه بر این رابط کاربری دوربین هم فاصله زیادی با استانداردهای کاربرپسندی دارد. تنها سه میانبر در کناره منظره یاب دیده می شوند . این میانبرها اجازه سوییچ بین دوربین عکاسی و فیلمبرداری ، روشن و خاموش کردن فلاش و به نمایش در آمدن دیگر گزینه های در دسترس را فراهم می کنند.
اگر چندی از این تنظیمات در کنار منظره یاب قرار داده می شدند و سبب صرفه جویی در وقت کاربران می شدند ، بسیار بهتر بود اما مهندسین نوکیا چنین عقیده ای نداشته اند. نباید از ذکر این نکته هم غافل بود که این بخش تنها بخشی از رابط کاربری است که هنوز هم همان رویکرد دو گام برای انتخاب آیتم ها،که در نسخه های پیشین سیمبین به کرار شاهد آن بودیم، در آن دیده می شود. اما از سوی دیگر ، Nokia 701 اجازه تنظیم تراز سفیدی ، تون رنگی ، نوردهی ، ISO ، کنتراست و وضوح را برای شما به ارمغان می آورد. میتوانید از حالت های پیش فرض صحنه ها هم استفاده کنید و از گزینه ای هم که برای ساخت یک حالت صحنه سفارشی سازی شده در نظر گرفته شده است ، بهره بگیرید. تشخیص چهره هم در Nokia 701 در دسترس است برچسب گذاری جغرافیایی به شما امکان می دهد که بااستفاده از گیرنده GPSداخلی ، اطلاعات مکان ثبت عکس را در داخل اطلاعات EXIF آن جای دهید. در مورد کیفیت عکس ها هم باید گفت که ما انتظار بیشتری از 701 در بخش عکاسی داشتیم. شدت زیاد الگوریتم کاهش نویزها سبب می شود که جزئیات از میان رفته و شاهد به وجود آمدن جلوه های مصنوعی زیادی در اثر وضوح سازی بیش از حد عکس ها باشیم. گوشه های برخی عکس ها هم در اثر این شدت به صورت محو شده در می آیند. علاوه بر این ته رنگ سبز بالای عکس ها در نیمه پایینی به ته رنگ صورتی تبدیل می شود. باید این مشکل در نمونه های زیر به خوبی مشخص باشد. برای رهاندن Nokia 701 از این وضعیت ؛ چند عکس با میزان وضوح کمتر ثبت شد و نتایج قابل قبول تر بود. همانطور که مشاهده می کنید بسیاری از اثرات مصنوعی که در نمونه های پیشین مشاهده می شد ، دیگر جایی در این عکس ها ندارد و مشخصا نتیجه خوشایند تر است. همانطور که اشاره شد در ثبت عکس از فواصل نزدیک نبود قابلیت فوکوس خودکار بیش از هر زمان دیگری به چشم می آید. نمی توانید عکس های خوبی از فواصل نزدیک تر از پنجاه سانتی متری ثبت کنید. برای پر کردن قاب با یک صفحه A4 باید فاصله تان را به سی سانتی متری سوژه برسانید. در واقع به دلیل شدت زیاد الگوریتم کاهش نویزها ، حتی با اینکه متن های ریزتر در فوکوس هم باشندن هم خواندن آن ها دشوار خواهد بود. بنابراین ثبت عکس های خوب از اسناد و نشریات کار بسیار دشواری است.
نتایج Nokia 701 در این آزمون به خوب از کار در آمدند. اما آن ها نشان می دهند که پردازش عکس ها به ثبت آن ها عملکرد خوبی در نواحی با کنتراست بالا دارد. پس زمینه سفید هم شکل آزار دهنده ای از رنگ ها را به نمایش می گذارد ، نیمه بالایی عکس ته رنگ قرمزی دارد و نیمه پایینی هم ته رنگ سبزی دارد. با اینحال دوربین کنتراست بسیار مناسبی به نمایش می گذارد. با اینحال دوربین کنتراست خوبی به نمایش می گذارد. به مربع های سیاه رنگ نمودار دوم نگاه کنید ، حاشیه های بالا و سمت راست روشن تر یا تیره تر از بقیه قسمت های آن هستند. برخی از گوشی ها این مربع ها را به شکل تک رنگ و کامل به نمایش می گذارند.
این گوشی می تواند ویدیوهایی با رزولوشن 720*1280 پیکسل و نرخ 30 فریم ضبط نماید و در حین فیلمبرداری امکان استفاده از لرزش گیر دیجیتال را هم در اختیار شما قرار دهد. کلیپ ها در فرمت MP4 ضبط می شوند. عملکرد ضعیف دوربین در بخش عکاسی سبب می شود که توقع مان را در این بخش هم پایین بیاوریم اما این بار 701 ما را شگفت زده می کند.
Nokia 701 در بخش ضبط ویدیویی توانست ما را تحت تاثیر قرار دهد. میزان جزئیات به اندازه کافی خوب است ، رنگ ها به خوبی ثبت می شوند و سطح نویزها هم پایین نگاه داشته می شود. فشرده سازی کمتر با بزرگ تر شدن اندازه فایل ها می انجامد و هر ده ثانیه از ویدیوها به فضایی حدود 16 مگابایت نیاز دارد. قابلیت های خوب ضبط ویدیویی 701 ، تا حدی قابلیت عکاسی ضعیف آن را جبران می کند. این بار خبری از بزرگنمایی دیجیتال 701نیست اما شاید آن را بتوان تنها نقصی دانست که می توان در دوربین C7 یافت.
ما 701 را هم به پایگاه داده ابزار مقایسه کیفیت ویدیوهای مان افزودیم و آن را با دیگر گوشی هایی که توان ضبط ویدیویی 720p دارند ، مواجه کردیم. 701 در آزمون های ارزیابی این بخش ما عالی عمل کرد. گوشی به سرعت به تغییر نور محیط واکنش نشان داده و کیفیت ویدیوها حتی در فضاهای کم نور هم بسیار خوب است. نمودار رزولوشن هم مکان خوب و مناسبی را برای ضبط ویدیویی 720p نشان می دهد .
Nokia X7 در بخش امکانات ارتباطی هم حضور درخشانی دارد.این گوشی از تمامی امکانات ارتباطی شبکه ای چونGSM GPRS ، EDGE و 3G با HSDPA با سرعت 14.4 مگابیت بر ثانیه و HSUPA با سرعت 5.76 مگابیت بر ثانیه پشتیبانی می کند. پشتیبانی از GPRS/EDGE چهاربانده و پشتیبانی از 3G پنج بانده و شامل تمامی باندهای پشتیبانی شده در سطح دنیا یعنی 850/900/1700/1900/2100 مگاهرتزی است. از USB 3.0 هم به همراه پورت استاندارد microUSB پشتیبانی شده و علاوه بر انتقال داده از این طریق می توانید به شارژ گوشی هم بپردازید. پیش ازاین به قابلیت USB On-The-Go اشاره شد اما تنها باید اشاره کنم که گوشی در شناسایی کارتخوان ها و یا برخی از گوشی های آندرویدی دچار مشکل بود. از بلوتوث نسخه 3.0 در این گوشی پشتیبانی می شود و طبیعتا بلوتوث استریو با A2DP هم جزو موارد پشتیبانی شده است. آنتن Wi-Fi توانایی پشتیبانی از WirelessN را هم دارد.
ستاره ی بخش ارتباطات ، مسلما قابلیت پشتیبانی این گوشی از فناوری NFC می باشد . این فناوری جفت کردن و به اشتراک گذاری را به قدری ساده نموده که شما حتی قادر به تصور کردن آن نیز نیستید . فقط کافی است دو دستگاه که فناوری NFC آنها فعال می باشد را کنار هم بگذارید وسپس آنها جفت خواهند شد بنابراین دیگری نیازی به Pin code ها نخواهیم داشت
فرستادن فایل ها نیز به همین شیوه عمل می کند ، فایل مورد نظر خود را برای فرستادن انتخاب نمایید و گزینه را انتخاب نمایید . گوشی ها بقیه ی کارها را انجام می دهند .
رابط کاربری مرورگر استفاده شده در این گوشی کمی تغییر کرده است ، اما این بدان معنی نیست که ویژگی خیلی مهمی به آن اضافه شده باشد . از جنبه های مثبت این نرم افزار شروع می کنیم ، مرورگر وب Nokia 701 الگوریتم رندر خوبی دارد و قابلیت های خوبی چون اندازه قلم های متفاوت (در پنج اندازه) ، تکمیل خودکار فرم های وب و یک مدیر کلمه عبور را در خود دارد.
با اینکه پشتیبانی از Flash Lite 4.0 برای پخش ویدیوهای فلش کافیست اما نمی توان آن را با Adobe Flash 10.1 که در Froyo به کار گرفته شده است ، قابل مقایسه دانست. همچنین امکان غیرفعال نمودن نمایش فایل های فلش برای کاهش هزینه مصرفی هم در نظر گرفته شده است. در بالای مرورگر شما نوار URL را دارید که به صورت خودکار پنهان می شود و در پایین با زدن دکمه ی سمت راست ( Option ) به تنظیمات بیشتری می توانید دست یابید . همچنین در پایین مرورگر میانبرهای حرکت رو به جلو و عقب ، Bookmark و دسترسی به پنجره های فعال موجود می باشد که این امکانات سبب می شود که راحت تر از همیشه از مرورگر استفاده نمایید . در پنجره تنظیمات شما به آپشن های مختلفی از جمله فید های RSS ، بیشترین بازدید شده ها و ... دسترسی خواهید داشت و آپشن More امکانات و تنظیمات بیشتری را در اختیار شما قرار می دهد .
قابلیت Find On Page به شما اجازه می دهد که در درون محتویات یک صفحه به دنبال کلمه یا عبارت مورد نظرتان بگردید. تاریخچه تصویری هم قابلیتی است که به شما در یافتن آنچه که قبلا مشاهده کرده اید ، کمک شایان توجهی می کند. یک Pop Up Blocker هم در این مرورگر تعبیه شده است. مرورگر وب امکان پشتیبانی از لبه ها را دارد اما هیچ راهی جز کلیک بر روی Pop Up ها برای باز کردن لبه ای جدید در اختیار کاربر نیست. وجود گزینه ای که اجازه باز کردن لینک ها را در صفحات جدید برای کاربران مهیا می ساخت ؛ بسیار عالی بود. با ضربات دوگانه بر روی هر قسمت از متن ، روی آن زوم می شود اما به دلیل عدم امکان چینش خودکار متن، برای خواندن آن باید به طرفین پیمایش کنید.
سیمبین همیشه از سازمان دهنده بسیار خوبی استفاده می کرد و بنابراین Nokia 701 با وجود سیمبین آنـــا هم اصلا استثنا نیست. نوکیا تنها یک یا دو مورد را در این بخش تغییر داده است. در نرم افزار تقویم یا calendar از چهارحالت مختلف نمایش هفتگی ، ماهانه ، سالانه و to do که فهرست درج شده در لیست To-DO را بدون توجه به تاریخ آن ها نمایش می دهد ،می توان استفاده نمود. و سه نوع حالت در آن برای ثبت رویدادها در نظر گرفته شده اند که عبارتند از قرار ملاقات (meeting )، سالگردها (Anniversary) و کارهای که باید انجام بدهم (To do) .هر رویداد فیلدهای مخصوص به خود را دارد و برخی از آنها امکان تنظیم زنگ هشدار برای یاددآوری را هم می دهند.
Nokia 701 با استفاده از نرم افزار از پیش نصب شده Quick Office امکان مرور فایل های آفیس را هم برای شما فراهم می کند .Adobe PDF Reader هم برای مرور فایل های PDF مورد استفاده قرار می گیرد و ZIP Manager اجازه مدیریت فایل های فشرده را برای کاربران مهیا می سازد.
متاسفانه نسخه نصب شده Quick Office از ویرایش فایل های آفیس پشتیبانی نمی کند اما تردید داریم که تعداد زیادی از مخاطبین هدف 701 هم به آن نیاز داشته باشند. به هر حال اگر به داشتن چنین قابلیتی علاقمندید می توانید با پرداخت هزینه و دریافت نسخه کامل نرم افزار ، امکان ویرایش فایل ها را هم فعال کنید.
نرم افزار ماشین حساب بسیار آشناست اما از نظر عملکردها نمی تواند با برخی از رقبا رقابت کند. جذر گرفتن پیچیده ترین عملی است که این ماشین حساب قادر به انجام آن است و این را دیگر نمی توان یک موفقیت دانست. اگر تمامی کاری که می خواهید با آن انجام دهید ، محاسبه صورت حساب تان باشد ، می توانید جمله آخرم را نادیده بگیرید.
سازمان دهنده به یک دیکشنری ، ضبط کننده صدا و نرم افزار Notes مجهز است.اثری از مبدل خوبی که در Symbian^1 شاهد آن بودیم دیده نمی شود اما می توانید از نرم افزارهای موجود در Ovi Store به این منظور بهره بگیرید.
نرم افزار Alarm به شما اجازه تنظیم تعداد زیادی زنگ هشدار با نام ، زمان و الگوی تکرار مخصوص به خودشان را می دهد . می توانید با استفاده از شتاب سنج و با چرخاندن گوشی صدای آن را در هنگام به صدا در آمدن زنگ بیدارباش قطع نمایید.
Nokia 701 با یکپارچگی با سرویس های شبکه های اجتماعی عرضه می شود که در واقع بخشی از آن را در دفترچه تلفن دیده بودیم. نرم افزار Social پیوندگاه تمامی سرویس های اجتماعی است ، این نرم افزار از سرویس های محبوب فیس بوک و Twitter پشتیبانی می کند. می توانید در هر یک از این شبکه ها چند حساب کاربری داشته باشید اما تنها یکی از آن ها می توانید در آن واحد استفاده کنید. بخش فیس بوک از گزینه های بسیاری پشتیبانی می کند که در رابطی با سهولت استفاده بالا تعبیه شده اند. ارسال به روز رسانی یا الصاق عکس و ویدیو به آن بسیار ساده است.
دسترسی به Twitter هم از طریق رابط مشابهی صورت می پذیرد. کلیدی در این قسمت برای مختصر کردن لینک ها تعبیه شده است و باز هم امکان الصاق عکس و ویدیو ها را به همراه ارسال به روز رسانی ها خواهید داشت.
فیلد درج متن به روز رسانی وضعیت هم در فیس بوک و هم در twitter تنها نیمه بالایی صفحه را اشغال کرده و صفحه کلید QWERTY هم به خوبی در نیمه پایینی جای می گیرد. یکی از قابلیت های مفید در این قسمت بخش All Activity است که با فعال کردن دو حساب کاربری فیس بوک و Twitter فعال می شود. این قابلیت به روز رسانی های هر دو سایت را به صورت یک لیست متحد در می آورد. از این بخش امکان به روز رسانی همزمان در هر دو سایت را هم خواهید داشت. متاسفانه گزینه ای برای ارسال مطلب تنها به یکی از شبکه ها در نظر گرفته نشده است و برای این منظور باید به قسمت خاص هر سایت مراجعه کنید. امکان جستجو دوستان هم در هر دو شبکه وجود دارد و هم در میان اسامی و هم نام های کاربری به جستجو می پردازد.
گوشی های سیمبین هنوز هم پرفروش ترین گوشی های هوشمند در دنیا هستند اما با مروری بر فروشگاه های نرم افزاری پلت فرم های مختلف به چنین نتیجه ای نخواهید رسید. Ovi Store فاصله زیادی با Android Market و همین طور App Store پیشتاز دارد. شرکت رابط Ovi Store را تغییر داده و آن را کاربرپسند تر کرده است و علاوه بر آن تلاش جدیدی را برای جذب توسعه دهندگان نرم افزاری بیشتر آغاز کرده است. با وجود رابط کاربرپسند ، تعداد محدود نرم افزارها یک مشکل اساسی به شمار می آید.
می توانید نرم افزارهای موجود در Ovi Store را با دسته بندی هایی چون نرم افزارها ، بازی ها ، محتویات صوتی و تصویری و یا شخصی سازی مشاهده نمایید . روش دیگر برای انجام این کار استفاده از مجموعه هایی چون Go Green ، Tools For Professional ، Home screen Apps ، Highly Addictive Games و Web TV است. پروفایل حساب کاربری شما در بخش My Stuff ردی از تمامی نرم افزارهایی که نصب کرده اید را نگاهداری می کند. همین طور می توانید جای نصب نرم افزارها و بازی ها و جای قرارگیری محتویات صوتی و تصویری را هم تعیین کنید. این امکان بسیار خوب است و آرزو داشتیم آندروید هم از روز نخست چنین امکانی داشت.
Nokia 701 به یک گیرنده GPS مجهز است که با غیرفعال بودن AGPS به زمانی طولانی و حدودا دو دقیقه ای برای قفل شدن بر روی ماهواره ها نیازمند است. بعد از قفل شدن بر روی ماهواره ها ، حتی در خیابان های شلوغ هم مشکلی نخواهید داشت و گوشی ماهواره ها را گم نخواهد کرد. همانطور که احتمالا می دانید نوکیا از ابتدای سال پیش میلادی مسیریابی با استفاده از Ovi maps را برای تمامی گوشی های هوشمندش که طبیعتا 701 را می توان برترین آن ها دانست ، رایگان اعلام کرد. راهنمای صوتی در حال حاضر در بیش از هفتاد کشور و در بیش از 40 زبان متفاوت در دسترس است و حتی در ده کشور اطلاعات ترافیکی هم در اختیار کاربران قرار داده می شود. علاوه بر این نوکیا کاری تحسین برانگیز در مورد نرم افزار Ovi Maps به انجام رسانده و با بخشیدن ظاهری جدید و سازگار با رابط لمسی ، قابلیت هایی نظیر راهنمای شهرهای Lonely Planet ، هتل های HRS و راهنمای رستوران های Michelin را به آن اضافه کرده است. یک راهنمای رخداد هم در این نرم افزار تعبیه شده است که تمامی رویدادهایی را که تا شعاع سه کیلومتری از محل در حال به وقوع پیوستن است ، با جزئیات شان به اطلاع شما می رساند.
پیش بینی پنج روزه آب و هوا هم به همراه map Reporter در این نرم افزار تعبیه شده اند که قابلیت اخیر امکان گزارش اشتباهات نقشه ها را امکانپذیر می کند. برای جلوگیری از ایجاد ازدحام در رابط می توانید فعال یا غیرفعال بودن آن ها را هم خودتان تعیین نمایید. با استفاده از ovi Maps 3.06 به نماهای متفاوتی چون نمای ماهواره ای و زمینی دست می یابید. گرچه این نماها با اتصال اینترنتی نیازمند هستند. نماهای عادی تر دو و سه بعدی هم در دسترس هستند و می توانید با استفاده از نقشه های پیش فرض از آن ها بهره بگیرید.
الگوریتم مسیریابی هم برای تطابق یافتن با نیازهای شما ، به آسانی قابل سفارشی سازی است. می توان آن را طوری تنظیم نمود که از نمایش دادن جاده های مسدود یا یک طرفه ، و همین طور تونل ها و جاده های دارای عوارضی اجتناب نماید.
Ovi Maps برای راهنمایی در حین پیاده روی هم مفید است . همین طور این امکان را دارید که با خاموش کردن گیرنده GPS از آن بعنوان یک نقشه الکترونیکی بهره بگیرید.Ovi Maps 3.06 هم دیگر اکنون به جمع سایر سرویس هایی پیوست که امکان نمایش مکان کاربر را دارند و از لیست بلند بالایی از شبکه ها نیز در این بخش پشتیبانی می کند.
Nokia 701 دارای ویژگی های متعددی برای کاربران می باشد و همچنین نقاط ضعف آن نسبت به قیمتش زیاد مهم به نظر نمی رسد . قاب فلزی که اطراف گوشی را فرا گرفته حس سختی و محکمی را به ما منتقل می کند که البته ما چنین چیزی را در بیشتر گوشی های موجود در بازار نمی بینیم . و صفحه ی نمایش نیز خیره کننده است و وضوح تصویرش در مقابل خورشید مناسب می باشد . ویژگی های Nokia 701 به نظر گوشی بسیار ایده آلی برای کسانی که دوست دارند با گوشی های چهار بانده و پنج بانده در 3G سفر کنند ، عمر باتری طولانی انتظار داشته باشند ،سیستم راهبری آفلاین در دنیا را در دسترس ببینند و همین طور امکانات کافی برای جستجو و به روز نمایی شبکه های اجتماعی خود را در اختیار خود داشته باشند . چیپ ست بسیار قوی و سیستم عامل Symbian belle به روز شده و اصلاح شده باعث شده که بتوان به راحتی از نقاط ضعف آن چشم پوشی کرد . البته باید گفت که دوربین آن بدون ایراد نیست و مرورگر آن نیز از فلش پشتیبانی نمی کند. اما در کل Nokia 701 یک بسته ی ناب است . گوشی LG Optimus Black P970 یک جاگزین پذیرفتنی برای این گوشی به حساب می آید . با ویژگی های کلی قابل مقایسه اما در مقیاس وسیع تر ، صفحه نمایش 4 اینچی WVGA با 700 نقطه ی نورانی . اگر برای شما یک صفحه ی نمایش جذاب بسیار مهم است ، Nokia X7 دارای پردازنده ی ضعیف تری است ، اما دارای صفحه نمایش 4 اینچی AMOLED که دارای روشنایی بسیار بالایی است می باشد . روشن تر از حتی برخی از LCD ها .
قیمت ابر گوشی پیشین Samsung ، یعنی Galaxy S در حال کاهش است و باعث می شود که خریداران یک انتخاب هوشمندانه که همچنین دارای ویژگی های مشابه 701 است ، داشته باشند . خمچنین HTC Desire S نیز انتخاب مناسبی برای شما است .
کاربرانی که از سیستم عامل های Android و iOS نمی خواهند استفاده کنند ، باید همچنین نگاهی به Samsung Omnia W بیندازند . رابط کاربری Metro UI شبیه هیچ نوع دیگری نمی باشد . این گوشی دارای بهترین نوع Office و همچنین دارای امکانات فوق العاده در رابطه با شبکه های اجتماعی و به روز رسانی در آنها می باشد . علاوه براین صفحه ی SuperAMOLED آن نیز بسیار چشمگیر است و در کل احتیاجات شما را برآورده می کند .
گروهی از مردم وجود دارند که امکاناتی که از قبل به دنبال آن می گشتند در Nokia 701 می بینند و همچنین گروه دیگری از مردم به خاطرتصورات قبلی که از Symbian داشتند ، آن را به طور کامل رد می کنند . اما نصیحت ما را در ذهن خود داشته باشید . 701 یک گوشی ارزشمند است اگر شما از خریدن گوشی های مختلف خسته شده اید .
Reza hp